Καλύτερες Κυκλοφορίες 2012

ρε συ nodi
μαλλον τα χεις μπερδεψει

η ηλεκτρονικη μουσικη υπαρχει χρονια - δεκαετιες
και εχει βγαλει δεκαδες ειδη
rave
trance
house
drum n base
jungle
glitch
dub
κλπ κλπ
και αυτα με τη σειρα τους
τα υποπαρακλαδια
οπως acid techno
progressive house
trancecore
κλπ κλπ
μεχρι το δημοφιλες σημερα dub-step

οπωτε δεν μπορω να κατανοησω τι εννοεις οτι
σημερα υπαρχει κινητικοτητα και βγαινουν δισκοι οροσημο
τοσο καιρο τι γινοταν???

εκτος αν μιλας για συγκεκριμενο ειδος ηλ. μουσικης

καταρχας τα οπαδικα ας τα αφησουμε στην ακρη. μπορει εν τελει εσυ να το βλεπεις οπαδικα! ποιος κρινει τι εχει δωσει το καθε ειδος τα τελευταια χρονια; τι οριζουμε ως κινητικοτητα και ως δισκους οροσημα; να γινουμε λιγο συκεκριμενοι για να αποκτησει καποια βαση η κουβεντα;

εγω ας πουμε λεω πως η ηλεκτρονικη [ποια ειναι αυτη;] ειναι μεηνστρημ [αν ειναι] γιατι εχει τους μηχανισμους [και κυριως την επιθυμια] να δημιουργησει δισκους οροσημα, να τους προωθησει ως τετοιους και μεσω αυτης της διαδικασιας να δημιουργηθει τζερτζελο. αυτοι που βαρανε ταμπουρλα στην αιτη δεν εχουν ουτε πιτσφορξ, ουτε κοατσελες, ουτε web radios. μπορει καποιος να γινει φιρμα αλλα θα γινει μεσα απο τους παραπανω μηχανισμους και μετα απο δυο χρονια μαλλον θα ξαναβρεθει να βαραει τα ταμπουρλα του στην αιτη και στη σερβια. δεν εγινε ξαφνικα το πανκ αντεργκραου και τα ηπειρωτικα μεηνστρημ επειδη υπαρχουν πανκ λαηβ με τριαντα ατομα και βλαχικα πανηγυρια με πεντε χιλιαδες κοσμο. τις αναγωγες και τις ομαδοποιησεις ειτε θα τις κανουμε παντου ειτε πουθενα, αλλιως δεν εχει νοημα.

[SPOILER]ωωωωωωχ
θα το πάω ακόμη πιο πέρα αφού το θες :stuck_out_tongue:

@signal τα τελευταία χρόνια η εποχή βοηθά στο να μπορέσει ο άλλος μόνος του από το σπίτι του να φτιάξει τούμπανο δίσκο, απίστευτη παραγωγή, με τα καινούρια μέσα να κάνει παπάδες, να το προωθήσει ευκολότερα στα αυτιά του ενδιαφερόμενου κόσμου που ενδέχεται να επηρεαστεί, να συνεργαστεί με άλλα μυαλά πιο εύκολα, να πάρει παραπάνω ερεθίσματα…

[B]θα μου πεις πως σε όλα τα είδη συμβαίνει αυτό[/B] αλλά σου λέω πως η τεχνολογικά ταχεία αναπτυσσόμενη εποχή της πληροφόρησης απλά δεν συμβαδίζει με την κοινωνικότητα της πλειοψηφίας του κάθε είδους όπως και με τα παραπάνω! ταιριάζει περισσότερο με την ηλεκτρονική!
π.χ. είναι πιο δύσκολο πια να πάρει μεγάλη αξία ένας rap δίσκος που αντί να διαδοθεί στους δρόμους θα κάνει buzz στο internet και όχι μόνο, από το να βγει ένας σκεπτόμενος καλός idm δίσκος (επιτραπέζια μουσική) με μυστήριο internetικο promotion!

η συζήτηση είναι ατέλειωτη δεν γίνεται από πληκτρολόγιο… δεν καταλαβαίνει τι λέει ο ένας στον άλλον… πραγματικά είναι άσκοπο να συνεχιστεί .

σου παραθέτω κάποια λόγια πάντως

“It’s the kind of grand statement I make, and regret. But I honestly feel we’re at the beginning of a renaissance in music. It’s an amazing time. Mount Kimbie, James Blake, a lot of underground LA hip-hop – it’s happening. We’re all kids making music without studios, producers or other musicians – without anyone giving us money or telling us what to do – because we want to make really honest work. That’s different. That’s never happened before.” - Nicolas Jaar

[/SPOILER]

Παιζει και να μην ακουσα τιποτα φετινο ομως :stuck_out_tongue:

γι αυτο ρωταω ρε συ νοντι, για να καταλαβω τι εννοεις με τους ορους που χρησιμοποιεις. το οτι ειμαστε στο ιντερνετ δεν σημαινει πως πρεπει ντε και καλα να ειμαστε ακοινωνητοι [ειτε κανουμε μουσικη, ειτε κουβεντα].

χαχ, ενταξει, το αποσπασμα που εβαλες απο το παιδι ειναι τοσο αφελες που δεν μπορω να φανταστω οτι δεν ειναι υστεροβουλο και της τακτικης “με το πες-πες, ο,τι μαλακια και να πεις κατι θα μεινει”. εχει δοση αληθειας αυτο που λεει, αλλα ειναι τοσο τραγικος ο βαθμος στον οποιο το τραβαει που σε κανει να σκεφτεσαι αν εν τελει ισχυουν αυτα με τα οποια συμφωνεις.

we’re at the beginning of a renaissance in music.

οτι το ιντερνετ και η τεχνολογια γενικοτερα αλλαζει τον τροπο που δημιουργειται και διαδιδεται η μουσικη ισχυει, και μαλιστα ειμαι διατεθειμενος να συμφωνησω πως αυτη η αλλαγη ειναι μεγαλυτερη απο καθε αλλη φορα στη συγχρονη εποχη [δεν εχει γινει ουτε το πρωτο βημα βεβαια αλλα…]. αυτο ειναι ομως απλως μια διαπιστωση, για να περασεις σε αξιολογικη κριση [οπως ειναι το renaissance in music] των οσων συμβαινουν χρειαζεται κατι παραπανω απο αυτα που μας λεει ο νικολας. οι υποσχεσεις και οι δυνατοτητες που δημιουργουν οι εκαστοτε εξελιξεις δεν επαληθευονται παντα απο τη θετικη τους πλευρα.

We’re all kids making music without studios, producers or other musicians – without anyone giving us money or telling us what to do

ραιτ, με επιφοιτηση κανει ο,τι κανει ο τζααρ. επισης, ποιοι ειναι αυτοι οι ολοι; μηπως ειναι μια μικρη μειονοτητα που το κανει αυτο το πραγμα συνειδητα ενω οι περισσοτεροι το κανουν γιατι δεν μπορουν να κανουν αλλιως [και αν μπορουσαν θα το εκαναν οντως αλλιως] και παρα πολλοι δεν το κανουν καν ετσι;

because we want to make really honest work. That’s different. That’s never happened before."

η, ξανα, απο αναγκη κι οχι γιατι εχουν στοχο την ειλικρινεια [η οποια μπορει να ειναι το επακολουθο αλλα οχι απαραιτητα ο σκοπος]. για παραδειγμα μπορει να ειναι απλως ακοινωνητος μισανθρωπος ο τζααρ και να βολευτηκε. αποτε, στην περιπτωση αυτη, περισσοτερο εχουμε κοινωνικη παθογενεια παρα μουσικη αναγεννηση [η -στην καλυτερη και για να ειμαι δικαιος- και τα δυο ταυτοχρονα]. το οτι δεν εχει ξαναγινει καν ειναι κι αυτο αυθαιρετο και φανταζομαι αστειο στα ματια οσων τοσους αιωνες δεν χρειαζονταν ολα τα παραπανω για να κανουν μουσικη. και μονο το γεγονος πως παιρνει ως δεδομενο οτι τα παραπανω μεχρι τωρα ηταν απαραιτητα δειχνει πως μιλαει απλως για τη μουσικη βιομηχανια οχι για τη μουσικη δημιουργια.

εύκολα παρεξηγήσιμα τα λόγια του και κάπως υπερβολικά αν τα πιάσεις ένα προς ένα.
αλλά το παρέθεσα για να δείξω τι γίνεται σε ένα μέρος της σκηνής αυτής και πως το βλέπουν μερικοί. (όχι πως δεν γίνεται ή δεν γινόταν σε άλλα είδη/σκηνές στο παρελθόν, απλά οι καταστάσεις βοηθούν περισσότερο τους συγκεκριμένους)
για την μουσική βιομηχανία μιλάει πρωτίστως η οποία όμως συνδέεται με μουσική δημιουργία. για αυτό πετά το βαρύ αναγέννηση…

ελπίζω να βγάλαμε κάποια άκρη όλοι μας :stuck_out_tongue:
και καλό θα ήταν να μεταφερθούν τα posts μας σε άλλο thread :?

εγω αυτο που καταλαβαινω

ειναι οτι η τεχνολογια και το ιντερνετ προσφερουν δυνατοτητες στη μουσικη που δεν υπηρχαν στο παρελθον
με πιο σημαντικο για μενα την αμεση προσβασιμοτητα

αυτες οι δυνατοτητες χρησιμοποιουνται απο ολα τα μουσικα ειδη
χιπ χοπ, ροκ, ηλεκτρονικη μουσικη, φολκ κλπ κλπ

η ουσια για μενα δεν ειναι να καινοτομεις
αλλα αυτο που δημιουργεις να ειναι εμπνευσμενο και ειλικρινες

Ρε παιδια μην κοροιδευομαστε. Η ροκ μουσικη εχει πεθανει. Η συχνοτητα που βγαινει κατι μεγαλο ειναι απελπιστικα μικρη σε σχεση με το παρελθον. Εμεις ομως γουσταρουμε αυτο το ειδος και ευτυχως δεν εχουμε ακουσει παρα πολλες τεραστιες κυκλοφοριες απο το 65 μεχρι σημερα. Οσο και να προσπαθουμε δεν τελειωνουν. Ειμαστε λοιπον ακομα πεινασμενοι. Εχουμε βεβαια τα αυτια μας ανοικτα και για κατι νεο αλλα δυστυχως σπανιζει. Τωρα για την ηλεκτρονικη ας το συζητησει οποιος θελει στο electroning.gr :slight_smile:

Σώπα ρε σι, τι μας λες. Δεν μας επιτρέπει δηλαδή η αφεντιά σου να μιλάμε για ηλεκτρονική μουσική ε;

Και να σκεφτείς ότι παλιά ο κράπσοντι τουλάχιστον είχε κάτι ενδιαφέρον να πει στο μουσικό κομμάτι.
Αλλά απ’ ότι φαίνεται ο νεοφιλελευθερισμός έχει χειρότερη επίδραση πάνω του απ’ ότι ο ΠΑΟΚ.

Αυτή η καραμέλα που βαστάει από τα 90ς είναι από τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχουν ειπωθεί. Το ότι δεν υπάρχει το “arena” rock και γενικά mainstream μπάντες που να έχουν την επιτυχία που είχαν τα λεγόμενα “μεγαθήρια” δεν σημαίνει ότι το ροκ έχει πεθάνει. κάθε χρόνο κυκλοφορούν διαμάντια από (σχετικά) ασήμαντες και μη μπάντες, αρκεί να έχεις τον χρόνο και την όρεξη να ψάξεις.
Τώρα αν ο καθένας περιμένει από τα ήδη καταξιωμένα ονόματα των 90ς-00ς να ανακαλύψουν ξανά τον τροχό για να “ξαναζωντανέψουν” την ροκ είναι άξιος της μοίρας του.

+1000

Όποιος ανακαλύπτει την καλή μουσική του σήμερα στους Opeth τέτοια θα λέει

Το βασικό λάθος που γίνεται σε τέτοιες συζητήσεις είναι ότι σε μια εποχή τεράστιας ποσότητας πληροφορίας, απόλυτης σύγχυσης (σε κάθε τομέα) αλλά και απομάκρυνσης του ατόμου από τα κοινά, κάποιοι προσπαθούν να αποδώσουν γενικεύσεις του τύπου “το ροκ πέθανε” ή “το ροκ ζει” ή “η ηλεκτρονική μουσική είναι renaissance”.

Τα παραπάνω είναι αυθαίρετα, ακριβώς γιατί γενικεύσεις σήμερα είναι αδύνατον να γίνουν. Για κάθε επιχείρημα περί μουσικής, μπορεί κάλλιστα να διατυπωθεί ένα αντεπιχείρημα που ως γνωστόν καταρρίπτει την έννοια της θεωρίας.

Αλλά ΟΚ, παραήταν αστείος ο στόμφος με τον οποίο ο cato διατύπωσε τη πραγματικότητα που εκείνος έχει φτιάξει στο μυαλό του, ειδικά αυτό περί υποδοχής του 2013 με τον ανάλογο σκεπτικισμό μέτρησε, δε μπορώ να πω.

@rip_noop το χαμογελο δεν το υπολογιζεις ετσι; Αλλωστε εχω αναφερθει αρκετες φορες σε ηλεκτρονικες κυκλοφοριες και εγω.
@dmembra ποιος αναφερθηκε σε mainstream και arena μπαντες; Εγραψα εγω οτι αυτες ειναι που λειπουν; Εγραψα για καταξιωμενες μπαντες; Μαλλον εσυ φανταστικες οτι αυτο εννοουσα;
@Γρακχε εισαι για πολλα :lol:

Δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά σε σένα. Απλά πιάστηκα σε αυτό που είπες γιατί το έχω ακούσει/διαβάσει από πολλούς και βρήκα αφορμή να πω την απόψη μου. Πάντως μιας και το 'φερε η κουβέντα, τι εννοείς, δηλαδή, όταν λες “κάτι μεγάλο”;

[SPOILER]αν είναι να συνεχίσουμε την συζήτηση στο θρεντ μουσικές μπουρδολογίες γιατί το έχουμε γαμίσει στο οφφτοπικ[/SPOILER]

Το μπολνταρισμένο είναι σωστό, μετά είσαι απλά λάθος. Κι αυτό γιατί τα όρια που φαίνεται ότι ακολουθείς, απλά δεν υπάρχουν. Δεν γίνεται να περιγράφεις τους Γκοντσπιντ απλά με τη λέξη ‘ροκ’ και να καθαρίζεις. Με τέτοιες γενικεύσεις και απροσδιοριστίες δεν γίνεται συζήτηση όπως είπε και ο σομνα.

Ραπ δίσκοι που διαδίδονται στους δρόμους…
Σκεπτόμενοι idm δίσκοι…

:dunno:

Το παράθεμα από Γιααρ είναι τόσο αφελές που δεν χρειάζεται σχολιασμό. Ειδικά όταν προέρχεται από έναν πιτσιρικά που ναι μεν είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει, αλλά έγινε γνωστός και μέσω των σχέσεων που είχε με άλλους ντιτζεις που τον προώθησαν, και παίζει στα πιο μεινστριμ κλαμπ και φεστιβαλ με μεγάλες αμοιβές. Μέρος της μουσικής βιομηχανίας είναι κι αυτός, δεν είναι κανένας κομήτης.

Γενικά, δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις σοβαρό στήριγμα για την αρχική σου τοποθέτηση. Τόσο δύσκολο είναι να ακούς τη μουσική που γουστάρεις χωρίς να πρέπει να πεις ότι η μουσική του γείτονα έχει πεθάνει; Λες και με τόση πληροφορία που είναι ελεύθερη μπορείς να καλύψεις και το ‘ροκ’ και την ‘ηλεκτρονική’ κι ό,τι κινείται και να εξάγεις παγιωμένα συμπεράσματα για την αξία τους και την ιστορικότητά τους σε μια πρόταση.

Καλό 2013.

Κατι πολυ μεγαλο εννοω κατι πολυ σπουδαιο μουσικα

Οι THE DEVIL’S BLOOD είναι σπουδαίοι μουσικά.

Ενταξει την αποψη μου εκφραζω. Τους συγκεκριμμενους δεν τους εχω ακουσει αλλα φανταζομαι ειναι αρκετα ακραιοι για τα γουστα μου. :slight_smile: Προσωπικα δεν μπορεσα να χαρακτηρισω κατι παρα πολυ σπουδαιο μεσα στη χρονια. Δυστυχως.