Πόσο έληξε για πες
Θεαματικά τελειώματα ακούω, @martian βλέπω στη φωτογραφία, να μη λέμε τα αυτονόητα οφείλω να παρατηρήσω
Εν συντομία , @martian 2 δοκάρια κι εγώ άλλα 3, προσφέραμε θέαμα. Νίκη με 6-4 για τους μπλε εναντίον των εμπριμε. Θα μπορούσε να έχει πάει σε οποιαδήποτε ομάδα η νίκη. Αναλυτικότερα πιο μετά
Ωραίο κλείσιμο της αθλητικής σεζόν, και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ένα ευχαριστώ στους @pantelis79 , @The_Black_League , @Lupin που κατά κύριο λόγο στήριξαν οργανωτικά τις φορουμικές αθλοπαιδιές (σχωράτε με αν υπήρξαν κι άλλοι που πρωτοστάτησαν, δεν παρακολουθώ τόσο στενά τις εξελίξεις) καθώς και σε όλα τα παλουκάρια που κράτησαν ζωντανή την φλόγα. Ιδιαίτερη χαρά και για τη συμμετοχή παιδιών που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό!
Καλές διακοπές, υγεία και καλή αντάμωση σε κάνα μήνα περίπου.
Μια χαρά τα περάσαμε και απόψε (παρά την γαμώζεστη που μας έλιωσε), @QuintomScenario μεταγραφή αεροδρομίου που του γύρισε η τύχη την πλάτη (cheers, χάρηκα!), ενώ το ματς συνολικά απεδείχθη αμφίρροπο, με πολύ ωραία γκολ και εξίσου όμορφες συνεργασίες. Μερικά ακόμη έπρεπε να έχουν μπει από την άποψη πως δημιουργήθηκαν φάσεις με φαντασία και σωστό build up. Στο τέλος προσωπικά ξέμεινα από δυνάμεις και κάθε δεύτερη επίθεση έπαιζα οριακά περιπτεράκι γτ επέστρεφα μέχρι το κέντρο (σόρρυ guyz ), αλλά νομίζω δέσαμε καλά με την ομάδα και παίχτηκε ωραία, στρωτή μπάλα. Ειδική αναφορά σε φαρμακερό σουτ-γκολάρα του τραυματία @kbil , το οποίο σήμανε και την λήξη του ματς.
Ωραία φάση και το φαγοπότι μετά, πάμε για μπάνια τώρα και τα λέμε σε 3-4 βδομάδες. Καλές διακοπές, καλή ξεκούραση σε όλους!
ΥΓ. Εννοείται αύριο πρωί πρωί αναμένουμε ραπόρτο από @The_Black_League (ο οποίος αδίκως υποτιμούσε τον εαυτό του και αναμενόμενα μια χαρά απέδωσε και στο χορτάρι), εγώ κάθε Δευτέρα πλέον δεν γίνεται να πάω δουλειά και να μην διαβάσω ανάλυση αγώνα, είναι το αλατοπίπερο.
Θυμηστε μου, τον @apostolisza8 τι τον βαλαμε στη φωτο; Να μας φλεξαρει με μπυρα στο χερι ενω εμεις οριακα στεκομαστε ορθιοι απο το λιωσιμο;
t shirt i don’t like sand… ΕΠΟΣ…
Μεταμεσονυκτίως παραδοτέο, γιατί δύναμαι.
Τερματισμός της εαρινής σεζόν των αθλοπαιδιών, με μπαλίτσα και 9 συμμετοχές μελών του φόρουμ. 5x5, αλήτικο και παθιασμένο. Τον πλέον ειδικό δεν με λες, αλλά θεωρώ ότι έγινε ωραίο και αμφίρροπο παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να είχε λήξει υπέρ μας, εάν δεν είχαμε υποπέσει σε κάποια λάθη τακτικής στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ας τα πιάσουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή, διότι έχουμε πολλά να πούμε…
Κατ’ αρχάς, ο “προδότης” Κώστας Μίσσας (aka @ChrisP) επέστρεψε σήμερα στην αγκάλη του tBL-άμαξου, τουλάχιστον για την πορεία προς το γήπεδο και προς το ψητοπωλείο. Αν και δεν εθεάθη αυτή τη φορά σε εγγύτητα με μεσόκοπες κυρίες, επέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό μου (ευρισκόμενος εγώ σε κατάσταση ηρεμίας, καθότι είχα φτάσει 5-6 λεπτά πριν το ραντεβού μας), ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου αιφνιδίως κι εμφανιζόμενος σαν τον Λαχτάρα (aka το “Κοράκι”) από τους The Κόπανοι.
Γρήγορη άφιξη στον χώρο και αναμονή της έτερης παρέας. @Lupin εμφανίστηκε μετά από λίγο, με κεκτημένη ταχύτητα από το μπάσκετ που είχε πάει να παίξει ο αθεόφοβος πριν την μπαλίτσα, έχοντας ως συνοδηγό τον 3Τ της καρδιάς μας (@apostolisza8), ο οποίος δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τον τραυματισμό της περασμένης Κυριακής και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να πατήσει αγωνιστικό χώρο. Αυτό, βεβαίως, ουδόλως τον εμπόδισε από το να επιδοθεί σε ανελέητο trash talking, τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όσο και κατά τη διάρκεια του σουαρέ, διατηρώντας τον έρωτα/το πάθος/την ιδιαίτερη προτίμηση προς το πρόσωπό μου. Βέβαια, ανάμεσα στο λεκτικό bullying, κι επειδή κατά βάθος είναι ψυχούλα, μου έδινε κι οδηγίες για την κίνησή μου στο χώρο, ως άλλος Πέτρος Ραβούσης. HHF/GtB/ΜΠΤ* (aka @martian) αφίχθη μετά από λίγο και ακολούθησαν οι @kbil, @dude,@nnnkkk και έσχατοι οι @pantelis79, ο μεγάλος star της βραδιάς, ο πολύς @QuintomScenario και ο φίλος του Παντελή.
Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις μεταξύ όσων δεν γνωριζόμασταν, κάποια μυστική δύναμη οδήγησε εμένα, τον Lupin, τον ChrisP και τον dude στον έναν πάγκο για την προετοιμασία. Μία αύρα από μπασκετάκι πλημμύρισε τον χώρο και τα 4/5 της προαιώνιας κόκκινης αρμάδας ένωσαν δυνάμεις και για την μπαλίτσα, συνεπικουρούμενα από τον τεράστιο nnnkkk. Από την άλλη πλευρά, kbil, pantelis79, QS, martian και φίλος Παντελή. Στον πάγκο μας, Αποστόλης, να βάζει μουσικές, να κάνει λεκτικό bullying, να πίνει μπυρόνια και να τρώει τα λυσσακά του που δεν μπορούσε να παίξει.
Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, προηγηθήκαμε εμείς, αλλά οι αντίπαλοι το γύρισαν και προηγούνταν διαρκώς μ’ ένα γκολ διαφορά, μέχρι που έγινε το 4-4. Σε εκείνο το σημείο δεν μας βόλεψε η περιστροφή στον τερματοφύλακα και ήρθε πλέον η σειρά μου (είχα “μείνει” από ανάσες, επομένως, εμένα “κουτί” μου ήρθε). Θεωρώ ότι στη φούρια μας να γυρίσουμε το ματς, αμελήσαμε ελαφρώς το ανασταλτικό κομμάτι και δώσαμε βάρος στην επίθεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα οι αντίπαλοι και να γίνονται πιο απειλητικοί. Όσο έπαιζα μέσα, στο 90% των κατοχών μας δεν πέρασα το κέντρο (είπαμε: σχολή Κολιτσιδάκη και Καλιτζάκη) κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα αντίδραση στις απόπειρες αντεπιθέσεων των αντιπάλων. Το 5-4 που γράφτηκε από τον Παντελή έγειρε την πλάστιγγα προς τους άλλους, ενώ το 6-4 ήταν ό,τι πιο κοντινό (ελπίζω) να έχω ποτέ σε επαφή με λέιζερ στη ζωή μου. Ούτε που πρόλαβα να το δω. Μέγιστος kbil, άπιαστο σουτάκι, που ακόμα και ο 3Τ επιβεβαίωσε ότι δεν μπορούσα να κάνω το οτιδήποτε.
Τώρα, στα βασικά στατιστικά του ματς, δεν τα πολυ-συγκράτησα, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα 4 δικά μας γκολ ήταν ένα από τον καθένα από τους υπόλοιπους τέσσερεις, πλην εμού (έβγαλα, όμως, μία @ρχιδάτη ασίστ σε Κώστα Μίσσα). Είχαμε και 3 δοκάρια σίγουρα. Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι σκόραρε τρις ο Παντελής, δύο (; ) ο kbil και μία ο φίλος του Παντελή. Επίσης, τα παιδιά πρέπει να είχαν 5-6 δοκάρια. Συγχωρήστε μου τυχόν λάθη/αβλεψίες.
Για να δούμε αναλυτικότερα τις ατομικές αποδόσεις και ας προσθέσουμε λίγα έξτρα, εξω-αγωνιστικά λογάκια για τον καθένα:
Νικητές
QS: Φανερά μεγάλη η εμπειρία, δημιουργεί παιχνίδι στο δευτερόλεπτο, ενώ διαθέτει και ντρίπλα υψηλού επιπέδου. Υποθέτω πως στα ηλικιακά ντουζένια του, όπως και στα “καλά” του κιλά, θα επρόκειτο για τον φόβο και τον τρόμο των γηπέδων (όχι ότι τώρα είδαμε κάτι ιδιαίτερα κατώτερο σε απόδοση). Τα δοκάρια του στερήσανε το γκολ σήμερα, αλλά στη δημιουργία του παιχνιδιού υπήρξε καθοριστικότατος για την ομάδα του. Επίσης, σημειώνω ότι επιδοκίμαζε κάθε ωραία φάση στο ματς, γεγονός που δείχνει ότι ήταν εκεί για το ωραίο της φάσης και όχι για τον ψυχαναγκασμό της νίκης. Μεγάλη ατάκα-“επιστροφή” και σε Αποστόλη, όταν ο δεύτερος ανέφερε κάτι περί σβήσιμο των φώτων και ο QS αντέτεινε: “Αναμενόμενο. ΑΕΚ δεν είσαι, είπαμε;”. Επίσης, επιτέλους ένας ακόμη καραφλός σε μία αθλοπαιδιά, να μην αισθάνομαι μόνος ανάμεσα στα μοντέλα της Pantene Pro-V, να ‘ουμ’. Τέλος, μεγάλη συγκίνηση στη θέα Lupin και QS να κάθονται δίπλα στο ψητοπωλείο. Anakin Skywalker και Obi-Wan Kenobi, πλάι-πλάι. Του χρόνου πάλι, με το καλό, ψηλέ! Gianluca Vialli, ο μεσιέ.
Να πω εδώ, εμβόλιμα, το εξής: Θα συνιστούσα σε πολλούς φίλους εδώ μέσα, να μην παίρνουν πολύ σοβαρά κάποια ζητήματα και να μην μανουριάζουν με το παραμικρό με έτερους χρήστες. Ένα “ξερό” μήνυμα στην οθόνη δεν λέει πολλά και είναι πολλές φορές παραπλανητικό των νοημάτων του έτερου μέρους. Και το λέω αυτό ως άνθρωπος που την έχω πατήσει με αυτό στο παρελθόν, ιδιαίτερα με τον QS, με τον οποίον έχουμε γίνει μο#νί-καπέλο πολλές φορές. Ε, σήμερα, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να αράξουμε μαζί για ώρες, ενώ -χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω- τον είχα έννοια όταν είδα πως αργούσε το φαγητό του και η άμεση συμβολή μου του επέτρεψε να πάει σπίτι αρκούντως φαγωμένος και όχι να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του, λόγω μεσημεριανού αρακά και πατατοσαλάτας! Όπως και να ‘χει, 30-40 νοματαίοι είμαστε όλοι κι όλοι και -πιστέψτε με- βάσει της εμπειρίας που έχω από τα παιδιά που έχω συναντήσει στις αθλοπαιδιές, θα κάνατε παρέα με πολλούς περισσότερους (για να μην πω με όλους) απ’ όσους νομίζετε.
Kbil: Μεγάλη δύναμη στον αγωνιστικό χώρο. Ακμαίος, ευρηματικός και -όπως ήδη είπα- με σουτ που “ξυρίζει”. Έκανε και πάρα πολύ καλή δουλειά όταν μπήκε τέρμα. Του ζητώ συγγνώμη που αρχικά θεώρησα ότι ήταν ο φίλος του Παντελή, πριν γίνουν οι συστάσεις. Δυστυχώς, το χωροταξικό στο ψητοπωλείο δεν βοήθησε στο να πούμε παραπάνω κουβέντες και να γνωριστούμε καλύτερα, αλλά επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά. Μου έβγαλε πολύ cool vibes, μου φάνηκε κάπως λιγομίλητος (εκ του μακρόθεν, βέβαια), αλλά πρόκειται αναμφίβολα για εξαίρετο παλικάρι και μεγάλο μπαλαδόρο. Αναφορές σε Ολλανδική σχολή, ίσως προς Marc Overmars μεριά.
Martian: Το κατέχει το τόπι και το κατέχει καλά. Την “ποδιά” δεν του την συγχωρώ, ωστόσο, πήρα το αίμα μου πίσω (ξέρεις εσύ…). Μας ταλαιπώρησε τα μάλα ως εξτρέμ, ενώ τα δοκάρια τον σταμάτησαν πολλές φορές. Αλήτικη μορφή, η οποία πάει “καρφί” για Νότια Αμερική και Marcelo Salas. Κοντινός συνδαιτυμόνας, του έχω αδυναμία του άτιμου, για πολλούς λόγους που δεν χρειάζεται να εκτεθούν εδώ. Αναμένω τις “επιδρομές” μας στα “ύποπτα” μέρη της Β. Ευβοίας, όποτε συμπέσουμε, ε;
Παντελής: Peter Crouch, o ψηλέας, μας “σκότωσε” σήμερα. Γρήγορος, μυαλωμένος και δεινός εκτελεστής, εκμεταλλεύτηκε κάθε στιγμή αδυναμίας μας. Με την μόνιμη, άκυρη επωδό στα χείλη “Το μπάσκετ είναι πιο επικίνδυνο για τραυματισμούς από το ποδόσφαιρο”, διαφωνήσαμε εκ νέου, αλλά όλα αυτά “πήγαν περίπατο”, καθώς του αναγνωρίζω ότι η επιλογή του ψητοπωλείου υπήρξε απλά υπέροχη. Τυπάρας ο Παντελής και πρώτο παιδί.
Φίλος Παντελή: Μπαλαδόφατσα από τις λίγες, πολύ δυνατός παίκτης. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ζει και αναπνέει για ποδοσφαιράκι, ενώ διασκέδασα με το πάθος του για τον αγώνα που τον οδήγησε σε πολύ ευρηματικά “Γαλλικά” προς τον εαυτό του και τρίτα μέρη, στις περιπτώσεις λάθους του ή προσπαθειών που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, πολύ καίριο τέρμα.
Ηττημένοι
Lupin: Μπαρουτοκαπνισμένος από το μπασκετάκι, ήρθε φουριόζος κι έπιασε πολύ υψηλή απόδοση, συνεργαζόμενος άψογα με όλο το “επιτελείο”. Βασικά, ό,τι έχουμε γράψει στο μπασκετάκι για τον κύριο, ισχύει στο ακέραιο και για εδώ. Να αναφέρουμε κάπου εδώ ότι προσέφερε ένα ωραιότατο highlight σήμερα, με δήθεν “ζυγισμένο” σουτ, το οποίο προέκυψε “τσαρούχι” ολκής και αν δεν υπήρχαν τα πλευρικά δίχτυα, είχε φύγει “καρφί” για Αττική Οδό. Άμεση ατακάρα-“φωτιά”, από τον Αποστόλη, θαρρώ: “Μέχρι και τα τζιτζίκια σίγησαν…”. Predrag Mijatović.
ChrisP: '80s-‘90s αναφορές, μ’ ένα γκολ-“ποίημα” στο παλμαρέ του (τρελή, εξω-πλανητική λόμπα), αλλά και το απόλυτο, σημερινό highlight. Η μπάλα φεύγει μπροστά, από μίνι “καμινάδα” και η παικτούρα είναι φάτσα με το τέρμα. Εκεί προκύπτει Error 404 και υπερφόρτωση συστήματος και ο μεγάλος, μπερδεμένος κι έχοντας ένα κάρο σκοτούρες στο κεφάλι του, επιλέγει να επιδείξει χορευτικές ικανότητες και δη ζεμπεκιά μεθυσμένου τύπου σε πανηγύρι, στις 03:00 με 04:00 τα ξημερώματα, ο οποίος αφού έχει κάνει παραγγελιά το κομμάτι, καταλήγει μετά την πρώτη απόπειρα φιγούρας (κάτι μεταξύ μονόπτερου πελαργού και απόπειρας κλ@νιδίου, μετά σηκώματος ποδιού) εκεί που αναμένεται: στο κράσπεδο (στην περίπτωση του ChrisP, στο γρασίδι). Βασίλης Καραπιάλης (για να μην κλαίγεται και μιας και τον ανέφερε στο τραπέζι). Επίσης, τα εύσημα που συμφώνησε χωρίς δεύτερη σκέψη να μοιραστούμε μία μερίδα χοιρινό κοντοσούβλι, όταν οι υπόλοιποι δήλωσαν απροθυμία.
Dude: Τα έχω ξαναπεί στο παρελθόν. Ο dude κάνει deliver σε ό,τι και να τον βάλεις να παίξει. Μπάλα, μπάσκετ, πατητό, τα μήλα… you name it. Τρεχαντήρι ολκής και πάλι και χαλκέντερος, όπως πάντα, ωστόσο, πρέπει να τονίσω ότι ο περίδρομος του μεσημεριού (βλ. σχετική φωτογραφία ανωτέρω), άφησε βαρύ το “αποτύπωμά” στο φίλο. Σε στιγμές, πίστεψα ότι επέστρεψαν οι δεινόσαυροι σαν είδος, αλλά αμέσως κατάλαβα ότι ο dude επιχειρούσε να επικοινωνήσει με όρους του 12.000 π.Χ. Έχοντας πει αυτό, θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα ήταν ο καλύτερός μου φίλος σε εξερεύνηση ταβερνών.
NNNKKK: Αριστερό “βρωμόποδο”. Φίνος και ντελικάτος, με φανερά πάμπολλες εικόνες. “Αέρινος” και “πλαστικός” μες στο γήπεδο, κινείται ως γνήσιος αίλουρος και μπορεί να σου δημιουργήσει φάση από το πουθενά σε χρόνο dt. Σε 2-3 φάσεις τον προδώσανε τα τελειώματά του, ειδάλλως θα μπορούσαμε να γράφουμε διαφορετική ιστορία απόψε. Αναντίρρητα, το γεγονός ότι μου αποκάλυψε ότι έχει τιμήσει τα ιστορικά χρώματα ποδοσφαιρικού τμήματος των “άγιων χωμάτων” της Πόλης του Ήλιου, τον “ανέβασε” ακόμη περισσότερο στα μάτια μου. Μέγιστη τυπάρα, με ατακάρες και πολλή δύναμη και στο φαγητό, εξ όσων παρατήρησα. Του έγινε μπόλικο “ψηστήρι” να εμφανιστεί και στο Dome, αλλά δίνω τόσες πιθανότητες να συμβεί αυτό, όσες και η Tottenham να πάρει πρωτάθλημα…
Στα της εκδήλωσης, ξαναλέω ότι η επιλογή του χώρου ήταν εξαιρετική και τα κρέατα διαλεχτά και για μύστες. Μόνο και μόνο που έγιναν έμπειρες, χωριάτικες κινήσεις από τον ιδιοκτήτη-μορφή κι επιβεβαίωσε τις υποψίες μου για την επόμενή του κίνηση (καρπούζι), 12 points από εμένα. Επαρκής η μπυροποσία, μπόλικες οι ατάκες και τα πειράγματα (Αποστόλης leader, ως είθισται) και πολύ καλό κλίμα, όπως αναμενόταν. Να δώσουμε και point στους Τιτάνες που “έβαλαν τα γυαλιά” στις Μπασκετόφατσες και κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυτό που συζητούσαμε κάθε φορά έξω από το Dome και καταλήγαμε “καληνυχτάκηδες”. Η νύχτα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, όμως, κι έκρυβε κι άλλη συμμετοχή-έκπληξη. Μορφή @drenie, από το πουθενά, για μίνι μάζωξη του family κι εκ νέου παραγγελία. Άλλο ένα εξαίρετο παλικάρι και τώρα που το σκέφτομαι πολύ κρίμα που δεν βγάλαμε και μία φωτογραφία στο ψητοπωλείο. Την επόμενη φορά…
Καλό καλοκαίρι/υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους, καλές διακοπές (ή καλή υπομονή) και καλά ταξίδια σε όσους τα έχουν προγραμματισμένα. Ραντεβού στις επάλξεις από αρχάς Σεπτέμβρη και πάλι.
Στα της φωτογραφίας:
Όρθιοι (εξ αριστερών): Αποστόλης (άλλη μία μυθική πόζα), nnnkkk, QS, martian, kbil
Καθήμενοι (εξ αριστερών): tBL, dude, ChrisP, Παντελής, Lupin
*Human Highlight Film/Gandalf the Brown/Μεταμεσονύκτιος Παρακολουθητής Ταινιών
Αν και θα αναμένουμε το παραδοσιακό σεντόνι από τον TBL, μου ζητήθηκε να γράψω κι εγώ 2-3 πραγματακια, οπότε μιας και παίζουν αϋπνίες ας προσθέσω ένα λιθαράκι για το πρωινό διάβασμα μερικών κάθε Δευτέρα με τον καφέ. Αλλά και ως ανταμοιβή για να έχει κι ο ίδιος διάβασμα με τον καφέ του, αφού αγόρασε παπούτσια και έκανε πολλά χιλιόμετρα για να δώσει το παρόν.
Παρά πολύ ωραία φάση η σημερινή, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά εγώ προσωπικά πέρασα υπέροχα παιδιά. Ο αγώνας ήταν πολύ αμφίρροπος και φαίνεται από το γεγονός ότι η διαφορά δεν πήγε ποτέ στα δύο γκολ για καμία ομάδα, μέχρι να στείλει την μπάλα με διαγώνιο ταχυδρομικό πύραυλο ο @kbil στο γάμμα της αντίπαλης εστίας και να σημάνει το τέλος του αγώνα, διαλύοντας τις ελπίδες και τα όνειρα των ερυθρόλευκων.
Για τους μπλε θα πω ότι παίξαμε πολύ ομαδικά και ορθολογικά (όπως άλλωστε και οι δύο ομάδες) , που είναι και το πιο σημαντικό για να απολαύσει κανείς την μπαλιτσα. Ο @martian όργωσε στο πρώτο μισό του αγώνα όλο το γήπεδο πάνω κάτω, και όπως κι εγώ, σταθήκαμε κι οι δυο άτυχοι όσον αφορά το σκοράρισμα, αλλά έχω την εντύπωση ότι από εμάς τους δύο ξεκίνησε η πλειονότητα των επιθέσεων για την ομάδα μας. Ο @pantelis79 από την άλλη, ο ορισμός της αποτελεσματικότητας στην επίθεση, αφού με μισοσπασμενη μέση σκόραρε 4 γκολ με περίπου 7 σουτ, ως άλλος Μπάτμαν στο Dark Knight Rises. Ο αφανής ήρωας του αγώνα ήταν ο @kbil , ο οποίος πήρε σε μερικές φάσεις το πορτοφόλι του εξαιρετικού @Lupin και έσωσε την ομάδα αμυντικά. Τέλος, ο φίλος του Παντελή ο @spyrostsal (εννοείται κάνω τυχαίο χρήστη που τον λένε Σπύρο tag, μόνο και μόνο γιατί έχει το επώνυμο Τσαλουχίδης) ήταν όσο πολύτιμος όσο κι οι άλλοι της ομάδας, βάζοντας και το πολύ σημαντικό γκολ στο 2-1 αλλά δίνοντας και την ασίστ στο 5-4, και μπορώ να πω ότι πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που θυμάμαι όλα τα μέλη της ομάδας μου να έχουν ισάξια προσφορά στον αγώνα.
Για την ερυθρόλευκη ομάδα με τους 2 κόκκινους, 2 λευκούς και τον 1 γκρίζο λύκο με κόκκινο logo Nike, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω περίσσειο σεβασμό και αν έπαιζαν με οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα τους υποστήριζα φανατικά. Έπαιξαν πολύ ωραίο ομαδικό ποδόσφαιρο, και θα μπορούσαν στο 4-4 να είχαν ολοκληρώσει την ανατροπή, αφού σε εκείνο το σημείο μάλλον η ομάδα που σκόραρε πρώτη θα έπαιρνε και την νίκη. Το δίδυμο @dude και @Lupin είχαν εξαιρετικούς συνδυασμούς και πολύ υψηλό τεχνικό επίπεδο, και έφτιαξαν πολύ ωραίο παιχνίδι για την ομάδα τους, ενώ ήταν και οι δύο και πολύ δυνατοί αμυντικά. Ο @ChrisP πρωταγωνίστησε με 2 γκολ, εκ των οποίων το πρώτο ήταν μάλλον το καλύτερο του αγώνα (από κοντά ο @kbil με τον πύραυλο) , και το δεύτερο επίσης πολύ όμορφο σουτ στο γάμμα μετά από εξαιρετική επέλαση και άψογη σέντρα του @The_Black_League από τα δεξιά. Ο @nnnkkk συνέβαλε επίσης τα μέγιστα, ήταν βράχος αμυντικά (με διάβασε 4-5 φορές για πλάκα), και όπως κι εγώ με τον Martian ήταν πολύ άτυχος που δεν σκόραρε, αφού το αριστερό του είναι μια ομορφιά. Κάνα 2 από τα σουτ του θα μπορούσαν να είναι αυτό που λέμε γκολ-ποιημα, αφού βάζει ωραίο εσωτερικό φάλτσο ο άτιμος. Last but not least, The Black League και όχι The Black List, ο άνθρωπος που έλεγε ότι έχει να παίξει 15-20 χρόνια ήταν εξαιρετικός αμυντικά, έσωσε 3 τετ α τετ ως τερματοφύλακας, και έδωσε μια πανέμορφη ασίστ, οπότε ελπίζω αυτό να του δώσει κίνητρο να εμφανίζεται πιο συχνά σε τέτοιες παραστάσεις, τώρα που έχει και τα παπούτσια. Απίστευτα μεστή εμφάνιση.
Η διακύμανση του σκορ
(Δεν είμαι 100% σίγουρος για την σειρά των γκολ):
Ερυθρόλευκοι - Μπλε
1-0 ChrisP με όμορφη λομπα α λα Ζιοβανι
1-1 Pantelis με διαγώνιο πλασέ
1-2 Σπύρος με ατομική προσπάθεια
2-2 Lupin στην κόντρα με ωραίο τελείωμα
2-3 Pantelis με αριστερό πλασέ στην κίνηση από δικό μου κόρνερ
3-3 ChrisP με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του TBL
3-4 Pantelis με δυνατό διαγώνιο σουτ
4-4 The Dude με κεραυνό στο γάμμα από κοντινή απόσταση
4-5 Pantelis με προβολή tap in μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Σπύρου
4-6 Kbil που κουράστηκε να παίζει άμυνα και να τρέχει πάνω κάτω, και αποφάσισε με ένα πανίσχυρο “αντεγαμησουκιεσυ” στην μπάλα, να δώσει τέλος στο ματς με βολίδα στο γάμμα
Επαναλαμβάνω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ότι εγώ κι ο Martian είχαμε συνολικά 5 γεμάτα δοκάρια για την ομάδα μας (3+2) και πολύ τρέξιμο πάνω κάτω, όπως επίσης και ο nnnkkk ήταν καταλυτικός για την ομάδα του και με λίγη παραπάνω τύχη θα μπορούσε να έχει σκοράρει 1-2 γκολ. Για να μην νομίζει κανείς ότι υστέρησε έστω και ένας παίκτης δηλαδή.
Για τα δοκάρια μας κατηγορώ ευθέως τον ΑΕΚΤΖΗ Απόστολο Ζαμπουνη, αφού η παρουσία του στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας ίσως να μας έφερνε στο μυαλό τον ύμνο της ομάδας του, με την προτροπή να σπάσουμε τα δοκάρια, όπως και κάναμε. Το ένα μάλιστα μετά από Ντελπιεριστικο τακουνακι που επιχείρησα στο 4-4 και πήγα για το θέαμα και γιατί ήθελα να κλέψω το γκολ του αγώνα από τον ChrisP, αντί να πάω για την νίκη. Ο θεουλης ο @apostolisza8 είχε και το θράσος να μας πει ότι αν προηγηθούν οι ερυθρόλευκοι θα κλείσει τα φώτα…
Στα μετά του αγώνα, καταναλώσαμε τίμια σουβλάκια, κοντοσούβλια, πιτογυρα, πίτες, πατάτες και πολλές πολλές μπύρες, άσχετα βέβαια αν μερικοί από εμάς έλαβαν την παραγγελία τους με μισή ώρα καθυστέρηση και έλαβαν και την λανθασμένη παραγγελία. Και σε αυτό κατηγορώ τον Ζαμπουνη, ο οποίος άλλαξε την παραγγελία του και μπέρδεψε την σερβιτόρα κι άλλο. Πάλι καλά βέβαια να λέμε που δεν έφυγε κανένας δίσκος στο κεφάλι κάποιου από αυτούς που κάθονταν στην μεριά της, έτσι που την έκοψα…
Στα λίγο πιο σοβαρά… Η ζωή παιδιά είναι πιο ωραία όταν γνωρίζεις νέους ανθρώπους και είναι όλοι ευχάριστοι, πόσο μάλλον όταν σε κάνουν να νιώθεις ευτυχία (now playing Muse - Bliss) σε ένα τυχαίο Κυριακάτικο βράδυ. Μπορεί να είμαι και υπό την επήρεια της νοσταλγίας για την ζωή μου στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει λίγο κάθε φορά που επισκέπτομαι, αλλά πραγματικά χαίρομαι που σας γνώρισα όλους και δημιουργήσαμε κάποιες ωραίες αναμνήσεις έστω και για 3 ώρες. Σε αυτό το τρίωρο υπήρχε μόνο καλή διάθεση, πολλά αστειακια, ωραία ομαδική μπαλιτσα, και σε γενικές γραμμές ένα πολύ ευχάριστο Ιουλιατικο καυτό βράδυ. Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε με την οργάνωση, και που ήρθατε εν τέλει, μιας και για μένα ήταν η μία και μοναδική ευκαιρία να παρευρεθώ σε κάτι τέτοιο για φέτος.
Το φόρουμ είναι για να έρχονται οι άνθρωποι πιο κοντά, και νομίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια που ζούμε και σε μια πανδημία, το έχει καταφέρει με πολλαπλούς τρόπους, και βλέπω πως πολύς κόσμος έχει κάνει ποιοτικές γνωριμίες και επαφές για αυτόν τον λόγο. Τιμή μου λοιπόν που γνώρισα όσους δεν είχα γνωρίσει από κοντά σήμερα, και ελπίζω να γίνει ετήσια παράδοση
ΥΓ1. Λουπιν μεγάλος μπαλαδορος, φοβερή επιτάχυνση, τολμώ να πω ότι παίζουμε με παρόμοιο στιλ κάπως
ΥΓ2. Ο nnnkkk είναι φορουμικη αδυναμία και σχεδόν ήλπιζα να βάλει ένα γκολ για να το χαρεί, κυρίως γιατί το άξιζε
ΥΓ3. Τρελή ινκόγκνιτο plot twist εμφάνιση @drenie κυριολεκτικά 10 δευτερόλεπτα αφού αρχίσαμε να μιλάμε για Metallica στο τραπέζι
ΥΓ4. Ειδική μνεία σε The Black League που ψήθηκε να έρθει και πιστεύω δεν το μετάνιωσε
ΥΓ5. Είστε όλοι γαμω τα παιδιά
ΥΓ6. Και για να μη με πείτε κάνα φλώρο carebear παιδί των λουλουδιών, δε σας χάλασε το πέος με 6-4 ε?
Θα επανέλθω μάλλον αύριο, αλλά να συμπληρώσω μερικά πράγματα με αυστηρή δόση αυτοκριτικής:
- Ο @ChrisP πήγε να βάλει μια ακόμα καλύτερη γκολάρα με λόμπα, αλλά δεν του έκανε τη χάρη.
- Κάποια στιγμή, είχα 3-4 μέτρα χώρο, μου άφηναν τα μέτρα, φώναζε ο στρατηγός @Lupin “ΣΟΥΤ”, το πήρα απόφαση, έβαλα όση δύναμη είχα, και άφησα μια στάμπα στο σώμα του @kbil
- Τα κοντινά με τον kbil συνεχίστηκαν, σε ένα πανικό εντός της μικρής περιοχής που του έβαλα χέρι στα απόκρυφα σημεία, ενώ προσπαθούσα να βάλω γκολ με τακουνάκι και ούρλιαζε ο Lupin να του τη στρώσω
- Ο @dude είχε δίκιο στο φαγί, αυτή τη φόρα που άλλαξα ομάδα, τραβήχτηκα λίγο πιο πίσω αντί να είμαι συνεχώς μπροστά και να σπέρνω τον πανικό
- Για την ήττα, καρμικά φταίω εγώ, αφού 2 βδομάδες τώρα ήμουν ο μόνος που μίλαγε και τη φάγαμε στο κεφάλι, ενώ δεν ήμουν επουδενί στο αγωνιστικό επίπεδο που με έχετε συνηθίσει
Ωραία τα γράφεις γενικά ρε μπαγασα σε όλα, απορώ πως θα ξυπνήσεις για την “τηλεεργασια” σου, αλλά θέλω να εστιάσω λίγο σε αυτό. Πιστεύω από τα βάθη της ψυχής μου ότι η στιγμή στην οποία κάποιος αρχίζει να παίζει το οποιοδήποτε άθλημα για να γίνουν ωραίες φάσεις και να το ευχαριστηθουν όλοι, κι όχι αποκλειστικά για να κερδίσει, είναι και η στιγμή που όσοι παίζουν μπορούν να εκλάβουν τα μέγιστα από την φάση. Εννοείται πως επιδοκιμασα κάθε ωραία ενέργεια που είδα, γιατί όταν γουστάρεις το πώς παίζει και η αντίπαλη ομάδα, γίνεσαι κι εσύ καλύτερος. Άλλωστε πήγαμε για να περάσουμε καλά πρώτιστα, έτσι δεν είναι?
Αν και το πιστεύω ότι μπορείς να παίξεις και καλύτερα, νομίζω ότι είσαι πολύ αυστηρός. Ήσουν παρά πολύ καλός σήμερα, απλά δεν σου μπήκαν τα σουτ, όπως άλλωστε ούτε τα δικά μου.
Κι ένα τελευταίο που ξέχασα ε:
Παντελής - Ερυθρόλευκοι 4-4 ε
Είμαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου
Επίσης, ξεχάσαμε (αν το έχετε γράψει my bad) ότι κι ο @QuintomScenario πήγε να βάλει γκολάρα, που μου σκάει την τρίπλα και κάνει μια τακουνιά α λα Graffite Bayern-Wolfsburg 1-5 2009, αλλά δεν του βγήκε.
Το ανέφερα πολύ σύντομα…η τακουνια μου βγήκε πολύ καλά και πήγε στο δοκάρι δυστυχώς
Ήδη στις επάλξεις, κύριος. Δεν είμεθα όλοι σε διακοπές, αγαπητέ!
Μόνο μπράβο.
Όλη η ουσία των αθλοπαιδιών (και όχι μόνο) σε δύο παραγράφους.
Αλλαζεις 2-2 με 3-3 και 3-4 με 4-5 και εισαι ετοιμος.
Ωραια τα γραψατε ρε μπαγασηδες, θα σας ξαναδιαβασω με τον καφε
Ζήλεψα πολύ, ειδικά βλέποντας dude αγέραστο μετά από καμιά δεκαετία, αλλά έφευγα πρωί σήμερα διακοπές με οικογένεια. Ελπίζω να δόθηκε εκ νέου ραντεβού από Σεπτέμβριο και να τα καταφέρω! Η photo όλα τα λεφτά!
Παιδιά, εξαιρετική φάση η χτεσινή, νομίζω όλοι πέρασαν υπέροχα, άξιζε για κλείσιμο της σεζόν (ειδικά και για τον @QuintomScenario που βρέθηκε για λίγες μέρες στην από δω μεριά του Ατλαντικού). Καλές διακοπές σε όλους
Ψηφιακές αγκαλιές σε όλους.
ΥΓ. @The_Black_League να πω πως θα παρομοίαζα Παντελή όχι τόσο με Crouch καθώς δεν παίζει στο κουτί ούτε φουλ επίθεση αλλά περισσότερο με Pavel Nedved καθώς δεσπόζει στο κέντρο και έχει σουτ φαρμάκι. Εναλλακτικά ίσως και με Van Bommel αλλά σίγουρα μεγαλύτερο κομπλιμέντο να σε χαρακτηρίσουν Nedved, άρα μένω στην παρομοίωση με τον Τσέχο. Για άλλη μια φορά όμως το κείμενο που άξιζε να πλαισιώσει φορουμική μπαλίτσα, είσαι τιτάνας.