Νεκρος ο Μουαμαρ Κανταφι

[I]δεν έχουν πήξει ακόμα τα μυαλά τους[/I]

[I]θα φάνε το “παραμυθάκι” του/ους αμάσητο[/I]

Καλα, δεν ντρεπεστε καποιοι να τα γραφετε αυτα; Πηγαινετε πειτε τα σε ανθρωπους που παλευουν για τις ζωες τους εδω και 9 μηνες. Η μαλλον πηγαινετε πειτε τα σε ολους τους νεκρους Λιβυους/Αιγυπτιους/Τυνησιους και σε καθε εξεγερμενο/η στις χωρες αυτες. Εσεις μαλλον ξερετε καλυτερα. Και αφηστε αυτους τους ‘‘καυμενους’’ στη μοιρα τους.

Νομιζω καποιοι δεν εχουν καταλαβει ακομα τι σημαινει εξεγερση, νεκροι, γενναιοτητα και παλη. Και αφ’ υψηλου μιλατε για ‘‘ατομα που ακομα δεν ξερουν πως να κανουν τι’’ και ‘‘τι κριμα θα τους κανουν οτι θελουν παλι’’. Να δω εσας εδω τι κανετε. Η τι θα κανατε αν ησασταν εκει. Η μαλλον τι κανατε ολους αυτους τους 9 μηνες για τους ‘‘καυμενους’’ που τοσο νοιαζεστε μη γινουν θυματα των μεγαλων δυναμεων.

Βρείτε τις διαφορές

Γιατί τόσο «ενδιαφέρον»;

Το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη, όπως και η «ανθρωπιστική ευαισθησία» των ιμπεριαλιστών για τα δικαιώματα του λιβυκού λαού δε γεννήθηκαν στο κενό. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η Λιβύη είναι η μοναδική περίπτωση όπου βρέθηκαν με όπλα μέσα σε τρεις μέρες μετά την πρώτη διαδήλωση, και χωρίς καν ιδιαίτερη καταστολή, οι αντικαθεστωτικοί, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε Αίγυπτο - Τυνησία, και όπου έσπευσαν να παρέμβουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, υπό το μανδύα του ΝΑΤΟ, στρατιωτικά. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Καντάφι είναι ο μοναδικός ηγέτης, μέχρι στιγμής, που ανατράπηκε, κυνηγήθηκε μέχρι τέλους και σκοτώθηκε.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το ότι οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου ελέγχουν περισσότερο από το 60% των ενεργειακών αποθεμάτων παγκοσμίως. Εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολοένα κλιμακούμενη ενδο-ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση για τον έλεγχο των ενεργειακών αυτών πηγών και δρόμων, που οξύνεται περαιτέρω από την ανάδυση δυνάμεων που καταναλώνουν Ενέργεια π.χ. Κίνα, που ελέγχουν πηγές και δρόμους Ενέργειας π.χ. Ρωσία, και δυνάμεις που ενισχύουν τη θέση τους οικονομικά π.χ. Ινδία, Βραζιλία.

Με δεδομένο ότι η Λιβύη κατατάσσεται στην 9η θέση παγκοσμίως με αποδεδειγμένα πετρελαϊκά αποθέματα 43,6 δισ. βαρέλια (3,5% επί του συνόλου), με 1.500 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, με δεδομένο ότι το εξαγόμενο πετρέλαιο, στη συντριπτική του πλειοψηφία (περίπου 80%) προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, ότι είναι καλής ποιότητας και ότι αποφέρει τεράστια κέρδη, καθώς το κόστος εξόρυξής του δεν είναι μεγάλο, είναι προφανές γιατί δεν έπαψε ποτέ να εντάσσεται, είτε με το …καλό είτε με το άγριο, στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Σε αυτά, θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα αποδεδειγμένα αποθέματα φρέσκου νερού, σε πηγάδια δεκάδων χιλιάδων χρόνων κάτω από την έρημο στο νότο της Λιβύης.

Τόσο η βρετανική BP, όσο και η γαλλική «Total» είχαν (η πρώτη το 2007 και η δεύτερη το 2009 ως ανανέωση) εξασφαλίσει μακρόχρονα συμβόλαια εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της Λιβύης. Ανάλογα συμβόλαια είχαν επίσης η ιταλική ENI, η ισπανική «Repsol», οι αμερικανικές «Εxxon Mobil», «Chevron», «Occidental Petroleum», «Hess», «Conoco Phillips», η γερμανική RW DIA E. Επιπλέον, το καθεστώς Καντάφι είχε συνάψει συμφωνίες δισεκατομμυρίων με κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες και με ρωσικές στρατιωτικές. Συνολικά, 75 κινεζικές εταιρείες ήταν παρούσες στη Λιβύη μέχρι και το Μάρτη (π.χ. η κινεζική «China National Petroleum Corp.» απορροφούσε πριν την επέμβαση το 11% του λιβυκού πετρελαίου).

Η παρουσία ρωσικών κεφαλαίων ήταν επίσης έντονη και δεν περιοριζόταν στην «Gazprom». Στη Λιβύη δραστηριοποιούνταν και οι εταιρείες «Tatneft» και «Lukoil», μερικές από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές ρωσικές επιχειρήσεις, όπως οι «Tekhnopromexport» και «Monolitspetsstrooi», αλλά και η ρωσική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων, με συμβόλαια της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ. Ας μην ξεχνά κανείς, επίσης, ότι η επέμβαση στη Λιβύη οδήγησε σε κατάρρευση τη ρωσο-λιβυκή συμφωνία για αγορά εξοπλισμού από την Τρίπολη αξίας 2,15 δισ. δολαρίων.

[B]Ο «καλός σύμμαχος» Καντάφι μετατράπηκε σε «αυταρχικό δικτάτορα», όταν άρχισε να προσανατολίζεται και σε συνεργασία με ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως και το έπραξε διά των προαναφερόμενων συμφωνιών με Κίνα και Ρωσία. Η «στροφή» 180 μοιρών συγκεκριμένων ηγεσιών αποτελεί, ίσως, την καλύτερη απόδειξη όχι μόνο του υποκριτικού ανθρωπιστικού τους ενδιαφέροντος, αλλά και της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων όσο περισσότερο εντείνεται η καπιταλιστική κρίση.[/B]

Σε όλα αυτά, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το ότι η Λιβύη συνορεύει με χώρες, όπως η Αλγερία, η Τυνησία, η Αίγυπτος, ο Νίγηρας και το Τσαντ. Η αφρικανική ήπειρος, στο σύνολό της, αποτελεί ένα πρώτης τάξης πεδίο αντιπαράθεσης τόσο για το πλούσιο υπέδαφός της, όσο και για τις μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις της, που αναδεικνύονται ολοένα και πιο κρίσιμης σημασίας, για τη διασφάλιση τροφής παγκοσμίως. Η εξαπόλυση της επίθεσης κατά της Λιβύης είναι ένα πρώτο βήμα για ιμπεριαλιστικές και περιφερειακές δυνάμεις για να αρχίσουν να ξετυλίγουν το νήμα της ανατροπής της κατάστασης που σήμερα έχει διαμορφωθεί στην αφρικανική ήπειρο (χάραξη νέων συνόρων κ.λπ.).

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/10/2011&id=13743&pageNo=25&direction=-1

Ότι και να πεις έχεις δίκιο, αλλά η ουσία παραμένει ίδια: Η αισθητική ημών των “πολιτισμένων” ΕυρωΠΕΩΝ προσβάλεται βάναυσα από τα επεισόδια των αχρείων των Λίβυων. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και τους εξ Εσπερίας ορμώμενους συμφορουμίτες!

Όλες αυτές οι αραβικές “επαναστάσεις” μάλλον τείνουν προς μάχες για εξουσία.
Είδαμε και την “εκδημοκράτιση” του Ιράκ σε τι οδήγησε (τρομοκρατία, χιλιάδες θάνατοι και δολοφονίες, αβεβαιότητα).
Όλα είναι σχετικά σε αυτόν τον κόσμο… 8)

ρε συ λεπερ να σε ρωτησω κατι…
εσυ προσωπικα βλεπεις με την ιδια συμπαθεια καθε ειδους εξεγερση; ακομα και να ειναι ιδεολογικα τελειως αντιθετη με τα δικα σου πιστευω; δεν υπαρχει η περιπτωση καποιοι να εξεγειρονται ξερω γω διοτι θελουν να επαναφερουν τη θεοκρατια ρε παιδι μου; η να εξεγειρονται για να φερουν στην εξουσια εναν ηγετη που απλα θα ειναι το ιδιο αυταρχικος με τον προκατοχο του; δεν λεω απαραιτητα για τη συγκεκριμενη περιπτωση (που εχεις δικιο οτι οι εκφρασεις της συμφορουμιτισσας ηταν οντως πολυ απλοικες και λανθασμενες), αλλα απο την αλλη, εχω να πω πως δεν ειναι καθε εξεγερση το ιδιο…

αν δεν ειδες βιντεο, μην πιστευεις την καθε παραρια που πετανε…

Δεν το είπα όμως με κακία και ούτε θα ντραπώ, που απλώς είπα την γνώμη μου. Μπορεί να διαφωνείς, μπορεί ακόμα να ακούστηκα και απόλυτη, αλλά δε με νοιάζει…

Αυτό, που ήθελα να πω και ΔΕΝ το είπα με εμπάθεια προς τον λαό αυτό, γιατί κάθε άλλο παρά εμπάθεια και λύπη νιώθω, και για να μην παρεξηγηθώ πάλι…εννοώ ότι δεν τους λυπάμαι και δεν λέω “α, μωρέ τους καημένους”… Πιστεύω όμως ότι αυτό, που έκαναν, ε δεν ήταν και το πιο σωστό -άσχετα, από αυτό δεν είπα ότι δεν ήσαν δικαιολογημένοι… Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα σημαντικότερα, από το να τραβάνε φωτογραφίες δίπλα στο πτώμα του νεκρού τυράννου και να ενθουσιάζονται τόσο, για αυτό τους το “κατόρθωμα”… γιατί και η αυριανή μέρα το ίδιο κρίσιμη θα είναι - άσχετως αν απαλλάχτηκαν από τον τύραννό τους - αυτό δε σημαίνει ότι όλα από’δώ και στο εξής θα είναι “ρόδινα” για αυτούς… Και συνήθως, - διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, γιατί εσύ από ότι έχω καταλάβει έχεις ασχοληθεί με ιστορία, και κυρίως με την νεότερη - τέτοιες τακτικές και συμπεριφορές δεν είναι πάντα δόκιμες και η πορεία μας έχει δείξει ότι ο λαός (δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο) μπορεί εύκολα να εξαπατηθεί σε τέτοιους καιρούς. Ο αποπάνω έγραψε κάτι. [I]“Δείχνουν και οι επαναστάτες οτι έχουν τα φόντα να κάνουν τα ίδια(που έκανε ο καντάφι) στους αντιφρονούντες τους.”[/I] Αυτό εσύ πώς το ερμηνεύεις; Και πες ότι κάνω λάθος. Ότι δε θα παρουσιαστεί κάποιος, επικαλούμενος ότι θα “απαλλάξει τον λαό του από τα δεινά του” και πες ότι γράφω μαλακίες. Εσύ τί πιστεύεις όσον αφορά αυτό, που γράφτηκε πιο πάνω; Και επειδή μου δίνεις την εντύπωση ότι θεώρησα (ή μάλλον έγραψα εν ολίγοις) ότι ο λαός της Λιβύης είναι αγράμματος, άξεστος και απολίτιστος, εμείς τόσον καιρό δεν τρώγαμε τα “παραμυθάκια” των πολιτικών μας και, δυστυχώς, πολλοί από εμάς συνέχίζουν να τα τρώνε ή καλύτερα τους συμφέρει να το κάνουν; Ούτε Ευρωπαία, ούτε πολιτισμένη το παίζω και ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ με όσα γράφονται… Κάθε φορά, άλλωστε, που προσπαθούσα να δικαιολογήσω και τις δύο πλευρές, μου την έλεγαν/λέγατε για αυτό, και είχα και άδικο από πάνω… Ούτε είπα, επίσης, ότι κάνουν λάθος που ενθουσιάζονται, το έγραψα και απο πάνω, αλλά το προσπέρασες μάλλον και “κράτησες” δύο φράσεις, που είπα… το να πιστεύω όμως ότι “δεν βάζουν τη λογική τους πάνω απ’όλα σε αυτές τις στιγμές και ότι θα πέσουν στα χέρια νέου τυράννου” ε, δε νομίζω να τους θίγει ούτε να τους υποτιμά σαν λαό… Τέλος πάντων, βαρέθηκα να δίνω εξηγήσεις και να απολογούμαι για το κάθε τί που γράφω αλλά κυρίως, βαρέθηκα να κάνω υποθέσεις… τα γεγονότα θα δείξουν “τί μέλλει γενέσθαι”…

Καλά αν αυτό πήγαινε για μένα προσωπικά, τί να πώ; Με/ας αποκάλεσες και ΠΕΗ, μπράααβο σου(!!!) και να φανταστείς -τί ειρωνεία- ότι “υπολόγιζα” τα όσα έγραφες και τις απόψεις σου… Αυτές όμως οι ειρωνείες αλλού “αγαπητέ” συμφορουμίτη, που έβγαλες και το συμπέρασμα ότι τους είπαμε και “αχρείους” και μας λές και π***ς από πάνω… Δε θα κάτσω να ασχοληθώ όμως, άλλωστε εγώ είμαι πολύ “λίγη” για να σας πιάνω στο στόμα μου, μία τιποτένια… Εσάς σας πνίγει το δίκαιο του λαού, του αγώνα…είστε επαναστάτες, εγώ τί είμαι; Μία βολεμένη μάλλον ε, που τα βρήκα όλα έτοιμα, τα λεφτά, την ασφάλεια, την άνεση… Εσείς όλοι λοιπόν, που μιλάτε εκ του ασφαλούς, τί προσφέρατε αλήθεια (αφού κόπτεστε τόσο πολύ για το δίκαιο του εξεγερμένου λαού της Λιβύης); Ακόμα, και στη ζωή σας (όχι, δε σας ξέρω, αλλά πραγματικά, θα ήθελα να μάθω) τί έχετε κάνει; Έχετε εφαρμόσει όλα αυτά, που πιστεύετε και διαβάζετε στα βιβλία, στην πράξη; Τόσον καιρό, δεν βλέπω να έχετε επιφέρει καμία αλλαγή, εσείς όλοι οι εξεγερμένοι νέοι επαναστάτες(!!!), που τόσο πολύ νοιάζεστε για τον αγώνα σας!! Τί έχεις κάνει [B]εσύ[/B] στη ζωή σου, για όλα αυτά; Απ’το ίντερνετ όλοι “επαναστάτες” και “φιλόσοφοι” είμαστε…η εύκολη λύση πάντα!! Δεν είπα βέβαια ότι εγώ έκανα κάτι, αλλά εσύ που έκανες και “αγωνίστηκες” πες μου ένα κατόρθωμά σου… Στις θεωρίες είσαι καλός, αλλά εγώ δεν βλέπω καμία αλλαγή προς το καλύτερο, ούτε από κάτι τέτοιους σαν και του λόγου σου…τα ίδια ΣΚΑΤΑ παραμένουμε όλοι μας και εμείς οι “βολεμένοι” και ΕΣΥ όμως…“παιδί του λαού, των εξεγερμένων, των αδικημένων”…

Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς!!

[SPOILER]ΤΡΟΜΑΑΑΡΑ ΣΟΥ…[/SPOILER]

ρε συ λεπερ να σε ρωτησω κατι…
εσυ προσωπικα βλεπεις με την ιδια συμπαθεια καθε ειδους εξεγερση; ακομα και να ειναι ιδεολογικα τελειως αντιθετη με τα δικα σου πιστευω; δεν υπαρχει η περιπτωση καποιοι να εξεγειρονται ξερω γω διοτι θελουν να επαναφερουν τη θεοκρατια ρε παιδι μου; η να εξεγειρονται για να φερουν στην εξουσια εναν ηγετη που απλα θα ειναι το ιδιο αυταρχικος με τον προκατοχο του; δεν λεω απαραιτητα για τη συγκεκριμενη περιπτωση (που εχεις δικιο οτι οι εκφρασεις της συμφορουμιτισσας ηταν οντως πολυ απλοικες και λανθασμενες), αλλα απο την αλλη, εχω να πω πως δεν ειναι καθε εξεγερση το ιδιο…

Οχι, δεν υπαρχει μανιφεστο για αυτα τα πραγματα. Αλλα για τις αραβικες εξεγερσεις του '11 μονο θαυμασμο μπορω να δειξω.

@ Silent Winter

Cool- αρε, κανεις δε σε ειπε ‘‘συμβιβασμενη’’ και κανεις δεν αυτοαποκαλεστηκε ‘‘αγνος επαναστατης’’. Οσο απολαμβανεις εσυ καπιταλιστικα αγαθα, αλλο τοσο τα απολαμβανω κι εγω και καθε ενας που γραφει εδω μεσα. Το μονο που σχολιασα στο post σου ηταν οι υποτιμιτικες (κατα τη γνωμη μου) εκφρασεις σου για τις εξεγερσεις και τον τροπο παλης των Αραβων. Σαν πολυ ευκολα σχολιαζουμε καταστασεις οπως σφαγες σε πλατειες, κρατικες δολοφονιες, εμφυλιοπολεμικες συρραξεις. Ποιοι; Εμεις. Που 2 χρονια τωρα ‘‘διωχνουμε την κατοχη του Δ.Ν.Τ.’’. Λιγος σεβασμος για αυτους και αυτες που πραγματικα εδιωξαν καποιον, που πραγματικα ειχαν νεκρους συντροφους, που πραγματικα επαιξαν τη ζωη τους κορωνα- γραμματα.

Εντάξει, μέχρι εδώ, καλώς… Ίσως οι φράσεις μου να ήταν πράγματι “τραβηγμένες”, “απλοικές” και “λανθασμένες” όπως υποστήριξε και ο rocking_monster_666 πιο πάνω… Αλλά μου τη δίνει, που κάποιοι (στην προκειμένη, περιμένω την απάντηση του Joe) με τόση ευκολία και πουλώντας υφάκι, με αποκαλούν “πέος” και επιτίθενται προσωπικά σε μένα, χωρίς να τους έχω καν απευθύνει τον λόγο -αν είναι διατεθειμένοι, να απαντήσουν σοβαρά καλώς, αν θέλουν να ειρωνεύτουν και να βρίσουν, ας μη μου απευθύνουν τον λόγο καλύτερα και χαζή δεν είμαι, καταλαβαίνω πότε μία επίθεση αφορά το πρόσωπό μου… Με την ίδια ευκολία, λοιπόν, κρίνουν τα λεγόμενα μου, χωρίς να καταλαβαίνουν καλά καλά τί εννοώ, ενώ ταυτόχρονα με κατηγορούν (για αυτόν τον λόγο) ότι και εγώ κρίνω, με την ίδια ευκολία, τους αγώνες του κόσμου… Προφανώς, και δεν κοιτάω “αφ’ υψηλού” την εξέγερση, προφανώς και δεν υπαινίχτηκα κάτι τέτοιο και δε μείωσα την σημασία του αγώνα τους. Αν το έκανα, βρες το απόσπασμα, και είμαι έτοιμη να δεχθώ κάθε επίθεση, αν όμως δεν το έκανα, είναι άδικο να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου… Ο Joe, μάλιστα, το προχώρησε το πράγμα, λέγοντας, εν ολίγοις, ότι τους απεκάλεσα “αχρείους” (λες και θεωρώ την “αφεντιά” μας “πολιτισμένους” και “ευρωπαίους” ανθρώπους, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Μου έβγαλε όμως μία “δηθενιά” η απάντηση του (ο Θεός να την κάνει…) ! Σου είπα τί με ενόχλησε και σε αυτό, που έγραψες εσύ…το λύσαμε όμως, πιστεύω… Μπορεί να μη με βρίσκουν σύμφωνη (δεν έχει και τόση σημασία δα, τί πιστεύω και τί δεν πιστεύω, θα έλεγα…) τα όσα κάνουν τώρα, ή μάλλον, πιστεύω ότι νικώντας σε μία μάχη, δεν έχουν νικήσει και τον πόλεμο… όπως και πιστεύω, επίσης, ότι, δυστυχώς, κάποιοι θα “πατήσουν” σε όλα αυτά, και θα εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση…αυτή είναι η φύση μας! Οπότε κάτι τέτοιο δε θα μου προξενούσε καμία εντύπωση! Μακάρι, να λέω βλακείες, και ο κόσμος να σκεφτεί έξυπνα και να τους ξαποστείλει όλους (όσους πρέπει) μία και καλή και διά παντός… Όσο για μας, δε νομίζω, ότι ήταν “εύστοχο” το παράδειγμά σου, διότι ποτέ δεν πίστεψα ότι είμαστε “ικανότεροι, ξύπνιοι και επαναστάτες” και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στις εκλογές, στον τρόπο που “επαναστατούμε” και σε άλλα πολλά… Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί, είμαι άπειρη με την πολιτική, και δεν ντρέπομαι να το πω…αλλά βλέπω και κρίνω…και λέω αυτό, που πιστεύω… Και κάτι ακόμα…βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος, αντί να τα βάλετε με όσους, πραγματικά, το αξίζουν, καθόσαστε και “πιάνεστε” (και δεν αναφέρομαι σε σένα αποκλειστικά, αλλά και σε μένα και σε όλους) από μία λέξη και χάνετε την ουσία του πράγματος! Αυτά…

Οκ, ξαναδιαβάζοντας το ποστ σου, δε σου ρίχνω άδικο, μάλλον έχεις δίκιο, αλλά να ξέρεις ότι δεν έκρινα ούτε τους Άραβες ούτε την επανάσταση…αυτό σου εξήγησα και πιο πάνω…

Παρεξήγησις, τίποτα από αυτά που γράφω δεν αναφέρεται σε εσένα. Ίσα ίσα που θεωρώ λογικές και θεμιτές τις όποιες επιφυλάξεις σου για τα γεγονότα της Λιβύης. Το σχόλιό μου έχει περισσότερο σχέση με κάποιες παρατηρήσεις που έγιναν σε άλλο θρεντ και αφορά στα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας στην Ελλάδα και πως αυτά γίνονται αντιληπτά (:wink: από τους φίλους μας τους Ευρωπαίους.

Μάααλιστα, άμα είναι έτσι τότε σου ζητάω ειλικρινά συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς και τον απότομο τρόπο μου, αλλά επειδή απάντησες στον Leper, που πιο πριν είχε απαντήσει σε μένα και επειδή δεν αναφέρθηκες στη στάση των Ευρωπαίων απέναντι σε μας, αλλά απέναντι στα τελευταία γεγονότα της Λιβύης, για τα οποία είχα εκφράσει κάποια άποψη πριν, νόμιζα ότι απευθυνόταν σε μένα ο χαρακτηρισμός και ότι με (ή μας) κατηγορούσες για κάτι, που ούτε καν ειπώθηκε με αυτόν τον τόνο…

Δε θεωρώ, παρόλα αυτά, τον χαρακτηρισμό σου σωστό -είναι δική σου και άλλου συμφορουμίτη υπόθεση, βέβαια. Όσον αφορά το λαό της Λιβύης και εμάς, καθώς και τα τελευταία γεγονότα, δεν πιστεύω ότι κάποιος θα απαντούσε με τέτοια διάθεση για έναν λαό και για το ποιά εικόνα, βγάζει προς τα έξω… που στην τελική, είναι το λιγότερο που θα πρεπε να μας απασχολεί…εν πάσει περιπτώση, όμως, για να μην μακρυγορώ… Παίρνω πίσω όσα είπα και τα σχόλια του τύπου “αγωνιστικούς χαιρετισμούς” στο τέλος κλπ κλπ…

Η ειρωνεία όμως είναι κάτι που μπορεί να μου γυρίσει το μυαλό, να με τσακίσει, ειδικά όταν δεν υπάρχει λόγος, και να πω και “χοντράδες” !

Αυτά…Από κει και πέρα τα άλλα αφορούν εσάς και δεν παίρνω μέρος στις όποιες διαφορές σας… Ψιλοαισθάνομαι τύψεις τώρα…:frowning:

@Silent Winter
Πιστεύω ότι η παρεξήγηση λύθηκε, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα, έτσι κι αλλιώς δεν σου ζήτησε κανένας εξηγήσεις αφού ήταν φανερό ότι έγινε παρανόηση αυτών που έγραψα. Όσο για τους χαρακτηρισμούς που γράφονται σε κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης, μη χολοσκάς, δεν νοιάζεται κανένας…:slight_smile: (Τέλος του οφτόπικ).

Oι “εξ Εσπερίας ορμώμενοι” μάλλον δεν περίμεναν το τελευταίο 9μηνο να μάθουν τον Καντάφι, ξέρουν για Λόκερμπυ και Βερολίνο, από εποχές που στην Ελλάδα τον Καντάφι τον έκανε συνέταιρο σε διεθνείς πρωτοβουλίες ο Αντρέας… #-o

Άρα: Kαμία συμπαθεια για το άγριο τέλος του δικτάτωρα, είχε και κάτι από “True grit” αυτού του είδους η απονομή δικαιοσύνης :p, θα γούσταρε και ο μεγάλος καουμπόης που προσπάθησε να τον φάει πρώτος το '86 και στο σχολείο εδώ είχαμε “αποχή διαμαρτυρίας” που είχε οργανώσει η πάντα “προοδευτική” ΟΛΜΕ! :lol::lol:

Γιατι εαν πεθαινε ο Παπανρεου μες τη πλατεια συνταγματος λιγοι θα πηγαιναν με κινητα να βιντεοσκοπησουν τις τελευταιες του ωρες

[B]Βίασαν τον Καντάφι με ξιφολόγχη[/B]

Νέο βίντεο της Global Post δείχνει την επανειλημμένη κακοποίηση του Καντάφι κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Έφτασαν στο σημείο να τον κακοποιήσουν ακόμα και σεξουαλικά με μια ξιφολόγχη

Κακοποιείται επανειλημμένως από τους επαναστάτες, ακόμα και σεξουαλικά, με μια ξιφολόγχη! Αυτές είναι οι σκηνές από ένα νέο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της σύλληψης του Μουαμάρ Καντάφι.

Το βίντεο αναρτήθηκε από την Global Post και δείχνει καθαρά πως ένας εκ των επαναστατών, χρησιμοποιώντας μια ξιφολόγχη οπλοπολυβόλου Bicketti, βιάζει τον πρώην ηγέτη, ενώ ο τελευταίος είναι ήδη αιμόφυρτος και σε κατάσταση σοκ.

Αυτές οι εικόνες έχουν κάνει το γύρω του κόσμου και έχουν “αναγκάσει” τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Αμνηστία να ξεκινήσουν έρευνα σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι.

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του Μουάμαρ Καντάφι.

“Σε ό,τι αφορά τον θάνατο του Καντάφι, οι συνθήκες δεν είναι σαφείς. Δεδομένων αυτών που είδαμε, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ, προσθέτοντας ότι “οι δύο βιντεοταινίες είναι πολύ ανησυχητικές”.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ποιο όργανο θα πρέπει να επιφορτισθεί με την έρευνα και υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξουσιοδότησε μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν τις βιαιότητες στη Λιβύη.

και θεωρείς οτι όσοι θα το έκαναν αυτό θα ήταν υγιείς άνθρωποι?

Θα συμφωνήσω απόλυτα, όχι γιατί είμαι θιασώτης τέτοιων πρακτικών, αλλά διότι ο ίδιος ο Καντάφι “έσπειρε θύελλες και τώρα θέρισε ανέμους”, απλά πράγματα…Που να το φανταζότανε ο Γιωργάκης πριν από ενάμιση χρόνο, όταν τον έκανε παρέα!

Εγώ μια αναμνηστική θα την έβγαζα πάντως

Κλαίω…
Πραγματικά αυτό με τα κινητά όμως είναι ψύχωση. Να βγάζουν βίντεο και φωτογραφίες με το νεκρό Καντάφι δίπλα. Σε λίγο θα τους δούμε και profil pic στο facebook. Είπαμε επανάσταση επανάσταση αλλά όχι να τη χάσουν την μπάλα και αυτοί, και να γίνουν στο τέλος δεύτεροι Καντάφι

Anyway το ότι πέθανε δεν ήταν λυπηρό ούτε για μένα, στην τελική του άξιζαν κάποια πράγματα
Όσοι λένε ναι εγώ καυλώνω να βγάλω φωτό δίπλα απο τα εντόσθια του Παπανδρέου-ή του κάθε Παπανδρέου είναι απλά σαν και αυτόν-(αυτούς)