Εllanor χάνεις την σοβαρότητα σου.Πας πέρα απο τις μετρήσεις και κάνεις υποθέσεις που απο πουθενά δεν προκύπτει.Κατάλαβες τι είπες?Οτι ποσοστό της χα προκύπτει απο νεοδημοκράτες που πήγαν στο λα.ο.ς και μετά στην χ.α.Απο πού τα βγάζεις αυτά.Σε τυφλώνει η προκατάληψη σου λίγο?
Έχεις πάει Πάτρα για παράδειγμα να δεις τι γίνεται στο λιμάνι? Ε αν δεν ξέρεις τράβα ρώτα και θα καταλάβεις. Για την Κορινθία δεν γνωρίζω δεν απαντώ.
ε αντε και στην πατρα.
στη λαρισα που ειναι κάμποσοι αλλά δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί τους ψηφίσαν οεο??
ειπαμε.τζερτζελες.
*στην γειτονιά μου οι ξένοι ειναι περισσότερο σοβαροί άνθρωποι απο μεγάλο μέρος των υπολοίπων ελληναραδων.
Προσωπικά χαίρομαι που δεν μπήκε ο Μάνος και η Ντόρα, γιατί αλλιώς θα είχαμε μια ωραιότατη κεντροδεξιά κυβέρνηση έτοιμη για όσα μνημόνια τους υπαγορεύσουν.
Συμφωνώ ότι είναι μεγάλο λάθος να εξισώνουμε τη χρυσή αυγή με τα φιλελεύθερα κόμματα.
Αυτά τα κάνουν [U][I]άλλοι…[/I][/U]
Πρόβλημα στον εγκέφαλο σίγουρα.
Για τα παρακάτω τι δικαιολογία να βρεις δηλαδή;
Η ψήφος οργής προς την άκρα δεξιά δεν ήταν λιγότερο «τυφλή» σε τόπους που υπέφεραν τα πάνδεινα από τους ναζί στην Κατοχή και έχουν ακόμη κατοίκους με ζωντανές μνήμες από τις θηριωδίες τους.
Ενδεικτικά, ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε μερικά από τα γνωστότερα σημεία όπου Ελληνες εκτελέστηκαν από τους κατακτητές.
4.361 ψήφοι ή 8,68% στη Νίκαια και 2.702 ψήφοι ή 7,8% στον Κορυδαλλό, σε δύο από τις γειτονιές που έγινε το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου 1944. Οι αναφορές κάνουν λόγο για υποχρεωτική συγκέντρωση πληθυσμού 25.000 στην πλατεία της Οσίας Ξένης, ενώ εκτελέστηκαν όσοι έμειναν σπίτια τους. Στη συνέχεια δωσίλογοι υπέδειξαν αντιστασιακούς που εκτελούντο. Συνολικά, τουλάχιστον 315 άτομα εκτελέστηκαν.
635 ψήφοι ή 6,44% στα Καλάβρυτα της Αχαΐας, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 το Ολοκαύτωμα άφησε πίσω του τουλάχιστον 700 νεκρούς
602 ψήφοι ή 6,09% στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, όπου στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944, 949 παιδιά, γυναίκες και άντρες έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί.
Ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους τόπους θηριωδίας των ναζί
30 ψήφοι ή 5,73% στο Κομμένο της Αρτας, όπου στις 12 Αυγούστου 1943, τουλάχιστον 317 έπεσαν νεκροί από τις θηριωδίες των ναζί.
2.021 ψήφοι ή 4,12% στα Ιωάννινα, λίγα χιλιόμετρα από τους Λιγκιάδες, όπου στις 3 Οκτωβρίου 1943, εκτελέστηκαν 82 παιδιά, γυναίκες και άντρες και καταστράφηκε το χωριό.
Ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους τόπους θηριωδίας των ναζί
79 ψήφοι ή 3,48% στο Δίστομο, στη Βοιωτία, όπου στις 10 Ιουνίου 1944, σφαγιάστηκαν 228 άτομα (117 γυναίκες, 111 άντρες, εκ των οποίων 53 παιδιά). Εκτιμήσεις για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
30 ψήφοι ή 2,95% στην Κάντανο, στα Χανιά, όπου τον Μάιο του 1941 μεγάλος αριθμός ανδρών και γυναικών σκοτώθηκε κατά την αντίσταση των κατοίκων στην γερμανική εισβολή και την ισοπέδωση του χωριού για αντίποινα.
49 ψήφοι ή 1,22% στην Βιάννο, στο Ηράκλειο, όπου το 1943 σε διάφορες επιχειρήσεις εκτιμάται ότι έγιναν τουλάχιστον 400 εκτελέσεις στα χωριά της περιοχής.
Από το [U][I]έθνος[/I][/U]
Damnation, ό,τι θες διαβάζεις. Πραγματικά όμως.
Δεν διαφωνώ, προφανώς δεν γεμίσαμε μέσα σε 2 χρόνια ναζί! Αλλά το μεταναστευτικό είναι μέγα ζήτημα και όσοι δεν το βλέπουν, απλά κάνουν πως δεν το βλέπουν.
@ Enick έχεις πάει φίλε μου στη Νίκαια και στην Παλιά Κοκκινιά να περπατήσεις? Από παντού ακούς μουσουλμάνους να προσευχονται! Καταλαβαίνω την άγνοια μερικών όμως.
Δεν εχω παρακολουθησει πολυ τη συζητηση περι μεταναστων-Χρυσης Αυγης αλλα θεωρω πως ο συσχετισμος τους ειναι λιγο ακυρος.Δηλαδη το 2009 η χωρα δεν ειχε πολλους μεταναστες;Απλα τοτε η χωρα ειχε και τον Μουστακαλη που φωναζε λεφτα υπαρχουν,καπου!Οι χθεσινες εκλογες εδειξαν-κατ’εμε- πως η πλειοψηφια του κοσμου ειναι οργισμενη με την ολη την κατασταση και παντα τα ακρα κερδιζουν απο αυτο.Ε το πουλησε και ο Μιχαλολιακος πως τρωει λασπη και πως ειναι πατριωτης κλπ,ε δεν θελει και πολυ ο ελληνας μεσος-μη ενημερωμενος ψηφοφορος να πειστει.
απλά λεω οτι δεν ειναι μονο θέμα μεταναστευτικής πολιτικής(τι?!) αλλά πολύ πιο ηλίθια και επιφανειακα θέματα
*εδω ακούμε ολη μέρα τα μπουζούκια στους δρόμους. οι μουσουλμάνοι μας πείραξαν.!!?
@ Shadowking:
Ναι έχω πάει.
Τι γίνεται στο λιμάνι?
Το μόνο που διαβάζω είναι ψευδείς ειδήσεις για βιασμούς και λοιπά εγκλήματα που αποδίδονται σε μετανάστες, όπως ακριβώς έγινε και στην Κορινθία με αποτέλεσμα τη διάδοση της μαλακίας από στόμα σε στόμα.
Σχετικό άρθρο: http://www.sfedona.gr
Αλλά και πάλι, εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, σοβαρότερο από αυτά που εμφανίζονται σε πειροχές του κέντρου της Αθήνας, δεν θα το μαθαίναμε από τα ΜΜΕ. Με τόσο βάρος να έχει δοθεί από τα ΜΜΕ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα λοιπά μεταναστευτικά θέματα, λες να απέκρυπταν αυτά που γίνονται στην Κόρινθο και την Πάτρα?
Σε ξαναρωτάω λοιπόν, αν υπάρχει σχέση αίτιου-αιτιατού μεταξύ μεταναστευτικού και ψήφου στη Χ.Α., πώς εξηγείται στην Α’ Αθηνών που έχει το σοβαρότερο πρόβλημα να μην παρατηρείται και ένα αναλογικά αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό από άλλες περιοχές της χώρας?
Επίσης πώς εξηγείται ότι στις ίδιες περιοχές που -όπως μας λες- διάλεξαν την ψήφο στη Χ.Α. για να εκδηλώσουν την απέχθειά τους για τους μετανάστες, ανέβηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει πολύ διαφορετικές απόψεις περί του θέματος?
Αν θέλεις απάντησε επί του θέματος και μη μου υποδείξεις και μένα πού να πάω βόλτα.
Για 27 χρόνια ήμουν κάτοικος Κυψέλης.
έλα… σρυ, γίνεται πανικός εδώ με τόσες απαντήσεις και δεν το είδα.
αν δεν κατάλαβες ίσως είναι διότι είχε ειρωνικό ύφος.
απλά λέω πως αν κάποιοι από αυτούς που απείχαν πήγαιναν να ψηφίσουν ([I]οι οποίοι πιστεύω πως οι περισσότεροι είναι απολιτικ και ανοιχτόμυαλοι ‘‘και καλά’’ και έχουν καταλήξει πως είναι σκατά τα πάντα)[/I] μικρά κόμματα που δεν μπήκαν στην βουλή θα ήταν καλύτερα.
Χαίρω πολύ… κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, κανένα κόμμα δεν πρεσβεύει απολύτως τα πιστεύω μας. Και τπτ από τα 2 δεν θα μπορέσει να το κάνει ποτέ την σήμερον ημέρα, για τον απλούστατο λόγο του ότι η κοινωνία πάει γαμιόντας και θα κάνει ακόμα πιο γρήγορα βήματα στο μέλλον λόγο της τεχνολογίας (έκρηξη επιστημών που έχουμε).
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις όσες πιο πολλές φωνές μπορείς στην βουλή, όσο και αν είναι απαρχαιωμένες όλες οι πολιτικές φιλοσοφίες και ελάχιστες συμβαδίζουν με την εποχή, δεν έχεις να χάσεις κάτι αν μπει κάτι από παντού. Στην τελική αν είναι μάγκες θα προσπαθήσουν να βαδίσουν σε έναν δρόμο πολυμορφικό. (αν εδώ μου πεις πως ζω σε ένα ροζ σύννεφο θα το δεχτώ) αλλά και πάλι θα σου πως με αυτή την λογική θα είναι πιο δύσκολο να δώσουν γραμμή οι μεγάλοι και στην τελική δεν θα έπαιρναν τόσες πολλές έδρες τα κόμματα για τα οποία γκρινιάζουν όλοι.
ο σταρχιδισμός και ο ωχαδελφισμος δεν βοηθάει πουθενά. Για να τα κάνω λιανά… αν είσαι της λογικής ‘‘το γιατί μην το ρωτάς το γαμήσι θα το φας’’, τουλάχιστον κοίταξε να σου μπει πιο επώδυνα.
τα περισσότερα από τα παραπάνω τα λέω για την πλειοψηφία της αποχής που δεν ξέρει τι τους γίνεται και έχουν καταντήσει αμερικανάκια. Αν τους ρωτήσεις ένα απλό πράγμα (λ.χ. ποιος έθεσε τις βάσεις της Δημοκρατίας) θα σε κοιτάνε με ανοιχτό το στόμα.
Συνοψίζοντας, το ζουμί είναι ένα. Τα ζώα θα παραμείνουν ζώα και δεν αλλάζουν (θα ψηφίζουν σκατά). Όμως οι υπόλοιποι που θεωρούν τον εαυτό τους προοδευτικό και ανοιχτόμυαλο να ενεργοποιηθούν και να ανοίξουν το ματάκια τους λίγο παραπάνω και να εκσυγχρονιστούν.
Υ.Γ. σχεδόν όλα όσα είπα πάνε για την νέα γενιά…
Δεν είναι τόσο αστείο όσο σου φαίνεται. 3,5 χρόνια ζούσα σε αυτές τιε περιοχές ο κόσμος είχε αγανακτήσει καιρό τώρα. Όταν έβλεπε ότι κανείς δεν τους δίνει σημασία στραφήκανε στα άκρα.
Εγώ για 30 είμαι κάτοικος Πατησίων, πήγαινε στην Δροσοπούλου λοιπόν και πες μου αν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είμαι εκλογολόγος ούτε αναλυτής. Πιάνω όμως τον σφυγμό του κόσμου και όλο αυτό το αποτέλεσμα δεν μου προκαλεί καμιά έκπληξη, και άργησε μην σου πω.
αμα γινω μουσουλμάνος και σας ξηλώσω τις καμπάνες θα σας πω εγώ!!
*πως να το δω… οτι αγανάκτησαν και ψηφίσαν τους τύπους που βγαίνουν με τις χατζαρες στους δρόμους?!
Δεν λέω ότι είναι το σωστό, αλλά βρες τους εσύ μια λύση…
Να γίνουν λαθρομετανάστες.:lol: Σορυ τρολαρα τώρα.:lol:
Eδώ που μας καταντήσανε δεν είναι ούτε και αυτό αστείο
το πιο σοβαρό σου ποστ εως τώρα.
- και εγω τρολαρα.χα.! (οχι χρυση αυγή ρε!)
πάντως σε περίπτωση επαναληπτικών, θα έχουμε κάπως διαφορετικά αποτελέσματα… απο μικρές μειώσεις σε κάποιους που δεν δεχθήκαν συνεργασία, εως αυξομείωση ποσοστών κομμάτων των άκρων(ο ακραίος θα παει να ψηφίσει 100% ενω ενας μετριοπαθείς ψηφοφορος κάποιου κόμματος θα το σκεφτεί αν ψηφίζει αλλού. χωριά κτλ).
ίσως και συσπείρωση οπαδών των 2 μεγάλων(παλιά) μπας και φέρουν την σωτηρία με την συγκυβέρνηση.
Παπάρια σφυγμό πιάνεις, μιας και ο περισσότερος κόσμος μάλλον δεν ψήφισε με γνώμονα το μεταναστευτικό.
Λες ε? Δεν νομίζω όμως. Πάρα πολλοί ψήφισαν με αυτό το κριτήριο. Συριζα ψήφισαν όλοι οι παλιο-πασοκοι που τόσα χρόνια πλασάροταν σαν “προοδευτικό κόμμα” να λοιπόν και η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. άρα μάλλον εσύ μας λες παπαριές και δεν μας λες και γιατί έφυγες από την Κυψέλη,…μήπως σε χάλαγαν οι μετανάστες?
Αν εξαιρέσουμε κάποιες περιοχές στην Αθήνα,που ίσως δικαιολογήσω μια τέτοια κίνηση,οι περισσότεροι ψήφισαν Χ.Α για να γίνει τζερτζελές στη βουλή.Το έχω ακούσει από πολλούς…[-X