Μουσικές Μπουρδολογίες

Μήπως έχει σχέση, και κατά συνέπεια βύσμα, αυτή η Greta με τον στρατηγό Van Fleet;
(γνωστός και ως Βανφλητ’ς σε άπταιστα παλιά γιαννιώτικα!)

1 Like

χαχ ενάμιση εκατομμύριο βιουζ αυτό το βίντεο από τον Μάρτη, μιλάμε για αηδιαστική κατάσταση.

Πήραν Grammy για τον καλύτερο ROCK δίσκο για το 2018 αφήνοντας πίσω άλμπουμς όπως το Prequelle από Ghost και το Rainier Fog από Alice In Chains. Μου φαίνεται θα αρχίσω να τους ψάχνω.

Τρομερός λόγος για να αρχίσεις να τους ψάχνεις ρε μπαγάσα.

1 Like

Έχω μείνει στο 2005 τότε που είχε πάρει Grammy ως καλύτερος rock δίσκος της χρονιάς η υπερδισκάρα American Idiot των Green Day. Σκέφτομαι λοιπόν συνειρμικά ότι για να πάρουν grammy αυτοί οι τύποι μάλλον θα είναι καλοί.

Τους άκουσα αλλά τελικά τζίφος. Έχουν ορισμένα συμπαθητικά τραγούδια (και αρκετά αδιάφορα φυσικά) αλλά τίποτα περισσότερο. To Prequelle είναι φοβερή δισκάρα και τουλάχιστον 15 επίπεδα πάνω από αυτούς τους wannabe Led Zeppelin.

Ένα πολύ ράντομ ποστ για πολύ ράντομ σκέψεις της ημέρας σοου φαρ.

Χαζεύοντας αυτό https://www.youtube.com/watch?v=UcrZ0ISXFyg που μου πέταξε το utube μου, στα γρήγορα βέβαια και χωρίς να με αφορά καθόλου το φαινόμενο blackmore’s night, διαπίστωσα το φοβερό εξής. Η candice είναι μια συμπαθέσταση υπερεπικοινωνιακή τύπισσα και ο richie εξακολουθεί να είναι στριφνομαλάκας (duh!). Το φοβερό όμως έγκειται στο ότι στην ηλικία που έχει φτάσει, αυτή η περσόνα του ξινομαλάκα έχει αγγίξει μια πλήρη άνθιση, ταιριάζουν δηλαδή γάντι τα χαρακτηριστικά αυτά με την ηλικία. Βρέθηκα κιόλας να απολαμβάνω τα ενδιάμεσα parts που μιλάνε μεταξύ τους - η τελοσπάντων μιλάει η candice και αυτός κάνει τα δικά του- και αναρωτιόμουν πώς να είναι η καθημερινότητά τους - όχι ότι έχουν καμιά ανάγκη τα παιδιά (γουατεβερ), αλίμονο, αλλά η ανθρώπινη πλευρά των σελεμπριτυζ είναι πάντα γοητευτική.
Επίσης, αναρωτιόμουν το πώς οι καλλιτέχνες αυτής της σκηνής/εποχής αντιμετωπίζουν τη φάση με τα σόσιαλ και το πόσο μπορεί να έχουν την ανάγκη να μείνουν επίκαιροι ή έστω να δηλώνουν την παρουσία τους, σε μία εποχή που σε τρόπο ζωής ατ ληστ, τους έχει προ πολλού ξεπεράσει. Δεν μπορώ να έχω κιόλας και πλήρη εικόνα, καθώς προσωπικά δεν έχω σοσιαλ, οπότε δεν ξέρω τι δράση μπορεί να έχει ο καθένας. Όχι ότι ο μπλακμπορ συγκεκριμένα έχει να αποδείξει το οτιδήποτε για την αξία του-ίσα ίσα τώρα πια που δεν μπορεί και τόσο μια χαρά την έχει καταβρεί εκεί με την αναγεννησιακοφολκρορ του κατάσταση. Αυτά σε γενικές γραμμές. Μπορεί να με έχει πειράξει ο εγκλεισμός. Μπορεί και όχι.

  • Μπόνους ραουντ 1
    https://www.youtube.com/watch?v=VwN6kFPbiAA
    https://www.youtube.com/watch?v=Y2qZJ3BHzjY ειδικά εδώ, η όλη μεταστροφή στο αρρωστημένο μυαλό του και το τι ακολουθεί μετά, με τον φονικό τρόπο που δείχνει τον έρμο καμεραμαν στο τέλος, με γονατίζει -στα γέλια. κι επικό σχόλιο από κάτω

Blackmore: Come hell or high water?
Cameraman: High water.

  • Μπόνους ράουντ 2
    η candice, λέει η wikipedia, έχει τα εξής κρέντιτς. ούτε που το ξερα.

She provided backing vocals on the instrumental track Difficult to Cure in 1993’s European tour of Deep Purple. She also provided singing backing vocals on “Ariel”, “Black Masquerade”, “Wolf to the Moon” and “Hall of the Mountain King” for Stranger in Us All, the CD by Rainbow, as well as writing lyrics for the four songs on the aforementioned album.

  • Μπόνους ραουντ 3

Καταρχάς στο 3.10 θεόθεοι μεταλλάδες το ζουν μονάχοι. Καταδεύτερον, χαζεύοντας αυτό, τσουπ! ξεπροβάλλει ο paice. Και μετά ο murray. Και ο airey. Χάνω τη μπάλα με το πού έχουν υπάρξει αυτοί οι άνθρωποι πια!!! Υποσημείωση, ο paice μου βγάζει μια συνέπεια, μια ηρεμία και ηπιότητα ρε παιδί μου- γενικά, όχι εν προκειμένω απαραίτητα. Κάθεται εκεί ήσυχος ήσυχος και χαμογελαστός, ούτε δράματα ούτε ιστορίες. με τα γυαλάκια του και τις φαβορίτες του and he gets the job done.

8 Likes

Ο εγκλεισμός περνάει ευκολότερα όταν μοιράζεσαι ράντομ σκέψεις!

Δεν είχα δει αυτό το βίντεο (δεν πρέπει να έχω ακούσει ούτε το live album) και παρόλο που η αρχική σκέψη ήταν πως το έβγαλαν στη δημοσιότητα αυτό, τελικά πιστεύω ότι ακριβώς επειδή είναι όπως είναι, το έβγαλαν στη δημοσιότητα. Όντως, τέτοια ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις συναυλίες των DP τότε άξιζε να απαθανατιστεί!
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς… το ότι ο Blackmore μέχρι να έρθει η ώρα του solo δεν εμφανίζεται, όχι στο πλάνο, ούτε καν στο φως του προβολέα, αλλά προτιμάει να μείνει κρυμμένος στα σκοτεινά;
Τις γκριμάτσες του, ή αυτές των άλλων (π.χ. του Lord); Το κλασικό μουστάκι a la Little Richard;

Από την άλλη, η αλήθεια είναι ότι διασώζεται λίγο από το αρχέγονο πνεύμα του rock ‘n’ roll σε τέτοια σκηνικά, παρασάγγας μακριά από αυστηρά “χορογραφημένες” επαγγελματικές ερμηνείες.

Εκτός αυτών, εμφανίζεται κανονικότατα στις φωτογραφίες στο ένθετο του “Stranger In Us All” και έχει εξέχουσα θέση (πρώτη –πρώτη!) στα special thanks!
Συγκεκριμένα αναφέρεται: “Thanks to Candice for her inspiration, her imagery and showing me who to trust…”

3 Likes

Tρου δατ!

Δεν τον έχω αυτόν τον δίσκο, οπότε αυτό πες οκ. Αλλά τον έχω ακούσει αρκετά και σχεδόν με ενθουσίασε η πληροφορία.

εντιτ

Βιντεοσκοπούσαν για να το κυκλοφορήσουν ούτως ή άλλως. Έπαθε ο ριτσι το ψυχολογικό περαδώθε του και από κει και πέρα μάλλον στα παπάρια τους. ;p

3 Likes

Εγω το εχω σε cd,dvd και βιντεοκασετα… σκηνικα όπως το να πεταει ο μπλακμορ ποτηρι με νερο στον γκιλαν δεν χάνονται.

Edit…παιζει και στο βιντεο του Ariel η Candice

1 Like

Διπλο ποστ γιατι δουλευω παράλληλα και τα εχω παίξει…

Ο Blackmore ειχε ηδη ανακοινωσει οτι θα φυγει απο το γκρουπ στο τελος της περιοδείας και το κλίμα ηταν χαλια. Σκεφτειτε οτι οι βοηθοι κολλουσαν με ταινιες την διαδρομη προς την σκηνη (και για Gillan και Blackmore) ωστε να μην συναντηθουν.

3 Likes

Backing Vocals σε instrumental κομμάτι; Wtf; Στις επίσημες κυκλοφορίες πάντως από τη συναυλία στη Στουτγάρδη και στο NEC, δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια backing vocals. Επίσης, κάπου είχα διαβάσει οτι έκανε backing vocals στο Child In Time και πιο συγκεκριμένα, στις χαρακτηριστικές κραυγές επειδή ο Gillan δεν μπορούσε αν και στις ηχογραφήσεις, το ντουμπλάρισμα το κάνει το hammond του sir Lord. Στο Stranger In Us All ομως, φυσικά και υπάρχουν φωνητικά της Candice και ειδικά στην Ariel, προκαλούν ανατριχίλα με το πόσο αισθησιακά είναι.

ενδιαφερεται κανεις να ξεκινησουμε album exchange;

I guess not :pensive:

Αναρωτιέμαι γιατί, γιατί, γιατί δεν είχα πάει να δω Φανταστικ Νεγκριτο, τι πάει να πει ήταν στην Λάρισα. Αυτά.

Ειχε πολλα εδω Αθηνα τοτε…

Λάρισα;! Αυτό μου θύμισε το 2014 που ήρθαν οι Dirty Granny Tales στην Ελλάδα μετά από πόοοοσα χρόνια και έπαιξαν μόνο στη Σαμοθράκη

1 Like

Αμυδρά κάτι μου λέει αυτό, ωραία χρόνια. ;p Αλλά θυμάμαι το συζητούσα, υπήρχε πλάνο κομαντιλικίου που ναυάγησε. Κρίμα.

Γιες. Πέρσι το καλοκαίρι στο φεστιβάλ Πηνειού ορ σμθ.

επισης τωρα που μαζευτηκαν περισσοτεροι

φτιάχνω ένα google form -> βάζει ο καθένας ένα άλμπουμ που του αρέσει -> βγάζω τυχαία ζευγάρια -> έχουμε 5 μέρες να ακούσουμε το άλμπουμ που μας ανατέθηκε και να αφήσουμε ένα review τριών σειρών (ή τριών παραγράφων). Τέλειο για να διευρύνεις τους οριζοντες σου ή για να βρεις καποιον να ακουσει αυτα που θελεις να προτεινεις αλλα κανεις δεν δινει σημασια. Επισης μπορουν να υπαρχουν και θεματικες εβδομαδες.

τι λέτε;

  • τέλεια ιδέα
  • δεν ψήνομαι

0 voters

7 Likes

Εξαιρετική ιδέα. Μπορεί βέβαια ο δίσκος να προκύπτει μετά την επιλογή ζευγαριών (είτε επειδή ο άλλος μπορεί ήδη να έχει ακούσει το δίσκο είτε να είναι ένα μουσικό είδος που δεν αντέχει-πχ πολλοί δεν αντέχουν τα brutal φωνητικά) αντί για πριν. Just an idea.