Καλύτερες Κυκλοφορίες 2012

converge,the howling wind,neurosis δεν τα έχω ακούσει αρκετά ακόμα.προσθέτω και γω τα πιο αγαπημένα μου
antimob-demo tape
think again-never
d clone-creation and destroy
gutter-modern decay demo
dirty wombs-we rise
warsong-the caravan
sectarian violence-st & conflict of interest
aura noir-out to die
terrible feelings-shadows
tragedy-darker days ahead
και αρκετά ακόμα,ειδικά demo και επ.

Μεχρυ τωρα

Γαμημενα Αριστουργηματα:
Godspeed You!Black Emperor - Alleluja!Don’t Bend Ascend
Swans - The Seer
Ufomammut - Oro: Opus Alter
Dirty Three - Towards the Low Sun

Πολυ καλα albums:
Calexico - Algiers
Earth - Angels of Darkness, Demons of Light Pt.2
KTL - V
Nick Cave & Warren Ellis - Lawless OST

Επισης πρεπει ακομα να δωσω καποια ακουσματα σε αυτα:
Bersarin Quartett - II
Nadja - Dagdrom
Parov Stelar - Princess
Ty Segall Band - Slaughterhouse
Ufomammut - Oro: Opus Primum

To Nadja φίλος που εμπιστεύομαι το έχει δίσκο της χρονιάς. Θα το ακούσω κι εγώ.
Όποιος ξέρει τα γούστα μου, ας ανοίξει. Ήταν σημαντικός δίσκος από την πρώτη φορά που το άκουσα, αλλά τώρα που δοκιμάστηκε στο χρόνο και πήρε ακροάσεις, κέρδισε επάξια μια θέση στο τοπ μου.

[SPOILER][/SPOILER]

εκλεψες την λιστα μου

και γαμώ!μου το αφιερώνω λοιπόν:p http://youtu.be/2zEQ-dOYrBo

μιας και είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα μουσικά site πάρτε την λίστα με τα 50 καλύτερα του p4k

[SPOILER]

1. Kendrick Lamar - Good Kid Maad City
  2. Frank Ocean - Channel Orange
  3. Fiona Apple - The Idler Wheel …
  4. Tame Impala - Lonerism
  5. Swans - The Seer
  6. Grimes - Visions
  7. Beach House - Bloom
  8. Chromatics - Kill For Love
  9. Death Grips - The Money Store
  10. Grizzly Bear - Shields
  11. Japandroids - Celebration Rock
  12. Godspeed You! Black Emperor - Allelujah! Don’t Bend! Ascend!
  13. Killer Mike - R.A.P. Music
  14. Andy Stott - Luxury Problems
  15. Dirty Projectors - Swing Lo Magellan
  16. Burial - Kindred EP
  17. Bat For Lashes - The Haunted Man
  18. Ty Segall Band/Ty Segall & White Fence - Slaughterhouse/Hair
  19. Cloud Nothings - Attack on Memory
  20. Jessie Ware - Devotion
  21. Ariel Pink Haunted Graffiti - Mature Themes
  22. Flying Lotus - Until the Quiet Comes
  23. Miguel - Kaleidoscope Dreams
  24. Purity Ring - Shrines
  25. Schoolboy Q - Habits N Contradictions
  26. Julia Holter - Ekstasis
  27. John Talabot - Fin
  28. How to Dress Well - Total Loss
  29. Cat Power - Sun
  30. The Men - Open Your Heart
  31. Spiritualized - Sweet Heart Sweet Light
  32. Action Bronson - Blue Chips
  33. Actress - RIP
  34. Chairlift - Something
  35. TNGHT - TNGHT EP
  36. Sharon Von Etten - Tramp
  37. Future - Pluto
  38. Lotus Plaza - Spooky Action at a Distance
  39. Hot Chip - In Our Heads
  40. DIIV - Oshin
  41. Dum Dum Girls - End of Daze EP
  42. Rick Ross - Rich Forever
  43. Mac Demarco - 2
  44. Metz - Metz
  45. El-P - Cancer for Cure
  46. Rustie - BBC Essential Mix
  47. Pallbearer - Sorrow & Extinction
  48. Peaking Lights - Lucifer
  49. Crystal Castles - III
  50. Lambchop - Mr. M
    [/SPOILER]

και τα 40 [B]metal[/B]

[SPOILER]

1. Inverloch: Dusk I Subside [Relapse]

2. Primitive Weapons: The Shadow Gallery[Prosthetic]

3. Bosse-de-Nage: III [Profound Lore]

4. Incantation: Vanquish in Vengeance [Listenable]

5. Nachtmystium: Silencing Machine [Century Media]

6. Anhedonist: Netherwards [Dark Descent]

7. Krallice: Years Past Matter [self-released]

8. Saint Vitus: Lillie F-65 [Season of Mist]

9. Panopticon: Kentucky [Handmade Birds]

10. Aluk Todolo: Occult Rock [Ajna Offensive]

11. Paradise Lost: Tragic Idol [Century Media]

12. Winterfylleth: The Threnody of Triumph[Candlelight]

13. Farsot: Insects [Lupus Lounge/Prophecy]

14. Martyrdöd: Paranoia [Southern Lord]

15. Liberteer: Better to Die on Your Feet Than Live on Your Knees [Relapse]

16. Horseback: Half Blood [Relapse]

17. Vattnet Viskar: Vattnet Viskar [Broken Limbs/Century Media]

18. Bell Witch: Longing? [Profound Lore]

19. Royal Thunder: CVI [Relapse]

20. Samothrace: Reverence to Stone [20 Buck Spin]

21. Early Graves: Red Horse [No Sleep]

22. haarp: HUSKS [Housecore]

23. Black Breath: Sentenced to Life [Southern Lord]

24. Satan?s Wrath: Galloping Blasphemy[Metal Blade]

25. Grave: Endless Procession of Souls[Century Media]

26. Evoken: Altra Mors [Profound Lore]

27. Pig Destroyer: Book Burner [Relapse]

28. Atriarch: Ritual of Passing [Profound Lore]

29. Gaza: No Absolutes in Human Suffering[Black Market Activities]

30. Mutilation Rites: Empyrean [Prosthetic]

31. Bereft: Leichenhaus [The End]

32. High on Fire: De Vermis Mysteriis [eONE]

33. Ash Borer: Cold of Ages [Profound Lore]

34. Neurosis: Honor Found in Decay [Neurot]

35. Pinkish Black: Pinkish Black [Handmade Birds]

o5. Asphyx: Deathhammer [Century Media]

1. Blut Aus Nord: 777 ? Cosmosophy[Debemur Morti]

2. Baroness: Yellow & Green [Relapse]

3. Converge: All We Love We Leave Behind[Epitaph]

4. Pallbearer: Sorrow & Extinction [Profound Lore]
    [/SPOILER]

1. brian jonestown massacre - aufheben
  2. crippled black phoenix - mankind…
  3. cloud nothings - attack on memory
  4. deus - following sea
  5. kiss the anus of a black cat - …
  6. mars volta - noqtourniquet
  7. pepe deluxe - queen of the wave
  8. woods of ypres - grey skies electric light
  9. brotherhood - turn the gold to chrome
  10. cruxshadows - as the dark against my halo
  11. datsuns - death rattle boggie
  12. expatriate - hyper hearts
    13)the heavy - glorious dead
    14)mono inc - after the war
    15)motorama - calendar
    16)nine black alps - sirens
    17)press gang metropol - checkpoint
    18)pineapple thief - all the wars
    19)raveonettes - observator
    20)stmpcrash - directions

Κυκλοφορία της χρονιάς προφανώς είναι το

[spoiler][B]Burial - Kindred EP[/B]

[/spoiler]

Wreck and Reference - No Youth
Ruined Families - Ruined Families
Old Man Gloom - No
mewithoutYou - Ten Stories
Saltillo - Monocyte
A Silver Mt. Zion - "The West Will Rise Again"
A Place to Bury Strangers - Onwards To The Wall
Swans - The Seer
Kid Koala - Dusty Rainbow From The Dark
Wax Tailor - 12 bit Blues
BT - If the Stars are Eternal so are You and I & Nuovo Morceau Subrosa
Raime - Quarter Turns Over A Living Line
The Chariot - One Wing

Χωρίς σειρά προτιμήσης.

Antimob - st demo tape (Antirawk, Greece)
Terrible Feelings - Shadows Lp (punk rock - pop punk, Sweden)
Think Again - Never Lp (hardcore punk, Japan)
Propagandhi - Failed States Lp(punk rock, Canada)
White Lung - Sorry Lp(punk rock, canada)
Red Dons - Ausslander Ep (punk rock, USA)
Vanna Inget - Allvar Lp (punk rock, Sweden)
Nofx - self entitled Lp (punk rock, USA)
Pennywise - all or nothing Lp (punk rock, USA)
Kohosh - survival guide Lp (crust punk, USA)
nu kle er blast suntan - the wheel of fate is turning (black crust thrash punkm USA)
belgrado - panopticon / vicious circle Ep (post punk, Spain)
crusades - parables Ep (punk rock, crust, melodic hardcore, canada)
white lung - st Ep (punk rock, canada)
ruined families - st Ep (screamo / hardcore, Greece)
Gutter - modern decay demo cdr (hardcore punk, Greece)
from ashes rise - rejoice the end / rage of sanity Ep (crust punk, USA)
Warsong - Caravan Ep (punk rock, post punk, Spain)
ομιχλη - legions of freaks (street punk, Greece)
neon piss - st Lp (punk rock, USA)
comadre - cold rain Ep (screamo, USA)
nuclear spring - demo tape (oi!, USA)
Despite Everything / Insane - Split 10" (punk rock, Slovenia / Greece)
converge - all we love we leave behind (metalcore / hardcore, USA)

plus καμια δεκαρια που δεν εχω ακουσει, δεν εχω ανακαλυψει και στανταρ εμφανιζονται στην αρχη του νεου ετους. Το 2011 τα καλυτερα αλμπουμς τα ανακαλυψα μεσα στο 2012.

Κανεις ενα προχειρο εντιτ για Red Dons στανταρ.

Απο κει και περα, θα σε περιμενα ισως και για Hot Water Music, Sickoids, αλλα και για Touche Amore, ισως, μονο και μονο επειδη στη φετινη (οχι υπερβολικα καλη) κυκλοφορια παιζει το καλυτερο (πιθανον) κομματι τους, αλλα ολα αυτα ειναι καπως δευτερευοντα.

Θα επανελθω και με τα δικα μου.

ναι πραγματι για το red dons.

Για τα υπολοιπα που λες, καλα, αλλα μεχρι εκει.

[B]Γενικα καλη χρονια. Λιγο neocrust ευτυχως γιατι βαρεθηκαμε τη μιρλα και την κλαψα. Πολυ pop punk, πολυ πανκ ροκ με νεα δικη του ταυτοτητα, σταθερα ενα ΕΠΟΣ απο ιαπωνια οπως καθε χρονια, λιγη δανια εφετο, ακουστε belgrado και nu kle er blast suntan, κι αναμενετε νεο INTEGRITY μεσα στο 13. The End Is Nigh babies! Good Night[/B]

Χωρίς σειρά προτίμησης, με εξαίρεση ίσως το #1

1. Gojira - L’Enfant Sauvage. Mπαντάρα, δισκάρα σχεδόν ισάξια του προκατόχου της, έβγαλαν κ ένα live DVD που παίρνει κεφάλια, τους είδα κ live να supportαρουν τους Metallica και καραγούσταρα.
  2. A Forest Of Stars - A Shadowplay For Yesterdays. Περισσότερη ατμόσφαιρα, λιγότερο σκοτεινό, χωρίς να χάνει στο παραμικρό σε ποιότητα. Από τις ευχάριστες “εκπλήξεις” της χρονιάς για μένα.
  3. Grand Magus - The Hunt. Για πολλούς δεν είναι ισάξιο των προκατόχων του, εγώ διαφωνώ! Το μεγαλείο του κρύβεται στην απλότητα του.
  4. Αlcest - Les Voyages De L’ Ame. Πολύ “ταξιδιάρικο” άλμπουμ, με πολύ συναίσθημα.
  5. Hexen - Being and Nothingness. Τώρα που κατακάθισε η σκόνη του “Thrash revival”, ξεχωρίζουν κ αυτοί που πρέπει.
  6. Havok - Point of no Return -//-
  7. Burzum - Umskiptar. Δεν έπιασε τα επίπεδα του Belus ή του Fallen, αλλά και πάλι ξεχώρισε.
  8. Τestament - Dark Roots of the Earth. Αρχικά δε με εντυπωσίασε. Έμεινε στην άκρη για καιρό. Το ξανάκουσα πρόσφατα και με κέρδισε. Το Native Blood δεν το χορταίνω…
  9. Blut Aus Nord 777 - Cosmosophy. To άλμπουμ που κλείνει την τριλογία, είναι αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις μου.
  10. Enslaved - RIITIIR. Του έδωσα λίγες ακροάσεις, αλλά σίγουρα είναι στα κορυφαία της χρονιάς.
    11.Deathhammer - Onward To The Pits. Thrash.-
  11. Astra - The Black Chord. Αρκετό hype γύρω απ το όνομα τους, αλλά νομίζω πως το αξίζουν 100%. Μουσικάρες.

Αυτά που μάλλον θα είναι αλλά δεν τα άκουσα περισσότερες από 3-4 φορές ως τώρα:
Deathspell Omega - Drought
Rush - Clockwork Angels
Deftones - Koi No Yokan
Stone Sour - House of Gold & Bones Part 1
Killing Joke MMXII
Swans - The Seer
Gazpacho - March Of Ghosts
Mgla - With Hearts Toward None
Aura Noir-Out to Die

[FONT=“Comic Sans MS”][SIZE=“4”] ΛΙΣΤΟΝΙ
[/SIZE][/FONT]
Gazpacho - March Of Ghosts
Paradise Lost-Tragik Idol
Katatonia-Dead end kings
Gojira-L’Enfant Sauvage
Godspeed you black emperor-'Allelujah! Don’t Bend! Ascend!
A forest of stars-A shadowplay for yesteradays
El doom and born electric-s/t
Enslaved-RIITIIR
Lost in kiev-Motions
Baroness-Yellow & Green
Dead can Dance-Anastasis
Astra-The black chord

και του χρονου:D

Πάμε μια μικρή ανασκόπηση λοιπόν.
Αν και φέτος άρχισα να ακούω καινούρια πράγματα, ουσιαστικά, από το Μάϊο και μετά.

[U]Καλύτερες κυκλοφορίες:[/U] (χωρίς σειρά εννοείται)

[B]Amen Ra - Mass V[/B] [I] Σκοτάδι, πόνος, ουρλιαχτά, απόγνωση.[/I]
[B]Tragedy - Darker Days Ahead[/B] [I]Επέστρεψαν βαρύτεροι, μεταλλικότεροι, πιο μελωδικοί, ίσως πιο “επικοί”… έκατσε λίγο περίεργα στην αρχή, αλλά είναι Tragedy…[/I]
[B]Burning Love - Rotten Things To Say[/B] [I]Κεραμίδα στο κεφάλι! πανκμεταλστονερ τα πάντα όλα, αλλά βασικά Ροκ εν ρολλ γαμώτο![/I]
[B]Converge - All We Love We Leave Behind[/B] [I]Ε εδώ τι να πούμε. Είναι οι Converge. Και βγάλαν νέο δίσκο.[/I]
[B]Neon Piss - Neon Piss[/B] [I]Της συνομοταξίας του νέου μελωδικού πανκ/ποστ πανκ. Μελωδιάρες, ρεφραινάρες, κιθαράρες, μπασάρες, τυμπανάρες.[/I]
[B]Terrible Feelings - Shadows[/B] [I]Πιο μελωδικοί απ’τα ντεμο-ΕΡ, ίσως έτσι να αγγίξουν περισσότερο κόσμο. Αλλά ότι και να λέμε είναι μια ομορφιά. Για χορούς σε ξύλινα δάπεδα που τρίζουν, παρέα με γλυκά και ντροπαλά κορίτσια[/I] :roll:
[B]White Lung - Sorry[/B] [I]Το προηγούμενό τους ήταν απλά καλό. Εδώ σοβαρεύει το πράγμα. Πολύ. Αλμπουμ σφηνάκι που το ακούς 10 φορές τη μέρα και θες κι άλλο. [/I]
[B]Mrs Magician - Strange Heaven[/B] [I]Surf, rock, garage, άμμος, fuzz και κιθάρες μες στην αλμύρα.[/I]
[B]Ty Segall - Slaughterhouse[/B] [I]Rock, garage, fuzz, Black Sabbath, space/psychedelic rock απ’το “καλό” και κιθάρες μες στην κάβλα.[/I]
[B]Disappears - Pre Language[/B] [I]Ξέφυγαν απ’τις ξεχειλωμένες συνθέσεις και εδώ έγραψαν ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ με ΜΕΛΩΔΙΕΣ και ΧΙΤΑΡΕΣ. Πήραν τους Hawkwind και τους αλλαξοκώλιασαν με τους Joy Division και τους Cure. Αποτέλεσμα… Μοναδικό![/I]
[B]Orange Goblin - An Eulogy For The Damned[/B] [I]Ε, οι Goblin είναι. Είναι καταδικασμένοι να βγάζουν ΜΟΝΟ δισκάρες. Όποιος διαφωνεί… Acid Trial![/I]
[B]Nightstalker - Dead Rock Commandos[/B] [I]Τα κομμάντα παίζει να βγάλαν τον καλύτερο δίσκο τους. Αγνή πόρωση και φλεγόμενα κρανία από βουβάλια![/I]
[B]Goat - World Music[/B] [I]Αυτό ήρθε απ’το πουθενά. Απ’την άκρη του κόσμου βασικά. Ε, τα χουν πεί καλύτερα και τα άλλα παιδιά. Ψυχεδέλειες, βουντού, σπασμοί, τραγοκέφαλα, εθνικ/αφρο τζούρες, ροκ και μαύρη μαγεία πάνω απ’τα πτώματα των 60’ς χίπηδων.[/I]
[B]Turbonegro - Sexual Harassment[/B] [I]Όχι που θα έλειπε! Περάσαν από χίλια κύματα, προβλήματα με καρκίνους, αλλαγή τραγουδιστή… αλλά είναι εδώ για να μοιράσουν μαστιγιές και σφαλιάρες. Ξανά αισχροί, ξανά πουτανιάρηδες.[/I]

[U]Εξαιρετικές κυκλοφορίες:[/U] (χωρίς σειρά εννοείται, 1-2 κλικ πιο κάτω από τα παραπάνω)

[B]The Cult - Choice Of Weapon
Kiss The Anus Of A Black Cat - Weltuntergangsstimmung
Woven Hand - The Laughing Stalk
Lost In Kiev - In Motions
The Nomads - Solna
Birds In Row - You, Me & The Violence
Sonic Avenues - Television Youth
Pennywise - All Or Nothing
The Spyrals - The Spyrals
Propagandhi - Failed States
Gazpacho - March of Ghosts
Black Breath - Sentenced To Life
Soundgarden - King Animal[/B]

[U]Καλύτερα Demo-EP-7’-12’[/U]:

[B]Antimob - Demo 2012
Arctic Flowers - Procession EP
Red Dons - Auslander EP
The Last Drive - News From Nowhere EP
Warsong - The Caravan EP
[/B]

Αυτά για φέτος.
ΣΙΓΟΥΡΑ κατι ξεχνάω, ΣΙΓΟΥΡΑ κάποια θα ανεβούν σε εκτίμηση με τον καιρό, ισως κάποια πέσουν. Δεν πειράζει.
Επίσης κάποια καινούρια που ακούω τον τελευταίο μήνα μπορεί να προστεθούν αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Άντε και του χρόνου!

Εγώ, κλασικά, δεν άκουσα πολλά φετινά, τα πιο πολλά είτε από σπόντα είτε επειδή ήταν από μπάντες που ηδη γούσταρα και ενδιαφερόμουνα. Anywayz, αυτά που ξεχώρισα:

[U]Full-lengths[/U]:
[B]Tardive Dyskinesia ‘‘Static apathy in fast forward’’[/B]: εδώ έμεινα μαλάκας κανονικά, δεν περίμενα από τους Tardive να με συναρπάσουν τόσο. Έκαναν φοβερή δουλειά στις μελωδίες τους και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από άρτιο.
[B]Α Forest of Stars ‘‘A shadowplay for yesterdays’’[/B]: ε, αυτό το περίμενα με ανυπομονησία και δε με απογοήτευσε. Παίζουν μπάλα σε δικό τους επίπεδο πλέον, όλο και πιο μελωδικοί/θεατρικοί, αλλά δε μας χαλάει. Άπιαστη μουσική.
[B]Neurosis ‘‘Honor found in decay’’[/B]: ξέρω ότι οι περισσότεροι δε θα τους θυμηθούν στις λίστες τους, και ίσως να είναι και λογικό. Αλλά ο δίσκος δεν είναι σε καμία περίπτωση μέτριος ή κάτι τέτοιο, το αντίθετο. Απλά πιο ‘‘βατός’’ και λιγότερο έντονος απ’ ό,τι μας έχουν συνηθίσει. Αλλά για μένα ακόμα κι έτσι πατάει κάτω πολλές φετινές κυκλοφορίες (τουλάχιστον όσες άκουσα εγώ). Ή ίσως να ‘μαι και fanboyς.
[B]Ατοπία ‘‘Ατοπία’’[/B]: ας λέει ο Ντίνος για την κλάψα του neocrust, εγώ τη γουστάρω τόοοσο πολύ που μπορώ να ακούω κάθε μέρα τέτοιους δίσκος. :stuck_out_tongue: Ο δίσκος που ήρθε σφήνα στο τέλος της χρονιάς και ακόμα δεν τον έχω χορτάσει. Crust/hardcore οπως το γουστάρω, με τα καταπληκτικά φωνητικά του, τους ωραίους στίχους, την οργή κλπ. Γούστα που δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ, ρε!
[B]Ahab ‘‘The giant’’[/B]: άλλη μία μπάντα που άκουσα από σπόντα και με άφησε άφωνο. Το doom τους είναι αξιοπρεπέστατο, μου θύμισε και λίγο τους θεούληδες τους Lamented Souls, ιδίως στα καθαρά φωνητικά.
[B]Crippled Black Phoenix ‘’(Mankind) the crafty ape’’[/B]: κατώτερος δίσκος από τα προηγούμενα, αλλά ακόμα μαγεύουν. Διπλός δίσκος και η πλειοψηφία είναι τραγουδάρες. Α, και καταπληκτική συσκευασία.
[B]Burzum ‘‘Umskiptar’’[/B]: album που άκουσα σχεδόν με το στανιό, μιας και τα ‘‘Belus’’ και ‘‘Fallen’’ δε μου έκαναν και πολύ αίσθηση. Και παρ’ όλα αυτά το ‘‘Umskiptar’’ μου άρεσε και πολύ μάλιστα. Το βρήκα πιο ενδιαφέρον από τα άλα 2, με καινούριος μελωδίες/δομές και καθηλωτική ατμόσφαιρα.
[B]Antimob ‘‘Antimob’’[/B]: προτιμώ το demo κι εγώ, αλλά μιας και μιλάμε για full-lengths δεν μπορώ να μην το αναφέρω. Δίσκος-μπόμπα, το βάζεις και εκτονώνεσαι.
[B]Ulver ‘‘Childhood’s end’’[/B]: ναι, είναι δίσκος διασκευών, αλλά είναι τόσο cool και γαμάτος. Και επιτέλους ακούμε τον Garm να τραγουδάει λίγο σαν τραγουδιστής.
[B]Dephosphorus ‘‘Night sky transform’’[/B]: Ο.Κ., αυτή έχουν εξελιχθεί ήδη σε μεγάλη μπάντα. Πιο tribal, πιο σκοτεινοί, θα κάνουν μεγάλα πράγματα.
[B]The Howling Wind ‘‘Of babalon’’[/B]: και αυτόν το δίσκο τον περίμενα με πολύ ανυπομονοησία, μιας και το ‘‘Into the cryosphere’’ είναι από τους καλύτερους black metal δίσκους που άκουσα τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι δε μου άρεσε τόσο όσο αυτό, αλλά κι αυτό κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Και θ’ αρέσει πολύ και στους μη-black metal-άδες.
[B]Tragedy ‘‘Darker days ahead’’[/B]: τα έχουμε πει κι αλλού. Κινείται σε πιο μέτρια επίπεδα από τους προκατόχους του, αλλά κάποια τραγούδια θα ακουστούν μία στο τόσο.
[B]Leonard Cohen ‘‘Old ideas’’[/B]: μακάρι να συνεχίσει να βγάζει δίσκους, τι να πω; Από αυτήν την ξεχωριστή φωνή μόνο ανατριχίλες περιμένεις.
[B]Black Breath ‘‘Sentenced to life’’[/B]: το ντεμπούτο δεν το έχω ακούσει, αλλά αυτό εδώ είναι όσο δυναμικό χρειάζεται! Hardcore-ίζοντα φωνητικά, σουηδο-riff-άρες, τσαμπουκαλεμένοι ρυθμοί, πολύ καλό μίγμα.

Από εκεί και πέρα [B]Tiamat[/B] και [B]Paradise Lost[/B] ήταν ψιλο-απογοήτευση (ιδίως το Tiamat), ενώ καλούτσικες εντυπώσεις μου άφησαν το ‘‘Restless’’ από [B]Maplerun[/B] και το ‘‘Monnos’’ από [B]Conan[/B].

[U]Ε.P:[/U]
Κορυφή χτύπησε το ‘‘ΑΩ’’ Ε.Ρ. από [B]I Want you Dead[/B]. Γούσταρα που έγιναν πιο σκοτεινοί και heavy, να δούμε τι θα κάνουν από εδώ και πέρα. Μαζί και οι [B]Dirty Wombs [/B]που, προσωπικά, δεν περίμενα να μου κάνει τόσο εντύπωση μία πρώτη κυκλοφορία. Ολοκληρωμένες συνθέσεις, πορωτικά φωνητικά και η διασκευή στο τέλος το κερασάκι στην τούρτα. Γενικά ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν πολύ καλά. Σε άλλο κλίμα οι [B]Crippled Black Phoenix[/B] για άλλη μία διαφορετικοί με το ‘‘No sadness or farewell’’ Ε.Ρ., αλλά και πάλι τραγουδάρες έγραψαν, έτσι εύκολα! Τραγουδάρες και τα 2 κομμάτια στο E.P. των [B]From Ashes Rise[/B], άντε και full-length. Το ίδιο ελπίζω και για το super-group των [B]Primate[/B], μιας και το ‘‘Draw back a stump’’ Ε.Ρ. ήταν πολύ πορωτικό, αλλά και πολύ μικρό, ρε γαμώτο… Παρόμοιες εντυπώσεις (μικρό, αλλά πορωτικό) μου άφησε και το ‘‘Thrashing with the stars’’ E.P. των [B]Faithreat[/B]. Τα samples όλα τα λεφτά, όπως και οι στίχοι.

[U]Demo[/U]:
Δυστυχώς μόνο ένα, αλλά μάλλον ήταν και αρκετό. [B]Antimob[/B].

Μιας και χθες μας πορώσανε οι συντάκτες, σήμερα μιας έπιασε λιστομανία (μανία με τον Liszt;:p)

Aφήνοντας απ’έξω αρκετές σπουδαίες κυκλοφορίες…προσπάθησα να είμαι αυστηρός για τοπ-10, τελικά κατέληξα σε τοπ-9 + 3 έξτρα κατηγορίες.

Σε ότι αφορά studio κυκλοφορίες:

[B]Swans ? The Seer
Rush ? Clockwork Angels
Neil Young ? Psychedelic Pill
Anglagard ? Viljans Oga
Goat ? World Music
Soundgarden ? King Animal
Dr John ? Locked Down
Johnny Greenwood ? The Master (ost)
Marillion ? Sounds That Can?t Be Made

Live κυκλοφορία της χρονιάς: Led Zeppelin ? Celebration Day

Aρχειακής σημασίας κυκλοφορία της χρονιάς: Can ? The Lost Tapes

EP της χρονιάς: Τ.R.A.M. ? Lingua Franca[/B]

Άντε και του χρόνου να’μαστε γεροί…και με ακόμη καλύτερες μουσικές:)

από αυτά που άκουσα φέτος ξεχώρισα:

[B]therapy? - a brief crack of light
deftones - koi no yokan
smashing pumpkins - oceania
dead can dance - anastasis
gbybe
circle takes the square - decompositions[/B]

επίσης με αρκετές καλές στιγμές killing joke, skunk anansie, the swans

Δεν έχω καμία όρεξη για κατατάξεις ούτε φέτος, οπότε αλφαβητικά οι 25 κυκλοφορίες που ξεχώρισα:

[B]A FOREST OF STARS “A Shadowplay For Yesterdays”:[/B] Γι’ αρχή λέω ξεκάθαρα ότι μου άρεσε αρκετά παρακάτω από το μνημειώδες “Opportunistic…”. Ακόμα και με λιγότερο μπλακμέταλ όμως μέσα του και, κυρίως, με λιγότερη σκατοψυχία, παραμένει το γεγονός ότι οι Βρετανοί δίνουν πραγματική έννοια στις λέξεις “πάθος”, “συναίσθημα”, “θεατρικότητα” όταν αυτές χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν ένα μουσικό κομμάτι.

[B]ANHEDONIST “Netherwards”:[/B] Δεν ξέρω πώς στο καλό συνέβη, αλλά το doom/death από το πουθενά ξαναζεί μέρες δόξας -αναλογικά πάντα. Οι ANHEDONIST είναι όσα ήταν οι ANATHEMA πριν 17-18 χρόνια, εννοείται φυσικά χωρίς να πρόκειται για αντιγραφή. Δώστε πόνο!

[B]APTORIAN DEMON “Libertus”:[/B] Η Νορβηγία ποτέ δεν πεθαίνει, part 1. Οι μισοί MARE χωρίς καμία διάθεση να γίνουν ντάρκθρον κλόουνς, παράγουν αβέρτα το πολυαγαπημένο σιδηροδρομικό riffing του βορρά. Κρυφό ατού το μπάσο.

[B]DEATHSPELL OMEGA “Drought”:[/B] Βγάλτε το σκασμό και κάντε τουμπεκί, κουμάντο στο μπλακμέταλ οι γάλλοι μανιακοί :!:

[B]DODSENGEL “Imperator”:[/B] Η Νορβηγία ποτέ δεν πεθαίνει, part 2. Η μπάντα ασανσέρ επιστρέφει με διπλό κονσεπτικό δίσκο και κερδίζει το στοίχημα παρά τα 2-3 ψιλοαδιάφορα σημεία. Λίγοι το αποτολμούν πια, οπότε σεβασμός.

[B]DRAWN AND QUARTERED “Feeding Hell’s Furnace”:[/B] Γαμημένος θάνατος. Μια από τις πιο αγνοημένες (εγκληματικά) μπάντες των ΗΠΑ επιστρέφει κάτω από ελληνική στέγη (Nuclear Winter Records) για να εξηγήσει με τον πιο απλό τρόπο ότι είναι ακόμα εφικτό να γράφεις 3-4λεπτα κομμάτια που στέλνουν ταφόπλακες συστημένες στα μούτρα ακροατών.

[B]DREAMLONGDEAD “MadnessDeadGrave”:[/B] Αν γράψω κι άλλα γι αυτούς θα γίνω πιο γραφικός κι από τσιπουροσυνάντηση σάββα-αλαφούζου στον Βόλο σε μαγαζί ιδιοκτησία αχιλλέα μπέου. Τα λέμε όταν με το καλό κυκλοφορήσει το νέο υλικό.

[B]ELYSIAN BLAZE “Blood Geometry”:[/B] Θρηνητικό ντουμ + μπουκωμένο, πνιγηρό μπλακμέταλ + υπερβατικό άμπιεντ = φθινοπωρινή/χειμωνιάτικη τελειότητα.

[B]EREB ALTOR “Gastrike”:[/B] Μα τον Όντιν, η πιο γαμάτη μουσική στροφή μπάντας κι ασε τους επικάδες να ψάχνουν αλλού νέες κόπιες των “Hammerheart”/“Twilight…”. Εμείς εδώ γουστάρουμε “Blood.Fire.Death” και “Under The Sign…” κύριοι!

[B]ESSENZ “Mundus Numen”:[/B] Χαμαιλέοντες! Τρομεροί έλιγμοι από μπλακ σε ντουμ και από ντεθ σε ποστ και πάλι πίσω. Από τις ξεχωριστές μπάντες των τελευταίων χρόνων, ασχέτως αν λίγοι είναι υποψιασμένοι με την πάρτη τους.

[B]FAAL “The Clouds Are Burning”:[/B] Δυνατό μείγμα ατμοσφαιρικού μπλακμέταλ και πένθιμου ντουμ, ό,τι πρέπει για φανς των WitTR.

[B]HOWLING WIND, THE “Of Babalon”:[/B] Αν το προηγούμενο (εξίσου αριστούργημα) ήταν μια ωδή στην απεραντοσύνη του πάδου, εδώ έχουεμ βουτιά στην αστική παράνοια (βλ. και LEVIATHAN) πάντα ιδωμένη υπό το CELTIC FROST meets post-metal πρίσμα των Lipynski/Call.

[B]INCANTATION “Vanquish In Vengeance”:[/B] Είναι οι INCANTATION και είναι πάλι εδώ. Δε χρειάζεται κάτι άλλο.

[B]KAWIR “Isotheos”:[/B] Αρκεί να περάσει κάνα δίλεπτο στο εναρκτήριο “Daemon” όπου σκάει η lead μελωδία, για να συμφωνήσει κανείς ότι πρόκειται (μονάχα) για δισκάρα. Μαυρομεταλλικό έπος, επικό μαύρο μέταλλο.

[B]KISS THE ANUS OF A BLACK CAT “Weltuntergangstimmung”:[/B] Άλλη μια έξοχη ηχητική στροφή. Απλοποίησαν τις δομές με πιο straight-forward goth-rock/post-punk προσέγγιση και έγραψαν 8 κομματάρες. Έτσι απλά.

[B]MASTER’S HAMMER “Vracejte Konve Na Misto”:[/B] Αρχέγονοι, μαυρομέταλλοι αυτονομιστές από την Τσεχία. Ούτε labels ούτε τίποτα. Μόνο γαμημένος ολντ-σκουλ εθισμός!

[B]MGLA “With Hearts Toward None”:[/B] Ο θρόνος του μπλακμέταλ για το 2012 θα τους άνηκε, αν δεν υπήρχαν και οι SERPENT NOIR. Μαύρο στην ψυχή, χεβιμέταλλο στην καρδιά. Η ντουντούκα στο “III” όλα τα λεφτά.

[B]NOCTURNAL VOMIT “Cursed Relics”:[/B] Ο Ζόφος ζει και τριγυρίζει κάπου στην Βόρεια Ελλάδα. Φωνητικά που θα έκαναν τον Van Drunen να σκάει από υπερηφάνεια, συνθεσάρες, τεχνική που εξυπηρετεί σκοπό αντί να είναι η ίδια αυτοσκοπός, lead κιθάρες που υποδηλώνουν παράνοια και όχι γελοία αυταρέσκεια.

[B]PANOPTICON “Kentucky”:[/B] Blackmetal goes country, no further comments.

[B]REVENGE “Scum.Collapse.Eradication”:[/B] H πιο γαμάτη γραφικότητα που κυκλοφόρησε μέσα στη χρονιά. Πάντα αρκουδέηδες, αλλά και πάντα ουσιαστικοί. Έκπληξη το ότι ο Helmkamp δεν δείχνει να λείπει όσο θα περιμέναμε.

[B]RUINED FAMILIES “Ruined Families”:[/B] “Ten minutes hate” που θα έλεγε και ο Orwell.

[B]SALTILLO “Monocyte”:[/B] Trip-hop ή δεν ξέρω τι σκατά άλλο λέγεται, αλλά πιο κοψοφλέβικο πράμα είχα να ακούσω από το δεύτερο ANGELIC PROCESS.

[B]SERPENT NOIR “Seeing Through The Shadow Consciousness”:[/B] Κλινικό rifiing που σκοτώνει γήινα συναισθήματα, επικλήσεις, black’n’roll διονυσιασμός, αν υπάρχει ΕΝΑΣ δίσκος του 2012 που έχει κάτι ουσιαστικό να πει για το ιδίωμα συνολικά, είναι αυτός εδώ.

[B]SWANS “The Seer”:[/B] Διαχρονικές, μουσικές ιδιοφυΐες. Απλά.

[B]TIAMAT “The Scarred People”:[/B] Συμπτωματικά (ή και όχι) κλείνουμε με τον πιο cool δίσκο της χρονιάς από τη μπάντα που εδώ και 20 χρόνια προσφέρει αφειδώς τραγουδάρες. Κι αν το εναρκτήριο, ομότιτλο θυμίζει SISTERS OF MERCY στα παπάρια μας όταν οι SoM 25+ χρόνια να γράψουν αξιοπρεπές κομμάτι. “The Sun Also Rises”, “Love Terrorists” & “Messinian Letter” γαμημένοι ύμνοι.

προσθήκη της τελευταίας στιγμής μιας και πριν 2-3 μέρες αξιώθηκα να το ακούσω

[B]Goat - World Music[/B]. Δεν έχω να πω τίποτα, έχουν ειπωθεί τα πάντα για αυτόν τον δίσκαρο. re-inventing rock

Παμε και μεις…

[U]Καλυτερες κυκλοφοριες[/U]:

[B]RUSH - Clockwork Angels[/B]
[I]Oταν μετα απο 38 χρονια, καταφερνεις να διαδεχτεις τον προηγουμενο τελειο δισκο σου με εναν ακομα πιο τελειο, απλα, αποδεικνυεις γιατι εισαι η κορυφαια μπαντα του πλανητη. Πιθανον, να μην ειμαι τοσο αντικειμενικος, αλλα ο δισκος εκτος απο κορυφαιος ειναι και ο λογος που θα τους δω απο κοντα, οποτε παει καρφι στους αγαπημενους μου δισκους εβερ, ποσο μαλλον σ’ αυτους του 2012[/I]
[B]
PROPAGANDHI - Failed States[/B]
[I]Ωριμοτεροι απο ποτε, οι Καναδοι με εναν τελειο δισκο συνοψιζουν ο,τι εχουν κανει ως τωρα. Εδω θα βρεις (εστω κι αν δεν ειναι στα ιδια επιπεδα) τις πανκ κομματαρες του “Τοday’s Empires…”, αλλα και επη σαν αυτα του “Supporting Caste”. Σιγουρα, οχι ο καλυτερος δισκος τους, αλλα (στα δικα μου αυτια, προφανως) ο πιο αντιπροσωπευτικος του ηχου με το trademark “Propagandhi”. Σε καθε περιπτωση, τα κανουν ολα και συμφερουν.[/I]

[B]CONVERGE - All We Love We Leave Behind[/B]
[I]Δεν υπαρχουν πολλα λογια να πουμε. Δισκος Converge. Τιποτα λιγοτερο απο τελειοτητα. ΟΚ, δε γινεται καθε φορα να ξαναδημιουργουν το συμπαν με ενα “Jane Doe” ή ενα “Axe To Fall”, αλλα μιλαμε για μεγαλο δισκο.[/I]

[B]DISSAPPEARS - Pre-Language[/B]
[I]Λιγο garare rock, λιγο Sonic Youth (ψυχη τε και σωματι) και το αποτελεσμα; Ενας δισκος ΧΑΣΙΜΟ. Υπεροχο.[/I]

[B]WARSONG - The Caravan (EP)[/B]
[I]H κυκλοφορια που μαλλον ταραξε τα φετινα νερα στο χωρο του πανκ. Η βελτιωση σε σχεση με το πρωτο (εξαιρετικο) LP τους ειναι τρομακτικη κι αν αυτες οι 4 κομματαρες (συν τη διασκευαρα σε Wipers) ειναι η αρχη, ανυπομονουμε για τη συνεχεια, καυλωμενοι για μελωδικο πανκ.[/I]

[B]RED DONS - Ausländer (7")[/B]
[I]OΚ, μονο 2 κομματια, αλλα η κυκλοφορια απο την αρχη ως το τελος (χωρις καν να το εχω καν στα χερια μου) ειναι καταπληκτικη. Απο το εξωφυλλο με την ελληνικη φραση “ΕΧΘΡΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” ως το καλυτερο κομματι του 2012 ([U]κλικ[/U]). Μεγαλη μπαλα.[/I]

[B]WHITE LUNG - Sorry[/B]
[I]Oυτε καταλαβαμε απο που μας ηρθε. Overdose πληροφοριας (και τι πληροφοριας) σε διαρκεια 20 μολις λεπτων.[/I]

[B]ΝΕΙL YOUNG - Psychedellic Pill[/B]
[I]Aγεραστος. Η συνθετικη ικανοτητα και αυτη η τελεια χροια δεν εχουν αλλοιωθει ουτε στο ελαχιστο κι ο παππους συνεχιζει. Και μπορει και να γραφει και κομματια των 8,15 ή 27 λεπτων που αντι στο τελος να πεις “κουραση”, καταληγεις μαγεμενος.[/I]

[U]Eξαιρετικες κυκλοφοριες[/U]:
KILLING JOKE - MMXII
PUBLIC IMAGE LTD. - This Is PiL
THE LAST DRIVE - News From Nowhere (EP)
CLOUD NOTHINGS - Attack On Memory
HOT WATER MUSIC - Exister
SLUG GUTS - Playin’ In Time With The Deadbeat
IMPERIAL STATE ELECTRIC - Pop War
THE NOMADS - Solna
INxSANE/DESPITE EVERYTHING split
TY SEGALL BAND - Slaughterhouse
NEON PISS - s/t
NERVOSAS - s/t
CRUSADES - Parables (EP)
TURBONEGRO - Sexual Harassment
SONIC AVENUES - Television Youth
SOUNDGARDEN - King Animal
TRIPPY WICKED & THE COSMIC CHILDREN OF THE KNIGHT - Going Home

Πολλα, ισως, θα μπορουσαν να μπουν και στην πρωτη κατηγορια, αλλα θελουν, προφανως περισσοτερες ακροασεις για να γινει αυτο.