ζηλευω ρε λινατσες.
προσπαθω να οργανωσω δικια μου επιστροφη για τελη φθινοπωρου (αν με αφησει ο ελληνικος στρατος, γτχκτμτ)
Γεια σας, τώρα βρήκα χρόνο να διαβάσω τις ματζέστικ περιγραφές, δύσκολη μέρα η σημερινή (και έχουμε μέλλον ακόμα).
Πολύ δυνατό και ισορροπημένο ματσάκι χτες, πέρασα ανέλπιστα καλά παρότι εδώ και πολλά χρόνια η μπάλα δεν είναι πλέον το φόρτε μου. Όσοι αναρωτιέστε για τη λόμπα χτές, το ίδιο αναρωτιέμαι και γω, γενικά η φάση μου είναι πολύ πιο κοντά στη “ζεϊμπεκιά”.
Αναλυτικότερα:
Μπλε
@QuintomScenario: Μακράν ο πιο μπαλαδόρος των 10, μου θύμισε βραζιλιανους επιθετικούς χαφ των 90ς. Έχω την εντύπωση ότι το έβγαλε και λίγο στο ρελαντί το ματς. Αδικία τα δοκάρια.
@martian: Πάλι ρε έκανες ποδιά σε πρεσβύτερο; Ακούραστος αριστερός εξτρέμ, όποτε χάναμε τη μπάλα και έπρεπε να μαρκάρω, συνήθως έβλεπα έναν τύπο από τους Άμον Άμαρθ να έρχεται κατά πάνω μου. Και εδώ αδικία τα δοκάρια.
@kbil: Αμυντική εγγύηση και μας σκότωσε με τη σουτάρα στο τέλος.
@pantelis79: Ο ορισμός του box-to-box, μετανσάρκωση Γιάγια Τουρέ.
@Σπύρος: Ακούραστος και τρίτος άτυχος των απέναντι, είχε πολύ καλά τελειώματα με πλασέ που πέρασαν λίγο άουτ.
Κόκκινοι (το actual χρώμα φανέλας είναι irrelevant)
@Lupin: Είσαι πάλαβός, κουράστηκα και μόνο που το σκέφτηκα ότι είχες πάει για μπάσκετ πριν. Non-stop και πάλι.
@dude: Αγέραστος και βράχος στην άμυνα με τις γνωστές προωθήσεις και μια γκολάρα (μετά από γουλιά μαγικό ζωμό -aka μπύρα του χουλιγκάνου της κερκίδας @apostolisza8 ).
@nnnkkk: Ωραίες κινήσεις και παίξιμο με τη μία. Παίρνε περισσότερα σουτ, το έχεις.
@The_Black_League: Ο “έχω να παίξω 20 χρόνια” μου έβγαλε μία από τις καλύτερες ασίστ που μου έχουν τύχει ποτέ, με έξοχο γύρισμα από τα δεξιά και προς τα πίσω, ενώ η άμυνα είχε κλείσει προς το τέρμα. Τελικά καλά έβαλα το gif του Στελλάρα, βλέπω εμπνεύστηκες
@εγώ: Αφού απέφυγα το τράβηγμα προσαγωγό, όλα καλά.
Ωραία και η μάζωξη με τα σουβλάκια, τίμιο το κοντοσούβλι, αν και είχα πολύ υψηλό μέτρο σύγκρισης από ένα που είχα φάει εδώ προς Κρωπίαν όπου πηγαινοέρχομαι τις τελευταίες μέρες. Το τζατζίκι λίγο σοφτ αλλά δεν πειράζει.
Κάτι περίεργοι που δεν τρώνε ντομάτες μας διασκέδασαν.
Το ξανακάνουμε ευχαρίστως.
Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω
Καταρχάς, τρελή υπερβολή καθώς dude και Lupin ήταν φοβεροί σε όλο το ματς, και πραγματικά κανένας δεν υστέρησε από τους 10 στα καθήκοντα που ανελαβε. Το εννοώ υπερβολικά πολύ, το ματς δεν ειχε καν αδύναμο κρίκο.
Όσον αφορα αυτό με το ρελαντί… Δεν υπάρχει ούτε ένας μυς στο σώμα μου που να μην θέλει αντικατάσταση με καινούριο σήμερα. Οδήγησα μέχρι την παραλία 30 λεπτά και άλλα 30 λεπτά πίσω, και έχω ΠΕΘΑΝΕΙ. Δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια το ποσό κουρασμένος και αποτελειωμενος είμαι αυτήν την στιγμή .
Όσον αφορά τα δοκάρια οκ μπορείς να πεις ότι θα μπορούσα να είμαι λίγο πιο τυχερός, αλλά μπορείς να πεις ότι θα μπορούσα να έχω σουτάρει και 10 εκατοστά πιο δίπλα
Ας κάνω και εγώ έναν μίνι απολογισμό/σχολιασμό του ματς:
Μπλε:
@QuintomScenario: Όπως ανέφερα και παραπάνω, μεταγραφή αεροδρομίου. Ο ίδιος λέει πως χρειάζεται να χάσει κάποια κιλά, μα φυσικά όταν άρχισε το ματς αυτό πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και μοίρασε θέαμα με αέρινο στυλ, πολύ πολύ καλή κοφτή ντρίπλα και υψηλό ποδοσφαιρικό IQ. Ειδικά το τακουνάκι-Γκραφίτε έπρεπε να μπει. Μπαλαδόφατσα από τις λίγες.
@kbil: Βράχος στην άμυνα, ίσως ο μόνος από εμάς που μπόρεσε να ανακόψει επιτυχώς τον Lupin κάθε φορά που τον μάρκαρε. Σουτ φαρμάκι, παρουσία που δίνει boost στην ομάδα + καλός τέρμας.
@pantelis79: Τα είπαμε και πιο πάνω, ορθώς μιλάει για ορισμό του box to box ο Κρισπ. Κόβει και ράβει σε κάθε γωνία του γηπέδου. Από την άμυνα, τα φτερά, το κέντρο, στο κουτί, ένα πολυεργαλείο-χαμαιλέοντας. Χθες νομίζω πάτησε περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή από ότι συνήθως.
@Σπύρος: Μηχανάκι, μπαλαδόρος και με ποικιλία στο επιθετικό παιχνίδι. Κρίμα να μην βάλει γκολ, μερικές φάσεις απλά δεν τον ήθελαν. Υπερπολύτιμη μονάδα που όργωσε το γήπεδο στα άκρα.
@Εγώ: Νομίζω πρώτη φορά παίζω τόσο επιθετικά για τόσο χρονικό διάστημα. Πλάκα είχε, πρέπει να βελτιώσω την ντρίπλα μου (όχι πως είχα ποτέ). Οι ποδιές ελπίζω να μπουν κανονικά στο ρεπερτόριο, τώρα αρχίζω και τις εξασκώ. Στο τέλος ξέμεινα από δυνάμεις (αλλά δεν έπαιξα και τέρμα, ίσως να έπρεπε τελικά να κάτσω και λίγο στα γκολποστ και να μην είμαι ξεροκέφαλος). Ήθελα ειδικά να μπει το δεύτερο δοκάρι που ήταν σουτ στην κίνηση. Φευ!
Κόκκινοι στην ψυχή:
@Lupin: Λογικά δουλεύει με μπαταρίες. Μπαλαδόφατσα ως γνωστόν, με εκρηκτική επιτάχυνση, πλουραλισμό στο παιχνίδι του, έξυπνο παιχνίδι και ηγετικά χαρακτηριστικά.
@Dude: Ο ορισμός της ηγετικής φυσιογνωμίας, φοβερός στην άμυνα (ακόμα με κόβει), μυαλωμένος playmaker στο κέντρο, έβαλε και άπιαστο γκολ χθες.
@ChrisP: Ο επιθετικός που μυρίζεται το γκολ, φαίνεται. Τον θυμάμαι και σε παλιότερες τιτανομαχίες, ανέκαθεν είχε την αύρα ενός παίκτη που τον βλέπεις και λες “οκ, μπορώ να τον μαρκάρω, δεν είναι πρώτο μπόι ούτε ο πιο γρήγορος”. Φυσικά τα φαινόμενα απατούν, νομίζω οι καλύτερες και πιο έξυπνες κινήσεις του γηπέδου προέρχονται από αυτόν και απέδειξε άλλη μια φορά πως έχει άψογα τελειώματα (και δεν εννοώ την ζεϊμπεκιά). Αλεπού.
@nnnkkk: Πολύ συντηρητικός ο φίλος από δω, νομίζω πρώτη φορά τον είδα σε ανασταλτικό ρόλο για τόσο χρονικό διάστημα. Έδειξε πως είναι ικανότατος και σε αυτή τη θέση, σίγουρα όμως οι αρετές του ξεδιπλώνονται περισσότερο στο τρίτο μισό του γηπέδου.
@The_Black_League: Αδίκως έπαιξε φοβισμένα. Πολύ πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα, λίγο διστακτικός σε φάσεις που ήταν και το μόνο πράγμα που τον κράτησε πίσω. Την μια φορά που έκανε ντου στην περιοχή μας τον μάρκαρα πολύ στενά και παρ’όλα αυτά έβγαλε άψογη, αξιοζήλευτη assist. 1-2 τιτανομαχίες θέλει ακόμα για να ξεθαρρέψει, είναι πασιφανές πως είναι κάτι παραπάνω από ικανός όχι μόνο στο παρκέ αλλά και στο χόρτο. Σίγουρα θα τον ήθελα για παρτενέρ στην άμυνα και νομίζω θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο του να παίξει σαν full back.
Πάντα τέτοια!
Άντε, να πω κι εγώ δυο κουβέντες.
Μπλε:
@QuintomScenario ρε αρχίδα, μια χαρά είσαι, παρ’ όλα τα περιττά κιλά. Είναι πολύ δυνατός, ψύχραιμος, ομαδικός, πήγαινε για την καλή προσπάθεια και κρίμα που δε χρίστηκε σκόρερ.
@kbil χαλύβδινος στην άμυνα. Χτύπησε στον τετρακέφαλο και κάθησε τέρμα αρκετή ώρα γι’ αυτόν τον λόγο, όμως μπήκε μέσα στο τέλος και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα με σουτ-τηλεφώνημα.
@martian με αρκετά βελτιωμένη φυσική κατάσταση, έριξε πολλά τρεξίματα, έβγαλε τη γλώσσα στους αντιπάλους, έκανε τις μαγικές του κινήσεις αλλά τον πρόδωσαν τα κωλοδοκάρια. Πολύ καλός.
@Σπύρος παίζω κάθε βδομάδα μαζί του, πολύ καλά πνευμόνια, αξιόπιστο τέρμα (κι ας έφαγε τη λομπάρα του @ChrisP), ξέρει μπαλίτσα, αυστηρός με τον εαυτό του.
@εγώ μπέρδεψα λίγο την ομάδα μου αλλάζοντας θέσεις, αλλά μου βγήκανε ορισμένα σουτ και έτσι φάνηκα αρκετά σκοράροντας, έπαιζα με χάπια και σήμερα είμαι τα ίδια σκατά με χτες , ευτυχώς δεν είμαι χειρότερα. Πιστεύω βοήθησε το σημερινό δίλιτρο μπύρας
Κόκκινοι:
@Lupin η γνωστή ηγετική φυσιογνωμία, παίρνει πρωτοβουλίες, έβαλε ένα πολύ καλό προσωπικό γκολ, kudos μόνο και μόνο που ήρθε μετά από ματς μπάσκετ, οι υπόλοιποι θα πίναμε μπύρες μετά το μπασκετάκι, δε θα πηγαίναμε για ποδόσφαιρο . Σκύλος.
@ChrisP έβαλε δύο εκπληκτικά γκολ σε εκτέλεση, τόσο η λόμπα όσο και το σουτ στο γάμμα ύστερα από την ασίστ του @The_Black_League ήταν στα τρία καλύτερα γκολ της βραδιάς μαζί με το τελευταίο του @kbil. Βρίσκει σιγά-σιγά τη φόρμα του.
@The_Black_League είδες τι καλά που έπαιξες ρε; Είπαμε, άμα είσαι καλός στο ένα άθλημα, λογικά είσαι adequate και στο άλλο. Καλώς πήρες τα παπούτσια, θα ακολουθήσουν κι άλλα ματσάκια hopefully. Η μπαλίτσα είναι και πιο ασφαλής
@dude τρομερός στα αμυντικά καθήκοντα, έβαλε κι ένα πολύ ωραίο γκολ για το 4-4, έπαιξε και τίμια, αλήτικη μπάλα στο τραπέζι μετά, παίχτης που ο καθένας θα ήθελε στην ομάδα του.
@nnnkkk αυτός με το πιο φαρμακερό σουτ, αν τολμούσε λίγο παραπάνω ίσως έγραφε κάποιο από τα highlights της βραδιάς.
Ουδέτεροι:
@apostolisza8 αλήτης ολκής, το μόνο που έκανε ήταν να πίνει μπύρες στον πάγκο και να φυτιλιάζει ό,τι και όποιον μπορούσε, και καλά είχε χτυπήσει τον αστράγαλο αλλά πιστεύω ότι επίτηδες υποκρίθηκε τον τραυματία για να μπορεί να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερό του όπλο χωρίς αντιρρήσεις, δηλαδή το στόμα του.
Ωραία τα είπατε παίδες, δεν έχω να συμπληρώσω και πολλά, καθώς σέρνω το κουφάρι μου σήμερα, ερωτώμενος πως γινόταν δέκα-δεκαπέντε καλοκαίρια πριν, να έτρωγα όλο το πρωινό/μεσημέρι στην θάλασσα, το απόγευμα να έπαιζα μπάσκετ μέχρι λιποθυμίας, μετά βραδάκι μπάλα και καπάκι σουβλάκια, όπου εκεί κανονίζαμε τι θα κάνουμε το βράδυ, δηλαδή μάζεμα σπίτι για καμιά ταινία ή απλά ξενύχτι…
Να ρίξω τον οβολό μου όμως και το κατεβατό :p, αρχίζοντας με τα αγωνιστικά και με πρώτη παρατήρηση/ανακούφιση, ότι μετά από 2 μήνες εβδομαδιαίων αθλοπαιδιών, αν εξαιρέσουμε το μικρό καταγματάκι του @apostolisza8 (που τέτοιοι τραυματισμοί, είναι στο πρόγραμμα), την βγάλαμε καθαρή και δεν είχαμε κανένα -χτύπα ξύλο, φτου φτου- χοντρό θέμα, χιαστούς, μηνίσκους και τέτοια δηλαδή.
Βλέποντας διαρκώς τέτοια περιστατικά σε φίλους μου ή γενικότερα ακούγοντάς τα από παιδιά που ήδη, σαν και μένα, πλησιάζουν στα 40, συν το γεγονός ότι έχω κόψει και την συστηματική γυμναστική εδώ και 2 χρονάκια, νιώθω όλο και περισσότερο τα σωματικά μου όρια και έχω αρχίσει πρώτη φορά να νιώθω ‘‘ευάλωτος’’ και φοβικός απέναντι στο ενδεχόμενο ενός τραυματισμού που θα κρατήσει off από την αγαπημένη μου διασκέδαση…
Γενικά basket και (παλαιότερα κυρίως) η μπάλα, ήταν και θα είναι οι αγαπημένες μου μορφές διασκέδασης -δηλαδή αν μου πεις ‘‘εισιτήρια avant premiere Dune part 2 πχ (ας πούμε ένα αναμενόμενο blockbuster τώρα, με παρουσία cast κτλ) αυτή τη στιγμή με δώρο promo από νέο Fields of the Nephilim ή μπασκετάκι σε Eurohoops’’, πάω δεύτερο χωρίς σκέψη . O @dude καταλαβαίνει, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν, το πόσο αγαπάμε γενικότερα τα sport και πόσο μας ‘‘γεμίζει’’ η ενασχόληση με αυτά.
Νομίζω είμαι προορισμένος να γίνω στα 50 ή 60 μου από αυτούς τους περίεργους ‘‘μπασκετοπατέρες’’ στα συνοικιακά γηπεδάκια, που βαράνε 10/11 τρίποντα με 2 άτομα κρεμασμένα πάνω τους, χωρίς καν να κοιτάνε που πάει η μπάλα και στην επόμενη φάση ζητάνε φάουλ με το παραμικρό, ενώ ταυτόχρονα σου εξηγούν και τους κανόνες… αν γίνω και ‘‘ποδοσφαιροπατέρας’’, θα ήθελα πάντως να έχω μπάκα μέχρι απέναντι, αυτοί συνήθως είναι τα πιο τζιμάνια σε τέτοιες περιπτώσεις, που αράζουν κέντρο, ‘‘διαβάζουν’’ το ματς και τρέχουν 1 με 2 φορές σε όλο το ματς, οι οποίες φορές είναι πάντα γκολ…
Ο ‘‘κρυφός’’ λόγος που μπήκα τόσο ζεστά στην όλη φάση basket/μπάλα του forum anyway, είναι ότι η παρέα (την ποιότητα της οποίας, και εκτός και εντός γηπέδου, δεν σχολιάζω καν), μου βγάζει μια ασφάλεια παραπάνω, από το να παίζω με αγνώστους σε κάποιο τσιμεντένιο γήπεδο στο Γουδί ή την Πανόρμου ή σε κάποιο τουρνουά 7x7 στα βόρεια ή νότια προάστεια, που οι μισές φάσεις ‘‘βρωμάνε’’ τάπες στο γόνατο, μανούρα και τσαμπουκάδες!
Οπότε ναι, σαν ένα πρώτο αγωνιστικό σχόλιο, να πω ότι χαίρομαι που εμείς οι 38+ ήμαστε οκ μετά από 8 μπασκετομαχίες και 1 τιτανομαχία, οι οποίες ήταν όλες αρκετά απαιτητικές και αρκούντος έντονες (δεν ξεχνάω εκείνο το 3ο μονό στο 4on4 μας, πριν κανένα μήνα, ότι πιο competitive έχω παίξει φέτος - και χτες έπαιζα διπλό μπάσκετ πριν τη μπάλα, με συμπαίκτη που του έβγαζα alley oop στις αντεπιθέσεις για κάρφωμα, just sayin δηλαδή για το πόσο ψηλά τοποθετώ εκείνο το ματς )!
Στα του ματς, το μοίρασμα των ομάδων θεωρώ ήταν ιδανικό και αυτό φάνηκε στο πλαστικό χορτάρι του MAC, αφού το ματς είχε πολλές φάσεις, πολλά τρεξίματα, καλές συνεργασίες, ωραίες προσωπικές στιγμές -μια τουλάχιστον για τον κάθε ένα- και κυρίως μια στρωτή ροή στο σκορ, όπου δεν θα έλεγες ότι κάποια ομάδα υπερτερεί συνολικά της άλλης. Πάντα 1 γκολ μπροστά κάποια ομάδα, μετά από 5-10 λεπτά ισοφάριση κοκ, μέχρι το τελευταίο 5λεπτο που καθόρισε και την νικητήρια ομάδα.
Στα των νικητών, θα δώσω μεγάλο kudos σε @pantelis79, που θεωρώ ότι έκανε το καλύτερο του ματς από όσα έχουμε παίξει μαζί στις τιτανομαχίες, απανταχού παρών σε κάθε μεγάλη φάση, ο ορισμός του box to box, ενώ έκανε και σωστές, διαβασμένες κινήσεις χωρίς τη μπάλα. @martian του βγήκε σε πολλές στιγμές το μπασκετικό του all star profile και κέρασε δοκάρια, ποδιές και θέαμα, @Σπύρος παραλίγο να του βγάλω τον φακό σε μια φάση κατά λάθος αλλά δεν μάσησε, σκυλί του πολέμου και αυτός (και αρκετά άτυχος σε μερικά τετ α τετ αλλά ΑΕΚτζής γαρ, καταλαβαίνω και συμπονώ), όπως και ο @kbil ο οποίος έκανε όλη τη ‘‘βρωμοδουλειά’’ και ήταν το γρανάζι της καλό-λαδωμένης μπλε ομάδας. Άμυνα, επίθεση, τέρμα, you name it, πανταχού παρόν -ενώ με κέρασε 2-3 επικά ‘‘ωπα’’ όταν προσπάθησα να τον τριπλάρω σε κάποιες φάσεις (ο σκύλος έπαιζε ρε με θλάση στο μισό ματς).
Last but not least στο αγωνιστικό μου ρηπόρτο, λόγω του ότι ήταν η guest εμφάνιση της εβδομάδας (συνεχιστής του σερί των @plex27 , @samis και @eviL που όλοι τους μας τίμησαν, κατά την διάρκεια των διακοπών τους), ο @QuintomScenario κατέφθασε με μπλουζάκι-meme από Attack of the Clones και κάπου εκεί μετάνιωσα που δεν έφερα και εγώ το Phantom Menace μπλουζάκι μου από το 1999 (το δοκίμασα το πρωί σπίτι και ήταν σαν μπουστάκι), ώστε να βγει μια επική φωτό που θα μνημονευόταν για πάντα (λέω εγώ τώρα ‘‘για πάντα’’, μόνος μου ).
Επική μορφή και ωραίος τυπάς όσο τα είπαμε -τόσο όσο βέβαια, δεν ήθελα και εγώ να τον μονοπωλήσω μιας και όλα τα παιδιά θέλαμε να πούμε μια κουβέντα παραπάνω μαζί του-, βασικά αυτό που συνόψισε εξαιρετικά και ο @The_Black_League παραπάνω: καλώς ή κακώς ο γραπτός λόγος και δη σε μια καθημερινή ‘‘ρουτίνα’’ όπως είναι ένα forum, είναι εύκολο να παρερμηνευτεί και το ύφος του καθενός να ζυγιστεί λάθος από τον αποδέκτη των απαντήσεων του. Έχουμε ανταλλάξει διάφορα ανά καιρούς -και σίγουρα στο μέλλον θα διαφωνήσουμε αρκετά, σε πολλά πράγματα ακόμα-, αλλά από κοντά αρκεί μια κοψιά να ρίξει ο ένας στον άλλο (+ μερικές ‘‘σακούλες’’ στο γρασίδι εκατέρωθεν ) για να καταλάβουμε ότι άνετα θα κάναμε ένα καλό παρεάκι, λέγοντάς τα για ώρες…
Στα του παιχνιδιού, ξεκάθαρα μπαρουτοκαπνισμένη περίπτωση ανθρώπου που έχει φάει με το κουτάλι τα 5x5 και τα 8x8 της Αττικής και του Μεγάλου Μήλου, στην αρχή ζήτησα στα μουλωχτά να τον πάρουμε ομάδα μας -γιατί μπάνισα την περίπτωση του με τη μια- αλλά ο @pantelis79 ‘‘κάτι ήξερε’’ και τον κράτησε μαζί του.
Φαντεζί αλλά και ουσιαστικός, σε μια ομάδα με box to box παίκτη να φυσάει, 2 σκυλιά του πολέμου να ρυθμίζουν κέντρο και άμυνα και ένα wild card σαν τον @martian , χρειάζεσαι και τον all around πολυθεσίτη που θα βγάλει θέαμα και ουσία σε κάθε θέση που θα κληθεί να παίξει. Ηγετική μορφή των μπλε!
Το παρακάτω
ήταν το πρώτο πράμα που θέλησα να γράψω και εγώ για αυτόν αλλά με πρόλαβε!!
Θα προβοκάρω και λίγο λέγοντας ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν το πραγματικό Anakin vs Obi Wan και όχι αυτές οι σαχλαμάρες της Disney
Στα της μπαρουτοκαπνισμένης Κόκκινης Αρμάδας, πέσαμε ηρωικά αλλά ένδοξα, πήγαμε στο τέλος να πάρουμε το ματς όμως οι Μπλε ήταν πιο αποτελεσματικοί και ήρθε η ήττα υπό φυσιολογικούς όρους στο τελευταίο 5λεπτο:
Αρχικά, πως να μην εκθειάσω @ChrisP, για το γκολ την βραδιάς και ταυτόχρονα για την πιο αστεία φάση του ματς -η οποία για δευτερόλεπτα με σκάλωσε, γιατί φοβικός γαρ, σκέφτηκα τα χειρότερα, αλλά τελικά ούτε καν! Ήταν @ChrisP όπως τον θυμάμαι στις προ 10ετίας τιτανομαχίες, παίκτης-ρυθμιστής του ματς και Ζιοβάνι προ Σέμου, όπου το έξυπνο παιχνίδι του ξεκλείδωνε και την υπόλοιπη ομάδα! Τρομερή εμφάνιση, η μπάλα του αγώνα ήταν να την πάρει σπίτι του, αν κερδίζαμε!
@nnnkkk είναι γνωστός μπαλαδόρος υψηλής τεχνικής και κλάσης, τον ‘‘σπαταλήσαμε’’ λίγο χτες με το να μην τον τοποθετούμε full επίθεση και μόνο -νομίζω ίσως αυτό μας στοίχησε το ματς- και τον είχαμε να τρέχει αρκετά σε όλες τις θέσεις. Παρ’ όλα αυτά, έβγαλε φάσεις, τρομερά σουτ και αν δεν γινόταν draft με εμάς, ίσως να παίζαμε αρκετά διαφορετικά -λιγότερο με συνδυασμούς και περισσότερο με μακρινές μπαλιές και κούρσες-. Πήγε να πάρει το ματς με μαγικό τακουνάκι ανάμεσα σε 3 παίκτες, του φώναξα να μου δώσει δίπλα που ήμουν ανοικτός για σουτ, αλλά μεταξύ μας, ούτε εγώ θα την έδινα εκεί , τα μεγάλα γκολ θέλουν ρίσκο και πρέπει να μπορείς να δεχτείς και τη θετική και την αρνητική τους έκβαση. Ξαναπαίζω εύκολα συμπαίκτης του, αλλά την επόμενη τον θέλω κυρίως επίθεση (+ όπως είπα και χτες σε μια φάση, οφείλουμε την επόμενη ίσως Τιτανομαχία, να την παίξουμε στα λημέρια του, αρκετά έχει τραβηχτεί προς τα βόρεια).
@dude θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά παίζουμε αισίως μαζί μπάλα -αν συνυπολογίσουμε τις πρώτες τιτανομαχίες και το διάστημα 2012-2019 που είχαμε δική μας ομάδα 8x8-, τουλάχιστον μια 15ετία και δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που λέω πάντα: Πρόεδρος και Αρχηγός 2 σε 1, είναι ο αγαπημένος μου συμπαίκτης όλων των εποχώνε και με τη χτεσινή του εμφάνιση, καταλάβατε και οι υπόλοιποι το γιατί.
Και last but not least, η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, ο @The_Black_League επιβεβαίωσε όσα λέγαμε παραπάνω, ότι αν είσαι αθλητικός τύπος και καλός σε ένα άθλημα, δύσκολα θα είσαι κακός και στα άλλα. Γρανιτένια άμυνα, πολύ καλές τοποθετήσεις, άκουγε όταν γαύγιζα και έπαιρνε θέση αμέσως, γενικά αμυντικό τσακάλι παλαιάς κοπής ενώ έδειξε δείγματα από το επιθετικό του ταλέντο, σε μια απίθανη συνεργασία με @dude και ασιστ στη γκολάρα του δεύτερου! Πήρε παπούτσια στο χρώμα που του αρέσει, πήρε και το βάπτισμα του πυρός δεν τον αφήνουμε να ξανακλωτσήσει μπάλα μετά από 20 χρόνια πάλι, εννοείται σε μελλοντικές Τιτανομαχίες τον θέλω by my side.-
Ευχαριστώ και για τα καλά σας σχόλια γύρω από την αφεντιά μου… πνευμόνια έχω ακόμα, δυστυχώς έχω χάσει σε ένα βαθμό το όποιο τεχνικό επίπεδο είχα παλιά -γιατί με την μπάλα ψιλοχωρίζουν οι δρόμοι μας εδώ και κάμποσο καιρό- ενώ και τα πόδια δεν συγχρονίζονται πια με το μυαλό. Το καλύτερο που μπορώ να δώσω πλέον, είναι ταχύτητα, λίγο έκρηξη, μερικές ορθολογικές τοποθετήσεις στο γήπεδο και κυρίως να ‘‘διαβάζω’’ κάπως το ματς και να γαυγίζω ακατάπαυστα στους υπόλοιπους για το τι να κάνουν … δεν είναι η μπάλα η καλύτερη μου πλέον, αλλά την Τιτανομαχία μας την γουστάρω οκ και εννοείται θα στηρίζω όσο μπορώ…
Α και βέβαια ο @apostolisza8 , μια κατηγορία μόνος του: ο μοναδικός άνθρωπος που κάνει trash talk χωρίς καν να υποστηρίζει την μια ή την άλλη ομάδα, χωρίς καν να παίζει βασικά, πίνοντας την μπυρίτσα του και ακούγοντας τη μουσικούλα του στον πάγκο. Αυθεντικός χουλιγκάνος και παρίας των γηπέδων, έδωσε την νότα που χρειαζόταν η χτεσινή μάχη για να γίνει από γαμάτη → το τέλειο.-
Στο after, σουβλακάρες ολές, καταλάβατε όλοι τι φλώρος είμαι που δεν μου τα έφερε ποτέ και κοιτούσα το πάτωμα
Δεν κατάλαβα ότι ο φίλος που ήρθε ήταν ο @drenie (αλλά έτσι είναι το family, σουξουμουξου πηγαδάκια ), hail όπως και να έχει και next time να πούμε και καμιά μλκία παραπάνω!
Αυτά ρε μάγκες, καλά μας ήταν, καλά περάσαμε, να το επαναλάβουμε από Σεπτέμβρη, να μας έρθουν ξανά ξενιτεμένοι (@Giasonas σε περιμένουμε, όπως πάντα) και… αυτά, καλή ξεκούραση και καλές διακοπές σε όλους -και προσέχετε ε -
υγ. Δεν κρατιέμαι με τίποτα δυστυχώς, μπασκετάκι σήμερα σε Γουδί, που από 2οn2 μετατρέπεται σε διπλό με τοπικά αλάνια. Έχω πάρει φόρα, κομμάτια ή όχι δεν μασάω τίποτα, οριακά καρφώνω στην μια μπασκέτα από τις δύο (πιο κοντή) οπότε κάνω αυτό το ‘‘ψέμα’’ που αφήνω με lay up τη μπάλα στο καλάθι και ‘‘κρεμιέμαι’’ ελάχιστα, έχω μπει σε φουλ ρυθμό και…
μάλλον μου την χρώσταγε οπότε δεν θα παραπονεθώ (αν και πρήστηκε σαν το κεφάλι μου), Αύγουστο θα έχει λίγη μυϊκή ενδυνάμωση, χαλαρά σουτάκια στην μπασκετούλα που έχουμε στο πατρικό μου, ξεκούραση και από Σεπτέμβρη τα λέμε ξανά μάγκες, στα παρκέ/πλαστικά γρασίδια της Αθήνας
υγ2. Λίγο πριν κόψω για Ψυχικό, να αφήσω @ChrisP , ξαφνικά βλέπω @apostolisza8 on fire να κολλάει μούρη σε τζάμι αριστερά και να βρίζει διερχόμενο όχημα… ΕΧΩ ΚΛΑΣΕΙ ΜΕΝΤΕΣ και σκέφτομαι πως διάολο θα γλιτώσουμε αν βγάλει κάποιος κάνα όπλο, για μερικά κλάσματα δευτερολέπτου + ότι έχω μέσα οικογενειάρχη @ChrisP και πως μπλέξαμε έτσι με τον νεαρό παρία του Παγκρατίου… τελικά ήταν @martian και false alarm, αλλά πήγε η ψυχή μου στη κούλουρη!!!
Εγώ άπλα άκουσα τον @apostolisza8 να μου φωνάζει κάτι σαν “θα τα πούμε στο φανάρι” αλλά λέω νταξ, αργά για καγκουριές και έτσι συνέχισα την πορεία μου
Επίσης, τι να κλάσει το μπασκετάκι πριν την μπάλα σε σύγκριση με το να γυρνάς σπίτι και να κυνηγάς κατσαρίδες από τη 1 μέχρι τις 4 και εν τέλει να φεύγεις εσύ από το σπίτι και όχι αυτές. Ξύπνησα 9 για δουλειά με κακό ύπνο και άγχος και ένιωθα πως α) δεν είχα ξεκουραστεί εδώ και 1 μήνα, β) είχα φάει ξύλο. Το χειρότερο δυνατό after, ειδικά μετά από μπαλίτσα. Εγώ σκεφτόμουν πως θα κάνω ένα μπανάκι, ένα επεισόδιο Peaky Blinders χυμένος στον καναπέ και ύπνο, αλλά που…
Να κάνω και εγώ μια συνολική αποτίμηση της σεζόν πάντως. Οι φορουμικές αθλοπαιδιές που καθιερώθηκαν ήταν ένα από τα highlights μιας αρκετά άχρωμης χρονιάς μέχρι τώρα για εμένα. Βασικά, ποτέ δεν έπαιζα με σταθερό ρυθμό και είναι κάτι που πάντα ήθελα. Η μπάλα ήταν ανέκαθεν η γυμναστική μου και στο σχολείο έπαιζα αρκετά, ε και μέχρι τα 19-20 μου συνέχισα να παίζω αραιά και που (και κυρίως με παιδιά από εδώ, μέχρι που έσπασε η φάση). Όντας πλέον 28, όλα αυτά τα χρόνια απλά είχα πάψει να έχω επαφή με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, κάτι που το πλήρωσα και σαν φυσική κατάσταση (τώρα έχω αρχίζει να στροφάρω πάλι σιγά σιγά, έχω πολύ δρόμο ακόμα) αλλά και σαν εμπειρία (νιώθω πως δεν έχω παίξει όσο ήθελα). Αυτό που όμως με κάνει να περνάω τόσο καλά στα παιχνίδια μεταξύ μας (εκτός του ότι είστε τυπάρες όλοι) είναι πως ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω άνετα να παίζω μπάσκετ/μπάλα και έτσι το ευχαριστιέμαι πολύ πολύ περισσότερο. Είναι μια δραστηριότητα που λατρεύω, αλλά σπανίως είχα την ευκαιρία να το απολαύσω τόσο. Γνωρίζω πως δεν έχω ιδιαίτερες ικανότητες και αυτό, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες, μου κόστισε (ήμουν και λίγο softie). Ξέρετε, λίγο παγκίτης, λίγο θεατής, λίγο να νιώθω ο τελευταίος τροχός της αμάξης και έξω από τα νερά μου. Ποτέ δεν ήμουν ανταγωνιστικός, δεν γούσταρα κόντρες και καγκουριές, έχετε υπάρξει όλοι 17-18-19 χρονών, ξέρετε πως πάνε αυτά σε σχολεία και γειτονιές. 'Ετσι λοιπόν, χαίρομαι αφάνταστα με το γεγονός πως μπορώ να παίξω με μια παρέα που δεν νιώθω πως έχω να αποδείξω κάτι και πως οκ, θα κάνω τα λάθη μου και όλα καλά στο τέλος.
Τέλος ο μονόλογος, καλή αντάμωση να έχουμε και καλά να περνάτε!
Ρε σεις, πραγματικά ωραία η φάση που έχετε στήσει, φαίνεται και στις “μεθεόρτιες” φωτογραφίες σας το πώς περνάτε από το ύφος που έχετε (σχεδόν όλοι!)! Μπράβο σας!
Εννοείται ότι διαβάζουμε ανελλιπώς τις ανταποκρίσεις και όσοι δεν λαμβάνουμε μέρος! Εγώ δεν συμμετέχω σε αθλοπαιδιές εδώ και κάμποσα χρόνια, κάνω μόνο solo προπόνηση, αλλά θα ήθελα να βρεθώ κάποια στιγμή σε κάποια μεριά, να σας καμαρώνω! Πρέπει να είναι όντως παράξενο το συναίσθημα να βλέπεις για πρώτη φορά κάποιον που ήδη γνωρίζεις!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!
Για μένα, το νο.1 είναι αυτά. Να παίζεις με άτομα με τα οποία να μπορείς να κάνεις και παρέα πριν ή μετά, μια φορά να κερδίζεις, μια φορά να χάνεις και στο τέλος να φεύγουμε όλοι υγιείς από εκεί. Ανταγωνισμούς έχουμε σε πολλούς άλλους κλάδους της ζωής μας, προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να έχω ανταγωνισμό και στη διασκέδασή μου. Είστε ωραίοι, θα προσπαθήσω όσο μπορώ και αντέχω να συμμετέχω στις φορουμικές αθλοπαιδιές.
Καλημέρα και από μενα
Τα έγραψε όλα ο φίλος Ίαν πριν για όσους θέλανε να δώσουν παρόν ή το σκεφτοντουσαν
Πολύ ευχαρίστως στην επόμενη φορά να δώσω και γω παρον
(Ήμουν σε άδεια. Επέστρεψα σήμερα)
Καλές διακοπές σε όσους όλους!!!
Σε όλους σας
Γαμω τα πληκτρολόγια μου
Με το μολυβάκι κάνεις edit το post
Παντελή δε το χω ρε φίλε με τη τεχνολογια😁
Χθες βράδυ πέρασα μια από τις χειρότερες βραδιές της ζωής μου, χωρίς υπερβολή
Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, Δευτέρα πρωί ξύπνησα με ελαφρώς πρησμένο μάγουλο σε ένα θέμα που έχω εδώ και χρόνια με απονεύρωση δοντιού, το οποίο δεν φαίνεται να έχει μόνιμη λύση εκτός της εγχείρησης, την οποία έχω αποφύγει με βραχυπρόθεσμες λύσεις τύπου αντιβίωση, και την ελπίδα να μην εμφανιστεί ξανά η μόλυνση.
Έλα που η κατάσταση χειροτερεύει ώρα με τη ώρα και εχω ραντεβού με specialized οδοντίατρο στο Ψυχικό σήμερα στις 7.
Δευτέρα βράδυ στις 8 ψηνομουν στους 39 πυρετό, και είχα φρικαρει και για κοβηντακι αν και το πέρασα πριν 45 μέρες. Έκανα τεστ όμως και βγήκε αρνητικό ξεκάθαρα, ενώ θα κάνω και σήμερα ένα σε λίγο. Να μην τα πολυλογω , έκανα πυρετό μέσα στο κατακαλοκαιρο όλο το βράδυ μέχρι τις 7 τα ξημερώματα, και η οποιαδήποτε κίνηση του σώματος με πονούσε σε ολόκληρο το σώμα. Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ στην ζωή μου τόσο σκατά, πραγματικά ένιωθα ότι με χτύπησε νταλίκα και δεν έπεφτε για 10 ώρες ο πυρετός.
Σήμερα πολύ καλύτερα αλλά όλο το μάγουλο έχει πρηστεί, κι αν η οδοντίατρος προτείνει εγχείρηση θα την κάνω την Πέμπτη διχως δισταγμό.
Εσείς καλά? Τουλάχιστον ήμουν πλήρως υγιής την Κυριακή που παίξαμε
Ο πυρετός σου μίλησε καθόλου; Μήπως σου είπε “θα παίρνω όλο το βράδυ τσουτσουνάκι μου;”
Δόντι είναι μανίκι, πέρισυ που έκανα πρώτη φορά απονεύρωση σε ένα δόντι + σχεδόν ταυτόχρονα εξαγωγή φρονιμήτη (Ψυχικό και εγώ σε trustworthy έμπειρη οδοντίατρο, the plot thickens ), είχα ένα 40άρι πυρετό 3-4 μέρες + απώλεια 3-4 κιλών τουλάχιστον από την ταλαιπώρια, συμπάσχω με οποιονδήποτε έχει θέματα με δόντια… πέρα του ότι έχω ξέρωγω 12 τουλάχιστον σφραγίσματα, ξεκινώντας από τα 6-7 μου γιατί μέχρι και σήμερα, δεν μπορώ να βάλω φρένο στη ζάχαρη (καφές με 3-4 κουταλιές κτλ), τα οποία μου έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο
Εγώ πατερίτσα σήμερα τελικά, fail με το μπασκετάκι χτες, πρήστηκα πολύ περισσότερο από όσο υπολόγιζα και δεν το πατάω για κανένα λόγο, θα φύγει ο μισός+ Αύγουστος με κουτσό, πάνε τα όποια πλάνα για χαλαρά σουτάκια ή κανένα τρεξιματάκι μέχρι τις 20…
Και δεύτερο αρνητικό τεστ κοβηντ οπότε όλα καλά από εκείνο το μέτωπο.
Για το δόντι… Μόλις μου διέλυσαν όλο το είναι.
Απίστευτος πόνος.
Την καλησπέρα μου στο νοσοκομείο των τιτάνων, περαστικά σε όλους
Περαστικά!
Ο πονόδοντος είναι από τους χειρότερους πόνους, συμπάσχω…