Ακραίοι?
70ς χέβι ροκ είναι, τεσπά.
Ακραίοι?
70ς χέβι ροκ είναι, τεσπά.
Το φανταστικα γιατι κατι τετοια ακους συνηθως. Θα τους τσεκαρω. Thanks
Edit : βρε αυτοι γαμανε, ανευ πλακας
Αυτους τους ειχα ακουσει λιγο πολυ παλια (νομιζω 2001,2002) . Για καποιο λογο δεν μου ακολουθησα ενω μου ειχαν αρεσει αρκετα. Ειναι ομως το κατι τοσο εξαιρετικο που ψαχνουμε; Θα το τσεκαρω και αυτο. Σε ευχαριστω. Νομιζω εχει ενδιαφερον ο καθενας μας να ακουσει τον πρωτο δισκο στη λιστα του αλλου. Καπως ετσι. Δυστυχως αυτη τη στιγμη στη δικια μου λιστα πρωτοι δυο ειναι καλλιτεχνες των 60s και 70s
Κοίτα, δεν παίζουν κάτι συγκλονιστικά μπροστά. Αλλά είναι από τις λίγες φορές που ορχήστρα και ροκ μπάντα έχουν συγχωνευθεί τόσο τέλεια.
Κατά τ άλλα θα έλεγα πόσο τεράστιοι παραμένουν οι Mars Volta με το noctourniquet, αλλά δεν βλέπω πολύς κόσμος να συμμερίζεται αυτήν την άποψη
Είναι αυτό που είπα και πιο πάνω. Σπουδία πράγματα υπάρχουν. Αρκει να έχεις χρόνο για να ψάξεις. Μην περιμένεις τους “σωτήρες” της ροκ να σου φανερωθούν από μόνοι τους:wink: Και ο ΚριςΠ δεν θα μπορούσε να δώσει καλύτερο παράδειγμα (ένα από τα πολλά) για σπουδαίο μουσικά συγκρότημα. Εγώ, πάλι, προσωπικά θα σου πρότεινα και τους ΜΟΝΟ οι οποίοι για μένα γράφουν απλά ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ και φέτος κυκλοφόρησαν έναν φανταστικό δίσκο.
Μανάρια μου φαίνεται πως μιλάω σε τοίχο!
Δεν μίλησα ποτέ για θάνατο της ροκ, δεν είπε ποτέ ότι οι godspeed είναι στεγνό ροκ (που πιάσατε μια μαλακία που είπα στην αρχή η οποία δεν είχε σχέση με τα υπόλοιπα και κάνατε την κλωστή τριχιά).
Το μόνο που θέλησα να θίξω ήταν κατά πόσο επηρεάζουν οι εποχές το κάθε είδος και κυρίως την φύση του. Που όλα αυτά συνεπάγονται με το τι ακούμε βάση της δημιουργικότητας, της μουσικής βιομηχανίας, της νέας κοινωνίας, του διαφορετικού περιβάλλοντος κτλ (το ότι τείνουμε να ξεκινήσουμε να κρίνουμε αυστηρά μουσικά και μόνο την πλειοψηφία των δίσκων κάποιων σκηνών που στην πραγματικότητα δεν στέκονται μόνο εκεί, εεε αυτό σημαίνει κάτι).
[B]Το DIY τούμπανα αρχίζει να καπαρώνει σημαντικό κομμάτι στην μουσική εποχή μας, στην εποχή της πληροφόρησης που μύθοι και ιδεολογίες μαθαίνονται και χάνονται πιο γρήγορα από ποτέ άλλοτε. Όπως και να τα κάνουμε κάποια είδη πατούν πιο σταθερά κάτω από διαφορετικές καταστάσεις λόγο της αντίστοιχης κουλτούρας τους! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε αλλαγές ως προς τον ήχο τους αλλά και στο κοινωνικό status τους (αρνητικές ή θετικές).[/B] Είναι αναμενόμενο είδη που δεν έχουν να πουν πολλά πέρα από την μουσική τους να βγαίνουν κερδισμένα, κερδισμένα ακόμη και ηχητικά σε καιρούς που το αυτί συνηθίζει το ψηφιακό λόγο του τεχνολογικού περιβάλλοντος και το κάνει καθημερινότητα του!
πόσο πιο νιανιά να το κάνω τι θέλω να πω?!
Και προσοχή! Πάντα σχολιάζω ότι έχουν δει τα μάτια όσο ζω και ασχολούμε, 25 είμαι, στα 00s και μετά στέκομαι… και τώρα μιλάμε για το τι βλέπουμε την τρέχουσα δεκαετία και για το που νομίζουμε πως πάει το θέμα…
[SPOILER]και enick όχι! o jaar δεν είναι mainstream διότι αν ήταν θα έπαιζε στο tomorrowland με μεγάλες αμοιβές και θα έκανε συνεργασίες με τον μπαγκέτα! κάνει συνεργασίες με άλλους πιτσιρικάδες και ο ήχος του δεν έχει σχέση με τα 2-3 γνωστά κομμάτια του,μέχρι ώρας δεν βλέπω να το κυνηγάει για άλλα πράγματα… [/SPOILER]
εδιτ: αν εσείς δεν βλέπετε πράγματα τι να πω?
εμένα με θλίβουν κάποιες καταστάσεις στην μουσική όπως π.χ. αυτούς τους καιρούς στην Ελλάδα η ροκ ή η hip hop σκηνή έπρεπε να εκσπερματώνει μουσικά μιλώντας άμεσα ιδεολογικά ή και όχι απλά επηρεασμένη από τους καιρούς… αντ αυτού βλέπουμε ελάχιστα πράγματα…
Ο Γιααρ ήταν από τα πρώτα ονόματα σε όλα τα μεγάλα και mainstream ηλεκτρονικά φεστιβάλ τα τελευταία δυο χρόνια, Demf, Sonar, Mutek, Lowlands, Pitchfork Music Festival κλπ., και παίζει τα λαϊβάκια του στα τεκνάδικα της ευρώπης παίρνοντας πενταψήφιες αμοιβές για δυο ώρες. Αυτό για μένα είναι mainstream και δεν χρειάζεται να τον δω με τον μπομπ σινκλαρ στο πλεϊμποι μανσιον για να τον χαρακτηρίσω έτσι. Εσύ μπορεί να διαφωνείς με αυτό.
Κατά τ’ άλλα η μουσική του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά δεν ανακαλύπτει και την πυρίτιδα. Σιγά μην είναι κι ο νταβιντσι της ελεκτρόνικα.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα που λες δεν κατάλαβα χριστό, σόρι.
εντιτ: Συμφωνώ με το εντιτ σου πάντως.
λιγα πράγματα άκουσα φέτος.20+1 ξεχώρισαν.τα υπόλοιπα με τον καιρό
[ol]
[li][B]anglagard - viljans öga[/B][/li]
[li][B]echolyn - echolyn[/B][/li][COLOR=“White”].[/COLOR]
[li][B]dead can dance - anastasis[/B][/li][COLOR=“White”].[/COLOR]
[li][B]swans - the seer[/B][/li][li][B]converge - all we love we leave behind[/B][/li][li][B]panopticon - kentucky[/B][/li][li][B]flying colors -flying colors[/B][/li][li][B]Kiss the Anus of a Black Cat - Weltuntergangsstimmung [/B][/li][li][B]orange goblin a eulogy - for the damned[/B][/li][li][B]rush - clockwork angels[/B][/li][li][B]paradise lost - tragic idol[/B][/li][li][B]katatonia - dead end kings[/B][/li][li][B]witchcraft - legend[/B][/li][li][B]Grand Magus - The Hunt[/B][/li][li][B]testament - dark roots of earth[/B][/li][li][B]neal morse - momentum[/B][/li][li][B]therapy - a brief crack of light[/B][/li][li][B]burzum - Umskiptar[/B][/li][li][B]accept - stalingrad[/B][/li][li][B]Kreator - Phantom Anticrist[/B][/li]
[li][B]ulver - childhood’s end[/B][/li][/ol]
Nαι,μολις με ειδοποιούν από το κοντρόλ πως εχουμε μια δισκάρα εδω περα
[B]Travis & Fripp - Follow[/B]
Απλώς μου έχει κολλήσει επειδή το ακουσα τωρα πρόσφατα και μαλλον θα ειναι ο τελευταίος δίσκος του 2012 που θα ακουσω ετσι
Κατα τα αλλα συμφωνώ με τα παιδιά σε ότι εχουν αναφέρει,εννοώ αυτούς που το γούστο μας συμπίπτει πανω κάτω
Αλλη φορά λιστες
Στο τελευταίο antifa live και στις καταλήψεις και τους αυτόνομους χώρους γενικότερα, μια χαρά εκσπερματώνουν πάρα πολλές γαμάτες πανκ, ροκ και ραπ μπάντες και μουσικά και ιδεολογικά.
Νταξ τώρα ψηλέ μου…το συγκεκριμένο είναι τέρμα πειραματικό και τα σημεία σύνθεσης είναι κανα 2-3 σε ολόκληρο το δίσκο. Κατά τα άλλα καλοδεχούμενος ο πειραματισμός ειδικά των συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά είναι η τέχνη για την τέχνη γενικά. Απόψεις, δε λέω…
την στιγμή που αναλύετε αν έχει πεθάνει η ροκ μουσική, εγώ δεν μπορώ να πάω στην σημερινή συναυλία των Hives γιατι είναι σολντ άουτ εδώ και δυο μήνες. :lol:
μπομπα, απο τον φετιχισμο της υλης περναμε σπινιαροντας στο φετιχισμο της ιδεολογιας. αλλωστε και αυτη μια χαρα πουλιεται [στα μη μεηνστρημ ακροατηρια], ποσο μαλλον οταν οι καιροι μάς πιανουν απ’ τα μουτρα και μας φωναζουν ΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥΣΤΗ, ΤΟ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ!
Η rock μουσικη πεθανε μαζι με τον Euronymous… 666
το ροκ πέθανε τη στιγμή εκείνη που ο Waylon Jennings φώναξε: [I]Well, I hope your ol’ plane crashes![/I]
Kαλά προφανώς δεν τον πόσταρα σε φαση “ακουστε τον ολοι τωρα” κτλ,είναι δεδομένο οτι ειναι για καποια γουστα.Απλώς ξερω οτι υπάρχουν εδω μεσα λιγα ατομα που θα γουστάρουν,εμενα πχ μου το πάσσαρε ο γνωστός πληροφοριοδότης μου ο Ντεκυ <3
Τωρα για το αλλο αν ειναι τεχνη για την τεχνη διαφωνώ(και μην λες τετοια πράγματα δημοσίως,καραδοκούν οι πολέμιοι να μας την πουν:p),μιας και μιλαμε για Μουσικούς και όχι τπτ νεα φυντάνια,αλλά ειναι κουβεντα για αλλου:)
σαν πρεζέμπορας πρέπει να φάνηκα σ αυτήν την πρόταση
πάντως συμφωνώ ότι είναι άλμπουμ πολύ ειδικών συνθηκών για να το θέσω πιο κομψά και μην έχουμε πυρά από εξωκομματικούς
Γνωρίζω πολύ καλά για ποιους μιλάμε μαν, αλήθεια. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το τι δίσκο έβγαλαν. Ο Fripp έχει στη δισκογραφία του πολλά albums που είναι περίπου μουσική, με άλλα λόγια soundscapes και γενικά εφαρμογή ηχητικών τεχνικών.
Δεν τους κατηγορώ, ούτε τους μειώνω. Γνωρίζω πως μερικά πράγματα οφείλουν να γίνονται επιστημονικά και στη μουσική. Άλλο αυτό όμως κι άλλο το να ποστάρεται τούτο στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.
ΥΓ: κανένας σοβαρός άνθρωπος δε μπορεί να είναι πολέμιος του RF.
Σωστοι για Φριππ και το καταλαβαίνω(ασχετως αν δεν το θεωρω κακο8))ομως πολυ περισσότερο ενδιαφέρον έχει εδω ο αλλος θεουλης ο Theo Travis πχ.Τελος παντων,οπως ειπα απλως το πέταξα,δεν το εβαλα καν σε λιστα κτλ,δεν διαφωνούμε ουσιαστικά σε κατι:wink:
(αν και θα μπουν αλλα και αλλα)
Κλαιω με την τροπή της κουβεντάς σε σχέση με το αν το ροκ εχει πεθανει κτλ \μ/