Εκλογές 2012

Αυτό που έκανες quote, μπορεί να είναι απάντηση μου σε ερώτηση του damnation, στο γιατί του διαγράφουμε ποστ :lol: Μας λέει φασίστες, γιατί εφαρμόζουμε τους κανόνες του forum :lol: Και τώρα, απλά πετάει φράσεις μου “out of context” για να μην απαντήσει επί της ουσίας και συγκεκριμένα στο κατά πόσο στηρίχτηκε ο Καρατζαφέρης στην Χ.Α. όλα αυτά τα χρόνια

Παρακολούθησα προσεκτικά το τι έχει γραφτεί και καταλήγω στο συμπέρασμα πως από ένα σημείο και μετά αναλώνεστε στο να τα χώνεται ο ένας στον άλλο.
Έχω τις δικές μου απόψεις αλλά ποτέ δεν θα χαρακτηρίσω «ζώο» κάποιον που ψήφισε κάτι που δεν μου ταιριάζει ιδεολογικά. Ακόμη και την επάρατη Χ.Α.(οι τιμητές του Γ΄ ράιχ βέβαια πλησιάζουν απελπιστικά κοντά σε αυτόν το χαρακτηρισμό) Με θλίβει αυτό που συμβαίνει αλλά δεν θα αφορίσω. Τα αυξημένα ποσοστά της είναι σημάδια των καιρών και πιστεύω κάτι εντελώς πρόσκαιρο. Σαν χώρα δεν έχουμε παράδοση σε ακροδεξιές απόψεις οι οποίες να εκφράζονται (σε επίπεδο ψήφων) από τέτοιο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Συμφωνώ με την άποψη πως η συντριπτική πλειοψηφία τους ψήφισε ως αντίδραση, όπως επίσης συμφωνώ πως πρόκειται για μέγιστη μαλακία, αφού όσοι το πράξανε δεν μπήκανε καν στον κόπο να σκεφτούν τι πρεσβεύει η Χ.Α., και τη νομιμοποίηση για τραμπουκισμούς εντός και εκτός βουλής που τους δώσανε.
Κατά τα λοιπά ας μην κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και πιστεύουμε πως ξαφνικά ο Έλληνας απέκτησε πολιτική συνείδηση. Τα ποσοστά των κομμάτων είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί. Μαύρισαν αυτούς που (σωστά) θεωρούν υπεύθυνους για την κατάντια μας και επικρότησαν την αντιμνημονιακή πολιτική. Ως εδώ όλα καλά και όλα ωραία, δεν λέω κάτι καινούριο. Με όσους έχω μιλήσει, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, κανείς δεν ξέρει τι ψήφισε. Πολλοί προτίμησαν τα ευχολόγια του Τσίπρα και του Καμένου, χωρίς να γνωρίζουν ποιες ήταν οι προγραμματικές τους δηλώσεις πέραν των προφανών: «επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου» και «καταγγελία δανειακής σύμβασης». Αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό αφού ούτε τα ίδια τα κόμματα δεν έχουν σαφή εικόνα του πως θα διαχειριστούν την κατάσταση. Από «θα» είχαμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια. Το πώς θα πληρωθεί ο κοσμάκης στην περίπτωση παγώματος της δανειοδότησης από την τρόικα δεν το εξήγησε κανένας και αυτό γιατί ο μοναδικός τρόπος είναι η πληρωμή να γίνει με δραχμές, γιατί ευρώ δεν θα υπάρχουν. Δεν λέω πως το να μείνουμε ευλαβικά προσκείμενοι στο μνημόνιο είναι η μοναδική λύση, αλλά θέλω ολοκληρωμένη άποψη για το πώς θα απεμπλακούμε από αυτό. Το «ο λαός υποφέρει και δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι» είναι διαπίστωση και όχι επιχείρημα.
Κατά τα λοιπά, από ότι φαίνεται πάμε πάλι σε εκλογές και η άποψή μου είναι πως οι ισορροπίες δεν θα διαφοροποιηθούν. Αν θορυβηθούν κάποιοι από το υψηλό ποσοστό που δώσανε με την «χαβαλεδιάρικη» ψήφο στην ΧΑ και μετακινηθούν προς ΝΔ-ΛΑΟΣ (η λογική αυτό λέει) και μπει ο ΛΑΟΣ στη βουλή, τότε ίσως τρέξουν κάποιες εξελίξεις, αφού ο Καρατζαφέρης λατρεύει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και πιστεύω πως θα ξαναπάει υπό προϋποθέσεις, σε μια συγκυβέρνηση. Πόσο μάλλον αν μπει και καμιά Ντόρα?
Αφού κάναμε το πέρασμα μας από τις κάλπες την Κυριακή και νοιώσαμε πως πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, είναι ώρα να γίνουμε και πάλι θεατές στο έργο που θα επιλέξουνε να δούμε

Σε περίπτωση που προκηρυχθούν νέες εκλογές για τον Ιούνιο, νομίζω είναι δεδομένη η δημιουργία νέου θρεντ με τίτλο [B]εκλογές 2012 Vol. 2[/B]. Στο πολλ εννοείται οτι ψηφίζουμε Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει το φόρουμ… :lol:

Ο chinaski με κάλυψε πέρα για πέρα. Το παρόν θρεντ υπήρξε για να εκφραστούν κάθε είδους αποψείς, ιδεολογίες, πολιτικές κλπ Αν δεν έχουμε την ωριμότητα να διαβάσουμε αυτά που γράφονται απλά (όχι να τα ασπαστούμε) τότε το θρεντ δεν έχει νόημα.
Στις τελευταίες σελίδες βλέπω ένα μαζικό πέσιμο σε συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι τυγχάνει να έχουν διαφορετική άποψη και ενδεχομένως με κάποια λεγόμενα να προκάλεσαν (σκόπιμα ή κατά λάθος). Το καλύτερο θα ταν απλά να διαβάζουμε και να γράφουμε χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα των παρεξηγήσεων, στο φινάλε μουσικό φόρουμ είναι και ας πω και το γραφικό η μουσική μας ενώνει :slight_smile:

Εγώ πιστεύω ότι οι ισορροπίες θα αλλάξουν στις επαναληπτικές εκλογές, διότι πολύ απλά ο κόσμος που ψήφισε με θυμό και τιμώρησε τον πάλαι ποτέ κραταίο δικομματισμό, θα συνειδητοποιήσει ότι η ευθυνόφοβη Αριστερά (Τσίπρας-Κουβέλης) και ο λαϊκισμός του Καμμένου, όχι μόνο δεν μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μια καλύτερη προοπτική διαβίωσης αλλά είναι και επικίνδυνοι. Επίσης περιμένω να ξεφουσκώσει η Χρυσή Αυγή.

Θα συμφωνούσα αν οι εκλογές δεν γινόντουσαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Τσίπρας θέλει αριστερή κυβέρνηση (το είχε πει και πριν τις εκλογές άλλωστε) και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος πως σέρνει τη χώρα στην αβεβαιότητα των επαναληπτικών χωρίς λόγο. Το σχεδόν 18% που πήρε (30% συνολικά για την ευρεία αριστερά) νομιμοποιεί μια τέτοια συμπεριφορά

Σεβαστή η άποψή σου αλλά η επιστροφή του δικομματισμού για μένα θα είναι η συνέχεια προς την καταστροφή. Θα ναι ένα μεγάλο roll-back. Χίλιες φορές με μεγάλο ρίσκο και με μια πιο άπειρη αλλά και αδιάφθορη κυβέρνηση παρά με τα παλικάρια του παρελθόντος.

Ένα κεκτιμένο έχουμε με αυτές τις εκλογές και αυτό είναι η κατάρρευση του δικομματισμού και των δεινών του που ακόμα θα πληρώνουμε.

Πάντως έχω την αίσθηση πως το [B]χιούμορ[/B] στη νέα αυτή εποχή των Μέσων (δε ζούμε στα '30ς), της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και φυσικά του ίντερνετ, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Χ.Α…

Αν γίνουν επαναληπτικές τόσο σύντομα, δεν είμαι τόσο βέβαιος πως ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ θα κατέβουν χώρια. Και οι 2 μαζί, βγαίνουν πρώτος συνδυασμός.

Απλά διευκρινίζω πως δεν είναι κατ’ ανάγκη αυτό που θέλω, αλλά τι βλέπω να γίνεται.
Κατά τα άλλα όπως λέμε και στη δουλειά μου η απόδοση μιας επένδυσης είναι ανάλογη με το ρίσκο που παίρνεις, όσο μεγαλύτερο το ρίσκο τόσο μεγαλύτερα τα πιθανά κέρδη…το θέμα είναι αν είσαι διατεθειμένος να χάσεις τόσα πολλά αν δεν σου βγει (και πίστεψε με συμβαίνει συνέχεια να μην αποδίδει)

Και το δικό μου ποστ μια από τα ίδια ήταν.

Αυτά τα υποθετικά “αν” είναι λίγο αστεία, “αν” ολοι αυτοί που περιμένουν τις εκλογές για να ενεργοποιηθούν πολιτικά (και χαρακτηρίζουν απολιτίκ και “ανοιχτόμυαλους και καλα” άλλους) ήταν στους δρόμους και σε συνελεύσεις γειτονιών, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Λίγο πιο πάνω σου αναφέρω ένα παράδειγμα του τι μπορείς να κάνεις αν θεωρείς οτι είσαι υπεύθυνος και ενεργός στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας σου. Στο δεύτερο σκέλος τώρα, μου λες να μπουν πολλά κόμματα για να προκύψει μία φάση κοινοβουλευτικής ακυβερνησίας. Οκ, και; Αυτό συμβαίνει και τώρα που μιλάμε.

Περί σταρχιδισμού, θα σε κατευθύνω πιο πάνω πάλι, εγώ σταρχιδιστή και ωχαδερφιστή θεωρώ όποιον πάει μια φορά κάθε εκλογές ν’ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και αρνείται την συστηματική δράση.

Εγώ πάλι νομίζω οτι αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους προοδευτικό και ανοιχτόμυαλο, ίσως πρέπει να σκεφτούν έξω από το κουτί του κοινοβουλευτισμού και να ψάξουν όντως τι είναι αμεσότητα αποφάσεων σε πολιτικές διαδικασίες και τι είναι η πραγματική δημοκρατία. Αλλά κατα τ’ άλλα τα ζώα θα παραμείνουν ζώα, συμφωνώ απόλυτα σ’αυτό.

Κλαίω.

Συμφωνω απολυτα με τον φιλαρακο.Αν ξαναερθουν στο προσκηνιο ΝΔ και Πασοκ εχουμε κανει μια τρυπα στο νερο.Στην τελικη προτιμω να δοκιμασουμε κατι καινουργιο και να δουμε πως θα παει απο το να ξανα ανεβουν πανω αυτοι οι δυο.

κάρβου δώσε τα φώτα σου…
Αν γίνει κάτι τέτοιο το πρίμ των 50 εδρών θα το πάρουν;

[I][U]Μιχαλολιάκος: Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας![/U][/I]

«[B]Σε όσους πιστεύουν ότι, μπαίνοντας στη Βουλή, θα γίνουμε καλά παιδιά, τους απαντούμε ότι οι δρόμοι μας περιμένουν.[/B] Με την δυστυχία που έχουν φέρει, όλοι οι δρόμοι θα ανοίξουν και η Ελλάδα θα γίνει δική μας»

«Θα αγωνιστούμε για την πατρίδα μας. Δεν λογαριάζουμε θυσία» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «[B]όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας[/B]». «Εμείς δεν πρόκειται να πάμε πίσω. Η 6η Μαΐου είναι μεγάλη μέρα. Κανείς δεν θα μπορέσει να σταματήσει 100.000 Χρυσαυγίτες. [B]Και εάν κατεβάζουν τα τεθωρακισμένα, τότε να ξέρουν ότι θα είναι μαζί μας![/B]» φώναξε.

«[I][U]Θα απαντήσουμε όπως πρέπει και θα είναι μία και καλή[/U][/I]» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής και κατήγγειλε «κάτι αλητάκια που παριστάνουν τους επαγγελματίες αντιρατσιστές». «Μόνο πάνω από τα πτώματά μας θα ξεπουλήσουν την πατρίδα»

Κατά τ’ άλλα έχουμε δημοκρατία και όλες οι απόψεις πρέπει να γίνονται αποδεκτές, εδώ είναι ένα φόρουμ στο οποίο συζητάμε κόσμια και πρέπει να έχουμε την ωριμότητα να αποδεχτούμε και την αντίθετη άποψη χωρίς αφορισμούς… καλοί τρόποι… ευγένεια… υποκλίσεις… αστική αβρότητα… Βολταίρος… ο ύπνος του δικαίου…

Ξυπνήστε πριν είναι αργά.

Από ότι έχω καταλάβει, αν κατέβουν με το ίδιο ψηφοδέλτιο, τότε ναι.

Βέβαια αν γίνει επαναληπτική, φαντάζομαι αρκετά μικρά κόμματα δεν θα είναι τόσο κουτά να μην συνεργαστούν με άλλους. Π.χ. Δημιουργία Ξανά+Οικολόγοι+Δράση+Δημοκρατική Συμμαχία μπορούν να έχουν από 2-3 έδρες έκαστος αν συνεργαστούν. Το ίδιο και οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κοινωνική Συμμαχία και ΟΧΙ. Αρκεί η διάθεση τους για να μπουν βουλή να είναι αρκετή για να κάνουν τους “συμβιβασμούς” που ζητούνται. Νομίζω, πως ο παράλογος εκλογικός νόμος θα παρακαμφθεί από τις ίδιες τις παρατάξεις. Πόσο δε τώρα, όπου με τα τελευταία ποσοστά τους, μπορούν να μοιράσουν αναλόγως τους συνδυασμούς τους.

Επίσης, αν γίνεται, πριν πάμε σε εκλογές, ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ! Αφού έχουμε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, ας μας οδηγήσουν σωστά στις κάλπες. Και ας επιτραπεί επιτέλους η ψήφος από τις πρεσβείες. Από όλες τις χώρες της Ευρώπης, μόνο η Ελλάδα, το Αζερμπαϊτσάν και η Αρμενία δεν επιτρέπουν στους εκτός χώρας κατοίκους να ψηφίσουν…

http://www.metarithmisi.gr/el/readAuthors.asp?authorID=991&page=1&textID=8110

Μόνο γέλιο για τις απόψεις των χρυσαυγιτών. Μόνο γέλιο. Αν όλη η κοινωνία συσπειρωθεί και τους αντιμετωπίσει, όχι ως επίδοξα φίδια, αλλά σαν καραγκιόζηδες της κακιάς ώρας, τότε σταδιακά ακόμα και εκείνοι που τους επέλεξαν (χωρίς να γνωρίζουν τι ήταν εκείνο που ψήφιζαν) μπορεί να σταματήσουν να το κάνουν, από ντροπή και μόνο.

@ban

αγόρι μου όλα αυτά γιατί μου τα λες? πιστεύεις πως είμαι καναπεδάκιας και πάω μόνο στις εκλογές? ή άφησα να εννοηθεί πως [B]μόνο[/B] μέσο του κοινοβουλευτικού δρόμου θα βρεθεί λύση?

για εκλογές μιλάμε σε τούτο το thread, τις εκλογές και το θέμα της αποχής που με πείραξε έθεσα και σχολίασα (πως όσοι απέχουν μόνο κακό κάνουν). Συμφωνώ σε ότι λες αλλά και ο τρόπος που αναφέρω είναι μια βοήθεια για αλλαγή. Παντού πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση… Αααα και όχι δεν έχουν μπει πολλά κόμματα ούτε πολλές φωνές (και διαφορετικές).

Την έχει δει Χριστός ο πακιστανός της κότας με τα κλούβια χρυσά αυγά ή μου φαίνεται;

γενικά τη έχουν δει χριστιανοί πάντως από εκεί που δήλωναν αρχαιολάτρεις πιο παλιά. δε γίνεται ακροδεξιός να μην είναι χριστιανός στην ελλάδα, δε πουλάει τέτοιο κοκτέιλ.