Μου τη σπάει

Ισχυει αυτο.Βλεπεις στα φεστιβαλ εξω κατι λαιν απ που σου πεφτουν τα σαγονια.Απλα ειναι το θεμα οτι τα περισσοτερα μεγαλα φεστιβαλ του εξωτερικου απευθυνονται στο ευρυτερο ευρωπαικο κοινο.Ενω στην Ελλαδα απευθυνονται αποκλειστηκα στο ελληνικο κοινο.

δε λεω για φεστιβαλ, ας τους φερουν μονους τους αλλα ρε γαμωτο να δουμε τουλαχιστον τις μεγαλες μπαντες οσο ακομα δινουν συναυλιες

Για να ερθουν μεγαλα ονόματα χρειάζεται το κοινο να τα σκάσει χοντρα! Στην περιπτωση των ΚISS τουλάχιστον όταν ηρθαν το 2008 ειχε γυρω στα 8k κόσμο! Οπότε δυσκολο να ξαναέρθουν οταν σε οποιαδηποτε αλλη χωρα μαζευουν 20k για την πλάκα τους! Άσε που δεν συμφερει και τον διοργανωτη! :slight_smile:

…που ενώ ακούω τυχαία κομμάτια από τον φάκελο με ό,τι ελληνικό υπάρχει στον σκληρό μου, μπαίνουν ΚΑΤΣΙΜΙΧΕΣ. Ε όχι ρε μαλάκα. Που βρεθήκαν; 15023 τραγούδια μέσα στον player, και η πιθανότητα ήταν 8/15023. Πάω να ξεράσω εντεχνίλα.

ΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΝΥΥΥΥΥΥΥΥΥΧΤΤΤΤΤΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΓΕΕΕΕΕΕΕΕΜΕΕΕΕΕΕΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Ενταξει, μιλαω για την πλειοψηφεια ομως των στονεραδων, κατι που εχω διαπιστωσει σε διαφορα φορουμ… Την αποψη μου εκφραζψ και οπως βλεπω πολλους που κοροιδευουν το αληθινο metal, ετσι εχω κι εγω δικαιωμα να “κραζω” οτι δε μου αρεσει. Δεν κρινω τα ατομα που ακουν στονερ ως ανθρωπους, αλλα καθαρα ως ακροατες, δεν ειπα οτι ειναι γτπ που λες εσυ. Απλως, το στυλακι που υιοθετουν ειναι ακρως ενοχλητικο για μενα. Φανταζομαι οποιος δεν ειναι ετσι (μουσι, καπελο κλπ), δεν θεωρειται στονερας απο τους αλλους, ε;

Κοιτα δε μπορω να σου απαντησω γιατι γενικα,δε σνομπαρω κανενα ειδος μουσικης ακομα και αν δε μου αρεσει,και δε ειμαι γενικα υπερ του να βαζουμε ταμπελες ακομα και στους ιδιους μας τους εαυτους (στοουνερας,χαρντκορας,μεταλλας κτλπ.)Ολοι μας καποια στιγμη αρχιζουμε να ακουμε περισσοτερο συγκεκριμενα ειδη αλλα δε νομιζω οτι αυτο πρεπει να καθοριζει την εμαφνιση για παραδειγμα.Τωρα ακουω αρκετο στοουνερ και μου αρεσει.Το αν με θεωρουν οι αλλοι στοουνερα δεν με απασχολει καθολου.Και φυσικα μπορεις να κραζεις οπαδους που κανουν μαλακιες απλα αυτο που κατακρινω ειναι να συνδεεις την ποιοτητα μια μουσικης με την ποιοτητα και το χαρακτηρα των οπαδων της.

Μου τη σπάνε για αρχή όσοι κρίνουν βάση εμφάνισης τα ακούσματα των άλλων. Ξεκολλείστε επιτέλους από αυτό. Δεν υπάρχει ντύσιμο και στυλ για κάθε είδος. Τουλάχιστον μυαλό 5χρονου.

Μου τη σπάει που σε όλες τις τιμές βλέπεις από πίσω …,99. Γάμωτο σήμερα μου την έφερε μπαμπέσικα αυτή η φάση.

Μου τη σπάει που οι Γερμανοί μεταγλωττίζουν τα πάντα. Δεν έχουν μάθει τη λέξη υπότιτλος αυτοί.

Και γω πήγα και πήρα κοτόπουλο σήμερα στο μάρκετ και έλεγε 4 ευρώ αλλά τελικά στο ταμείο βάρεσε 6.60 γιατί η ταμπέλα υποτίθεται έγραφε την τιμή κιλού :!:

Ψόφος και στους οδηγούς αστικών της επαρχίας που την έχουν δει μπάτσοι-ελεγκτές και ζητάνε φοιτητικό ΠΑΣΟ σε όσους πάνε στο ΤΕΙ (λες και όσοι πάνε στο ΤΕΙ ΔΕΝ είναι φοιτητές), άμα δε το χεις κόψε ολόκληρο λέει…

Αστικών???Λολ.
Από το Σεπτέμβριο είναι ληγμένο το δικό μου και προφανώς δεν με έπιασε κανείς σε αστικό επαρχίας γιατί δεν ξέρουν πως είναι το καινούργιο. Ζώα!

Όπως επίσης στο εξωτερικό παντού χρηρισμοποιώ πάσο. Δεν κοιτάνε κάν πότε έληξε. Και έχουν καλές εκπτώσεις για φοιτητές.

Btw καινούργιο πάσο μπορούν να βγάλουν και όσοι είναι πάνω από 12ο εξάμηνο γιατί ισχύει και σαν φοιτητική ταυτότητα κάτι τέτοιο…

Και είναι ακριβώς το ίδιο με τα έγκυρα (12ο εξάμηνο σπουδών και κάτω δηλαδή) με μόνη διαφορά στα έγκυρα να λέει την ημερομηνία ισχύος ενώ στα άλλα στο ίδιο σημείο “δεν ισχύει”

Το επιδεικνύεις άνετα δηλαδή χωρίς να σε πάρουν πρέφα…ότι να ναι

Ναι. Και σε ελεγκτή της Θεσσαλονίκης το έδειξα και δεν μου είπε τίποτα. Όπως και σε κτελ. Εντάξει κάποια στιγμή θα το κόψω ή θα με πιάσουν (θα σκεφτώ δικαιολογία).
Προς το παρόν όπου με παίρνει το χρησιμοποιώ.

Μοδα=ταση.Μπορει να ειναι με ρουχο που βγηκε 30 χρονια πριν, μπορει να ειναι με μπαντα που μεσουρανουσε 2 δεκαετιες πριν.Αυτο που λες δεν ισχυει, μαλιστα θα ελεγα οτι οσο παλαιοτερο ειναι κατι τοσο περισσοτερο validity εχει οποιαδηποτε κουβεντα περι μοδας γιατι μιλαμε για αποθεωση εκτος εποχης του(που ηταν και μεγαλυτερη απο την αντιστοιχη της εποχης του), απλα με καθυστερη η σε επιτηδευμενη ρετρο ριβαιβαλ φαση(hey 70ιλες).Το θεμα ειναι αν μας νοιαζει το οτι ειναι μοδα η οχι το καθετι και συνηθως οταν το εγκρινουμε εμεις οι ιδιοι δε μας νοιαζει και καλα κανουμε.Αλλα αλλο αυτο κι αλλο η αντικειμενικη παραδοχη οτι το Χ αυτη τη στιγμη ειναι μοδα.Και ναι, το στονερ αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα ειναι καραμοδα, πως θα γινει.Στα @@ σας;Μαζι σας.Και επισης, το οτι εμφανισιακα ειναι πιο καλαισθητο συμφωνα με τη μεση αισθητικη(λολ)απο οτι πχ του τρουμεταλου η του μπλακμεταλου η του γκοθα βοηθαει στο να διαχωριζεται απο τα υπολοιπα ως μη γραφικο και νορμαλ.

Ειναι και πιο οικονομικο παντως και λιγοτερο βαβουριαρικο.Στα αλλα θες καρφια,ραφτα,κανα δερματινο,μακρι μαλλι,κανα βαψιμο οι γκοθαδες κλπ.Στο στονερ μια βερμουδα θες ,ενα μπλουζακι Planet οf Zeus και απλα να μη ξυριζεσαι, ειναι καζουαλ η φαση.

Έχει ένα point αυτό που λες αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως το στόνερ δεν αποτελει μόδα (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα). Αυτό το λέω γιατί πιστεύω πως το στονερ ποτέ δεν “θάφτηκε”. Κυρίως από τη δεκαετία του 90’ και μετά βγαίνουν μεγάλα συγκροτήματα που έχουν συνεχή παρουσία και το “ανανεώνουν”. Για παραδειγμα, από τις αρχές/μέσα των 90’ς ήταν οι Kyuss, αργότερα οι QOTSA, πιο μετά οι Mastodon (που κατά τη γνώμη μου επηρέασαν πολλές στονερ μπάντες) κ.ο.κ.

Από την άλλη μεριά, η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια “ανάκαμψη”(κυρίως λόγω των Mastodon, όπως προείπα) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να θεωρηθεί “μόδα”.

Για να γίνω και πιο σαφής. για τα δικά μου δεδομένα μόδα είναι αυτό που ήταν το nu-metal στα mid-90s/early 00s ή το NWOAHM τα τελευταία χρόνια, δηλαδή “καινούρια” παρακλάδια του μέταλ τα οποία όμως είχαν ημερομηνία λήξης (τουλάχιστον το πρώτο)

Βασικα, η πραγματικη μαλακια ειναι οτι δε βλεπουμε τις μπαντες που ειναι μεγαλες ΣΗΜΕΡΑ. :wink:

Για ακροατηριο μιλαμε κυριως, το stoner οπως και τα περισσοτερα μουσικα genres ειχε τη πορεια του και συνεχιζοταν παντα απο τοτε που δημιουργηθηκε.Ελλαδα ομως ε μη μου πεις οτι δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ 90s και 5-6 τελευταιων χρονων απο αποψης μαζικης αποδοχης του ειδους.Αποδειξη υπαρχει και στη μουσικη σκηνη την ιδια γιατι παντα το τι ακουει μια χωρα αντανακλαται και στο τι προσπαθει να παραγει.Αμα ριξεις μια ματια στο ποτε ντεμπουταραν καποιες ελληνικες στονερ μπαντες θα καταλαβεις.Και ακομα και μπαντες οπως οι Nightstalker που ειναι 90s και ειχαν ιστορια, το μπρεικθρου το καναν στη καλυτερη mid 00s.Πλεον σα τα μανιταρια και απο παντου.Να κι ενα φιλαρακι μου εφτιαξε στονερ μπαντα πριν απο κανα δυο βδομαδες.

Ναι, σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Δηλαδή αν μιλήσουμε για το ακροατήριο μόνο τότε συμφωνώ απολύτως ότι πολύς κόσμος τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλύψει το στόνερ στην Ελλάδα και συμφωνώ και με τα παραδείγματα που δίνεις. Αν έβγαιναν οι Planet Of Zeus π.χ πριν χρόνια π.χ θα πήγαιναν άπατοι στην Ελλάδα. Απλά εγώ είχα την εντύπωση ότι η κουβέντα ξεκίνησε για τον αν το στόνερ είναι μόδα σαν ιδίωμα και για την παρουσία του αυτά τα χρόνια γενικά (και όχι μόνο στην ελλάδα)

εντιτ

πόσο δίκιο έχεις σ’αυτό

Φλάσμπακ φάση.

Σκατά σε όλα τα περιοδικά της Disney που κάθε ξένο όνομα γραμμένο στα Ελληνικά το έκαναν να φαίνεται όσο πιο παράξενο μπορεί, λ.χ. Νταίηβιντ Μπέκαμ. Μα ΝΤΑΙΗΒΙΝΤ;

Αλμανακο παλιο…

John Cage (του Mortal Kombat) —> Γιαννης Κλουβης.

Τιποταλλο.

Πω ρε φίλε! Το θυμάμαι αυτό #-o πιο επικ φειλ δεν γίνεται :lol: