Καλύτερες Κυκλοφορίες 2012

H πρώτη πεντάδα κλείνει ως εξής :

1. [B]Can - The lost tapes[/B]

Aπλά η απόλυτη κυκλοφορία της χρονιάς. 3 Ωρες με ακυκλοφόρητο και live υλικό από τους αυτοκράτορες του kraut rock. Απίστευτες συνθέσεις, proto-noise, ambient, electro, proggressive rock όργιο.

1. [B]Mark Knopfler - Privateering[/B]

Σίγουρα δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσω για κυκλοφορίες σαν και αυτή. Αλλά για να τον βάζω τόσο ψηλά μάλλον κάνει σωστά τη δουλειά του. Δίπλος δίσκος μα ρέει τόσο έυκολα και όμορφα, ζεστός, συναισθηματικός, απλός.

1. [B]Leonard Cohen - Old Ideas[/B]

Δίσκος πακέτο με τον από πάνω. Αν παίξει ο ένας θα παίξει κ ο άλλος. Πριν λίγα χρόνια δεν θα άντεχα να ακούσω πάνω από δέκα λεπτά, δε ξέρω αρχίζω και μεγαλώνω μάλλον. Μαγικές ερμηνείες. Είχα τη δυνατότητα να τον δω και Δουβλίνο αλλά ατυχια της τελευταίας στιγμής, δεν τα κατάφερα.

1. [B]Swans - Τhe Seer[/B]

E νομίζω ο Σκούρτζος το έθεσε σωστά, τέτοιοι δίσκοι κάθε 30 χρόνια. Το γεγονός με τον συγκεκριμένο δίσκο δεν είναι ότι είναι απλά καταπληκτικός. Είναι λιγότερο καταπλήκτικός από αυτό που θα είναι αύριο, όπου αύριο = 30 χρόνια.

2. [B]Scott Kelly, Steve Von Till and Wino - Songs of Townes Van Zandt. [/B]

Tον Townes Van Zandt δεν τον ήξερα. Πιθανότατα δεν θα τον μάθαινα και ποτέ αν μια μέρα δεν αποφάσιζαν οι Neurosis & Wino να διασκευάσουν τον εν λόγω κύριο. ΄
    Εσωτερικό άκουσμα. είναι απο τις περιπτώσεις δίσκων που ύπουλα προσβάλλουν την ψυχολογία σου.

απο κει και πέρα, άκουσα, γόυσταρα και εγκρίνω τα παρακάτω:

[B]Silent Servant - Negative Fascination[/B]
The Gathering - Disclosure
Make Do and Mend - Everything you ever loved
[B]Deftones - Koi No Yokan[/B]
The Mount Fuji Doomjazz Corporation - Egor
[B]Ash Borer - Cold of Ages
Old Man Gloom - NO[/B]
Hell Militia - Jacob’s Ladder
The Howling Wind - Of Babalon
[B]Rush - Clockwork Angels
[/B]Stagnant Waters - Stagnat Waters
Vatican Shadow - Ghosts of Chechnya
Nachtmystium - Silencing Machine
Drudkh - Eternal turn of the wheel
NON/Boyd Rice - Back to Mono
Jodis - Black Curtain
[B]Locrian & Mammifer - Bless them that curse you[/B]
[B]The Smashing Pumpkins - Oceania
[/B]
Sektemtum - Aut Cesar Aut Nihil
[B]Scott Walker - Bish Bosch
[/B]The Gaslight Anthem - Handwritten
Katatonia - Dead End Kings
[B]Witchcraft- Legend[/B]
Kiss - Monster
[B]Emeralds - Just to feel anything[/B] (ακούστε το τούτο δω, αν γουστάρετε Tangerine Dream)

…με τα bold να ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω.

Το neurosis ακόμα δεν το έχω ακούσει.

με ούτε καν ολόκληρη(:!:slight_smile: ακρόαση να εχω κάνει(μένει η διασκευή σε neil young) λεω οτι αυτός ο δίσκος ανήκει εδώ μέσα…!! τέλος!

[FONT=“Comic Sans MS”][B]I knew you when we were young
Now you’re gone[/B][/FONT]

με σειρα προτιμησης:

[B]RUSH - CLOCKWORK ANGELS

IF THESE TREES COULD TALK - RED FOREST

PARADISE LOST - TRAGIC IDOL

WITCHCRAFT - LEGEND

THE HAXAN CLOAK - THE MEN PARTED THE SEA TO DEVOUR THE WATER

TIAMAT - THE SCARRED PEOPLE

SWANS - THE SEER

IN THE SILENCE - A FAIR DREAM GONE MAD

MARDUK - SERPENT SERMON

OM - ADVAITIC SONGS

ALCEST - LES VOYAGES DE L’AME

CHILDREN OF NOVA - IMPOSSIBLE LANDSCAPE

SPIRAL - MIND TRIP IN A MINOR

DEATHSPELL OMEGA - DROUGHT

ANGLAGARD - VILJANS OGA

LOST IN KIEV - MOTIONS

JESS AND THE ANCIENT ONES - S/T

TACOMA NARROWS BRIDGE DISASTER - EXEGESIS

STOIC DISSENTION - RELINQUISHED ( A CRUMBILNG MONUMENT WITNESSED BY NONE)

A FOREST OF STARS - A SHADOWPLAY FOR YESTERDAYS

DEAD CAN DANCE - ANASTASIS

ΤΗΕ ENID - INVICTA (προσθηκη της τελευταιας στιγμης)
[/B]

Στις μεγαλες απογοητευσεις μακραν πρωτο το Katatonia κι επονται τα Ministry, Woven Hand, Kreator, Fear Factory, High On Fire, Enslaved (που μαλλον κυκλοφορησαν το πιο αδιαφορο και βαρετο αλμπουμ τους ως τωρα) και Beardfish.

Θ ακολουθησει ξεχωριστη λιστα για το death metal

beardfish γιατι οχι ωρε;

Mπράβο ρε Isis, παίζει να είμαστε οι μόνοι που το έχουμε αναφέρει:p!

Ξαναθυμηθήκαμε γιατί είναι από τις πιο σπουδαίες, ευφυείς, “προχώ” μπάντες που εμφανίστηκαν σε αυτό τον πλανήτη! Απαραίτητο για κάθε μουσικόφιλο!

Λοιπόν, ας κάνω κι εγώ μια προσωπική μουσική ανασκόπηση για το ?12. Εξαιρετική τουλάχιστον χρονιά για μένα αλλά και «κουραστική» από την άποψη πως δεν έχω ακούσει όλα όσο θα ήθελα?
Ξεκινώ με όσα ψήφισα στο τοπ-5 μου +1.
[B]1. Chris Robinson Brotherhood ? The Magic Door. [/B]
O δίσκος που απόλαυσα περισσότερο φέτος. Πιο bluesy από το εξαιρετικό Big Moon Ritual που προηγήθηκε μέσα στην ίδια χρονιά. Κάτι σαν «κοσμικοί» Grateful Dead, με τη φωνάρα του Robinson να δεσπόζει με την ποιότητά της χωρίς όμως να κινείται η μπάντα γύρω της. Ανυπομονώ να τους δω live αν και τα νέα της επανασύνδεσης των Crowes μάλλον πάνε πίσω ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ας είναι. Να αναφέρω πως το Vibration and Light Suite αποτελεί ένα από τα καλύτερα κομμάτια των τελευταίων πολλών χρόνων.

[B]2. Luther Dickinson ? Hambone?s Meditations[/B]
Ιnstrumental ακουστικά country/gospel blues. Ιδιαίτερο ίσως άκουσμα, αλλά υπέροχο άλμπουμ σίγουρα από τον ανεξάντλητο Dickinson. Μεταφέρεσαι στην καρδιά της Αμερικής ακούγοντάς το.

[B]3. Walter Trout - Blues for the Modern Daze[/B]
Σπάνια απογοητεύει ο Trout με τις δουλειές του αλλά εδώ νομίζω παρουσιάζει μια από τις καλύτερες δουλειές του. Αν εξαιρέσουμε κάποιες στιχουργικές αδυναμίες, η δουλειά τόσο στα solos όσο και γενικότερα στις συνθέσεις (blues, rock, μπαλάντες ό,τι κι αν καταπιάνεται) είναι φοβερή.

[B]4. Αnders Osborne ? Black Eye Galaxy[/B]
Ανεβαίνει επίπεδο με κάθε κυκλοφορία. Πιο πολύ τραγουδοποιός παρά bluesman φαντάζει σε αυτό το άλμπουμ. Ενώ κρατάει τα blues σαν βάση, αλλού θυμίζει Bob Dylan, αλλού Tom Petty, ενώ δεν διστάζει να πειραματιστεί σε κομμάτια σαν το ομώνυμο και να τα μπολιάσει με μια trip-αριστή Grateful Dead ατμόσφαιρα.

[B]
5. Matt Hill and the Deep Fryed 2 ? Tappin? That Thang[/B]
Ο Hill πρέπει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ακόμα κυριαρχούν τα Chicago blues, οι Muddy Waters, Buddy Guy, Little Walter και το rock?n?roll του Chuck Berry (κυρίαρχο εδώ σε σχέση με το επίσης εξαιρετικό On the Floor του 2010 αν δε κάνω λάθος) ενώ η Chess Records αποτελεί ακόμα το πιο hot label στην πιάτσα. Απολαυστικός και πειστικός (αν και λευκός).

[B]
+1

1. Blackberry Smoke - The Whippoorwill[/B]
    Southern Rock υψηλού επιπέδου από μια μπάντα που αγαπάει τους Skynyrd αλλά αναγνωρίζει και την σημαντικότητα των Drive-By Truckers, και της country για το ιδίωμα. Το έλιωσα το άλμπουμ και θα χτύπαγε τριάδα μάλλον αλλά το ξέχασα. :Z 13 κομμάτια ένα κι ένα. Εξαιρετικό και στιχουργικά σε σημεία.
    http://www.youtube.com/watch?v=SOWHQ4bD72U

Από εκεί και πέρα…
[B]Dion-A Tank Full of Blues[/B]
Δισκογραφεί από τα 60s αλλά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, τουλάχιστον εγώ δεν τον είχα ακουστά καν και ας έχει τεράστια δισκογραφία. Πολύ γαμάτο blues άλμπουμ.

[B]Jimmy Bowskill Band-Back Number[/B]
Ο τύπος ροκάρει απίστευτα σε blues πλαίσια πάντα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες κινήσεις του.

[B]Billy Cox-Old School Blue Blues[/B]
Όταν προσπαθεί να ακουστεί πιο ροκ, πιο Hendrix, χάνει λίγο. Στα blues κομμάτια το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο καλό. (δεν βρίσκω κομμάτι)
[B]
Dr. John-Locked Down[/B]
Απολαυστικό άλμπουμ τουλάχιστον. Προσωπικά είμαι φαν του κυρίως στις αρχές των 70s, Dr. John?s Gumbo, In the Right Place κτλ αλλά και εδώ είναι εξαιρετικός (όπως και γενικότερα την τελευταία δεκαετία).

[B]
Alabamah Shakes-Boys & Girls[/B]
Πολύ καλή μπάντα και δυστυχώς τους έχασα πριν κάτι μήνες στο Λονδίνο. Εξαιρετικό soul group. Μοναδικό παράπονο o ήχος των drums αλλά δεν αρκεί για να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.

[B]
Royal Southern Brotherhood-Royal Southern Brotherhood[/B]
Νιώθω πως κάποια στιγμή ο Devon Allman θα γράψει κάποιο hit. Ή πως τουλάχιστον «το έχει». Δεν ξέρω γιατί. Εξαιρετικό και αρκετά πολυσυλλεκτικό άλμπουμ, ροκιές, μπλουζιές ή και Santana-ισμοί.

[B]Accept-Stalingrand[/B]
Δεν τους πιστέψαμε και μας δώσανε ένα Blood of the Nations και τα μυαλά στο χέρι. Τους πιστέψαμε και μας δώσανε ένα ακόμα έπος. Προσκύνημα.
http://www.youtube.com/watch?v=H8-WRf-Sy0Y (πώς κλαίει έτσι η κιθάρα του, μόνο ο Hoffmann τέτοιο πράμα)
[B]
Grand Magus-The Hunt[/B]
Πρέπει να είναι οι νέοι θεοί του κλασσικού Heavy Metal. Πιο απλό άλμπουμ αλλά όχι απλοϊκό, όσο το ακούς τόσο σε κερδίζει.
http://www.youtube.com/watch?v=3-UF6MRg9Qs

[B]ZZ Top-La Futura[/B]
Δεν ξέρω τι περίμενε ο κόσμος, εγώ περίμενα πισωγύρισμα και καλά τραγούδια, και αυτό έχει πολλά τέτοια.

[B]
Sonny Landreth-Elemental Journey[/B]
Σε κάποιους δεν άρεσε (όπως στον φίλτατο συμφορουμίτη Mule), σε μένα όμως συχνά πυκνά σκάνε οι μελωδίες του στο κεφάλι μου. Όλα τα κομμάτια μου φαίνονται ένα κι ένα. ΟΚ, θα προτιμούσα κάτι πιο bluesy αλλά το αποτέλεσμα μετράει.

[B]Chris Robinson Brotherhood-Big Moon Ritual[/B]
Αν δεν το είπα πριν, ο Robertson είναι θεός. Το πρώτο άλμπουμ τους, ηχογραφήμένο στα ίδια sessions με το πρώτο. Μπάντα γεννημένη να παίζει live και φαίνεται από την φύση του υλικού τους, πολύ jam-αριστό.

[B]Bob Dylan-Tempest[/B]
Από το Time out of Mind του 1997 και έπειτα βγάζει εξαιρετικούς δίσκους. Κι ας ακούγεται κουρασμένη η φωνή του. Η γνωστή blues/folk/country μίξη που θέλουμε να ακούμε.

[B]Mark Knopfler-Privateering[/B]
Γουστάρω που ακούγεται γνώριμος ο ήχος του άλμπουμ, που βρίσκεις μέσα όσα περιμένεις από τον Knopfler, folk και blues τραγούδια χωρίς να προσπαθεί να θυμίσει όμως το Dire Straits παρελθόν του.

[B]Colour Haze - She Said [/B]

Απομακρύνονται σταδιακά από το πιο stoner ας πούμε παρελθόν τους, ψυχεδελίζουν, εξαιρετικά πάντα, και απλώνουν την έμπνευσή τους σε ολοένα και μεγαλύτερης διάρκειας τραγούδια που προσωπικά δεν με κουράζουν σε καμία στιγμή.

[B]Van Morrison-Born To Sing No Plan B[/B]
Πόσο σέβομαι κάποιους καλλιτέχνες σαν τον Morrison, πάντα υψηλού επιπέδου δουλειές και με κάποια κομμάτια τουλάχιστον εξαιρετικά.

[B]Jeff Lynne - Long Wave[/B]
To πρώτο από τα τρία ωραία άλμπουμ διασκευών που άκουσα φέτος. Ό,τι πρέπει για φθινοπωρινές μέρες. Ακούγεται τόσο γνώριμο, τόσο ELO (ή καλύτερα τόσο Jeff Lynne) που μόνο με χαμόγελο το υποδέχεσαι.

[B]Rival Sons - Head Down [/B]
Πολύ ωραίο το Zeppelin-ικό hard rock τους, δεν θέλω να παραπονιέμαι αλλά αλλάξτε την παραγωγή σας?

[B]Tygers Of Pan Tang - Ambush[/B]
Πάντα στη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ hard rock και metal.ΠΟΛΥ καλύτερο από όσο θα περίμενε κανείς εν έτει 2012 από τους Tygers, εξαιρετικό. Κολλάς με άλλο κομμάτι κάθε φορά.

[B]Little Feat - Rooster Rag[/B]
Πολύ καλό άλμπουμ, θυμίζει την μπάντα επί των ημερών του Lowell George, τότε δηλαδή που αποτελούσε μια από τις καλύτερες αμερικανικές μπάντες που βγήκαν ποτέ.

[B]South Memphis String Band-Old Times There
[/B]Κι άλλο project που περιλαμβάνει τον Luther Dickinson. Ακουστικό τρίο, τελείως παλιακός ήχος, αμερικάνικα ακουστικά country/folk blues, ταξιδεύεις καμια 50-αριά χρόνια πίσω.

[B]Counting Crows-Underwater Sunshine
[/B]Αυτή η εξαιρετική alternative μπάντα επιστρέφει μια τετραετία μετά το τελευταίο στούντιο άλμπουμ της με ένα άλμπουμ διασκευών, το οποίο κάνει μια κοιλιά κάποια στιγμή (15 διασκευές είναι πολλές) αλλά είναι πάνω από τον μέσο όρο άνετα. Τα τραγούδια ακούγονται «δικά τους», αν δεν το ήξερες θα τα περνούσες για δικές τους συνθέσεις.

[B]James Leg & Left Lane Cruiser - Painkillers[/B]
Το τρίτο άλμπουμ διασκευών. Η μπάντα έχει δικό της χαρακτήρα και φαίνεται κι εδώ. Με τη συμμετοχή του James Leg των Black Diamond Heavies (των οποίων το A Touch of Someone Else?s Class που άκουσα είναι πολύ καλό και αρκούντως θορυβώδες και punk για blues άλμπουμ) διασκευάζουν Zeppelin, Jimi Hendrix, Robert Johnson κτλ κτλ. Το πιάνο/πλήκτρα δίνει έναν πιο μελωδικό τόνο που όμως «δουλεύει», ταιριάζει με τον βρώμικο ήχο της μπάντας.
http://www.youtube.com/watch?v=xxbWCYZ-vK8

[B]Horisont-Second Assault[/B]
Blues rock είναι ο Clapton, o Hendrix, είναι όμως και ο Peter Green των Fleetwood Mac. Μου φαίνονται σαν bluesy ξαδέρφια των Danava, εξαιρετική μπάντα, μην τους χάσετε τον Φλεβάρη.

[B]
Angel Witch-As Above, So Below[/B]
Αλμπουμάρα. Heavy Metal. Ίσως ό,τι καλύτερο μετά το ντεμπούτο τους, φανταστικές συνθέσεις.

[B]Robert Cray-Nothin’ But Love[/B]
Εξαιρετικός ο Cray. Blues, soul, μέχρι και latin στοιχεία, όλα εναρμονισμένα με το όραμα του καλλιτέχνη. Φοβερό άλμπουμ,μία με δύο πιο αδύναμες στιγμές είναι πολύ λίγες, ακούγεται πολύ ευχάριστο και μετά από καιρό.

[B]Joe Louis Walker-Hellfire[/B]
Ο Walker εδώ μας παρουσιάζει ένα πιο «άγριο» rock προφίλ απ?ότι μας έχει συνηθίσει. Του βγαίνει καλά πάντως, το έχει. Κάποιοι στίχοι είναι κάπως περίεργοι αλλά συνολικό πρόσημο θετικό?

[B]Νeil Young-Americana, Psychedelic Pill[/B]
Το πρώτο δεν έτυχε θερμής υποδοχής νομίζω, εμένα μου άρεσε πάντως αρκετά. ΟΚ, ο Young δεν φημιζόταν ποτέ για τις διασκευές του και εδώ δεν εκπλήσει, νομίζω πως αν το δεις χαλαρά πάντως, περνάς ευχάριστα την ώρα σου.

Το Psychedelic Pills είναι αλπουμάρα. Οι διάρκειες είναι μεγάλες, τρομάζουν αρχικά αλλά μόλις χωθείς στο υπνωτιστικό groove των Crazy Horse περνάνε τα λεπτά χωρίς να το καταλάβεις. Άκρως εθιστικό και μελαγχολικό.

Έχω ξεχάσει στάνταρ κάποια,κάποια που ήθελα δεν τα έχω ακούσει καθόλου, και κάποια λίγο για να τα συμπεριλάβω.

Η 15άδα μου υπάρχει [I]εδώ [/I], ωστόσο θα τη βάλω και σε τούτο το θρεντ και θα πω ένα δυο λογάκια παραπάνω. Απλά να τονίσω ότι από τη λίστα λείπουν κάποιοι δίσκοι που έχω κρατήσει για τις “αντεργκραου” κυκλοφορίες της χρονιάς και αν τους έβαζα κανονικά στη λίστα, θα κατακτούσαν υψηλές θέσεις.

1. [SPOILER]
    [B]Gazpacho-March Of Ghosts[/B]
    Η πιο προσβάσιμη δουλειά τους. Είναι προγκ, είναι μαρίλλιον, είναι ρεντιοχεντ. Έχει τα φόντα να λατρευτεί από πολύ κόζμο. Σε εντυπωσιάζει με τη μία, αλλά έχει αρκετό βάθος ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με τον καιρό. Ρησπεκτς και τα τοιαύτα.[/SPOILER]
  2. [SPOILER]
    [B]El Doom & The Born Electric-El Doom & The Born Electric[/B]
    Η εξυπνάδα των Burst, η ατμόσφαιρα των Opeth, η άμεση τραχύτητα των Mastodon, τα σύννεφα των St. Vitus, οι retro ήχοι των πρώιμων Deep Purple, οι πειραματισμοί των King Crimson…[/SPOILER]
  3. [SPOILER]
    [B]Crippled Black Phoenix-(Mankind) The Crafty Ape[/B]
    Όταν η χειρότερη μέχρι τώρα κυκλοφορία σου είναι το (Mankind) The Crafty Ape είσαι τεράστιο συγκρότημα. Θέλω να ελπίζω ότι δε θα το μνημονεύουμε ως τον τελευταίο Μεγάλο τους δίσκο και ότι θα βγάλουν κι άλλους άσσους απ’ το μανίκι. Επίσης, εξαιρετική ιδέα ο θεματικός/μουσικός διαχωρισμός σε τρία σκέλη. Σε κάνει να μην αισθάνεσαι τη διάρκειά του.[/SPOILER]
  4. [SPOILER]
    [B]Witchcraft-Legend[/B]
    Απ’ τα πιο επιτυχημένα ξεπουλήματα των τελευταίων πολλών ετώνε. Δίσκος που σφύζει από ιδέες, στιβαρός και δεμένος. Δε χάνει πουθενά, ξάνει τα ξεσπάσματά του, σε παρασέρνει, γενικά είναι όπως πρέπει. Επίσης, έχουν Pelander.[/SPOILER]
  5. [SPOILER]
    [B]Murder By Death-Bitter Drink, Bitter Moon[/B]
    Οι Murder By Death είναι παραγνωρισμένη μπαντάρα και το “Bitter Drink, Bitter Moon” ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει από το ντεμπούτο τους και μετά. Alt-Country, αρχικά χαρούμενο και πανηγυρικό, όσο προχωράει όμως ο δίσκος σκοτεινιάζει, μελαγχολεί και κοιτάει πίνωντας μια γουλιά το πικρό φεγγάρι. Εξαιρετικό.[/SPOILER]
  6. [SPOILER]
    [B]Matt Elliott-The Broken Man[/B]
    Δεν υπάρχει μουσικός που να μπορεί να σε ρίξει όπως ο Matt. Επικίνδυνος τις μικρές τις ώρες.[/SPOILER]
  7. [SPOILER]
    [B]Gojira-L’ Enfant Sauvage[/B]
    Εκεί που δεν το περίμενα, έβγαλαν τον καλύτερο δίσκο τους. Intelligent όλεθρος, βροντερά βιομηχανικά riffs, πόρωσις.[/SPOILER]

[συνέχεια]

1. [SPOILER]
    [B]Anglagard-Viljans Oga[/B]
    Δίσκος που θα μνημονεύουμε στο προγκ τα χρόνια που θα 'ρθουν. Τόσο αυθεντικά κοντά στο πνεύμα του 70’s prog και ταυτόχρονα τόσο κοντά στο σήμερα. Τη μελωδία που θα “με στείλει” την περίμενα σε καναν ποστ-ροκ δίσκο, τη βρήκα στο Snardom.[/SPOILER]
  2. [SPOILER]
    [B]Grand Magus-The Hunt[/B]
    Εδώ και χρόνια είναι σταθερά η καλύτερ HEAVY METAL μπάντα. Ακόμα μια δισκάρα-φόρος τιμής στο σωστό το μέταλ.[/SPOILER]
  3. [SPOILER]
    [B]Alcest-Les Voyages De L’ Ame[/B]
    Ομολογώ δεν περίμενα τέτοιο δίσκο από τους Alcest. Όσο καλό και να ήταν το ντεμπούτο τους. Ούτε περίμενα ότι θα γούσταρα ποτέ τόσο μια “blackgaze” κυκλοφορία. Άρτιο και ατμσοφαιρικότατο απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, εύγε.[/SPOILER]
  4. [SPOILER]
    [B]Rover-Rover[/B]
    Ο Rover είναι ένα απ’ τα πουλέν μου για εφέτο. Εκπληκτική κυκλοφορία που χρωστά πολλά στον Bowie που αγάπησα, στο indie και στο post punk. Άγνωστο μεταξύ αγνώστων τον συνάντησα, τώρα πια τα λέμε συχνά πυκνά τα βράδια.[/SPOILER]
  5. [SPOILER]
    [B]Rush-Clockwork Angels[/B]
    Ακόμα καλύτερο απ’ το Snakes & Arrows. Οι Καναδοί βρίσκονται σε τρομερά κέφια, αντιστρόφως ανάλογα της ηλικίας τους.[/SPOILER]
  6. [SPOILER]
    [B]Wino& Cony Ochs-Heavy Kingdom[/B]
    Εντελώς αθόρυβα χώθηκε στη λίστα μου το “Heavy Kingdom”. Γενικά ο Wino τα καταφέρνει περίφημα στα ακουστικά, όπως φάνηκε και απ’ το Adrift. Εδώ καταφέρνει παρέα με τον Ochs να ακούγονται ταυτόχρονα badass και χυλοπιτιασμένοι. Οξύμωρο αλλά θαυματουργό.[/SPOILER]
  7. [SPOILER]
    [B]The Samuel Jackson Five-The Samuel Jackson Five[/B]
    Τους είχα σαν μια απλά καλή post-rock/math rock μπάντα και μου έβγαλαν τούτο δω. Εξαιρετικό απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Εντελώς φρέσκος ήχος που με συνεπήρε όταν βγήκε και ακόμα και τώρα βρίσκει συχνά-πυκνά θέση στις μουσικές μου τα πρωινά.[/SPOILER]
  8. [SPOILER]
    [B]Enslaved-RIITIIR[/B]
    Ήξερα ότι το 'χαν ρίξει στο προγκρέσιβ μέταλ, αλλά τώρα ήμουν στο μουντ να τους ακούσω επιτέλους. Έξυπνες ιδέες, ωραίες ατμόσφαιρες, πολύ το γουστάρισα ναουμ. Και λέω και ότι ακούω Enslaved, ακούγεται μπρουτάλ.[/SPOILER]

ΝΑΙ ρε!!! :respect:

Άντε να αξιωθώ να κάνω κι εγώ καμιά λίστα, θα μπει το '13 και ακόμα θα ψάχνω.

1. Gazpacho - March of Ghosts
  2. Damon Albarn - Dr Dee
  3. Matt Elliott - The Broken Man
  4. The Mars Volta - Noctourniquet
  5. seQueNce tHeOry pRojeCt - The collapse of civilization
  6. John Frusciante - PBX Funicular Intaglio Zone
  7. Muse - The 2nd Law
  8. Soulsavers - The Light The Dead See
  9. Swans - The Seer
  10. Tenacious D - Rize of the Fenix

[SPOILER]11. Om - Advaitic Songs
12. Gonjasufi - MU.ZZ.LE
13. Ne Obliviscaris - Portal of I
14. Omar Rodriguez Lopez - Saber, Querer, Osar y Callar
15. Jack White - Blunderbuss
16. John Frusciante - Letur-Lefr (EP)
17. Chelsea Wolfe - Unknown Rooms: A Collection Of Acoustic Songs
18. Diablo Swing Orchestra - Pandora’s Piñata
19. Anywhere - Anywhere
20. Rover - Rover

[SPOILER]21. A Forest of Stars - A Shadowplay for Yesterdays
22. The Addiction Dream - Essence
23. Ancestors - In Dreams And Time
24. My Dying Bride - A Map Of All Our Failures
25. Alamaailman Vasarat - Valta
26. Rodrigo Y Gabriela and C.U.B.A - Area 52
27. The Mount Fuji Doomjazz Corporation - Егор
28. Fiona Apple - The Idler Wheel Is Wiser than the Driver of the Screw and Whipping Cords Will Serve You More than Ropes Will Ever Do
29. Hexvessel - No Holier Temple
30. Alabama Shakes - Boys & Girls

[SPOILER]31. Dead Can Dance - Anastasis
32. Coheed and Cambria - The Afterman: Ascension
33. Ty Segall - Twins
34. Archive - With Us Until You’re Dead
35. Wax Tailor - Dusty Rainbow From The Dark
36. Father John Misty - Fear Fun
37. Omar Rodriguez Lopez - Octopus Kool Aid
38. Sigur Rós - Valtari
39. Beardfish - The Void
40. Mumford & Sons - Babel[SPOILER]είναι κι άλλα πολλά αλλά θα αδικήσω αυτά[/SPOILER][/SPOILER][/SPOILER]
[/SPOILER]

40 κυκλοφορίες είναι τα καλύτερα σου και άλλα πολλά που δεν βάζεις γιατί θα αδικήσεις τα 40; :expressionless:

Δηλαδή συνολικά πόσα άλμπουμ άκουσες μέσα στο 2012;

όσα μου κίνησαν το ενδιαφέρον

Θα ήμουν της άποψης να μη ξεφεύγουμε από τις 10-15 κυκλοφορίες παιδιά γιατί ούτε βοηθητικό είναι αυτό το μακρυνάρι που βάζετε, ούτε ρεαλιστικό. Ένα ξεσκαρτάρισμα ξέρω γω. JTN είναι γενικό το σχόλιο.

ρεαλιστικοτατο ειναι ενα τοπ 40 διοτι καποιος που αφιερωνει χρονο μονο στα νεα μπορει να ακουει και οχι μονο μια φορα καθε ενα 150 - 200 νεες κυκλοφοριες απο τισ οποιες οι 100 περιπου αρεσουν οποτε αντε βγαλε μετα τα 40

Who cares, ας κάνει ο καθένας οτι θέλει, top 5 top 40 top 1821.

200 νέες κυκλοφορίες το χρόνο; Καλά δίσκους από προηγούμενες χρονιές δεν ακούει κανένας;:lol:

με το ζορι πλεον μπορω να κανω ενα τοπ-15 κι ακουω απειρη μουσικη καθημερινα. αλλα ναι who cares

αν και φετος δεν ακουσα πολλα καινουρια, ξεχωρισα δαυτα:
(χωρις σειρα)

[B]Mars Volta - Noctourniquet[/B]

αν και στην αρχη μου κανε αρνητικη εντυπωση, σιγα σιγα κολλησα, ειναι ο δισκος που ακουσα περισοτερο εφετος

[B]Pandora’s Piñata[/B]

[U]ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣ[/U] εχει ο,τι ειδος θες μεσα

[B]Gaslight Anthem - Handwritten[/B]

συντροφια σε ολα τα ταξιδια που κανα μονος το καλοκαιρι, ολα τα τραγουδια στο ρηπητ

[B]Crippled Black Phoenix ? (Mankind) The Crafty Ape [/B]

γιγαντες, παλι καναν τρομερη δουλεια

τα ελληνικα
[B]Hail Spirit Noir - Pneuma[/B]

και

[B]Routes - Land of Holy Dope[/B]

αυτααα, καλη χρονια σε ολους:)

Εκτός από το πρώτο όλα τα υπόλοιπα με τυχαία σειρά

Antimob ? s/t lp
Βάζω το lp και όχι τη κασσέτα λόγω του ??απώλεια??. Κατά τα άλλα απίστευτη κυκλοφορία. Μόνο τραγουδάρες μέσα χωρίς ούτε ένα σημείο που να σε χαλάει.
dclone ? creation and destroy
from ashes rise ? rejoice the end/rage of sanity
go filth go 7’'
gutter ? modern decay
warsong ? the caravan
dirty wombs ? we rise
jungbluth ? s/t
neon piss ? s/t
think again ? never

Επίσης τα ep από belgrado, crusades και red dons. Για το tragedy δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η άποψή μου, θέλω να το ακούσω καλύτερα ενώ εντέλει από το damned των wolfbrigade ξεπερνώντας τον αρχικό ενθουσιασμό κατέληξαν να μου έχουν μείνει μόνο μερικά κομμάτια. Από κυκλοφορίες εκτός hc/punk και τα ρέστα, εξαιρετικά ήταν τα hexvessel ? no holier temple και the howling wind ? of babalon.

Ο καλύτερος! Σα να βλέπω τα αυτιά μου. Το μόνο που δεν έχω τσεκάρει είναι jungbluth που δε θύμαμαι ποιός μου τους είχε πει (παίζει εσύ). Κωλοστήριξα επίσης για το 7" from ashes rise γιατί ναι ΓΑΜΑΕΙ.