Δεν θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ. Δεν είναι αυτή η πολιτική του κόμματος. Και διαφωνώ και με Crisp, εννοείται να μη χάσει ο απλός πολίτης την περιουσία του τζάμπα δουλεύει; Εκτός ευρώπης λέει το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά θα διαπραγματευτεί με νέους όρους. Θα παιχτεί αλλιώς το παιχνίδι αυτή τη φορά. Μη μασάτε στο “ή μνημόνιο ή πτώχευση”. Γι αυτό κ δεν τον θέλουν στην Ευρώπη το ΣΥΡΙΖΑ, δε θέλουν δυνατό αντίπαλο να τους πάει κόντρα. Μοιρολατρικές κυβερνήσεις θέλουν “¨ε τί να κάνουμε, θα μας διώξουν αν δε στήσουμε κώλο…”
Πολύ φοβάμαι ότι όπως έχει διαμορφωθεί το τοπίο αν πάει ο Τσίπρας να κάνει μαγκιές στην Ευρώπη μάλλον θα μας πετάξουν έξω από το ευρω. Ακόμα και σήμερα βγήκαν και είπαν πως είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αποχώρηση μας, δεν είναι όπως παλιά.
Chrisp οι απόψεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες δεν χρειάζεται να κρατάμε μούτρα ή να πεταγόμαστε και να το μαλακίζουμε(το λέω και από την δικιά μου μεριά)
Jim ειρωνικά νομίζω το είπε ο chrisp πιο πανω.
shadowking69 μην μασάς λεει, εσυ χωνεύεις κιόλας
Αν συνέβη κάτι παράνομο ο υπαίτιος να τιμωρηθεί.Καταδικαστέα οκ?Τώρα πλέον υπάρχει ακροδεξιά βια.Δυστυχώς.Ηρέμησε απο το πάθος σου δεν καταλαβαίνεις τι γράφω.Και αυτό που κάνει κάθε νοήμων άνθρωπος είναι να καταλάβει πως φτάσαμε ως εδώ.like θα κάνω όπου θέλω εκτός αν πρέπει να πάρω την άδεια σου.Να μας το πεις να το ξέρουμε.Δεν απολογούμαι για κάτι που είναι νόμιμο.Σε αυτά τα βιντεο είναι γνωστός ο τζερτζελές στα σχόλια.Αμα βγάζεις συμπέρασμα απο το αν έκανα like σε ένα εθνικιστικό hip hop άστο…Με την αλογη λογική σου αντιμνημόνιο η χρυσή αυγή αντιμνημόνιο και ο συριζα άρα…Ασε μας ρε φίλε…Παντού μπορείς να βρεις και να μάθεις χρήσιμα πραγματάκια.Και κομμουνιστικά βιβλία διαβάζω και τα έχω αναφέρει και δω.Τελικα ο ετεροπροσδιορισμός ειναι η χειρότερη μορφή φασισμού.
Άν ήταν έτσι απόλυτα τα πράγματα φίλε shadowking, ποιός ο λόγος δημιουργίας τόσων αντιμνημονιακών κομμάτων; Εκτός κι άν νομίζεις πως όλα τα αντιμνημονιακά λένε “όξω απ’την Ευρώπη”. Μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν ακόμα μνημόνιο. Όλοι οι άλλοι έχουν καθένας τις προτάσεις του.
Δεν είμαι απόλυτος, θέλω να δω κάτι διαφορετικό στην κυβέρνηση της χώρας και μακάρι να πετύχει, δεν είμαι όμως αισιόδοξος με τέτοιες δηλώσεις. Που θα βρει τα λεφτά να γυρίσει τα χαράτσια? Πως θα αυξήσει τους μισθούς? Εδώ καλά καλά δεν μπορεί να φτιάξει μια κυβέρνηση ανοχής…
Το λιγοτερο που μπορει να προσαψει κανεις στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι οτι βαζει σε κινδυνο την παραμονη της Ελλαδας στην ευρωζωνη. Το λιγοτερο. Οταν παει και λεει οτι θα καταγγειλει η θα ακυρωσει την συμβαση η οτι θελει μορατοριουμ ολα αυτα θετουν προφανως θετει σε κινδυνο το θεμα Ευρω. Μπορει ο Αλεξης να θεωρει οτι η Μερκελ θα φοβηθει και θα κατσει σουζα σε οτι της πει. Δικαιωμα του να το πιστευει. Ο καθενας μας ας κατσει κι ας σκεφτει περαιτερω. Πιστευεις οτι ο Αλεξης θα τα καταφερει σιγουρα; Πιστευεις οτι μπορει ναι, μπορει και οχι; Πιστευεις οτι αποκλειεται; Ρισκαρε ψηφοφορε αναλογως.
αμα το μικρύνεις λίγο θα το δούμε και σε σποτ στην τηλεόραση
Να προσθεσω Jim οτι το μνημονιο το στηριζουν και οι Δημοκρατικη Συμμαχια, Δραση και Δημιουργια Ξανα. Ενα ακομα 5% δηλαδη στα ποσοστα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ
μισω και το πασοκ και την νδ που μας οδηγησαν μεχρι εδω…
απο κει και περα ομως δεν πιστευω οτι ουτε ο τσιπρας ουτε κανενας μπορει να κανει καλυτερα τα πραγματα εκτος μνημονιου…
τι να διαπραγματευτεις αν δεν εχεις χαρτια??
τους χρωστας λεφτα(αλλο πως δημιουργηθηκαν) και αν δεν τα παρουν θα σε γαμησουν…θα σε αφησουν εκτος ευρω και θα σε απομωνοσουν…
το μοναδικο ισως που θα μπορουσε να κερδισει ο ελληνας ειναι η χαμενη αξιοπρεπεια και περηφανεια του διωχνοντας τους ολους μαζι πασοκ-νδ–τροικα…και ισως το ποιο σημαντικο…
Ναι και ετοιμάζουν ανάσταση του χιτλερ.Γιατί δεν τα λες όλα?Πίσω απο την μάσκα της βάνα μπαρμπα είναι το πρόσωπο του rudolf hess.O ανατολάκης διαβάζει κάθε πρωι τον αγων του και το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο έχει συνομοτήσει να γίνει πραξικόπημα στις 21 απριλιου 2013 με επικεφαλη τον Βαίτση.Πες τα όλα.Σώσε την χώρα από τα υποσυνείδητα μυνήματα που περνάει ο Ροντούλης.Όντως ασχολήσου με τίποτα πιο σοβαρο γιατί δεν στο κρύβω έχεις κακό χιούμορ.:lol:
καλά κάνεις και γελάς
Αυτό το ερώτημα μπορείς να το θέσεις με κάθε κόμμα που θα βγει στην εξουσία, δεν είναι μόνο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο καθένας αντιπροτείνει κάτι. Έτσι είναι τα αντιμνημονιακά κόμματα. Βλέπω προσωπικά μεγαλύτερη δυναμική σ’αυτά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ΣΤΑΝΤΑΡ δε θα κάνουν τίποτα. Ας ταράξει κ κάποιος λίγο τα νερά. Αυτό δε θέλουμε επιτέλους; Επίσης είναι εντελώς προφανές πως δε θέλει τώρα κυβέρνηση “ανοχής”… Γιατί θα του τη ρίξουν για πλάκα στην πρώτη ευκαιρία! Με τί βουλή θα παίρνει αποφάσεις; Που στην πρώτη ευκαιρία θα τον καταψηφίζουν μέχρι να πέσει; Ανοχή και πράσινα άλογα…
Θεωρώ ότι με τα αποτελέσματα της Γαλλίας το παιχνίδι θα παιχτεί αλλιώς στην Ευρώπη πια.
αμα δεν παρουν τα λεφτα τους θα μας γαμησουν.αν μεινουμε στο μνημονιο θα μας γαμησουν επισης.δλδ τι αλλο προτεινετε να κανουμε?
Πάρα πολύ σωστά! ΚΑΙ με τα δικά μας!
Edit:
εμείς δεν προτείνουμε. το κάνει κάθε κόμμα με το πρόγραμμά του. Διάλεξε και πάρε. Γι αυτό έχουμε και τις πιό ενδιαφέρουσες εκλογές που έχουμε ζήσει ποτέ!
οποιος εχει φυγει η θα φυγει στο εξωτερικο θα εχει σιγουρα καλυτερη τυχη απο οσους μεινουν εδω…
Ρε αραχτε λιγο.Δεν εχει ανεβει καν στην εξουσια και εχουμε βγαλει οτι το Συριζα θα καταστρεψει τη χωρα.
Εγω προσωπικα τον Τσιπρα δεν τον πηγαινω για διαφορους λογους.Αλλα θα τον ψηφιζα αν μου ελεγε πως θα τα κανει ολα αυτα και ποιο τιμημα θα πληρωσω.Γιατι μεχρι στιγμης λεει απλα οσα ο κοσμος θελει να ακουσει.Εξοδος απο μνημονιο,παραμονη στο ευρω,αυξηση μισθων κτλπ.Τωρα μενει να μου πει και ποσο θα βραχω για να περασω το ποταμι και πως η θα μπουν λεφτα στα ταμεια για να επιτευχθει η επαναδιαπραγματευση.
τζιμ το ειπα αυτο για καποιους απο πανω που λενε οτι σκατα σε πασοκονεαδημοκρατια γιατι μας εξαθλιωσαν,αλλα αν παμε με αντιμνημονιακους θα μας πηδηξουν οι ευρωπαιοι.αν μεινουμε στο μνημονιο ομως θα μας κανουν το ιδιο.
Ντάξει δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν απόλυτα. Απλά κάτι πρέπει να ψηφίσεις. Αλλιώς ανεβαίνουν κάτι Χρυσές Αυγές αν τ’αφήνουμε στην τύχη του
Edit:
Ναι έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ, βέβαια!