Εκλογές 2012

Το εκτος βουλης ποσοστο που ειναι γυρω στο 19 % δεν ειναι τεραστιο σε σχεση με προηγουμενες εκλογες ??

Επισης αξιοσημειωτο ειναι το γεγονος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πρωτο κομμα σε ολα τα μεγαλα κεντρα, δηλαδη στην καρδια των γεγονοτων και των αγωνων (Α’ και Β’ Αθηνων, Α’ και Β’ Πειραιως, Αττικης, Α’ Θεσσαλονικης).

Το ζήτημα είναι να ερμηνεύσεις αυτήν την ψήφο και να δεις από ποιες πηγές προέκυψε,διότι θα είναι και διαφορετικές.

Το ότι θα είναι διαφορετικές είναι δικό σου πόρισμα, ολόδικό σου.

Κατ’εμέ τουλάχιστον, είναι πολύ σαφής η πηγή της πλειοψηφίας του συριζα στα αστικά κέντρα. Και η θριάμβευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΑ στην Ελληνική Επαρχία.

Ωραία για πες την μας

[B]Όλα[/B] τα κόμματα που αναδείχτηκαν και/ή παρουσίασαν άνοδο στις τωρινές εκλογές, από τον ΣΥΡΙΖΑ στους Ανεξάρτητους και από την ΔΗΜΑΡ στη Χ.Α. απέσπασαν σε ένα ποσοστό [U]και[/U] ψήφους διαμαρτυρίας. Γι’ αυτό και θεωρώ ρευστά όλα τα ποσοστά τους και γενικά πρόκειται για το πιο αμφίρροπο και ρευστό πολιτικό σκηνικό των τελευταίων δεκαετιών - κάτι αναμενόμενο όταν ο πολιτικός πυλώνας που είχαμε συνηθίσει, ο δικομματισμός, αρχίζει να χάνει το έδαφος κάτω απ’τα πόδια του και διασπάται σε μικρότερα κομμάτια.

Αυτό δεν αναιρεί το οτι υπήρξε σαφέστατα άνοδος της αριστεράς, πέραν των καθαρόαιμων ψήφων διαμαρτυρίας. Και το οτι η ίδια η άνοδος της Χ.Α. στηρίζεται και αυτή με τη σειρά της στην ίδια αυτή λογική της “διαμαρτυρίας” σε ένα ποσοστό και πως το μέλλον θα κρίνει αν θα διατηρήσει εκείνους τους άμυαλους που την ψήφισαν…

Αυτά, ΤΩΡΑ θα την κάνω. :stuck_out_tongue:

Στα μεγαλα αστικα κεντρα η ενημερωση και η πληροφορηση ειναι πολυ καλυτερη, πρωτον γιατι υπαρχει και το ιντερνετ για πολυφωνια/πλουραλισμο και οχι μονο το mega channel, και δευτερον γιατι οι ανθρωποι ζουνε απο κοντα τις εξελιξεις και μπορουν να κρινουν καλυτερα απο τον κατοικο ενος μακρινου χωριου που δεν μπορει εκ των πραγματων να εχει αμεση ενημερωση και γνωμη για τα γεγονοτα που διαδραματιζονταν το τελευταιο διαστημα.

Εντάξει ναι,αλλά άλλο πράγμα λέω.Μιλάω σχετικά με την μετακίνηση της ψήφου από πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού των κέντρων ώστε να φτάσει να έχει τόσο ποσοστό εκεί.Αν και πανελλαδικά χτυπά μεγάλα ποσοστά,τηρουμένων των αναλογιών έτσι

Τέλος πάντων

Αδωνης Γεωργιάδης όγδοος στην Β Αθηνών.Το μόνο ευχάριστο για μας τους δεξιούς.Καλα ρε νδιτες την Παπακώστα τι την θέλετε?12τη στην Β Αθηνών.

Τέταρτος τώρα.Καλά σε κλάσματα δευτερολεπτου αλλάζουν οι θέσεις.

Ρε ψηλέ, είσαι σε ασύλληπτο βαθμό αξιολύπητος.

Την σηκώσανε την κούπα.

Φτάνει με τις αναλύσεις.
Όπως λέει και ο mandrake:

Τίποτε άλλο.

εμ τι θα ψηφίσαν οι αγρότες…? γινόταν ποτέ να ψηφίσουν συριζα??
επίσης αυτά απο αποτελέσματα πως βγαίνουν?? με ερωτήσεις στην έξοδο της κάλπης?

καλα δεν ειναι το ίντερνετ …στη γειτονιά μου αυτοί που ψηφίσαν χρυση αυγη οταν του λες για το ποντίκι του υπολογιστή σου λενε να φέρουμε καμιά γάτα να το πιάσει.
πλέον υπάρχει παιδομάζωμα. 30φευγα τυπος στην γειτονιά μου κολλάει σε κάθε πικραμένο της περιοχής και του κανει πλύση εγκεφάλου.

[B]edit.[/B] πρώτο κόμμα 18και κατι%, αποχη-λευκα 35%…γουαου

Το καλό είναι ότι παίρνουν τον μπούλο πολλά πασοκόσκυλα όπως Διαμαντοπούλου , Ραγκούσης , Παπουτσής ,Οικονόμου ,Παπακωνσταντίνου κλπ κλπ…εκτός αν νομίζουνε ότι θα ρεφάρουν σε περίπτωση που ξαναγίνουν εκλογές! :lol:

Ομολογώ οτι διαβάσα τις προηγούμενες σελίδες όπου γίνεται συζήτηση με βάση τα αποτέλέσματα πλεόν.

Οι περισσότεροι εστιάζετε στα ποσοστά της Χ.Α. και όχι στην πτώση του δικοματισμού.
Εμένα δεν με ανησυχεί καθόλου η Χ.Α. ούτε και η είσοδός της στο κοινοβουλιο, λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά αποτελέσμα συν το 36% αποχής.

Όσο δικαίωμα έχει το ΚΚΕ να είναι στην βουλή όπου και είναι το πιο ακροαριστερό κόμμα καλως η κακώς και είναι επίσημως εκφραστής κάποιων ανθρώπων έτσι και η ακροδεξία για φέτος ενδεχομένως να έχει μια θέση στην βουλή.

Στο φινάλε και τα 2 κομμάτα έστω και μέ άλλη μορφή αιματοκύλισαν την Ελλάδα κατά τον Εμφύλιο γιατί πολύ απλά έφθασαν στα άκρα και πήραν τα όπλα στα χέρια. Το ένα είναι απο το 74 στην βουλή ενώ το άλλο ίσως μπεί τώρα. Γιατί το ένα και όχι και το αλλο? Μήπως είναι επιλεκτική η δημοκρατία τελικά?

Η Ελλάδα περνά σε φάση που άλλες χώρες πέρασαν χρόνια πριν.

Εγώ ΣΥΡΙΖΑ έριξα και νιώθω ήσυχος και δικαιωμένος και απο το αποτέλεσμα. Είδωμεν…

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
http://www.youtube.com/watch?v=AgU-7tG0BLs

veni vindi vissi! :lol:

Κι εγω ΣΥΡΙΖΑ στηριξα ,αλλα εχω καποιες επιφυλαξεις για τη μελλοντικη σταση του Τσιπρα.Θελω να ελπιζω οτι θα κανει πραξη ολα οσα εταξε να κανει οσον αφορα σε μια σταθερη και σθεναρη αντιδραση εναντια σε μνημονια και λοιπα εξοντωτικα φαινομενα.
Απο εκιε και περα το Κ.Κ.Ε εχει καταντησει τραγελαφος,μιλαμε ειναι το πιο αδιαφορο,αντιδραστικο χωρις λογο,ξεροκεφαλο κι ανερματιστο κομμα.
Απο εκει και περα επιτελους καποιοι ξυπνησαν και αποφασισαν να ριξουν ενα πληγμα στο δικομματισμο που μας εχει φερει ως εδω.Το ΠΑΣΟΚ σε ολη τη χωρα,αλλα κυριως σε Βολο και Πειραια επαθε τρελη κολουμπρα.
Επισης οι λαικιστικες μεθοδοι της Χ.Α. ειχαν ως αποτελεσμα να μπει ως κομμα στη Βουλη κατι που εμενα οραγματικα με ανυσηχει και βλεπω να γιγαντωνονται μερα με τη μερα.

Καλά, αυτή η φράση έχει τόσες ιστορικές ανακρίβειες που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω…

Για μία τετραετία θα μας απασχολήσει η Χ.Α. όταν ο κόσμος καταλάβει τι ακριβώς ψήφισε και τι αντιπροσωπεύει, πιστεύω θα εξαφανιστεί.

Αν μείνεις σε αυτήν την φράση δεν κοιτάς μπροστά. Εγώ απλά θέλω να τονίσω οτι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου όπου ένα ακροδεξιό κόμμα ίσως μπεί στην βουλή γιατί πάλι εκλογές θα έχουμε και ίσως δεν μπεί. Έχει γίνει σε πολλες χώρες και απλά μπορεί αν γίνει και στην δική μας.

Εμένα θα με ανησυχούσε εαν στις επαναληπτικές δώ ανάκαμψη στο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το επικίνδυνο για μένα.

Το πιο πιθανό είναι γρηγορότερα κι από τετραετία. Η καφρίλα τους δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα. Πιο επικίνδυνοι πάντως είναι οι πασόκοι που μεταμορφώθηκαν σε συριζαίους και θεωρούν ότι βρίσκονται ακριβοδίκαια τα χρυσαύγουλα στη βουλή αφού βρίσκεται και το ΚΚΕ. Τρομάρα τους που ψήφισαν και Αριστερά …