Εκλογές 2012

Το’ριξα ΛΑ.Ο.Σ. για να’μαστε στα πολ ριζόλτς αγκαλίτσα με τον Νταμνέησον

σου κλέβω το εμοτικον

έφαγε μπαν για αυτό; Ή απλά έβαλε personal id(ή πως λέγεται) την λέξη “Banned”?

ρε το δεύτερο, χαχα, πήγες να μας ξεγελάσεις μπλήντιν…

Άμα λάχει μπανάρομαι και μόνος μου. Έτσι είμαστε εμείς οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Με την ιδια λογικη κι εσυ μαλακιες κανεις ρε nightsky. Πας να ψηφισεις Σαββα ενω ξερεις πως δεν υπαρχει περιπτωση να μπει στη βουλη ( φετος τουλαχιστον ).

Κοροιδα δεν ειμαστε εμεις που αρνουμαστε να δεχτουμε τα ψιχουλα δημοκρατιας που σερβιρει το κρατος καθε 4 χρονια για να νομιμοποιησει την υπαρξη του.

Κοροιδα ειναι οι αριστεροι που εχουν καταντησει πιο γραφειοκρατικοι και απο το ΙΚΑ και αναλωνονται σε εκλογικα πανηγυρια καθε τρεις και λιγο και μετα απο αυτα για αλλα 4 χρονια το μονο που κανουν ειναι να βγαζουν διαφορα κειμενα καταγγελιας και να διασπωνται.

Ε με τετοια αριστερα λογικο ειναι να στραφει ο λαος σε μια περιοδο κρισης στους λαικιστες μαχαιροβγαλτες της χρυσης αυγης που θα “τους σωσει”.

Οταν παρει χαμπαρι η αριστερα οτι δεν γινεται κατι ουσιαστικο παιζοντας το παιχνιδι τους , θα ειναι πολυ αργα.

[/SPOILER]

μα ρε συ δεν πας να ψηφισεις οποιον μπει στη βουλη.

και στο κατω κατω που ξερεις οτι ο Σαββας δεν εχει ρευμα και απλα τον μποικοταρουν?? :stuck_out_tongue:

παντως δυστυχως για την Αριστερα εχεις μεγαλο δικιο. δεν ειναι ανταξια των συνθηκων. να θυμησω πως σχεδον ολη η Αριστερα ζηταει εκλογες απο τον Ιουνιο το 2011, τοτε με το μεσοπροθεσμο και εχει ξεχασει το ρολο της που ειναι στους αγωνες.
Σκεψου οτι λογω εκλογων εχουν ξεχασει ολη την Πρωτομαγια που κανονικα θα επρεπε να ειναι ημερομηνια σταθμος για να ξαναβγει ο κοσμος στο δρομο…

Ναιτσκαι υπάρχουν πολύς κόσμος που απέχει ή ρίχνει άκυρο συνειδητά για διάφορους λόγους. Πιθανότατα αυτοί θεωρούν εσένα κορόιδο που νομιμοποιείς μια διαδικασία κατά την οποία το πρώτο κόμμα θα πάρει 50 έδρες χαριστικά, κατά την οποία οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν σίγουρο έδρανο με το όνομά τους και κατά την οποία το δικαίωμα στην ισότιμη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία με ταυτόχρονη αποδοκιμασία όλων των κομμάτων απλά δεν υπάρχει. Εκτός αν λέγεσαι [I][U]Αχιλλέας Καραμανλής[/U][/I], οπότε αλλάζουν και οι νόμοι για να ευνοηθείς.

Επίσης υπάρχει και η θέση που απορρίπτει την αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία και τις εκλογές της συνολικά, όχι από οπαδούς μονοκομματικών ή ολοκληρωτικών πολιιτικών συστημάτων, αλλά από ανθρώπους που πιστεύουν σε τελείως διαφορετικό τρόπο άσκησης της δημοκρατίας.

Αυτές οι θέσεις είναι εξίσου πολιτικές με το να ψηφιίζεις, δεν είναι ούτε ροζ σύννεφα, ούτε αφέλεια. Είναι απλά διαφορετικές προσεγγίσεις του ζητήματος και δεν υπάρχει λόγος να τις απαξιώνεις.

Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι ανάμεσα σε 31 κόμματα όλο και κάποιο θα βρεθεί που να μας κάνει, κάποιος άλλος το θεωρεί παραλογισμό, δεν το αποδέχεται και απέχει.

Καταλαβαίνω τη σκέψη που κάνεις για το ‘αντίπαλο στρατόπεδο’ και ξέρω αρκετό κόσμο που θα ψηφίσει κόμμα που θα μπει ή είναι να μπει οριακά στη βουλή με την ίδια λογική, δηλαδή μόνο και μόνο για να μειώσει το ποσοστό της χα, αλλά αυτός είναι ένας πολιτικός εκβιασμός που προκύπτει από την ανεπάρκεια του εκλογικού νόμου και στον οποίον δεν είναι πρόθυμοι να υποκύψουν όλοι.

Κι εφόσον ο εκλογικός νόμος, μολονότι λέει ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική, δεν προβλέπει τίποτα για εμάς τους Έλληνες του εξωτερικού και μας υποχρεώνει στην αποχή, προσθέτω άλλα δυο κείμενα υπέρ αυτής αυτής της θέσης.

http://eagainst.com/articles/abstain/

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1394162

Ακούγοντας πάντως χθες την Παπαρήγα (όχι την καλή) κατάλαβα γιατί ΠΟΤΕ δεν θα ψηφίσω ΚΚΕ. Άρνηση σε όλα, πρόταση καμία. Στο ερώτημα αν θα τους έδιναν την κυβέρνηση τι θα κάνανε, είπε ότι δεν θα την έπαιρνε! Μεγάλα μυαλά! Ευτυχώς!

Πάντως, ρε Nightsky, το θέμα σου είναι μη βγει η Χ.Α. στη βουλή ή το ότι θα βρεθούν κάμποσοι χιλιάδες που θα τη ψηφίσουν; Μη μου πεις τα κλασικά (αν μπει στη βουλή θα τους δοθεί βήμα στο πολιτικό προσκήνιο κλπ.), απλά θέλω να σου δώσω να καταλάβεις ότι το πρόβλημα δεν είναι ‘‘να τους φάμε’’ στα ποσοστά, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν κάμποσοι χιλιάδες που θα τους ψηφίσουν. Δηλαδή πες ότι δεν μπάινει, αύριο ξημερώνει μία ωραία ημέρα; Στη βουλή παίζεται το θέμα; Ή στους δρόμους; Τώρα ξαφνικά σας μάρανε (δεν αναφέρομαι σε ‘σένα, Nightsky, δε σε ξέρω, απλά χρησιμοποιοώ β’ πληθυντικό) πώς θα παλέψετε το φασισμό; Τόσα χρόνια στις πλατείες και στους δρόμους που ήσασταν; Και είστε τόσο αφελείς που νομίζετε ότι μερικοί ψήφοι θα αναχαιτίσουν το φασισμό; Μάλλον άλλοι ζουν σε ροζ συννεφάκια.

σωστός ^

Από τον Χάρυ Κλυν:

μακαρι και στις κανονικες εκλογες να μπορουσε να εφαρμοστει η ονομαστικη ψηφοφορια…

Σαν τον Roger Waters έγινε…

Έ όχι δα!

Αν και φαίνεται από τα ποσοστά τους συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση το πόσο δημοφιλής είναι η χρυσή αυγή τελευταία. Σήμερα κάτι παππούδια που μιλούσαν με κάτι εργάτες και αγρότες στην δουλεία που ήμουν, θυμήθηκαν ακόμα και τις τουαλέτες που τους έχτισε η χούντα στα χωριά ως δικαιολογία για την ψήφο στην χρυσή αυγή. [B]Σημ[/B]: Οι εργάτες και οι αγρότες σχετικά νεαρής ηλικίας δήλωσαν ανοιχτά την προτίμηση τους στους χρυσαυγίτες.

[U]Ληξουριώτης από Δράση για ασφαλιστικό, εργασιακά[/U]

Crasbody εδω ειναι θεμα να συζηταμε για τις εκλογες και οχι να κανεις προπαγναδιτσα…

Χάρης καστανίδης στο fb:

[SPOILER]

Πρόταση Νόμου για την μείωση όλων των δανείων
Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά, επαγγελματικά για τη διατήρηση της επιχείρησής τους ή καταναλωτικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξόφλησής τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Όταν το καθαρό εισόδημα έχει μειωθεί σε επίπεδα μεγαλύτερα του 30% που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν το 50 ? 60 %, είναι προφανώς απολύτως αδύνατο να πληρώσουν τις δόσεις που είχαν συμφωνήσει με δεδομένα άλλων εποχών. Τα ίδια άλλωστε τα ακίνητα που έχουν αποκτήσει με τα στεγαστικά δάνεια, ακόμη κι αν θελήσουν να τα εκποιήσουν, δεν είναι εύκολο να διατεθούν σε μια «παγωμένη» αγορά ακινήτων.
Το πρόβλημα αυτό, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα διογκώνεται καθημερινά, οδηγώντας σε ομηρία και οικονομικό αδιέξοδο μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Για το λόγο αυτό η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ έχει προτείνει:
1.Άμεση μείωση κατά 30% όλων των στεγαστικών, επαγγελματικών και καταναλωτικών δανείων, σύμφωνα με το παράδειγμα της Ισλανδίας και διπλασιασμό του χρόνου αποπληρωμής τους, όταν το καθαρό εισόδημα του δανειολήπτη έχει μειωθεί κατά 20% τουλάχιστον από τον χρόνο λήψης του δανείου. Με τον τρόπο αυτό, αν λ.χ. κάποιος είχε μηνιαία δόση δανείου 1000 ευρώ, όταν το καθαρό μηνιαίο εισόδημα της οικογένειάς του ήταν 2000 ευρώ, είναι προφανές ότι αυτός, τώρα που το εισόδημά του έχει μειωθεί στα 1400 ή 1200 ευρώ, δεν μπορεί πλέον να πληρώνει την ίδια δόση. Έτσι το δικαστήριο θα μειώσει την δόση κατά 30%, ώστε το οφειλόμενο κάθε μήνα ποσό αντί για 1000 να είναι 700 ευρώ, ενώ σε κάθε περίπτωση η δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του καθαρού μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος. Αν λοιπόν το οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα είναι 1200 ευρώ, η δόση θα πρέπει να είναι το πολύ 400 ευρώ, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής θα αυξηθεί ανάλογα, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.
2.Αναστολή εξυπηρέτησης καταναλωτικού, επαγγελματικού, στεγαστικού δανείου και οφειλών από πιστωτικές κάρτες για περίοδο δύο ετών, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας ή άλλες προσαυξήσεις, για πολίτες που έχουν απολυθεί από την εργασία τους και παραμένουν άνεργοι.
3.Αναστολή όλων των πλειστηριασμών ως τις 31/12/2018.
Η πρόταση έχει ήδη κατατεθεί ως πρόταση νόμου στη Βουλή. Ανάλογη πρόταση που είχαμε υποβάλει στο παρελθόν, είχε απορριφθεί χωρίς οποιαδήποτε συζήτηση από τον μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών.
Εμείς δεσμευόμαστε από την πρόταση νόμου που καταθέσαμε.
[/SPOILER]

επικό κόμμεντ από κάτω:

[SPOILER]

Νομίζω ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τον Κ. Καστανίδη με μαρξιστικούς όρους άρα με αντίθετα με Σοσιασλοδημοκρατικούς. Το να εμπλακούμε σε μία συζήτηση Λουξεμπουρκιανής υφής και φιλοσοφίας σύμφωνα με την οποία η σοσιαλοδημοκρατία πρέπει να είναι επαναστατική άρα συγχρόνως πιθανότατα και βίαιη δεν μας ωφελεί τουλάχιστον σε αυτήν την περίσταση (ποια είναι αυτή η περίσταση, βλ. Badiou, 1995). Αντίθετα μια ρεαλιστική, νέο-μπερνσταινική προσέγγιση της σοσιαλοδημοκρατίας που ο φίλος Καστανίδης φαίνεται να πρεσβεύει είναι αν μη τι άλλο ρεαλιστική και επιτρέψτε μου να πω και αναγκαία. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα Σοβιέτ στην προσπάθεια εφαρμογής ένος μαρξιστικού προγράμματος μετάβασης σε μία αταξική κοινωνία είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα αναφέρω εδώ (βλ. ενδεικτικά Αλτουζέρ: Reading Capital, Castoriadis: L’institution Imaginaire de la Société, Τροτσκι: H πάλη ενάντια στο φασισμό στη Γερμανία, Φλωρινιώτης: Πειράζει που είμαι και μεγάλη φίρμα). Παρόλα αυτά αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω την μεγάλη πλάνη του Μαρξ όσον αφορά την σχέση του προλεταριάτου και των μέσων παραγωγής του. Πρέπει να αναπτύξουμε πρώτα μία σχέση μη-απαλλοτροιωμένη μεταξύ εργάτη και εργαλείου πριν κάνουμε μια ουσιαστική μετάβαση στο σοσιαλισμό.Για να γίνει αυτό, μία είναι η λύση που τουλάχιστον για εμένα είναι και η μόνη εφικτή: ΠΑΟΚ γερά και γάμα τα μουνιά, ΠΑΟΚ γιατί γιατί είναι πουτάνας γιοι. Σε φιλώ και είμαι μαλάκας. Σόρυ, εσύ είσαι μπερδεύτηκα
[/SPOILER]

1- Προφανως υπαρχει, νομιζω πως ηταν ξεκαθαρο αυτο που ειπα, οτι δηλαδη στη συγκεκριμενη κρισιμη στιγμη ειναι καιρος να αναθεωρησουν καποιοι την σταση τους.

2- Επισης, δεν διαφωνω πουθενα. Και ειπα οτι οπως και οι δυο πλευρες απορριπτουν τον κοινοβουλευτισμο (η μια γιατι θελει ολοκληρωτισμο, η αλλη γιατι θελει αμεσοδημοκρατια), εν τουτις οι ‘‘μαγκες’’ ειναι οι πρωτοι που εκμεταλλευονται καθε δυνατη ευκαιρια.

3- βλεπε 1

Απ’οτι φαινεται ομως, ΚΑΝΕΙΣ δεν ηταν στις πλατειες, τους δρομους και την Κοινωνια παρα μονο οι χρυσαυγιτες που ανεπτυξαν αργα, κρυφα και σταθερα δεσμους με τον κοσμο και ξαφνικα βρισκονται με τετοια υποστηριξη.
Και εδω η κουβεντα παει αλλου…εκει που την οδηγει το ‘‘πολεμικο κλιμα’’ που ανεφερα στο ποστ μου και περιμενα να το καταλαβουν καποιοι συμπολιτες μου τουλαχιστον, ως αναφορα σε συγκεκριμενα γεγονοτα και νοοτροπιες μιας πολης που οδηγησαν μερικους σε ροζ συννεφα και λοιπες πολυχρωμες καταστασεις, αλλα μαλλον δεν ενδιαφερει τον περισσοτερο κοσμο να ανοιξει μια τετοια κουβεντα στο ροκινγκ , οποτε το αφηνω εδω, οποιος καταλαβε καταλαβε, οποιος δεν καταλαβε υπαρχουν και τα πμ, και η ιντερνετικη ζωη συνεχιζεται.