9/10 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δεν είχαν ξανακούσει καν το όνομα του Μιχαλολιακου. Μερικοί όταν ακούν το όνομα το πρώτο που ρωτάν είναι “αυτός δεν ήταν στην Ν.Δ.;”
Επίσης, στους περισσότερους 18χρονους ένα τρεντ είναι η ΧΑ, τίποτα παραπάνω. Προφανώς και δε γέμισε νεοναζί η Ελλάδα ξαφνικά.
Έγραψες 7 ‘δεν’ σε 5 σειρές και πάλι δεν απάντησες σε τίποτα.
Σε ρώτησα χθες αν εξηγείται η ομοιόμορφη κατανομή των ψήφων της χρυσής αυγής ανά την επικράτεια με την ερμηνεία σου περί ‘λαθρομετανάστευσης’ και πάλι δεν απάντησες. Δεν αναφέρεις ούτε μισό επιχείρημα, παρά μόνο λες ότι έτσι έχουν τα πράγματα και ότι καταδικάζεις όλα τα εγκλήματα όπως οι πολιτικοί καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Ούτε οπαδός του Στάλιν είμαι, ούτε έχω κανένα προσωπικό συμφέρον να τον υποστηρίξω και δεν κάνω καν αυτό.
Το ζήτημα δεν είναι ποιος έκανε περισσότερα εγκλήματα ή ποιος είχε πιο μεγάλο μουστάκι, αλλά ότι ο Χίτλερ έκανε εθνικιστικό-ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίων άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων ήταν και η Ελλάδα, με φρικτές συνέπειες και προσπάθησε να εξολοθρεύσει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων με βιολογικά-φυλετικά κριτήρια.
Όποιες κι αν ήταν οι δομικές ομοιότητές της με άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα, και εννοείται βάζω και την ΕΣΣΔ μέσα σε αυτά, η ναζιστική Γερμανία είναι κάτι που κάθε υγιής άνθρωπος εύχεται να μην ξανασυμβεί ποτέ.
Το να το παίζεις Πόντιος Πιλάτος και να τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι νομιμοποιεί την παρουσία της χρυσής αυγής ως ισότιμου συνομιλητή. Μπορεί εσύ να αντιλαμβάνεσαι έτσι τη δημοκρατία και όχι μόνο να μην έχεις πρόβλημα με αυτό, αλλά να νομίζεις ότι έτσι τονίζεις την ουσία της. Μπορεί να το κάνεις και από άγνοια.
Πάντως είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, αυτό που λέει ο Τζήμερος κι εσύ συμφωνείς είναι ανιστόρητο και επικίνδυνο για τη σημερινή συγκυρία.
και οχι μονο 18χρονους
[B]Ο Χίτλερ μαθαίνει για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής[/B]
http://www.youtube.com/watch?v=EVf0vaAhQtc
ναι ναι ξέρω έχει κουράσει το βιντεο με τον Χιτλερ από την ταινία πτώση, αλλά δεν γινόταν τώρα πότε;
Eίμαι κατά κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος, είμαι πιο μετριοπαθείς αν θέλεις. Ψάχνω τις αιτίες των προβλημάτων και προσπαθώ στο μέτρο που μπορώ σαν πολίτης να βρίσκω λύσεις. Το πρόβλημα μου με όλα αυτά τα καθεστώτα και κυρίως με αυτούς που προωθούν την αριστερή ιδεολογία (δεν έχω συζητήσει με χρυσαυγίτες για να κρίνω) είναι ότι είναι τόσο απόλυτοι, που αν κάποιος τους θίξει την ιδεολογία πέφτουν να σε φάνε. Έχω απαντήσει αμέτρητες φορές εδώ μέσα γιατί πιστεύω ότι η χ.α πήρε αυτό το ποσοστό που πήρε. Δεν θέλεις να το καταλάβεις ή διαβάζεις ότι θέλεις. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα, αλλά ούτε μπορώ να κρίνω και 440.000 συνανθρώπους μου ως φασίστες ή καφρους. Εδώ είναι και η διαφορά μας.
Τέλος εδω μέσα παρατηρώ το φαινόμενο πολλοί να λένε ότι θέλουν να βγει η χώρα από το ευρω. Μιλάμε για ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν ιδέα τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την χώρα αλλά ακόμα και για την ίδια τους την τσέπη.
απλά έτσι όταν θα πάνε να το κάνουν δεν θα βρουν ούτε ένα σεντ στους λογαριασμούς.
και γιατί να ξέρουν οι ψηφοφόροι; μήπως ρώτησε κανένας για τον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ;
μπααα…του αρκούσε του Έλληνα να ακούει “θα επιστραφούν τα χαράτσια”, “δεν θα μειωθούν αλλά θα αυξηθούν οι μισθοί”, “θα υπάρξει ανάπτυξη καθώς θα δοθεί βάση στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα”, “δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι” … και όλα καλά.
Κανένας δεν μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει πως στο διάολο θα γίνουν όλα αυτά εντός ευρώ, με δεδομένο ότι ο Αλέξης υποστηρίζει πως δεν θέλει να βγει από την ΕΕ.
Κατά τη γνώμη σου όλοι όσοι “προωθούν την αριστερή ιδεολογία” είναι υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων;
Tόσα πράγματα έχουν ποσταριστεί εδώ μέσα όσον αφορά τις ιδέες τους και τη δράση τους, αλλά μάλλον δε σου φτάνουν για να κρίνεις. Το ότι θαυμάζουν τον Χίτλερ, ότι ο αρχηγός τους ήταν στο κόμμα του δικτάτορα Παπαδόπουλου και τόσα άλλα παραδείγματα δε σε πείθουν ότι είναι οπαδοί ολοκληρωτικών καθεστώτων δηλαδή;
Μπορείς να δοκιμάσεις πάντως να πας στα γραφεία τους και να θίξεις την ιδεολογία τους για να μας αποδείξεις ότι δεν είναι τόσο απόλυτοι όσο οι αριστεροί που “πέφτουν να σε φάνε”. Κι αν παραμείνεις αρτιμελής μετά την γόνιμη συζήτηση που θα έχετε, έλα να μας γράψεις τι έγινε.
παραθεση απο αλλο φορουμ με θεμα τις εκλογες
Α περιστατικο στο εκλογικο κεντρο του λαγκαδα.Χοντρη γιαγια,σπασαρχιδου και αντιπαθητικη ανοιγει ψηφοδελτιο στην καταμετρηση.Γλιστραει τα χοντρα και κιτρινα δαχτυλα της στο φακελο και βγαζει 2 φωτογραφιες απο 2 βρωμερα πεη.
Ουρλιαξε τα πεταξε και εφαγε σοκ και ελεγε κατι για ελεφαντιαση και αισχος.
(Ειχαν λεζαντα “ενα για τον σαμαρα και ενα για τον βενιζελο.”
Πες τα ρε φίλε. ακόμα τωρα κάθε φορά που τον ακούω να μιλάει δε λέει τίποτα.Αρχίζω να πιστεύω πραγματικά ότι απλά είπε στον κόσμο ότι ήθελε να ακούσει.
Παιδιά ούτως ή άλλως ο Έλληνας σε αυτές τι εκλογές ψήφισε με κριτήριο αυτόν που δεν θα βάλει χέρι στην τσέπη του.
Όμως και οι άλλοι του λένε πως δεν θα του βάλουν χέρι ή ότι θα του βάλουν λίγο αλλά δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα έρθει αν δεν αναγκαστούν να πάρουν κάποια μέτρα.
Όσο τακτική έχει ο Τσίπρας άλλο τόσο έχουν και οι άλλοι.
Συμφωνώ απόλυτα.Απλά η διάφορα είναι ότι ο Τσίπρας παρουσιάζεται ως ο Μεσσιας που ήρθε να μας σώσει ενώ είναι στην ίδια άσχημη κατάσταση όπως οι άλλοι.
shadοw μεχρι και στην κερκυρα ψηφισανε αρκετοι (ποσο μαλλον οταν μιλαμε για αριστερο σχετικα νησι) και το προβλημα με τους μεταναστες δεν ειναι τετοιο που να το δικαιολογει. πιο πολυ απο φιλους της νεας δημοκρατιας ηταν οι ψηφοι και του λαος. καμια σχεση με αυτο που λες. στην αθηνα και στις πςεριοχες να το κατανοησω, αλλα στην υπολοιπη ελλαδα με την καμια.
Καλά εντάξει,όχι τον συμπαθώ ιδιαιτέρως αλλά εδώ ο Μάνος κατεβαίνει μαζί με την Ντόρα που υποτίθεται είναι και μεταρρυθμιστές:lol::lol::lol::lol:
Η αποθέωση του φιλελευθερισμού μιλάμε:roll: Γελοίες καταστάσεις γενικά.
Όπως είπα,αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο κόμμα με αστική συνείδηση.
OK, λήξη παρεξήγησης, εκτιμώ την ειλικρίνεια και το χιούμορ της απάντησης (και την ακρόαση Weather Report :D), αλλά αν μη τι άλλο δεν είναι νομίζω παράλογο να θίχθηκα από την πρόταση που έγραψες για “νεοφιλ ζωάκια” που θα τρέξουν δίπλα στον Σαμαρά!
Αντίθετα να δεχτώ πως κάπως πιό υπερβολικά -ίσως λόγω της ενόχλησης από το πρώτο ποστ- είδα αναφορά σε εμένα στο “αμερικανάκια” του δεύτερου σχολίου σου που κριτίκαρες με χαρακτηρισμούς βίντεο σαφώς φιλελεύθερης προσέγγισης που πόσταρε κάποιος νέος χρήστης (Priest91 αν θυμάμαι καλά το όνομα, καλώς τον :))
Kαταλαβαίνω πως δεν είχες πρόθεση να γράψεις προσβλητικά ποστς και με δεδομένο πως εκείνες τις ώρες δεν ήμουν στη συζήτηση ίσως να μην έβλεπες πως θα θιγόμουν. Προφανώς και δεν σε βάζω -όπως σου έγραψα και χθες- ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κάνει το flaming και τα βρισίδια χόμπυ, ως τώρα δεν είχες δώσει τέτοια δείγματα και είμαι βέβαιος πως έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις στη ζωή σου, όπως τα μουσικά σου ποστς που πράγματι απολαμβάνω.
Δεν νομίζω να αγάπησε ξαφνικά τον Τσίπρα ο Γεωργιόπουλος (άλλωστε του αποδίδει πως θέλει να επαναλάβει τις μαλακίες του Bush!), απλά προσπαθεί να γίνει επικριτικός με τα fractional reserves, κάτι που είναι λογικό για φιλελεύθερο, πόσο μάλλον της αυστριακής οικονομικής σχολής όπως ο συγκεκριμένος συντάκτης.
Το καλό άρθρο του Γεωργιόπουλου στο Μπλέ Μήλο σήμερα είναι αυτό:
http://www.blemilo.com/2012/05/blog-post_7188.html
Mία ψύχραιμη ανάλυση που απαντά κατ’ εμένα και σε όσους πιστεύουν πως βλέπουμε στον Τσίπρα τον μεσσία της αριστεράς και μας πιάνει κανένας πανικός. Απλά οι καιροί είναι αντικειμενικά δύσκολοι και άνθρωποι που μεταφέρουν στην κεντρική πολιτική σκηνή (όχι μόνο της χώρας αλλά και της Ευρώπης πλέον) την ανεμελιά σχολικών καταλήψεων και συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων είναι επικίνδυνοι γιατί μπορεί να προκαλέσουν bank runs και σορταρίσματα χωρίς να το καταλάβουν!
@Μόντε: To παραπανω σου απαντά εν μέρει στην απορία σου;
Aς περιμένουμε να δούμε τις διεργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα κόμματα που εκφράζουν -ή υποτίθεται πως εκφράζουν- τους φιλελεύθερους Έλληνες.
Έχουν ακουστεί/γραφτεί πολλά σενάρια, από λογικά μέχρι τερατώδη. Απλά ελπίζω να αντιλαμβάνονται όλοι στον χώρο πως όσο και αν είναι σημαντικό να υπάρξουν φιλελεύθερες φωνές στην βουλή σε αυτή τη συγκυρία, αυτό δεν θα πρέπει να γίνει αυτοσκοπός και να καταλήξουμε να επιλεγούν ως προσωπικότητες “κοινής αποδοχής” καραγκιόζηδες των καναλιών, ακαδημαϊκοί της συμφοράς με θητεία στην… αριστερά και άλλα τέτοια που ακούμε! Ακόμα χειρότερα, ποιά θα είναι η σκοπιμότητα του να υποστηρίξει ο φιλελεύθερος χώρος μία κυβέρνηση συνεργασίας ως “φιλοευρωπαίος” αν αύριο βουλευτές του συρθούν στο να ψηφίσουν νέους φόρους;
Διαβάζω αυτές τις μέρες κριτικές προς όσους επιμένουμε στην “ιδεολογική καθαρότητα”.
Μα σε μία χώρα που κατηγορούμαστε μέχρι και για το ότι φυσάει στραβά ο άνεμος, είναι δυνατό να αποκτήσουμε ποτέ αξιοπιστία αν οι ίδιοι κάνουμε τέτοιους συμβισβασμούς που θα υπονομεύον τις αρχές που μας ορίζουν ως πολιτική τάση;
Και φυσικά η τακτική πολλών μέσων να εστιάζουν στον Τσίπρα και το πρόσωπο του (θετικά ή αρνητικά, δεν έχει σημασία) είναι ένας τρόπος ακόμα να χτυπήσουν την κατάσταση. Γιατί ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας Μεσσίας δεν είναι. Ούτε “Ανδρέας Παπανδρέου” που είπαν κάποιοι (βασικά το τελευταίο θα το απευχόμουν όσο τίποτα και αν έχει τέτοια εξέλιξη θα είναι θλιβερό!).
Η ουσιώδης αριστερή σκέψη εστιάζει εκεί που πρέπει, όχι στα πρόσωπα, αλλά στις πολιτικές και τα κινήματα.
Πέραν τούτου περιμένω να δω τι θα γίνει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις επαφές με ΣΥΡΙΖΑ. Από μέλη εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ διαπιστώνω πως υπάρχει μια τάση θετική σε μελλοντική συνεργασία (και μια άλλη τάση που τείνει στην άποψη του ΚΚΕ, μακριά και απομόνωση δηλαδή, όσο λέτε ναι στην Ευρώπη).
χμ ενδιαφέρον point, η ίδια συζήτηση/προβληματισμός υπάρχει χρόνια τώρα (ok κλείσαμε αιώνα) στον αριστερό χώρο, έχω ακούσει ακριβώς το ίδιο από αναρχοκομουνιστή αλλά και σταλινιστές φυσικά σε σχέση με τα λεγόμενα ρεφορμιστικά αριστερά κόμματα.
επίσης [SPOILER]που στο διάολο ήσουν στον Danilo Perez, πως σου φάνηκε και γιατί δεν έγραψες τίποτα στο αντίστοιχο thread? [/SPOILER]
Ου ρε τσίπρα ου, με τις βλακείες σου χάσαμε ένα δις!
μας εκβιάααααζουυυυυν, κι εμείς σκύυυβουμεεεε
δεν ξερω αν ειναι σχετικο, αλλα ηρθε σπιτι μου χαρτι που λεει οτι επειδη δεν πηγα στην εφορευτικη την μερα των εκλογων και κινδυνευω με φυλακιση…
Ισχυει κατι τετοιο ? Και αν ναι, η ποινη ειναι εξαγορασιμη ?
Κατ’ αλλα, @@ μελατα. Μαλλον για δευτερες εκλογες παμε.
Βασικά αν δεν πας ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να καταθέσει μήνυση εναντίον σου. Ήμουν και εγώ φέτος για πρώτη φορά και πήγα. Πάντως από ότι έμαθα δεν πρέπει να υπήρξε ποτέ ποινή άσχετα αν υπάρχει σχετικός νόμος. Τουλάχιστον αυτό μου είπε ο δικαστικός αν αντιπρόσωπος που είχα εγώ.