Μου τη σπάει

Που Δευτερα γραφω αρχαια!!!Δεν εχω ιδεα,δεν ξερω τιποτα αλλα προκειμενου να παω αυριο σε μια συναυλια εδωσα το λογο μου να διαβασω…Ελπιζω τουλαχιστον να γραψω εισαγωγη και αυτες τις ερωτησεις που εχουν σχεση με την υποθεση.

Βεβαια υπαρχουν και αυτοι που θα σου πουν οτι ακριβως η υπερβολικη ελευθερια του αυτοπροσδοιορισμου που εχει ο καθενας να δηλωσει ο,τι θελει, εχει διαβρωσει και απαξιωσει τον χωρο, λογω του καθε ακυρου και θολωμενου που λεει οτι τον ασπαζεται…:wink:

oi gravates…

Το ντάπα ντούπα που ακούγεται εδώ και ώρες από το party στη σχολή

Που απο την ζεστη ξυπναω μουσκεμα στον ιδρωτα!!!

…που ο Φετφατζιδης ενω ειναι παιχτουρα τρελλη πεφτει για να παρει το πεναλτυ.

Ελληνικη χαλια…νοοτροπια.

Το παιδι μπορει να παει πολυ μπροστα. Κριμα τετοιες βλακειες.

…που κάποιες φορές ξυπνάω με το κεφάλι στριμμένο προς τα κάτω, με πιάσιμο σβέρκου, λες και δεν χωράω στο κρεβάτι! :? οκ, είμαι 1.97 αλλά και το κρεβάτι μου είναι μεγάλο!

αυτη τη στιγμη μου τη σπανε τα παντα…:lightsabre:

Ο τεράστιος γυμνοσάλιαγκας έξω απ’ την πόρτα μου

Wtf πώς τους κάνουν έτσι?? Σαν κινέζικο won ton είναι…

Mην τολμήσεις να τον πατήσεις

θα μου την έσπαγε ακόμη περισσότερο πατημένος…και νομίζω δαγκώνουν. οπότε sleep tight :wink:

Ε ναι κρίμα είναι,κι αυτό ψυχή έχει

Κι οι κατσαρίδες ψυχή έχουν.
Κι ο Μένγκελε ψυχή είχε.

Περισσότερα στο θρεντ της φιλοσοφίας :stuck_out_tongue:

¨Ολα τα ζώα καλά είναι. Οι άνθρωποι είναι ένα άλλο θέμα

Περισσότερα στο δελτίο των 8

Εξήγα την φράση :stuck_out_tongue:

Θεωρείς λοιπόν πως κάποιος κατασκευάζει / δημιουργεί αυτά τα ζώα.

Προς τι ο διαχωρισμός δεν καταλαβαίνω.

Είπα να πω μια μαλακία, να δω ποιος θα τσιμπούσε. Και τσίμπησε :stuck_out_tongue:
Ναι, υπάρχει ο καλός θεούλης στον ουρανό που μαζί με το Βισνού και τη Σαρασβάτι, κατασκευάζουν γυμνοσάλιαγκες και wonton από ένα μείγμα υπερκόσμιας μύξας

Διαφορές υλικές, ψυχολογικές, κοινωνιολογικές, ανθρωπολογικές…κυρίως βσκ το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι και βλέπουμε τα πάντα ανθρωποκεντρικά, νμζ. Ο Μέγκελε των ανθρώπων μας έχει επηρεάσει, ως τώρα τουλάχιστον, περισσότερο, από τον Μέγκελε των μυρμηγκιών ή των λεοπαρδάλεων

Τρείς θεοί συνεργάστηκαν για να φτιάξουν έναν γυμνοσάλιαγκα;
Αυτά δεν είναι πολύ τιμητικό έτσι;

wtf με τον Μέγκελε;; :stuck_out_tongue:

Σου απαντάω με ερώτηση όπως Ο Κύριος.

Οι [B]ανθρωπολογικές [/B]διαφορές μπορούν να θεωρηθούν άτοπο εφόσον αποτελεί πιθανό συμπέρασμα επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποηθεί ως δεδομένο.
[B]Κοινωνιολογικές[/B]: Η κοινωνική αποξένωση των μεγαλουπόλεων και η κοινωνική διαστρωμάτωση των σημερινών κοινωνιών εκτός από αποτυχημένη είναι και σαφώς κατώτετη από εκείνη των μυρμηγιών η πχ… των λύκων.
[B]ψυχολογικές [/B]: Αρνείσαι οτι ο παπαγάλος μου έχει πέσει σε κατάθλιψη;; :frowning:
[B]υλικές[/B]: Είμαι φτιαγμένος από το 99% όμοιο ιστό με αυτών των γουρουνιών και 99% όμοιο γεννετικό υλικό με αυτό των χιμπατζίδων! beat that!!! :smiley:

και ξανά! wtf με τον Μέγκελε;; :stuck_out_tongue:

[SPOILER]Γαμώτο θα είχε περισσότερη πλάκα αυτή η συζήτηση μεταμεσονύκτια χεχε!![/SPOILER]

Για το γυμνοσάλιαγκα? Όχι ιδιαίτερα.
Αν και η Σαρασβάτι είναι νομίζω η θεά-γλωσσολόγος. Οπότε έχει ένα point τιμής :stuck_out_tongue:

wtf με τον Μέγκελε;; :stuck_out_tongue:

Σου απαντάω με ερώτηση όπως Ο Κύριος.

Απαντάω όπως επιλέγεις να ρωτάς:
[B]Κοινωνιολογικές[/B]: μιλάμε για ανθρώπινες κοινωνίες από τη σκοπιά ανθρώπων. Που ξέρεις τι παίζει στις κοινωνίες των μυρμηγικών ή των λύκων από τη δική τους σκοπιά?
Επίσης ποτέ δεν έκανα λόγο για επιτυχημένη, πόσο μάλλον για ανώτερη κοινωνική οργάνωση, μιλώντας για τις κοινωνίες ανθρώπων-ζώων. Αρκούμαι στο να τις θεωρώ απλώς ‘‘διαφορετικές’’

[B]Ψυχολογικές[/B]: δεν αρνούμαι ότι ο Κίκο μπορεί να έχει κατάθλιψη. Πιστεύω όμως ότι η κατάθλιψή του έχει διαφορετικά αίτια και συμπτώματα από αυτή του γείτονά μου του Κώστα, γτ πολύ απλά, ο Κώστας είναι άνθρωπος κι ο Κίκο παπαγάλος. Διαφορετικές δυναμικές στις οποίες εκτίθεται ένας άνθρωπος κι ένας παπαγάλος, διαμορφώνουν διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις.

[B]Υλικές[/B]: Ο Χίτλερ, ο Αλιέντε και η Πάνια είναι φτιαγμένοι από 100% όμοιο ιστό.
Έχεις μετρήσει πόσες κοινές λέξεις έχουν δύο βιβλία, κι όμως γράφουν τελείως διαφορετικά πράγματα?
Αυτό που προσπαθώ να πω, μ αυτά τα επιχειρήματα του πέοντα, είναι ότι καμιά φορά η ύλη μετράει όσο και η διάταξη.
Και πιο λογικά, λες ότι οι χιμπαντζήδες και τα γουρούνια αποτελούνται από 99% όμοιο ιστό. Κι όμως, οι πρώτοι έχουν παλάμες, οι δεύτεροι οπλές - πράγμα που τοποθετεί τους πρώτους στα κλαδιά των δέντρων και τα δεύτερα στο έδαφος για αναζήτηση τροφής. Not insignificant, I guess.

Το [B]ανθρωπολογικές[/B] πήγανε περισσότερο σ’ αυτό που είπα κ στην αρχή: είμαστε άνθρωποι, λειτουργούμε ως άνθρωποι, αντιλαμβανόμαστε ως άνθρωποι και μόνο μέσα απ’ την οπτική γωνία του ανθρώπου.

Γιαπ, όντως. Και μεσημέρι δε με χαλάει, αλλά βράδυ θα ήταν εδώ κι ο γυμνοσάλιαγκας. Τώρα μάλλον κάποιος τον μάζεψε (sorry RedWaves)

[SPOILER]Πρόμπλεμ με τον Γιόζεφ?? :p[/SPOILER]

Δεν αντιλέγω. Η πεοχειρηματιλογία σου όπως την αποκάλεσες είναι εξόχως βάσιμη ως αναφορά το ερώτημα που θέτεις για την βιοποικιλότητα των ειδών.

Ομοίως επέτρεψε μου να παραθέσω την δική μου ακολουθία επιχειρημάτων όσον αναφορά το δικό μου - παρεξηγημένο - argumento:

[I]Είναι ο άνθρωπος ζώο ή όχι;[/I]

[B][U]Πεοχειρήματα[/U][/B]

Πως θα έκρινε το ανθρώπινο είδος του 10k (εφόσον υπάρξει) τις σημερινές κοινωνίες μας;
Μάλλον με τον ίδιο τρόπο που κρίνουμε εμείς τις κοινωνίες του homo erectus.

Προφανώς και η ψυχική κατάσταση του Κώστα μας ενδιαφέρει περισσότερο διότι είναι μέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, και φυσικά, ενώ ο Κώστας μπορεί να πέσει σε κατάθλιψη που του τρακάρανε το καιρνούγιο αμάξι, ο Κίκο, στα @@κια του.
Η δυναμική που λες έχει να κάνει ακριβώς με το οτι η κονωνία είναι ανθρωποκεντρική, αν δεν ήταν θα τρέφαμε συγγενές ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα ζώα με ροταρχικό στόχο την φυσική ισορροπία(Δρουιδική ουτοπία).

Στις Υλικές διαφορές συμφωνώ γενικά. Ειδικά όμως σημείωσε :

" ότι οι χιμπαντζήδες και τα γουρούνια αποτελούνται από 99% όμοιο ιστό" δεν είπα αυτό! read again :smiley:

καθαρά ματεραλιστικά θέλησα να πώ οτι είμαστε ζώα, και υπακούουμε στην εξέλιξη και στους φυσικούς νόμους με τον ίδιο τρόπο.

Αποκλείοντας τις παραπάνω τοποθετήσεις οι οποίες αφορούν μονομερώς το σώμα και τον εγκέφαλο o homo sapiens προσπάθησε να εισάγει μέσα τις έννοιες τις ψυχής και της θεικής παρουσίας με τέτοιο τρόπο ώστε να δικαιολογήσει θεική χάρη άρα και ανωτερώτητα σε σχέση με το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.
Το αποτέλεσμα είναι η εγωιστική αμετροέπεια, η συνεχόμενη αμφισβήτιση της δύναμης της φύσης, η δίχως μέτρο υπερκατανάλωση και άλωση του φυσικού περίγυρου, η βουλιμία! :smiley:

Επίσης εκτός του από το ότι θα υπήρχε αυτός ο γυμνοσάλιαγκας, θα υπήρχε και λίγο αλκοόλ για να απελευθερωθούν περισσότερο τα πνεύματα.

(σε παρακαλώ μην με πάρεις ιδιαιτέρως στα σοβαρά :))) )