Βορίδης πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο Αττικής.Η στροφή στην ριζοσπαστική δεξιά είναι ξεκάθαρη.Το 10% που πήρε από το πασοκ το συριζα (όταν το πα.σο.κ χάνει το 30%) και από απολιτίκ κόσμο που το ριξε συριζα επειδή πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης δεν είναι επίτευγμα.Νόστιμο ξύδι για το φαγητό είναι μονάχα το ξύδι τοπ.Αναμονή και από τελικά Β Αθηνών για Άδωνη.:lol:
Καλά ο Καμμένος πήρε πολύ από αντιμνημονιακούς νδτες.Κοινώς ένας νδιτης έπρεπε να βρει κάτι δεξιό και αντιμνημονιακό.Δύσκολα ο αριστερός ψηφίζει δεξιό και το αντίστροφο.
αυτοικανοποιήσε με φωτό βορίδη-άδωνη ε?
Γελαω, ας μειωσουμε την ανεργια με υποχρεωτικη εργασια λοιπον. Ο κοσμος δεν μασησε γενικοτερα λεω εγω, οπως καταπινε Πασοκ και ΝΔ το ιδιο καταπινει και ολα αυτα που του πλασαρονται με την διαφορα πως τοτε η δημοκρατια πουλαγε ενω τωρα οχι.
Και εγω ξαναλεω το ξεφουσκωμα της ΧΑ μπορει και να συντελεστει, ομιως ομως και η εμφυτευση της ακροδεξιας ατζεντας στο πολιτικο σκηνικο και στις συνειδησεις.
Δεν είναι απάντηση σε αυτό το σχόλιο, αλλά στο προηγούμενο… Πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι φασίστες;;; Γνωρίζω άτομα που ψήφισαν χρυσή αυγή (ω,ναι! :), αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν, είναι και ούτε πρόκειται να γίνουν φασίστες.! Βέβαια, εγώ μιλάω για άτομα μετρημένα στα δάχτυλα, δεν είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα ψηφοφόρων της χ.α.! Δεν είναι ξενοφοβικοί οι Έλληνες, ή ρατσιστές;;; Δε συνέβαλλαν και τα μμε ως ένα βαθμό σε αυτό και οι κυβερνώντες μας;;; Ή μήπως μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα;;; Αλλά και “φασίστες” είναι μεγάλη κουβέντα, πάντα υπήρχαν και αυτοί, το θέμα είναι εμείς τί κάνουμε για να εξαλείψουμε αυτά τα φαινόμενα ή μάλλον να τα περιορίσουμε…
Ένα κόμμα από το 4,60% μέσα σε 2,5 χρόνια πήγε στο 16,80%…αν εσένα σου φαίνεται μικρή η αύξηση τότε δεν θα πρέπει να ήσουνα πολύ καλός στα Μαθηματικά στο σχολείο σου!Εκτός αν περίμενες ότι θα έκανε αυτοδύναμη κυβέρνηση!
Τώρα αν υπονοείς ότι οι ψήφοι που πήρε ήταν ευκαιριακοί…μπορεί και να έχεις δίκιο!Όπως δείχνουν πια τα πράγματα μπήκαμε σε άλλη φάση…ελάχιστες ψήφοι θα είναι πια δεδομένοι για τα κόμματα (εξαιρείται ίσως το κκε και ο πολύ σκληρός πυρήνας πασόκ-νδ).
Ας χαρούν πάντως όσο θέλουν τώρα οι χρυσαυγίτες, γιατί πραγματικά στο εξής έρχονται δύσκολες μέρες για τους ίδιους. Τώρα που θα αρχίσει να αποκαλύπτεται σιγά σιγά η πραγματική τους διάσταση. Όχι τίποτ’αλλο αλλά έχω την αίσθηση πως περισσότεροι από τους μισούς που την ψήφισαν ήθελαν να ρίξουν μια “ακραία” ψήφο διαμαρτυρίας, επηρεάστηκαν και από την μεταναστευτική ρητορική κλπ και τους γυάλισε. Αυτό δεν αναιρεί οτι οι ψηφοφόροι της βέβαια είναι ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ (γιατί σε τελική, δεν ήξερες, δε ρώταγες? πως πας έτσι να ψηφίσεις), αλλά τουλάχιστον δεν εγγυάται πως θα διατηρήσει τη δυναμική της στο μέλλον.
Το αυγό του φιδιού έσπασε, ναι, αλλά ίσως το φίδι αποδειχτεί σκουληκαντέρα εν ολίγοις.
Όπως έγραφα και χθες, όλα είναι ρευστά και θα εξαρτηθούν τόσο από την στάση των υπόλοιπων κομμάτων, όσο και από τη στάση της κοινωνίας συνολικά…
Οχι αλλά θέλω επιτέλους η κομματική αντιπαράθεση να γίνεται με σοβαρά επιχειρήματα.Οχι να πετάει ο άλλος ένα τσεκούρι και πριν 25 χρόνια και να νομίζει πως έπιασε τον παπά…Πολιτικό πολιτισμό δηλαδή και λιγότερα άκρα και τέτοιες εκλογές με επιβεβαιώνουν (για Άδωνη και Βορίδη λέω μόνο).Α και το sky news ακροαριστερό κόμμα ανέφερε το συριζα.Όπως και το new york times.:lol: Δεν ξέρουν οι άσχετοι…Όλη η Ευρώπη ακροαριστερό το λένε ακόμα και το france 24.
έτσι, βίβλος-κοράνι και new york times:!:αφού το λένε αυτοί δε γίνεται να είναι αλλιώς!!
Με τι ακριβώς γελάς? Βλέπεις κάτι αστείο?
not sure if this is ironic or i should start the ‘‘oh stop it you’’ shit…
Ρε elric λοβοτομή έπαθα λες?Οταν μπήκαν στα υπουργεία αυτοί οι 2 αν δεν κάνω λάθος μόνο η Ισραηλιτική κοινότητα Γερμανίας έκανε αναφορά σε ακροδεξιά στοιχεία.Και το δείχναν εδώ σαν να βρήκαν την Αμερική.Τωρα που ο ξένος τύπος μιλάει για άνοδο της ακροαριστεράς το κάνουμε γαργάρα?(και ακροδεξιάς αλλά αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς).
Αν λένε τον συριζα… ακροαριστερά, την ανταρσυα πως θα την αποκαλούσαν; :lol:
Πιο κοντά στη λεγόμενη “ευρωπαϊκή αριστερά” είναι ο συρίζα (οκ μετά τον Κουβέλη φυσικά).
Ας το πούμε ριζοσπαστική αριστερά όπως το λέει η le monde και θα συμφωνήσω ότι το Λα.ο.ς είναι ριζοσπαστική δεξιά.(ήταν)
δεν ασχολούμαι με τον τύπο και τα συμφέροντα του.έχω μυαλό και κρίνω. αν θεωρείς εσύ ότι ο τσίπας είναι ακροαριστερά επειδή το είπαν οι μεγαλοεκδότες της αμερικής καλά κάνεις. αν πιστεύεις ότι ο άδωνις είναι σοβαρός άνθρωπος επίσης καλά κάνεις. αν πιστεύεις ότι ο βορίδης δεν έχει φασιστικές απόψεις και πάλι καλά κάνεις. όλοι κρινόμεθα από αυτά που πιστεούμε και αυτά που λέμε. το ότι είσαι ο μόνος εδώ μέσα (σε ένα σύνολο νέων και όχι παππουδογιαγιάδων) δεν σε κάνει να αναρωτιέσαι? ή πιστεύεις ότι είσαι μόνο εσύ που γνωρίζεις την Αλήθεια κι όλοι οι υπόλοιποι είναι βαθιά νυχτομένοι?
Το παρακάτω είναι απόσπασμα από το κείμενο του μεγάλου μεξικανού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα (περιέχεται στο My Art, my Life: an autobiography, Dover 1991), που αναφέρεται στην επίσκεψή του στο Βερολίνο του 1928 και τη «γνωριμία» του με τον Χίτλερ.
Αφιερωμένο στην Παπαρήγα και σε όσους δεν καταλαβαίνουν ή προσπαθούν να υποβαθμίσουν τι σημαίνει η είσοδος της χρυσής αυγής στη βουλή.
Προφανώς δεν είναι ίδια η ιστορική συγκυρία, ούτε τα μεγέθη, ούτε η επικινδυνότητα. Αλλά, όπως είπε και ο μπληντιν, η ιστορία κάνει κύκλους και αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε παλιότερα για να διδαχτούμε από αυτό, κινδυνέυουμε να το ξαναπάθουμε.
[SPOILER]
Λίγες μέρες αργότερα, είδα τον Αδόλφο Χίτλερ να απευθύνεται σε μια μαζική συγκέντρωση στο Βερολίνο, δίπλα σε ένα κτίριο τόσο τεράστιο που καταλάμβανε το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου, τα κεντρικά γραφεία του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ένα προσωρινό ενιαίο μέτωπο ήταν τότε σε ισχύ ανάμεσα στους ναζί και τους κομμουνιστές, ενάντια στους διεφθαρμένους ρεφορμιστές και τους σοσιαλδημοκράτες.
Η πλατεία ήταν κυριολεκτικά πλημμυρισμένη με 25-30.000 κομμουνιστές εργάτες. Ο Χίτλερ ήρθε με συνοδεία περίπου χιλίων ανδρών. Διέσχισαν την πλατεία και σταμάτησαν κάτω από ένα παράθυρο, από το οποίο παρακολουθούσαν οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ήμουν μεταξύ τους, έχοντας προσκληθεί από τον Μίντσενμπεργκ, που βρισκόταν στα δεξιά μου. Στα αριστερά μου στάθηκε ο Τέλμαν, γενικός γραμματέας του Κόμματος. Ο Μίντσενμπεργκ εξηγούσε τα σχόλιά μου στον Τέλμαν, και μετέφραζε την ομιλία του Χίτλερ σε μένα.
Οι κομμουνιστές φίλοι μου έκαναν κοροϊδευτικές παρατηρήσεις για τον «αστείο ανθρωπάκο» που επρόκειτο να εκφωνήσει τον λόγο στη συγκέντρωση, και θεωρούσαν εκείνους που τον θεωρούσαν απειλή δειλούς ή ανόητους.
Καθώς ετοιμαζόταν να μιλήσει, ο Χίτλερ ορθώθηκε άκαμπτα, σαν να περίμενε να διογκωθεί και να γεμίσει το μεγάλο αγγλικό στρατιωτικό αδιάβροχό του ώστε να μοιάζει με γίγαντα. Στη συνέχεια, έκανε ένα νεύμα για να επικρατήσει σιωπή. Μερικοί κομμουνιστές εργαζόμενοι τον αποδοκίμασαν, αλλά μετά από λίγα λεπτά όλο το πλήθος σώπασε απολύτως.
Καθώς ζεστάθηκε, ο Χίτλερ άρχισε να ουρλιάζει και να κουνά τα χέρια του σαν επιληπτικός. Κάτι σ? αυτόν ανατάραξε, φαίνεται, το βάθος της ψυχής των ομοεθνών του, γιατί μετά από λίγο ένιωσα ένα περίεργο μαγνητικό ρεύμα μεταξύ αυτού και του πλήθους. Ήταν τόσο βαθύ που, όταν τελείωσε, έπειτα από δύο ώρες ομιλίας, επικράτησε μια στιγμή πλήρους σιγής. Ούτε καν οι ομάδες της κομμουνιστικής νεολαίας, που είχαν εντολή να τον γιουχάρουν, δεν το έκαναν. Και τότε, η σιωπή έδωσε τη θέση της σε ένα τεράστιο, εκκωφαντικό χειροκρότημα από όλη την πλατεία.
Καθώς έφευγε, οι οπαδοί του Χίτλερ έκλεισαν τις γραμμές γύρω του με όλα τα σημάδια της αφοσιωμένης πίστης. Ο Τέλμαν και ο Μίντσενμπεργκ γελούσαν σαν σχολιαρόπαιδα. Όσο για μένα, ήμουν τόσο χαμένος και προβληματισμένος, όπως όταν είχα δει το παρακμιακό τελετουργικό λίγες μέρες πριν στο Γκρούνβαλντ. Δεν μπορούσα να δω τίποτα για να γελάσω. Αισθάνθηκα πραγματικά βουτηγμένος στη θλίψη.
Ο Μίντσενμπεργκ, ρίχνοντας μια ματιά σε μένα, ρώτησε: «Ντιέγκο, τι τρέχει με σένα;».
«Αυτό που τρέχει», του είπα, «είναι ότι με κατακλύζει ένα προαίσθημα. Το προαίσθημα ότι, [B]αν οι ένοπλοι κομμουνιστές άφηναν σήμερα στον Χίτλερ να φύγει ζωντανός, θα μπορούσε να ζήσει για να κόψει τα κεφάλια και των δυο συντρόφων μου σε λίγα χρόνια[/B]».
Ο Τέλμαν και ο Μίντσενμπεργκ γέλασαν δυνατά. Ο Μίντσενμπεργκ με επαίνεσε για τη ζωηρή φαντασία που είχα ως καλλιτέχνης.
«Θα πρέπει να αστειεύεσαι», είπε. «Δεν άκουσες τον Χίτλερ να μιλά; Δεν κατάλαβες, από όσα σου μετέφραζα, τι ανοησίες έλεγε;».
Του απάντησα: «[B]Μα αυτές οι ανοησίες γεμίζουν επίσης στα κεφάλια των ακροατών, αλαλιασμένων από την πείνα και το φόβο.[/B] Ο Χίτλερ τους υπόσχεται μια αλλαγή, οικονομική, πολιτική, πολιτιστική και επιστημονική. Λοιπόν, θέλουν αλλαγές, και μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν ακριβώς ό,τι λέει, αφού έχει όλο το καπιταλιστικό χρήμα πίσω του. Μ? αυτό μπορεί να δώσει τροφή στους πεινασμένους Γερμανούς εργάτες, να τους πείσει να πάνε με το μέρος του και να στραφούν ενάντια σε εμάς. Επιτρέψτε μου να τον πυροβολήσω εγώ τουλάχιστον. Θα αναλάβω την ευθύνη. Είναι ακόμα εντός εμβέλειας».
Μα αυτά τα λόγια μου έκαναν τους γερμανούς συντρόφους να ξεσπάσουν σε ακόμα δυνατότερα γέλια. Αφού ξεράθηκε στο γέλιο, ο Τέλμαν είπε: «Φυσικά, είναι καλύτερα να έχεις κάποιον πάντα έτοιμο να βγάλει από τη μέση τον κλόουν. Μην ανησυχείτε, όμως. Σε λίγους μήνες θα έχει τελειώσει, και τότε θα είμαστε σε θέση να πάρουμε την εξουσία».
Αυτό μου προκάλεσε μονάχα ακόμα μεγαλύτερη θλίψη, και εξέφρασα ξανά τους φόβους μου. Τώρα πια όμως ο Μίντσενμπεργκ δεν χαμογελούσε. Είχε παρακολουθήσει τον Χίτλερ, που βρισκόταν σχεδόν στην άλλη άκρη της πλατείας. Παρατήρησε ότι ο κόσμος τον χειροκροτούσε ακόμα. Πριν φύγει από την πλατεία, ο Χίτλερ έκανε το ναζιστικό χαιρετισμό. Αντί για αποδοκιμασίες, το χειροκρότημα γιγαντώθηκε. Ήταν σαφές ότι ο Χίτλερ είχε κερδίσει πολλούς οπαδούς ανάμεσα στους αριστερούς εργαζόμενους. Ο Μίντσενμπεργκ ξαφνικά έγινε χλωμός κι έπιασε το χέρι μου.
Ο Τέλμαν κοίταξε έκπληκτος και τους δύο μας. Χαμογέλασε αδύναμα και χάιδεψε το κεφάλι μου. Στα ρώσικα, που ακούγονταν βαριά με τη γερμανική προφορά του, είπε, «Νιτσεβό, νιτσεβό» (Δεν είναι τίποτα, απολύτως τίποτα).
Η τρελή φαντασία του καλλιτέχνη επιβεβαιώθηκε αργότερα πικρά. Τόσο ο Τέλμαν όσο και ο φίλος μου Μίντσενμπεργκ ήταν ανάμεσα στα εκατομμύρια των ανθρώπων που θανατώθηκαν από τον «κλόουν» που είχα παρακολουθήσει στην πλατεία εκείνη την ημέρα.
[U][I]πηγή[/I][/U]
[/SPOILER]
Και κάτι από τον σημερινό [U][I]πιτσιρίκο[/I][/U].
Πάντως, με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, κανείς δεν θα ενοχλείται πια όταν κάποιοι θα αποκαλούν τη Βουλή «μπουρδέλο». Πώς αλλιώς να πεις μια Βουλή που έχει και ναζιστές; Τώρα θα λες τη Βουλή «μπουρδέλο» και θα παρεξηγιούνται οι ιδιοκτήτες μπουρδέλων.
ρε τι να πεις για αυτον τον λαο ΤΙ?
εκει που λες αντε θα ξυπνήσουν τα ζωα που ψήφιζαν πασοκ νδ… πανε και ψηφίζουν ΧΑ…
πάρτε το χαμπάρι δεν υπάρχει σωτηρία!!!
Για μένα το κρίμα είναι για το 35% που αποφάσισε να μην πάει να ψηφίσει. Οι υπόλοιποι λάθος - σωστά η ιστορία θα δείξει τουλάχιστον ψήφισαν.
Aυτό ακριβώς ήθελα να γράψω τώρα, στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξε να μην πει την γνώμη του.
Και το άλλο μεγάλο θέμα 19% σε κόμματα εκτός βουλής.
Και εαν το προσέξεις στο poll του φόρουμ διατυπώθηκε η τάση αυτή λίγο πολύ με τα νουμερα στα άκυρο/λευκό/αποχή και στο άλλο κόμμα.
Ακριβώς, βέβαια εδώ στο φορουμ δεν υπήρχε ο όρος μυστική ψήφος αλλά το δέχομαι.