Ποια κιθαρα προτείνετε για το ειδος μουσικης μου?

Ακουω και θελω να παιξω απο Blues μεχρι και Hard Rock.Ποια απο τις παρακατω κιθαρες μου προτεινετε???
http://www.thomann.de/gr/fender_squier_classic_vibe_strat_60s.htm
http://www.thomann.de/gr/epiphone_lp_standard_plain_top_hb.htm

φιλε υπαρχουν 1000 ιδια θρεντ παρακατω που θα βρεις προτασεις για κιθαρες ολων των επιπεδων και για το ειδος που σε ενδιαφερει…ψαξε.!

οτι και να κανεις παρε φεντερ.

ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑ

Αν υπάρχει χρονικό περιθώριο και προοπτική να συγκεντρώσεις λίγο παραπάνω χρήματα κοίτα σε fender made in mexico (γύρω στα 450-500 ευρώ, σίγουρα μπορείς να παζαρέψεις λίγο). ΑΝ δεν υπάρχει γ*μώ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και όσους τους ψήφιζαν (και μένα μαζί που ψήφισα μια φορά) και τις τράπεζες και δε ξέρω ποιον άλλον που μας έχουν κάνει σκλάβους για ένα κομμάτι ψωμί και να σερνόμαστε στα πατώματα για να μαζέψουμε την αξιοπρέπεια μας, πέσε βούρ στον πατσά, πήγαινε σε ένα μαγαζί και αγόρασε όποια σου κάνει πιο πολύ αίσθηση - στην τελική, θα πρέπει να είναι μια σχέση ερωτική.

Επίσης καταλαβαίνω τις διαμαρτυρίες οτι υπαρχουν άλλα 5 εκατομμύρια θρεντσ στο ίδιο θέμα, αλλά αφενος τα πράματα αλλάζουν και αφετέρου αν είναι να αποπαίρνουμε έτσι τον κόσμο (και ειδικά όσους ξεκινάνε) ας το κλείσουμε το ρημάδι και ας ανεβάσουμε ένα πι ντι εφ γκαιντ που να σου λέει απλά ποια κιθάρα να πάρεις. Σόρρυ για το ύφος, δέν έχω πιει καφέ ακόμη (γιατί πρέπει να πλύνω την μονάκριβη μου κούπα και ποιος πλένει κούπες 8 το πρωϊ χωρίς να έχει πιει καφέ? #-o)

Κοίτα αν πάρεις φθηνό μοντέλο και το συνεχίσεις σαν άθλημα, σίγουρα θα ξαναπάρεις μία καλή κιθάρα στο μέλλον. Οπότε στην παρούσα φάση δεν έχει και τόση σημασία. Πάντως λένε ότι τα μοντέλα squier της fender είναι πολύ τίμια για τα λεφτά τους.

Για αργότερα πάντως εγώ είμαι οπαδός των gibson.

Για Blues θα λεγατε Stratocaster???

Φίλε μην πέφτεις στην παγίδα αυτή. Μία καλή κιθάρα είναι πάντα μία καλή κιθάρα. Αν ξέρεις να παίζεις, με μία καλή κιθάρα θα παίξεις τα πάντα. Βασικά και με μία μέτρια αλλά τεσπα…

Η αλήθεια βρίσκεται στα δάχτυλά σου πρώτιστα και μετά σε μαγνήτες, ταστιέρες, sex pistols κλπ.

Αρα, βρες τρόπο να δοκιμάσεις το υποψήφιο απόκτημα και κάνε επιλογή με βάση το πως σου αρέσει το όργανο πάνω σου, το παίξιμο, το μέγεθός του, το μπράτσο του. Δεν υπάρχει κατάλογος που να λέει πχ για blues ->stratocaster, για hard rock με επιρροές από ac/dc-> telecaster κοκ.

Σίγουρα κάθε κιθάρα έχει το “ηχόχρωμά” της αλλά τονίζω ότι το παν είναι τα χέρια σου.
Αυτό που ενδεχομένως να χρειάζεται προσοχή στην αγορά είναι ο ενισχυτής. Εκεί υπάρχουν διαφορές που κατά κανόνα δε μπορεί ο παίχτης να τις καλύψει.

Συμπέρασμα: Παίξε και διάλεξε αυτό που σου κάνει και όχι αυτό που σου είπαν. Κοινότυπη απάντηση θα μου πεις αλλά έτσι είναι.

ακριβως κ ακου τι σου ταιριαζει περισσοτερο!

αν και μετα θα θες να παρεις ολες τις κιθαρες του κοσμου ΑΛΛΑ ΚΛΑΙΝ :smiley:

Παραδοσιακά η american stratocaster έχει μεγάλο εύρος ήχων. Μετράει πολύ και ο ενισχυτής στον ήχο μην ξεχνάς.

Αλλα τα είπε ο made in hell καλύτερα από μένα. Παίξε με όσες περισσότερες κιθάρες μπορείς :slight_smile:

Πρώτα απόλα δεν μας είπες τι ενισχυτής έχεις ή τι ενισχυτή θα πάρεις…

Ενισχυτης σκοπευω να παρω τον fender mustang 2 ή τον Peavy vypyr 30

οκ.μαλλον προς strat θα καταλειξω.μπορει να μου αρεσει περισσοτερο ο τονος των humbucker αλλα με τη strat νιωθω πιο ‘‘ευελικτος’’ να το πω ετσι

Οι squier standard strat αξιζει ή ειναι μαπα???Σιγουρα η Classic Vibe ειναι καλυτερη αλλα αν δεν εχει και καμια τεραστια διαφορα τοτε να επιλεξω την standard και να παρω εναν καλυτερο ενισχητη.

ρωτα σε αυτον

μαλλον θα ξερει με τοσες κιθαρες!

εγω τοσο καιρο παντως παιζω με την fender mexico strat μου και προσφατως ξεθαψα την squier stagemaster μου και ειναι αρκετα ικανοποιητικη!

Ο Mustang 2 είναι τέλειος για αυτό το είδος που θες…
Πάρε και την Classic Vibe και είσαι κομπλέ για αρκετό καιρό… :slight_smile:

(Οι Classic Vibe είναι 2 ειδών…
Οι '50s και οι '60s οι οποίες έχουν διαφορετικά μπράτσα…
Δοκιμάζεις και όποια απ’τις 2 σου κάτσει καλύτερα στο χέρι την τσεπώνεις…)

Τι διαφορα στο μπρατσο???Εννοεις οτι το ενα ειναι maple και το αλλο rosewood???

Καπου διαβασα οτι η 60s εχει πιο δυνατους μαγνητες και οτι ακουγεται πιο δυνατα απο την 50s και οτι στα live ειναι καλυτερη.Ισχυει κατι τετοιο???

Απλα παιδια το Budget μου ξεφευγει λιγο.Τι απο τα δυο να επιλεξω.
Squier standard + Mustang 2 ή Squier Classic Vibe 50s + Mustang 1

[B]Squier Classic Vibe 50s + Mustang 1[/B]

Αν και θα ήταν ωραία να έπερνες τον Mustang 2 γιατί έχει και 12’’ ηχείο αλλά και
ο Mustang 1 μια χαρά θα την κάνει την δουλειά του…

Πάντως ότι και να γίνει την Classic Vibe 100%…

Επίσης ίσως καλό θα ήταν να έπερνες και το footswitch του Mustang για να σε βολέψει στην αλλαγή καναλιών αλλά είναι επιλογή σου…