Ριχ’το οπως ειναι μωρε. Χωρις σταυρο.
Ειδικα αφου θα ειναι μικρο κομμα οπως λες και δεν θα ξερεις καλα τα προσωπα.
Α, δεν είναι άκυρο αν δε βάλεις σταυρούς;Ωραία.
Μια σακουλαρα πατατάκια έφαγα διαβάζοντας.
βρε μήπως να μην ψηφίσει κανένας??
καποιο εκτος βουλης θα ψηφισω
μπορει χρυση αυγη
να μην ξαναβγει κανενα μεγαλο κομμα
Aν και δεν θέλω να ψηφίσω κανένα κόμμα που είναι είτε κοινοβουλευτικό ή έχει δημιουργηθεί από πρώην μέλη των κομμάτων αυτών, ο ισχύων εκλογικός νόμος με προβληματίζει πολύ.
Λευκο-Ακυρο και ψήφος σε κόμμα που δεν θα πάρει πάνω από 3% για να μπεί στη βουλή, ουσιαστικά ενισχύει τα μεγάλα κόμματα…
Δείτε και εδώ με περισσότερες λεπτομέρειες σε τι αναφέρομαι http://www.koutipandoras.gr/?p=17180
Σκέψου όμως ότι αν σκεπτόμαστε όλοι έτσι τότε ένα κόμμα που είναι στο 2% και με την ψήφο μας θα έμπαινε στη βουλή τώρα το καταδικάζουμε. Καταλαβαίνω τη λογική σου και με προβλημάτισε και μένα αυτό αλλά νομίζω ότι στην τελική πρέπει να ψηφίσουμε αυτό που πιστεύουμε. Εντάξει αν ένα κόμμα δεν είναι καν στον χάρτη (κυνηγοί ξέρω εγώ) όντως δεν έχει νόημα. Όταν όμως ένα κόμμα είναι πάνω από το 1,5 % και το πιστεύεις επιβάλλεται να το στηρίξεις. Γνώμη μου πάντα.
Συμφωνώ μαζί σου πως πιθανόν να μην δίνουμε τη δυνατότητα σε νέα κόμματα να μπούν στη βουλή με αυτή τη λογική. Αλλά όσο να ναι με προβληματίζει το ενδεχόμενο να στηρίξω με την ψήφο μου έστω και εμμέσως το δικομματισμό. Το κακό είναι πως και από τα μικρότερα κόμματα δεν βρίσκω κάτι που να με εκφράσει και να έχει σοβαρές προτάσεις, τα περισσότερα κινούνται σε λογική λαϊκισμού και αόριστης παπαρολογίας.
Montecristo για τη “Δημιουργία Ξανά” πληροφορήθηκα από μία φίλη μου η οποία μου είπε ότι έχουν καλές προτάσεις, διαβάζοντας το πρόγραμμά τους όμως δεν μπορώ να πώ πως είδα κάτι διαφορετικό. Ως επί το πλείστον αόριστες προτάσεις.
Παίζει να με έχουν κάνει κ οι σπουδές μου κάψως ψυχρό υπολογιστή δεν το αποκλείω, αλλά πραγματικά σε μεγάλη πλειοψηφία τα προγράμματα που έχω διαβάσει μου φαίνονται σαν συλλογή από εκθέσεις ιδεών σε διαγωνισμό λυκείου. Η μεγιστη απογοήτευση.
Είμαι φοβερά προβληματισμένος για το τί θα επιλέξω στις εκλογές.
επειδη τον τελευταιο καιρο ακουω απο δεξια και αριστερα(οχι με τον πολιτικο ορο)καποιους να λενε για χ.α και επειδη στις δημοσκοπησεις καποιες της δινουν και 5%( :? :!: )
γενικα ξερουν τι ειναι η χ.α και τι πρεσβευει?η πιστευουν επειδη πλακωνουν στο ξυλο μεταναστες θα πανε να πλακωσουν και τον βενιζελο?μου φαινεται αδιανοητο να μπουν τα φασισταρια στη βουλη.
συμφωνώ νικατάπι. το μόνο καλό που βλέπω σε μια πρώτη ανάγνωση να έχουν, είναι ότι δεν έχουν κομματικό παρελθόν σε οποιονδήποτε χώρο. μοιάζουν να είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει κ κανονικές δουλειές
Ωπ παει το ΚΚΕ έτσι εύκολα?8)
Εναν απο τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ τον ειχα δει στον ΑΝΤ1.Κλασικος νεοφιλελευθερος με ωραια λογακια(ο προοδευτισμος στο ζενιθ του.) με ολιγη πρατριωτισμου χωρις να λεει τιποτα. Η μαλλον οχι ελεγε. Οτι το μνημονιο επρεπε να εφαρμοστει-αλλα σωστα δηλαδη ιδιωτικοποιηση των παντων. Για μειωση κατωτατου κλπ απαντησε οτι για τις δυσκολιες των επιχειρηματιων και του κεφαλαιου στην Ελλαδα.
Απο το σαιτ τους.
Για την εκπαιδευση…Μετ απο ενα σωρο γενικότητες μπαινουν στα ουσιωδη
Το κράτος οφείλει να επιτρέψει αυξημένη αυτονομία στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς [I][B]και τους επιχειρηματίες[/B][/I], ώστε αυτοί οι τρεις φορείς να έχουν την ελευθερία να ιδρύουν σχολεία και να συστήνουν εκπαιδευτικές διαδικασίες, που θα ελέγχονται μόνο ως προς την αποτελεσματικότητά τους.
Προτείνουμε η Παιδεία να χαράσσεται (και να διοικείται) από 7μελή επιτροπή «σοφών» στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες πνευματικοί άνθρωποι, καθηγητές, διανοούμενοι, οι δύο εκ των οποίων θα πρέπει να είναι καθηγητές σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης ή/και των ΗΠΑ, για να μεταφέρουν συνεχώς στην επιτροπή τον «αέρα» της διεθνούς εμπειρίας.
Αναθεωρούμε το άρθρο 16 του Συντάγματος. Είναι απόλυτα θεμιτή η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα βοηθήσει, [B][I]μέσω της άμιλλας[/I][/B] που θα αναπτυχθεί, και τα δημόσια πανεπιστήμια.
Και τα αυτονόητα: συνελεύσεις φοιτητών γίνονται εκτός ωρών διδασκαλίας. Οι καταλήψεις αντιμετωπίζονται με αστυνομική επέμβαση, σύλληψη των καταληψιών και παραπομπή τους στο αυτόφωρο. Η καταστροφή η ή ρύπανση των χώρων διδασκαλίας θεωρείται… αυτό που είναι, δηλαδή καταστροφή δημόσιας περιουσίας και πληρώνεται από τους καταστροφείς ή τους κηδεμόνες τους. Φυσικά, εφαρμόζονται οι νόμοι και ως προς τις ποινικές ευθύνες.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Η έννοια της «περιφρούρησης της απεργίας» συνιστά ? και με την κείμενη νομοθεσία ? απολύτως παράνομη πράξη και τιμωρείται με αυτόφωρη διαδικασία. Είναι αυτονόητο ότι όταν απεργείς δεν πληρώνεσαι.
? Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα. Άλλωστε, ο αποκλεισμός δρόμων για να διαδηλώσουν π.χ 100 άτομα δεν έχει καμία πρακτική αξία για τους ίδιους. Καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένη, δεν γίνονται αντιληπτοί παρά μόνο από τον εαυτό τους. Επιπλέον στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, ταλαιπωρούν το κοινό, παραλύουν την οικονομική ζωή και εγκαθιστούν ένα μόνιμο στοιχείο ανομίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2010, το κέντρο της Αθήνας έκλεισε για πορείες και στάσεις, 496 φορές! Είναι προφανές το οικονομικό κόστος, ιδιαίτερα σε μια χειμαζόμενη οικονομία. Και με την υπάρχουσα νομοθεσία, η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να απαγορεύσει μια μαζική εκδήλωση αν κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Ασφάλεια. Μέχρι στιγμής ποτέ δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση. Η Αθήνα έχει καεί και λεηλατηθεί επανειλημμένως, αλλά προφανώς, σύμφωνα με την κρίση των πολιτικών προϊσταμένων της Αστυνομίας, δεν απειλήθηκε η Δημόσια Ασφάλεια!
? Όμως επειδή αυτό δεν θέλουμε να εκληφθεί ως «φίμωση» των διαφόρων ομάδων, προτείνουμε να διαθέτει η κρατική τηλεόραση - στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων - ένα 5λεπτο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι συνδικαλιστές ή μη - θα μπορούν να διατυπώσουν τις θέσεις τους, με ακροατήριο όλον τον ελληνικό λαό και όχι τους ελάχιστους διαβάτες που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία της… πορείας. Αυτό το 5λεπτο θα μπορεί να δίδεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν κάτι να εκφράσουν ώστε να συμβάλλει στον κοινωνικό προβληματισμό που είναι πάντα χρήσιμος σε μια ελεύθερη κοινωνία.
Αυτά επειδή πολύ ακούγεται το όνομα τους. Προφανώς κάποιος που έλκεται απο αυτές τις [I][B]φιλελύθερες προοδευτικές[/B][/I] ιδέες(γκουχ γκουχ) είναι γαμώ τις επιλογές…
Επίσης μ αρέσει η γενικότερη άποψη που αναπτύσεται και έδω μέσα περι ειδικών της πολιτικής και μάζας που απλά εκπροσωπείται.
Πιστεύεις κι εσύ στο φωτεινό μήνυμα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού και της Νέας Ευρώπης των Waffen SS;
Ακριβώς έτσι!
crabsody σε μια κανονική Δημοκρατία είναι πολύ σωστή η θέση σου!Επειδή όμως τέτοια δεν υπάρχει και επειδή πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη ψηφοφορία…αν θες πραγματικά να προσπαθήσεις να ανακατέψεις λίγο την τράπουλα δυστυχώς για σένα θα πρέπει να μπεις στην λογική που παραθέτει ο nikatapi!
Καλα εδω ενα δικιο το εχεις
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_6224.html
Κανονικη δεν το λες,αλλα καμμια δουλεια δεν ειναι ντροπη
Το ότι είναι άτομα που έχουν δουλέψει κτλ ναι,όμως αυτό δεν τους κάνει και κατάλληλους για πολιτική.Ας έμεναν σε αυτό που έκαναν καλύτερα
οχι απαραιτητα, απλα ρε παιδι μου ποιοι ειναι τελικα πιο καταλληλοι για να γινουν πολιτικοι. αυτοι που ειναι σπουδαγμενοι στην πολιτικη επιστημη; οσοι απλα εχου φαει με το κουταλι τους δρομους και τις πορειες; οι μεγαλοσυνδικαλισται; οι γονοι πολιτικων τζακιωνε;
Καταρχάς όχι αυτοί που είναι σπουδαγμένοι στην πολιτική επιστήμη,νομικά,οικονομικά κτλ,αν εννοείς ακαδημαϊκούς.Αυτοί είναι για να σκέφτονται για μένα,δεν είναι τυχαίο ότι όσες φορές έχουν κληθεί να αναλάβουν πολιτικό ρόλο συνήθως έχουν αποτύχει:wink:
Ο καθένας μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με τα κοινά όμως επί του συγκεκριμένου το κόμμα αυτό,όσο και να το βλέπω με καλό μάτι,όσο και να φαίνονται ωραία τυπάκια που έχουν δουλέψει ρε παιδί μου,ε ξέρεις καλύτερα από μένα σαν μεγαλύτερος ότι η πολιτική είναι πολλά παραπάνω
Ναι, δεν διαφωνω σε αυτα που λες γενικα, απλα επειδη κανω τετοιους προβληματισμους στο μυαλο μου εν οψει των εκλογων προκειμενου να δω τι θα ριξω, φτανω στο σημειο να εχω απορριψει τα παντα κατι που ομολογω πως δεν ειναι και τοσο υγειες. Δηλαδη ενταξει μεγαλο μερος του αριθμου των κομματων το απορριπτεις ιδεολογικα, άλλα λογω μη εντιμου προτερου βιου των στελεχων τους, για να μεινεις να ψυριζεις το γεγονος οτι ενδεχομενως δεν κανουν για την πολιτικη καποιοι ανθρωποι ¨της αγορας¨ που εχουν σχηματισει ενα κομμα, ενω αντικειμενικα δεν ειχαν σχεση με το κομματικο φαινομενο, αλλα και με τη ληψη πολιτικων αποφασεων γενικοτερα. Φυσικα αυτο το¨της αγορας¨ οντως μπορει να το απορριπτει καποιος εκ προοιμιου για ιδεολογικους λογους και ειναι σεβαστο, ετσι;
Παρ ολα αυτα, οντως για το συγκεκριμενο κομμα δεν μπορω να πεισθω ευκολα, γιατι μου φαινονται υπερ του δεοντος στυλιζαρισμενοι, ενω σου αφηνουν μια αρκετα ασαφη εικονα για το τι θα εκαναν την επομενη μερα των εκλογων, σε περιπτωση που αναλαμβαν καποια εξουσια, στον τομεα της οικονομιας για παραδειγμα…και φυσικα μιλαω για τις κρισιμες αποφασεις που αναμενεται να ληφθουν
Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν κάποιο από τα κόμματα της σοβαρότητας και του νεοφιλελεύθερου ρεαλισμού, αντί των δυνάμεων του χάους και του φτηνού λαϊκισμού. Συμπολίτες-συμφορουμίτες, η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση για όλους εσάς είναι η ακόλουθη:
[SPOILER][/SPOILER]
Υπάρχει και η Τζουλια για πιο μοντέρνες καταστάσεις…πουτάνα όλα!!!