Εκλογές 2012 Β' Γύρος

Έχω έλειμα παιδείας.

η νίκη της νδ πότε ακριβώς κλείδωσε?

Την κλειδωσε ο ιδιος ο damnation.

καλα εσυ εχεις ξεφυγει σε ορια γραφικοτητας:lol:

@enick

εγω παντως δεν ειδα προγραμμα δοιηκησης πιτσαριας…

Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις. Τι λεει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ανοιγμα των επαγγελματων;

γιατί ξέρεις τι λένε οι άλλοι? όλη μέρα για τον σύριζα μιλάνε :stuck_out_tongue:

Να ανοίξουν όλα.Θέλω να γίνω γυναικολόγος/ταρίφας.Ταυτόχρονα.

Γιατί δε ρωτάς τον ΣΥΡΙΖΑ?

Kάθε γενίκευση και υπεραπλούστευση μπορεί να καταλήξει να είναι “βολική”, για αυτό και καλό είναι ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται μία γενική κατεύθυνση (π.χ. τον κρατισμό στην συγκεκριμένη περίπτωση) να μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές τους και τα κίνητρα τους.
Π.χ. ένα παιδί που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και δηλώνει αριστερό γιατί στο πανεπιστήμιο έκανε παρέα με αριστερούς γιατί δεν άντεχε τους δαπίτες και ασπάστηκε τις απόψεις τους, δεν είναι για μένα στην ίδια μοίρα με έναν κρατιστή καριέρας σαν τον Φωτόπουλο που χρωστάει στον κρατισμό ένα πολύ καλό και ξεκούραστο εισόδημα. Αν λοιπόν το παιδί του παραδείγματος συνειδητοποιήσει μία μέρα πως όλοι οι διαρκώς αυξανόμενοι φόροι που παρακρατούνται από τον μισθό του πάνε στη διατήρηση των προνομίων του Φωτόπουλου και της συμμορίας του, ίσως και να θέσει τον κρατισμό σε αμφισβήτηση.
Κατά τα άλλα όπως αναφέρθηκε και σε άλλα ποστς, οι αναρχικοί κανονικά δεν είναι κρατιστές. Στην Ελλάδα βέβαια καταφέραμε να δούμε και αυτό με το hosting του indymedia να γίνεται με λεφτά των φορολογούμενων! #-o

Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί δεξιοί που δεν πιστεύουν στην ελεύθερη αγορά και επιχειρηματικότητα. Γιατί λοιπόν πρέπει οι φιλελέυθεροι οπωσδήποτε να γκρουπαριστούν ως δεξιοί;
Eπίσης, την “ενίσχυση” του κεφαλαίου ούτε οι φιλελεύθεροι την πιστεύουν, την ελευθερία του θέλουν

Φυσικά και το κεφάλαιο είναι παραγωγική δύναμη! Και όταν αφήνεται ελεύθερο, πάει εκεί που θα αυξηθεί περισσότερο αλλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή σιγουριά. Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι διάφοροι παράγοντες του συριζα που εδώ και 40 μέρες έχουν οδηγήσει μερικά Δις σε ξένες χώρες τρομοκρατώντας πολίτες και επιχειρήσεις με ανόητες δηλώσεις…
Το πρόβλημα σας είναι πως η λογική σας είναι πως “για να κερδίσω εγώ πρέπει να χάσει ο άλλος”, δεν παραδέχεστε πως το κέρδος μπορεί να είναι ένα υγιές κίνητρο και πως τελικά αυξάνει τον συνολικό πλούτο.

Σίγουρα χρησιμοποιώ τον όρο με την Αμερικάνικη έννοια του. Αλλά και στην Ελλάδα έχω γνωρίσει ανθρώπους που δηλώνουν “ελευθεριακοί” και συμφωνούμε σε πολλά πράγματα, αν και ο όρος κατά καιρούς χρησιμοποιείται εντελώς άστοχα από κολλεκτιβιστές αναρχικούς ή “αναρχικούς”… [-X

μια χαρα το καταλαβαινουν,απλα κανουν πως δεν το καταλαβαινουν…το συριζα εχει γεμισει με πολιτικους καιροσκοπους και παρασιτα που θελουν να συνεχισει να υπαρχει η νοσηρη κατασταση που επικρατουσε αυτα τα χρονια προς ωφελος τους βεβαιως βεβαιως…τυχαιο που ολο το βαθυ πασοκ στρατολογηθηκε στο συριζα,μαζι και με τους ψηφους φυσικα?:wink:

Να σαι καλά που δεν τα βάζεις στην ίδια μοίρα.

Και για μένα άλλωστε, ένας υπαλληλάκος που πίστεψε στις μπαρούφες περί ίσων ευκαιριών και αόρατων χεριών και εγλωβίστηκε στο δίπολο “φιλελεύθεροι διαχειριστές vs σοσιαλδημοκράτες διαχειριστές” δεν είναι το ίδιο με τα μουνόπανα των αγορών που καταδικάζουν χώρες ολόκληρες στη δυστυχία. Αν όμως ο υπαλληλάκος του παραδείγματος συνειδητοποιήσει μια μέρα ότι άλλοι καρπώνονται την υπεραξία που παράγει ίσως και να θέσει αυτό το απάνθρωπο (πλέον) σύστημα σε αμφιβήτηση.

Πως ακριβώς τα “μουνόπανα των αγορών” καταδικάζουν τις χώρες σε δυστυχία;
Mήπως δανείζοντας τους αγοράζοντας τα ομόλογα και τα γραμμάτια που οι χώρες αυτές εκδίδουν; :-k
Kαι αυτές γιατί τα εκδίδουν;
Δεν νομίζω -για παράδειγμα- ένα πρωί την περασμένη δεκαετία να πήγε η Goldman Sachs και να είπε στον Καραμανλή “λοιπόν έχουμε μία ωραία ιδέα: Θα ιδρύσεις 500 νέους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες και θα κάνεις και τις ανάλογες προσλήψεις για να τις στελεχώσεις μέχρι το ταβάνι! Θα δώσεις και από 1 εκ. ? μπόνους στους 22 νεαρούς εκατομυριούχους που κέρδισαν το Εuro 2004 λες και τα λεφτά είναι δικά σου και είσαι πρόεδρος συλλόγου και η Πετραλία θα πληρώνει στις νέες μαμάδες μέσω του ΟΑΕΔ τον βασικό μισθό για να κάθονται για άλλους 6 μήνες μετά την άδεια λοχείας”…

Μάλλον ο χοντρός τα είχε στο μυαλό του αυτά να τα κάνει και πήγε και δανείστηκε.
Ποιός είναι το μουνόπανο τελικά;

@Comealot: Έθεσες ένα ενδιαφέρον -αλλά off topic- ηθκό δίλημμα μερικές σελίδες πίσω. Αν θέλεις να το κουβεντιάσουμε άνοιξε ένα θρεντ για αυτό.

Δεν ηξερα οτι εχεις σπουδασει γυναικολογος

Ξερω τι λεει το κομμα που θα ψηφισω. Βλεπω ομως οτι ενω πολλοι θα ψηφισουν απο εδω μεσα ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωριζουν τι λεει στο προγραμμα του

Και στην Ισπανία 500 δημόσιοι οργανισμοί και επιδόματα μητρότητας φταίνε λοιπόν.

Θα τα παίρνει ο Ροδρίγο Φωτοπούλεθ εκεί πέρα φαίνεται…

Αφού οι συριζαίοι είναι πιο καβλιάρηδες απ’τους δυσκοίλιους νεοφιλελεύθερους, πώς να το κάνουμε.

To να μη θελει καποιος συρρικνωση του δημοσιου τομεα μπορω να το εκλαβω ως μια σεβαστη αποψη ασκησης πολιτικης που μπορει να φιλοξενησει πολλες κουβεντες εκατερωθεν. Αυτο που δεν μπορω να κατανοησω με τπτ ειναι γιατι θιγεστε οταν καποιος πιανει στο στομα του συνδικαλιστη, η αναφερεται σε ορους οπως “αρση της μονιμοτητας στο δημοσιο” κτλ

:dunno:

[B][I][U]Το lobby της δραχμής σε νέο παραλλήρημα.[/U][/I][/B]
Θεωνάς: Αν είσαι αριστερή κυβέρνηση, φεύγεις από το ευρώ
Μετά τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος θεωρεί ότι καταγγελία του μνημονίου ισοδυναμεί με έξοδο από το ευρώ, και ο επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Θεωνάς, [B]ανάβει το πράσινο φως για αποχώρηση της χώρας μας όχι μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την κήρυξη στάσης πληρωμών προς τους δανειστές μας.[/B]

Το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας το πρόγραμμα μιας αριστερής ριζοσπαστικής κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση των αριστερών συλλογικοτήτων στις 26 Ιανουαρίου 2012,[B] συντάσσεται με την στάση πληρωμών «ανεξάρτητα αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση». Σημειώνει δε, ότι «αν είσαι αριστερή κυβέρνηση φεύγεις κιόλας».[/B] Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας επισημαίνει ότι μία χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ μόνο αν το θελήσει η ίδια προσθέτοντας με νόημα: «Και μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει και αυτό»!

by the way είχαμε και μια συνέντευξη Ολάντ στο mega νομίζω…

Εγώ πάλι δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί συνεχίζεις γράφεις εδώ μέσα αφού δεν έχεις τίποτα ουσιώδες να πεις.

Πρώτον χέστηκα για τους μεγαλοσυνδικαλιστές, να ψοφήσουν σαν τα σκυλιά στ’ αμπέλια, απλώς το μυαλό μου φτάνει και λίγο παραπέρα από το να επιρρίψουμε την κάθε οικονομική κρίση στο ότι “τα παίρνουνε οι συνδικαλιστές λέμε!”

Δεύτερον εγώ είμαι υπέρ της μονιμότητας παντού. Αυτό έλειπε, να είμαι μισθωτός και να θέλω να έχει ο κάθε κεφαλαιοκράτης τη δυνατότητα να με διώξει επειδή θέλει να κάνει μείωση κόστους. Το ότι αυτή τη στιγμή έχω την ατυχία να είμαι στη θέση να αγωνιώ πάντα για το αν θα έχω δουλειά την άλλη μέρα δε σημαίνει ότι θέλω να βρίσκονται και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι στη θέση μου.