Μιας που αναφέρθηκε
http://www.youtube.com/watch?v=BRI-A3vakVg
:drunk:
Φιλε μου ποτε δεν ειναι αργα για να ασχοληθεις. Πρεπει να ασχολουμαστε ολοι μας . Οχι γιατι ειναι ομορφο αλλα γιατι αφορα τη ζωη μας.
Οσο αναφορα το μνημονιο πρεπει να σκεφτεις πρωτα γιατι διαφωνεις με αυτο και μετα ποια ειναι η αλλη λυση που υπαρχει. Το μνημονιο αναγκαστηκε να το δεχτει η Ελλαδα προκειμενου να μην χρεωκοπησει. Το μνημονιο περιεχει μια σειρα απο διαρθρωτικα μετρα που η κυβερνηση δεν πηρε. Φοβηθηκε τις συντεχνιες η απλα ηταν ανικανη να το πραξει. Αντιθετα εκοψε μισθους και συνταξεις οριζοντια , πραγμα που ΔΕΝ υπαρχει στο μνημονιο. Η διασκευη που εκανε η κυβερνηση ηταν ασχημη και οχι αυτο καθε αυτο το μνημονιο. Σιγουρα δεν ειναι ωραιο να παιρνουν οι αλλοι αποφασεις για σενα. Οταν ομως δεν μπορεις να κανεις μονο σου οτι πρεπει τοτε παρακαλας να στα επιβαλλουν για να μην σβησεις. Μακαρι να παρουμε τα μετρα που πρεπει μονοι μας και να πεταξουμε στον κουβα το μνημονιο.
Ο Δημας και ολη η dopa team… ε… dream team της Αρσης Βαρων ηταν απο τους πιο ευεργετημενους αθλητες απο το ΠΑΣΟΚ, θα ηταν αχαριστια να μην τους σταθει στις δυσκολες στιγμες του κινηματος:p
ου μωρη ρομπα ξεκουμπωτη…
Μακάρι.Προσεύχομαι κάθε μέρα στον ύπνο μου γι’αυτό.Και ας πεινάσω αργότερα η δουλέψω λάστιχο ,ο γαμώ λαικίζω πάλι,είμαι αντιπροοδευτικός.
Στο θέμα μας,εδώ και πολλές σελίδες παρατηρώ το εξής που το είπε και ο κιράτζος νομίζω.Γιατί η μόνη σχέση με το κόμμα (και την πολιτική φυσικά) είναι η σχέση του ψηφίζω-με αντιπροσωπεύει?Η μόνη μας σχέση δηλαδή με την πολιτική είναι η ενημέρωση και η ψήφος?Η πολιτική δημιουργείται από τους ανθρώπους και όποιος λέει ότι με την ψήφο του λαού και μόνο θα αλλάξει το αύριο προς το καλύτερο λέει μαλακίες.Για να αλλάξουν τα πράγματα θέλει προσπάθεια και θυσίες και όχι σκληρή σκέψη πριν τις εκλογές για να μην πάει τζάμπα η ψήφος και μετά συνεχίζουμε τη ζωή μας as usual.Τα κόμματα και το αστικό πολιτικό σύστημα καλλιεργούν μια χαρά τη λογική της ανάθεσης.Ψήφισε το κόμμα που ταιριάζει στο εγώ σου ,άσε να βγάλει αυτό τα κάρβουνα και μετά αν δεν το κάνει καλά κράξτο και ψήφισε ένα άλλο που τα λέει καλύτερο.Το μεγαλύτερο “παιχνίδι” θα παιχτεί μετά τις εκλογές και όλα τα επόμενα χρόνια που θα αλλάζει ριζικά το τοπίο για τους εργαζόμενους προς το πολύ χειρότερο απότι τώρα.
Αυτό δεν αναιρεί όμως τη σημασία των εκλογών τώρα.Πρέπει ο δικομματισμός να πέσει καθώς και όλοι οι παρατρεχάμενοι του και τα κόμματα αναχώματα (δημοκρατική αριστερά,ανεξάρτητοι έλληνες,λαος,χρυσή αυγή,δησυ,κοινωνική συμμαχία) που σκοπό έχουν να περάσουν τα μέτρα με άλλο τρόπο.Αν καταδικαστούν αυτοί,θα απονομιμοποιηθούν τα μέτρα σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας,θα απονομιμοποιηθούν οι ίδιοι ενώ τα ανάποδο θα τους δώσει πιο μεγάλη δύναμη.Φυσικά δεν εννοώ ότι αυτό θα γίνει στις εκλογές.Ήδη γίνεται εδώ και καιρό και δεν είναι απόλυτο ότι θα απονομιμοποιηθούν πλήρως.
Και ένα τελευταίο σχόλιο για την ΕΕ.Όποιος λέει ότι δεν αμφισβητεί το ρόλο της ευρωπαικής ένωσης και τάσσεται υπέρ της,τη στιγμή που είναι στους “αντιμνημονιακούς” να τον ενημερώσω ότι οι εθνικοί προυπολογισμοί πρώτα θα εγκρίνονται από την κομισιόν η οποία δεν τάσσεται κατά του μνημονίου και μετά από το κοινοβούλιο.Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί το μνημόνιο να ξεπεραστεί παρά μόνο όταν το αποφασίσει η ΕΕ.Εκτός και αν έχει σχέδιο να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα της και από ευρώπη των κεφαλαίων να γινει ευρώπη των προλετάριων.Είδωμεν …
Και φυσικά να πω και την ψήφο μου : ΑΝΤΑΡΣΥΑ 8)
Φανηκε
Μπορεις να μας πεις με ποιον αλλο τροπο θα περασουν τα μετρα τα αλλα κομματα που ανεφερες (ενταξει η δη,συ. τα στηριζει κανονικα)
Τελικά πόσο ισχύει οτι η ψήφος σε μικρό κόμμα (από εκείνα που δύσκολα θα μπουν στη Βουλή δηλαδή) ενισχύει στην καταμέτρηση των ψήφων και σε θέμα εδρών τους μεγάλους? Και ποιά η διαφορά τότε από το να ψηφίσει κανείς άκυρο ας πούμε?
Αν γνωρίζει κανείς ας απαντήσει, όσο γίνεται πιο “αντικειμενικά”…
πολύ απλά:
έστω ότι την νδ θα την ψηφίσουν 250 άτομα σε σύνολο 1000.
αν ψηφίσουν και οι 1000 (οποιοδήποτε κόμμα) το ποσοστό της νδ θα είναι 25%.
αν όμως ψηφίσουν άκυρο 250 άτομα πχ, το σύνολο των ψηφισάντων θα πέσει στα 750 άτομα, οπότε οι 250 ψήφοι της νδ θα γίνουν 33%.
Φέτος είπα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο και να διαβάσω τις θέσεις μερικών κομμάτων και γενικά να ρίξω μια ματιά στα λεγόμενα “μικρά κόμματα”. Βασικά επειδή άκουσα τον Μάνο να παρουσιάζει τις θέσεις του κόμματός του και διάβασα και μερικά άρθρα του που με βρίσκουν σύμφωνη, αποφάσισα να ψηφίσω για πρώτη φορά Δράση. Τελικά έχω μια τάση προς τον φιλελευθερισμό
Μέχρι τώρα όσες φορές είχα ψηφίσει έγραφα απλά στίχους των Tool στα ψηφοδέλτια μαζί με το λογότυπό τους και μια μούτζα είπα λοιπόν ν’αλλάξω τακτική φέτος.
Όχι ότι έχω και καμια ελπίδα ότι θα δούμε τρελές αλλαγές προς το καλύτερο μετά τις εκλογές…
Τα ισοδύναμα μέτρα τι είναι?Οι τεράστιες κρατικές σπατάλες που πρέπει να κοπούν (όπως λέει ο σαμαράς) τι είναι?Τα 18 συρραπτικά που πήρε ο δημόσιος υπάλληλος (οι αγαπημένοι σου) και τα 56 κωλόχαρτα που έκλψε από την υπηρεσία του η διάφορες επιδοτήσεις προς υπηρεσίες που προσφέρουν κοινωνική πρόνοια,την ίδια την κοινωνική πρόνοια (κεθεά,οκανα έχουν χοντρό πρόβλημα.Δεν ξέρω αν είναι αμιγώς κρατικά αλλά το κράτος σίγουρα έχει συμμετοχή),από ιδιωτικοποιήσεις κλπ.αυτά είναι τα ισοδύναμα μέτρα.Τώρα το κάθε ένα κόμμα δεν ξέρω πως,αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να αλλάξει η βασική κατεύθυνση της πολιτικής.
θα ναι η πρώτη φορά που θα δεις κολοτούμπα από αντιμνημονιακούς με τη λογική του “για την ελλάδα ρε γαμώτο,για να μην χρεωκοπήσουμε”?
υπήρχε ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο στο www.nellypsarrou.com αλλά για μάλλον έχει πέσει το site
υπάρχει επίσης στο κουτί της πανδώρας ένα άρθρο αλλά προτιμώ αυτό που έχει και διαγραμματα με πιτα
http://makemyday-radio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=22:kiriarxos-laos&catid=3:ar%20ticles&Itemid=2
εντιτ: και εδώ φαίνεται ο κατευθυντήριος ρόλος των δημοσκοπήσεων οσον αφορά το ποιά και πόσα είναι τα “μικρά” κόμματα που “δεν πρέπει να ψηφήσουμε”
Ο Σαμαρας δεν ειναι στα αλλα κομματα. Ο Σαμαρας ειναι στη ΝΔ που στηριζει το μνημονιο
Υ.Γ: δεν ειναι δικοι μου αγαπημενοι οι δημοσιοι υπαλληλοι. Ειναι αγαπημενοι των υπουργων και των βουλευτων που αγοραζουν την ψηφο τους καταχρεωνοντας την Ελλαδα
Sametaler ο Καμμενος π.χ. θα ειναι και εκλογικα καμμενος αν κανει κωλοτουμπα.
Ρε παιδία λύστε μου μια απορία.Αυτός ο “αγνός Έλλην” ο Καιάδας πως ανέχτηκε να συνεργαστεί με τον “μιγά” Vicotnik.Tι θα πει το κόμμα;;;
Ωραία αυτά… Για τα μικρά κόμματα όμως ισχύει κάτι αντίστοιχο? Με άλλα λόγια, το άκυρο και το μικρό κόμμα είναι ένα και το αυτό όσο αφορά τα τελικά αποτελέσματα?
Αν και μάλλον το κάτω λινκ απαντάει στο ερώτημα.
Μάλιστα, λίγο πολύ φαίνεται να ισχύουν τα ίδια που ίσχυαν και παλιότερα δηλαδή, τόσο τα άκυρα όσο και οι ψήφοι σε μικρά κόμματα “ενισχύουν” τους μεγάλους.
Καταλήγουμε λοιπόν στο εξής δίλλημα: δίνεις μία “θετική” ψήφο επιλέγοντας εκείνο που σε εκφράζει περισσότερο (κάποιο μικρό κόμμα ή φανερώνεις την γενική αποδοκιμασία σου ψηφίζοντας άκυρο ή απέχοντας), ανεξάρτητα με το αν “ενισχυθούν” έτσι οι μεγάλοι, ή παίζεις πιο στρατηγικά, επιλέγοντας “αναγκαστικά” κάποιο από τα κόμματα του κοινοβουλίου (ΚΚΕ, σύριζα) ίσα για να αποδυναμώσεις τους μεγάλους…
Πάντως κρίνοντας από τα αποτελέσματα του poll η πλειοψηφία εδώ δε μπαίνει στο δεύτερο τριπάκι…
να καει η χωρα, να βγαλουμε και κανενα χρημα ομως.
[B]Election winner[/B]
https://www.bwin.com/politics
[B]Greek National Elections 2012 [/B]+42 επιλογες
https://www.bwin.com/page.aspx?view=betdetail&cameFrom=betviewiframe.aspx&eventID=2670788&cameFromTarget=
Η ΦΣ ξεκίνησε ως το πιό “ιδεολογικά καθαρό” φιλελέυθερο κόμμα στην Ελλάδα. Τα αρχικά ηγετικά του μέλη είχαν το μπλογκ e-rooster και μπορούν να τους πιστωθούν μερικές σημαντικές κυκλοφορίες βιβλίων στα Ελληνικά (επιτέλους!)
Όμως πάντα έκαναν και κακές παρέες: Aπό το “ουράνιο τόξο” των σλαβόφωνων της Φλώρινας (ΟΚ, είμαστε όλοι υπέρ των μειονοτήτων αλλά μην φτάνουμε και να διαδίδουμε αμάσητη την προπαγάνδα των Σκοπιανών εθνικιστών) μέχρι τώρα τον φίλο του Λαλιώτη (με όποια έννοια μπορεί να έχει η λέξη; :-k) Βαλλιανάτο που τη δεκαετία του '80 υπηρέτησε τον πασοκικό κρατικό μηχανισμό στη γενική γραμματεία νέας γενιάς! [-X#-o
Αλλά ο Βαλλιανάτος είναι Gay!!! Και φέρνει ψήφους! Και οι της ΦΣ βγαίνουν κάθε χρόνο στο Athens Pride και μοιράζουν μωβ μπαλονάκια με το λογότυπο του κόμματος!
Προσοχή: Δεν λέω σε κανέναν πως δεν αξίζει να ψηφίσει το double bill Δράση/ΦΣ. Απλά -το γράφω για άλλη μία φορά- διαβάστε τους μεγάλους θεωρητικούς του χώρου, διαβάστε τα προγράμματα όλων των κομμάτων, κρίνετε τι σας φαίνεται πιό αξιόπιστο και ψηφίστε κατά συνείδηση…
Για κάθε βλάκα πατριώτη σαν τον από πάνω που θα ψηφίσει η σκέφτεται να ψηφίσει Χρυσή Αυγή.
[SPOILER][/SPOILER]
[SPOILER][/SPOILER]
[SPOILER][/SPOILER]
[SPOILER][/SPOILER]
ρε καραγκιοζη τι προβλημα εχεις?
σε εβρισα εγω?
προβλημα μου τι θα ψηφισω
τραβα και γαμησου