Εκλογές 2012 Β' Γύρος

Το επιχείρημα της άγνοιας δεν ίσχυε ποτέ. Κάθε πολίτης όφειλε και οφείλει να είναι ενημερωμένος για οποιαδήποτε κατάσταση επιδρά πάνω στην κοινωνία της οποίας είναι μέλος.

Αυτό που ισχύει και είναι εμφανές από τις συζητήσεις που γίνονται γύρω μας, είναι η σκληρή πραγματικότητα της άγνοιας. Ακόμα και σήμερα που υποτίθεται ότι τα γεγονότα εξωθούν τον περισσότερο κόσμο στο να προβληματιστεί για τις καταστάσεις γύρω του.

Δυστυχώς για μεγάλο μέρος της νεολαίας (που δεν έχει ιδέα τι είναι η Χρυσή Αυγή και ο ναζισμός) το χτεσινό γεγονός αναλώνεται σε ποστάρισμα άρθρου στο facebook με καίριες “παρεμβάσεις” τα comments από κάτω να μας “ενημερώνουν” ότι “καλά της έκανε της παλιοκαριόλας”, “χαχαχα, ξύλο ρεεεεεε, βάλτε χρυση αυγή και κουμμούνια στα πάνελ να γουστάρουμε”, “φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες” (έρχονται εδώ και κάτι χρόνια, τις έχει δει κανείς τελικά?).

Παντως εγω αν ειχα φαει το καλυτερο τον αμπακα (αν και σε κιριλε εστιατοριο λιγο δυσκολο) ειχα πιεο σωβινιοοον κτλ κτλ δε θα χα προβλημα να με πεταξουν εξω χωρις να πληρωσω. Θα το εκανα και μονος μου πολυ πιθανον. Πιο αποτυχημενη διαφημιση ever :lol:

Δεν παίζει να είναι αληθινά, φάρσα θα είναι. Αν και με τον Πρόεδρο της Πολ.Αν. ποτέ δεν ξέρεις πόσο χαμηλά θα πέσει.

Ναι, δεν έχουμε λόγο να πούμε ψέματα αλλά

Και τα δύο έχουν αναρτηθεί στο επίσημο προφίλ της ΟΝΝΕΔ στο Facebook.

Δεν πάμε καλά…

εχω ζησει και στις 2 χωρες και εχω το δικαιωμα να κανω συγκρισεις και να διαλεγω οτι μου αρεσει. Οποτε αφου το θετεις επι προσωπικου δεν νομιζω οτι η γερμανια με εχει καταστρεψει εμενα προσωπικα οπως καποιους τους εχει καταστρεψει η ελλαδα και η παιδεια που δεν τους εδωσε.
Εγω ειπα την αποψη μου επι του θεματος … βλεπω οτι υπαρχει μια ενταση στην ελλαδα που δεν νομιζω οτι βγαζει σε καλο για κανεναν…

εσυ τι προβλημα εχεις??? με ποιο δικαιωμα με λες γερμανοτσολια και τετοια πραγματα???
ξερεις τι ειναι οι γερμανοτσολιαδες και πως βγαζεις το συμπερασμα αυτο για μενα???
ασε που δεν ειπα ποτε οτι δεν με ενδιαφερει η σωτηρια της ελλαδας…
με ενδιαφερει οπως ταυτοχρονα με ενδιαφερει και το καλο της γερμανιας…

τουλαχιστον τα δαπιτικα σποτακια εχουν κανα μουνι μεσα και ειναι χρησιμα αμα θες να τραβηξεις καμια στα γρηγορα

βαλε ρε μλκ σαμαρα κανα μουνι που μου πετας τη γριετζω στο κομμωτηριο

αμα η άποψη σου όταν βλέπεις κάποιον φασίστα να δέρνει κάποιον άλλον είναι αυτή, καληνύχτα.

όπως είπες και στο προηγούμενο πόστ σου είσαι ελεύθερος να επιλέξεις. κανένα πρόβλημα, αυτό έλειπς να στο απαγόρευε κανείς. αλλά όταν κάθεσαι με στυλ φιδόγλωσσου να τρίβεις τα χέρια σου, να το παίζεις " θέλω το καλό της ελλάδας" και να σφυρίζεις σε στυλ “[B]εμενα αυτο το οποιο δεν βρισκω παντως σωστο ειναι η λογικη που λεει " ειναι εγκληματιες που θελουν να επιβαλουν τον ναζισμο , να τους περιορισουμε να τους περιθωριοποιησουμε ειναι γεννημενοι δολοφονοι " κτλ
επισης δεν θεωρω σωστο να αποκλειστει απο τα μεσα. Μαλλον οι δημοκρατες στην ελλαδα μου φαινονται οτι δεν ειναι και πολυ σιγουροι για την δημοκρατια που εχουμε και προσπαθουν με φασιστικους τροπους να την προστατεψουν.
Επισης με εκνευριζουν ολες αυτες οι αμορφωτες διεφθαρμενες κοτες που βγαινουν και λενε ¨” μα εδειρε 2 γυναικες το κτηνος" εμεις βεβαια μπορουμε να λεμε χωρις σεβασμο οτι θελουμε… Παρακμη… μονο το συμφερον μου ειναι το απολυτα σωστο[/B]" ε τότε θα σε κριτικάρω.

φορ δε χίστορι:

Τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν υπό τις απόλυτες διαταγές των Γερμανών κατακτητών, όπως και όλες οι υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού της χώρας.Υπό το πρόσχημα της αποτροπής του κινδύνου του κομμουνισμού, τα Τάγματα Ασφαλείας συμμετείχαν σε πάμπολλες εγκληματικές ενέργειες και έγιναν ιδιαιτέρως μισητά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Τα μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας έφεραν γερμανική στολή, και γι’ αυτό έγιναν γνωστοί ως «Γερμανοτσολιάδες»

δε σε κόβω να είσαι και πολύ μακρία από αυτό σαν νοοτροπία :wink:

εγω ειπα οτι δεν θεωρω σωστο να απομονωθουν και να μην τους δινεται το δικαιωμα να απευθυνονται σε ολους οπως το εχουν τα αλλα κομματα… αυτο δεν ειναι δημοκρατικο ειναι τελειως απαραδεκτο και τελικα γυρναει μπουμερανγκ κιολας… με ολα αυτα οι ανθρωποι που ειναι σε αυτο τον κομμα θα συσπειρωθουν ακομα περισσοτερο … το ενα θα φερνει το αλλο κτλ… και δεν προκειται ποτε να ερθει λυση και ηρεμια… χωρις ηρεμια η ελλαδα δεν προκειται ποτε να λυσει τα προβληματα που εχει οι μεν θα κατηγορουν τους δε… μου κανει ας πουμε φοβερη εντυπωση που μετα απο 3-4 μηνες με εκλογικη περιοδο κανενα κομμα δεν εχει συγκεκριμενες προτασεις για κανενα θεμα…
εγω αυτο βρισκω πιο επικινδυνο για το γενικο μελλον ολων μας παρα το επεισοδιο που εγινε στην τηλεοραση…

ο χαρακτηρισμος που εδωσςε απευθυνεται σε ιδιοτητα οχι σε νοοτροπια…
και ο ορισμος οπως εσυ τον παρουσιαζεις μιλαει για ανθρωπους που εκαναν εγκληματα…
σε καλω να πεις ποιο εγκλημα εκανα εγω???
αλλιως λες βλακειες…
μαλλον σε πειραζει που μου αρεσει η γερμανια και θες να με προκαλεις γιαυτο… ομως αυτο ειναι μικροτητα και ιταμοτητα… προσπαθεις με εωλα επιχειρηματα να δειξεις τι??? οτι εχω κανει εγκληματα κατα του ελληνικου λαου επειδη στην γερμανια δεν υπαρχει διαφθορα και δινονται ευκαιριες σε ολους???
μηπως τελικα τετοιες νοοτροπιες φταινε που η ελλαδα εφτασε εδω που εφτασε???

αν συνεχίζουμε να αντιδράμε άκρα δημοκρατικά οπως λες σε τέτοια γεγονότα δεν θα ειναι μακριά που αντι για ενα διαμελισμένο πτώμα μετανάστη στα σκουπίδια στις 15-20 μέρες, θα βρίσκουμε ενα την ημέρα.
μονο οι φανατικοί θα συσπειρωθούν. και σίγουρα δεν είναι 440 χιλιαδες φανατικοί. 440 χιλιαδες ηλίθιοι μπορεί.
προτάσεις υπάρχουν , τραβηγμένες απο τα μαλλιά, τζογαδορικες, άκρα συντηρητικές… αλλά καμιά απόλυτη και ο κόσμος μπερδεύεται. και μια που δεν ειναι ολα ξεκάθαρα ρίχνει και την ψήφο στην χρυσή αυγή. βέβαια χρειάζονται και άλλα κουσούρια του καθενός για να ψηφίσεις χρυσή αυγή

πρώτον: ναι έχεις δίκιο. η νοοτροπία μου έφτασε την ελλάδα εδώ.
δεύτερον: δεν είπα ότι έχεις κάνει εγκλήματα. είπα ότι έχεις την νοοτροπία “οι γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας”. και είπα ότι σε ένα υποθετικό σκηνικό β παγκοσμίου,η εκτίμησή μου είναι θα διάλεγες το μέρος τους.
τρίτον:

ομως αυτο ειναι μικροτητα και [B]ιταμοτητα[/B]

προσπαθεις με [B]εωλα[/B] επιχειρηματα

σταμάτα να μιλάς έτσι, με αναστατώνει το πόσο μορφωμένος είσαι…

η βια ειναι γενικο φαινομενο… βια υπαρχει απο ολες τις πλευρες αυτην την εποχη…και με το κλιμα της πολωσης η βια να ξερεις θα συνεχιστει…
υστερα δεν ειναι σωστο να κανεις γενικευσεις και αφορισμους του τυπου 440χιλιαδες ηλιθιοι… ολοι αυτοι ειναι συμπολιτες σου και ζεις στον ιδιο κοσμο μαζι τους… εχουν πιθανως τα ιδια προβληματα με σενα… το να δειχνεις μισος εναντιον τους θα γυρισει πισω σε σενα η τον οποιο εσενα…

Μαζευτηκατε ολοι οι αμορφωτοι να πουμε…

σιγουρα και η νοοτροπια σου εφτασε την κατασταση ως εδω.
τωρα για το παγκοσμιο πολεμο που λες δεν εχω πραγματικα να απαντησω τιποτα…καλυτερα παντως να μην σκεφτεσαι τετοια σκηνικα η ιστορια απεδειξε οτι δεν κανουν καλο σε κανεναν…
επισης οι γερμανοι ειναι φιλοι μας ζωντας στην γερμανια και απο προσωπικη εμπειρια σε διαβεβαιωνω γι αυτο…
εχω την εντυπωση πως οχι μονο η μορφωση μου, αλλα γενικα τιποτα δεν μπορει να σε αναστατωσει…

εχω στην οικογένεια μου ανθρώπους που ψηφίσαν χρυσή αυγή και τους αποκαλώ μια χαρά ηλίθιους. (είχαν δείξει και πριν δείγματα)
αμα ψηφίζεις χρυση αυγη για να κανει απλά εναν σαματά ενω εγω πεινάω και εχω να πιάσω δουλειά εδω και αιώνες, να πας να γαμηθείς. είσαι ηλίθιος!
η γειτονιά μου ειναι γκέτο της χρυσής αυγής. τους ξέρω εναν προς εναν. οτι πιο σιχαμερό υπάρχει εδω γύρω.
ξερω πως στρατολογούν τον καθε πικραμένο(και ΜΟΝΟ τον καθε πικραμένο). ολοι που έχουμε χωρισμένους γονείς εχουμε πιάσει ψείρες απο χρυση αυγη. ολοι οσοι εχουν προβλήματα με τον νομο επίσης. οσοι έχουν ψυχολογικά στις γειτονιά μου το ιδιο . παλι η χρυσή αυγή τους εχει απο δίπλα.
ενας που πεινάει, που δεν τον εχει πειράξει ποτέ ξένος, που δεν (ή που και)ονειρεύεται να παει καβάλα στα άλογο στην αγια σοφια και πάει και ψηφίζει χρυσή αυγή, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ. αν εσυ εχεις κάποιον άλλον χαρακτηρισμό πες τον

απο αυτο που περιγραφεις εμενα ολοι αυτοι μου φαινονται δυστυχισμενοι οχι ηλιθιοι…και κανουν οτι κανουν πολλες οργανωσεις τετοιου ειδους, θρησκευτικες πολιτικες κτλ
και , αν μου επιτρεπεις, εχω την εντυπωση οτι και εσυ βγαζεις μισος αυτη την στιγμη… μισος , για το οποιο τους κατηγορεις…

Γερμανία του μεσοπολεμου σου λεει κατι;
Λυστε τα με τους φασιστες με ηρεμια…

Απο την αλλη συμφωνω οτι οι λυσεις του στυλ απαγορευστε την ΧΑ απο το κοινοβουλιο και τετοια ειναι βλακειες. Οταν η αριστερα προσπαθει να παιξει με την αστικη νομιμοτητα δεν της παει και παντα της γυρναει μπουμερανγκ…