Η συναυλία και η απογοήτευση της χρονιάς(2011)

Τελειώνει η χρονιά.Πολλ εννοειται πως δεν γινεται να μπει!
Ποια αλλη; Roger waters!
Απογοητευση δεν υπαρχει.Οσες ειδα ηταν μια χαρα(4 ολες κ ολες)!

Waters βγαινει εκτος, το λογιζω ως παρασταση (αφηστε που θα ηταν αδικο και για τους υπολοιπους :Ρ).

Για κορυφη γινεται κλωτσοπατιναδα μεταξυ Priest, Crimson Glory, Atlantean Kodex. Απογοητευση χαλαρα Blind Guardian. Οχι πως δεν επαιξαν καλα, μια χαρα επαιξαν, Guardian ειναι αυτοι αλλα υποκειμενικα και μονο ειχα ξενερωσει την ζωη μου γιατι την μερα που δεν πηγα επαιξαν τρελα αγαπημενα κομματια ενω αυτη που πηγα επαιξαν ναι μεν μερικα επη, αλλα καμια σχεση με την προηγουμενη. Και βασικα αν πηγαινα την Παρασκευη στους Guardian παιζει να ηταν και συναυλια χρονιας (αλλα δεν πηγα) :stuck_out_tongue:

Ολες οι αλλες ηταν απο καλες εως γαματες, γενικα γαμω τις χρονιες φετος.

Εγώ βάζω άνετα τους Saxon στην Σαλονίκη ως καλύτερη του '11…

manowar η τριτη μερα.

Πού να 'σουνα Αθήνα…

Μάλλον κι εγώ για Saxon είμαι αλλά είναι κι άλλες κορυφαίες (Porcupine Tree, Sanctuary, Τwisted Sister και άλλες)…

Τι ψάχνετε να βρείτε τώρα…

Priest, Sanctuary, Crimson Glory, Theater-Fates φχαριστήθηκα μάλλον περισσότερο, με Waters εννοείται εκτός συναγωνισμού.

…Dream Theater…ως η καλύτερη, μαζί με Saxon…για χειρότερη δεν έχω, γιατί δεν πήγα και σε τόσες πολλές συναυλίες:):!:

Πραγματικά φέτος δεν απογοητεύτηκα από Live!

  1. Χωρίς αντίπαλο ο Waters
  2. Εξωπραγματικές συναυλίες από Priest, Accept, Saxon, Theater, Crimson Glory, Sister, Ciccada, Prodigy (ω ναι!)
  3. Γαμάτες από Kyuss Lives!, Guardian, Sonisphere, Sanctuary, Candlemass, Battleroar
  4. Πολύ καλές από Paradise Lost, WASP, Cathedral

Φετος ειδα αρκετες συναυλιες σε σχεση με αλλες χρονιες και πραγματικα με τον εναν η τον αλλον τροπο τη συντρπτικη πλειοψηφια τις ευχαριστηθηκα, ολες κατι ειχαν να δωσουν.

Αλλα οι κορυφαιες για μενα ηταν D.R.I. και Voivod (ενω υπαρχει ενας αστερισκος για edit - θα δειξει)

Η απογοητευση οι Whiplash- μονο και μονο για την κοροιδια οτι και καλα θα επαιζαν ολο το power and pain.

Waters δεν μπαίνει στην κατηγορία συναυλίας (πιο πολύ σαν βίωμα το θεωρώ) οπότε θα πω Saxon Θεσσαλονίκη και Prodigy με Flogging Molly από rockwave…

Απογοήτευση δεν μπορώ να πω ότι είδα… μόνο την πρώτη μέρα rockwave βαρέθηκα πολύ (εκτός από stranglers και inspector cluzo βεβαίως βεβαίως)… βέβαια πήγα λόγω κοπέλας οπότε εκ του αποτελέσματος μάλλον καλά πέρασα και κει…:stuck_out_tongue:

EYEHATEGOD/CHURCH OF MISERY/GOMGOMA (όλο το πακέτο δηλαδή) μακράν.

Τα βάημπς εκσφενδονίζονταν παντού μέσα κι έξω απ’ το ΑΝ.

Οι Atlantean Kodex με τη βοήθεια των Wrathblade και War Dance (και λιγότερο των Arrayan Path) ξεφτίλισαν τα πάντα φέτος, νο. 1 με συνοπτικές.

Επίσης μόνο δάκρυα στα μάτια στην ανάμνηση των δύο συναυλιών των Universe217 στις οποίες ήμουν. Ευκαιρίας δοθείσης, ειδική μνεία στο φανταστικό καλοκαιρινό φεστιβάλ της Νέας Μάκρης, όπου το ελληνικό underground συνολικά έδειξε τα δόντια του (και κάτι άλλο δηλαδή αλλά τεσπα).

Κατά τ’ άλλα λόγος πρέπει να γίνει για την απρόσμενα ισοπεδωτική εμφάνιση των Jaguar ως headliners στην πρώτη μέρα του φετινού Up the Hammers, τον πανικό που έσπειραν οι Crimson Glory, το χορταστικό πακέτο Candlemass/Trouble/ΣΙA, τα γλέντια των Flogging Molly και Levellers και την “μόνο-κλάμα” εκπλήρωση του πολύχρονου απωθημένου που λεγόταν Pentagram.

Αυτά λίγο πολύ για φέτος.

Γεμάτη χρονιά το 2011, και προβλέπεται το ίδιο καλή και η επόμενη.
Όπως και οι προηγούμενοι, ξεχωρίζω και εγώ το Wall, τοποθετώντας το σε μια κατηγορία μόνο του, εκτός συναγωνισμού.
Από τις υπόλοιπες, έχουμε και λέμε:
Ασύληπτες πραγματικά εμφανίσεις από Saxon, Accept, Pentagram (προσκύνημα), Sodom (παρότι έχουν έρθει τόσες φορές, παραμένουν αρχηγοί, χωρίς διεκπεραιωτικες εμφανίσεις), Twisted Sister, Sanctuary, Crimson Glory, αλλά και οι Planet of Zeus με κέρδισαν που τους είδα για πρώτη φορά (η δεύτερη πλάκα πλάκα θα είναι σήμερα στους Karma to Burn).
Πολύ καλή και η εμφάνιση των Gojira στο φετινό Sonisphere, αλλά αδικήθηκαν τρομερά λόγω ώρας (επιτέλους, ας τους φέρει κάποιος για κανονική εμφάνιση).
Έπος και η συναυλία των Paradise Lost και το event με Candlemass και τους υπόλοιπους, λόγω βέβαια ειδικών συνθηκών. Πολύ καλοί και οι Cathedral, μην τους ξεχνάμε.

Γενικά, οι περισσότερες συναυλίες που πήγα κάτι μου άφησαν και με ικανοποίησαν άλλες πέραν των προσδοκιών και άλλες λιγότερο. Σε αυτές που ευχαριστήθηκα λιγότερο θα έβαζα Decapitated και Grim Reaper (λόγω μικρής διάρκειας) αλλά και Helloween, όχι επειδή δεν έπαιξαν καλά, αλλά ο Deris κάπου το παράχεσε το θέμα με τον κόσμο σε κάποια κομμάτια ύμνους (φωνάχτε οι πάνω, φωνάχτε οι κάτω και μετά ξανά μανά τα ίδια, ε βαρέθηκα στο τέλος).
Α, μην το ξεχάσω, μέτριοι οι Maiden φέτος, τους έχω πετύχει σε πολύ ανώτερη απόδοση, ενώ δεν ήξερα ότι οι Trouble στο live χάνουν τόσο λόγω Κλαρκ. :slight_smile:
Άντε, καλό κατευόδιο…

Ο thread starter ας βάλει και κανα δημοψήφισμα ε!

Οι συναυλιες του 2011 ηταν πααααρα πολλες και δε εχουν παει ολοι στις ιδιες:wink:

ti tha deiksei re, o asteriskos tha ta parei ola sto telos. methaurio se vlepw na to kaneis to edit xalarotata :lol:

Χμμμμμ δυσκολο ερώτημα…

Τι να πρωτοπείς; Νομίζω πάντως πως πιο καλά πέρασα στους BoySetsFire!!!

Ας συνοψισω και εγω λιγο τι ειδα μεσα στην χρονια, λιγακι αναλυτικοτερα:

Accept στηθηκε τρελο μεταλ παρτυ, γαμω τις αποδοσεις η μπαντα, Midnight Mover, εκτελεσαρα σε Neon Nights, γενικα μεγαλες στιγμες. Up The Hammers, σταθερη αξια, το πιο συνεπες εγχωριο φεστ, τα ξερουμε ηδη, με Jaguar να ισοπεδωνουν τα παντα, Sorcerer να κλονιζουν το ΑΝ, Procession, Hurlement, Skull Fist, Ostrogoth καυλες. Paradise Lost μετα, τεραστια συναυλια, απο τις πιο φορτισμενες ατμοσφαιρες που εχω βιωσει και αρκετα προσωπικη συναυλια. Maiden δεν εσκισα βρακι, αλλα φυσικα γουσταρα πολυ, αγαπημενη μπαντα και πρωτη φορα που τους εβλεπα (Evil That Men Do ρεεεε). Priest/Whitesnake, ε παρτυ στα φιδια και συγκινηση-δακρυα/πορωση/εγκεφαλικα στους Θεους. Theater-Fates, prog ονειρο, Fates δεν γινεται να ειμαι αντικειμενικος, Theater εξαιρετικη εμφανιση. Candlemass κτλ, με κερδισαν οι Lord Vicar, γουστα σε Hell, χλιαροι για μενα οι Ghost, Trouble την καταβρηκα και γαμω το ψοφιο κοινο και Candlemass δεος απλα. Crimson Glory, απιστευτη ατμοσφαιρα, σχεδον ολοκληρα τα επη, κεφια η μπαντα, ο La Torre φωναρα και τσιριζε σαν να μην υπηρχε αυριο, καρδιακα επεισοδια και εδω (ε νταξ, ξεκινησαν και επαιξαν σχεδον το μισο ντεμπουτο μονοκοπανια. Και Dream Dancer. Ααααχ). Amorphis μετα, ενα απωθημενο εφυγε εφοσον τους ειχα χασει το 09 και μια ωραια βραδια στον απολογισμο. Ε και Atlantean Kodex, ειχαμε 2 εκπληκτικα σαππορτ, αδικημενους απο ηχο Arryan Path και τους Γερμανους να ισοπεδωνουν τα παντα με κρυσταλλινο ηχο, διασκευη Μανιλλα Ροαντ, ενα κοινο να παραλληρει και αλλα τετοια.

Αντε και του χρονου :smiley:

Εντάξει, ξέχασα να αναφέρω και την υπέρτατη εμφάνιση των Judas Priest, πήραμε όλοι τα μυαλά στο χέρι με τον καράφλα μας. Ε σε τόσες που πήγα φέτος ξέχασα και μια…:stuck_out_tongue:

θα έλεγα ότι η μεγάλύτερη συναυλιακή εμπειρία της χρονιάς ξεκινάει στο 6.10, άλλά έτσι θα αδικούσα το υπόλοιπο κομμάτι 8)