Η μάχη των τιτάνων

Κανονίστε κ.κ. @QuintomScenario και @Lupin, που αρέσκεστε και στα plot twists (πώς το μιλάω έτσι το Εγγλέζικο, ο άτιμος;), να μας αποκαλύψετε στο μέλλον, ότι σε ανύποπτη στιγμή προχθές, όταν δεν παρατηρούσαμε οι υπόλοιποι, κανονίσατε σύντομη μονομαχία Anakin/DV vs.Obi-Wan, προς επίλυση των προαιώνιων “διαφορών” και τώρα μετράτε τις πληγές σας.

Φαντάζομαι κλωτσιά στο πρόσωπο του QS από Lupin, η οποία προκάλεσε πρήξιμο κι επίπτωση στο δόντι, αλλά ταυτοχρόνως, λόγω του ότι ο εξ Αμερικής ορμώμενος είναι solid και tough, το ποδαράκι του αθεόφοβου L το πήρε η μπάλα και τουμπάνιασε.

Προφανώς χιουμοριστικά τα παραπάνω (κάνει καλό σε δύσκολες κι εκνευριστικές καταστάσεις, όσο κρύο και αν είναι, που είναι πολύ δηλαδή), περαστικά και γρήγορα σιδερένιοι, ιδιαίτερα o QS που είναι και σε διακοπές και όντως ο πόνος του δοντιού δεν αντέχεται. Εσύ, ρε, Lupin πήγαινες και λίγο γυρεύοντας, εδώ που τα λέμε. Σου είπε ο tBL να “κάψεις” τα υπόλοιπα, αλλά εσύ εκεί… Να νομίζεις ότι είσαι ακόμα 20-25, ξέρω 'γω. Συντονίσου, ρε! Έρχεται το τεσσαράκι στη θέση της δεκάδας της ηλικίας, με καταιγιστικούς ρυθμούς λέμε (το λέω για να το ακούσω κι εγώ)!

6 Likes

Δε χτυπησε στο ποδοσφαιρο που ειναι τοσο επικινδυνο και την πατησε στο ακινδυνο μπασκετ ο ερημος ο Λουπιν!

6 Likes

Δεν έχει αποδειχτεί αυτό. Ενδεχομένως να το ξέσκισε το ποδαράκι του στο παλιοποδόσφαιρο προχθές και το μπασκετάκι να αποκάλυψε της “νύχτας τα καμώματα”. Αμέσως, εσύ, ο υπέρμαχος του ποδοσφαίρου, να ‘ουμ’!

2 Likes

Χωρίς να έχω στόχο να κάνω “one-up” αυτά που γράφεις, απλά για να πάρετε μια ιδέα της κατάστασης, τα δόντια είναι δυστυχώς πονεμένη ιστορία για μένα. Έχω φανταστικό ανοσοποιητικό σύστημα όσον αφορά όλα τα άλλα (είχα να κάνω πυρετό 20 χρόνια από τα 18 ως τα 38 και δεν είχα ούτε καν κρύωμα για 20 χρόνια, ενώ οι πληγές μου επουλώνονται πολύ γρήγορα - thank the Force) , αλλά τα δόντια και τα ούλα μου είναι απίστευτα ευαίσθητα από μικρό παιδί, το οποίο σε συνδυασμό με κάτι λιγότερο από σούπερ υπεύθυνη αντιμετώπιση του βουρτσίσματος, έχει οδηγήσει σε:

5 απονευρωσεις
10 σφραγίσματα
2 βαθείς καθαρισμούς ούλων
Χρόνια αντιμετώπιση της γαμημενης απονεύρωσης που με ταλαιπωρεί την δεδομένη χρονική στιγμή.

Οπότε για μένα αυτό που περιγράφεις είναι οριακά another random Tuesday που λένε και στο χωριό μου. Έχω κάνει πονόδοντους στο παρελθόν που με έχουν φέρει οριακά στο να ευχομαι να μου φυτέψουν σφαίρα στο κεφάλι :joy: (προφανώς με μεγάλη δόση υπερβολής αυτό)

Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν ένα τεράστιο μαρτύριο το οποίο δεν εύχομαι σε κανέναν, ούτε σε αυτούς που βρίζουν τα πρηκουελς (!)

Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι πάρα πολύ υπεύθυνος με τα δόντια μου και δεν έχω κάνει ούτε ενα σφράγισμα και τίποτα άλλο, απλά επιστρέφουμε πάντα στο γαμημένο απόστημα που εμφανίστηκε λόγω άθλιας τοποθέτησης κορονας πριν 15 χρόνια στο δοντι που απονεύρωθηκε. Με αποτέλεσμα να παίρνω τώρα πλέον 2 διαφορετικές αντιβιωσεις για το υπόλοιπο των διακοπών μου, και να κανονίσω χειρουργείο όταν επιστρέψω στην πατρίδα.

Να μετονομαστεί το θρεντ σε Νοσοκομείο Τιτάνων, έκλαψα με @ChrisP

ΥΓ1. Περαστικά Λουπιν. Απλά άραξε με φραπεδαρες και ταινίες μέχρι να γιατρευτεί. Σου έχω τρελό δώρο που θα σκαναρω και θα ανεβάσω σε τοπικ για ταινίες όταν έχω την διάθεση
ΥΓ2. Ο πόνος που ένιωσα σήμερα ήταν λόγω του ότι η χασάπης οδοντίατρος μου πίεζε για 5 λεπτά σερί την φλεγμονή που είχε γεμίσει αίμα και πύον δίχως οίκτο και παρόλο που θεωρητικά μου είχε κάνει τοπική αναισθησία, ο πόνος ήταν ότι χειρότερο έχω νιώσει ποτέ

6 Likes

άσχετο αλλά η απονευρωση πονάει?

1 Like

Κοίταξε, αν σκεφτείς ότι σου νεκρώνουν όλα τα νεύρα που είναι ακόμα ζωντανά στο δόντι για να το σώσουν… Μπορείς να φανταστείς

Mωρέ τα ‘πες εσύ και σωστά και ντρέτα, φταίω ξεκάθαρα, πληρώνω τα λάθη μου.-

Εντωμεταξύ, το χειρότερο από όλα: πήρα τη μπάλα από μια επαναφορά κάτω από τη ρακέτα και χώθηκα κατευθείαν να βάλω lay up ανάμεσα σε 3 άτομα, τα οποία προφανώς έπεσαν πάνω μου αμέσως για άμυνα. Βάζω ένα Παργαλάτσικο ηρωικό καλάθι, αλλά στο κατέβασμα, πατάω πάνω στο πόδι ενός και μπαμ, ακούω 2-3 κρακ κ τέζα… μόλις λοιπόν με έβγαλαν έξω, μου φέραν πάγο οι δικοί μου κ έκατσα να το περιποιηθώ, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εναπομείναντες 9 ένα 4οn4 με μια αλλαγή -αφού «χάλασα» το διπλό-, έρχεται ένας από τους αντιπάλους, ήταν-δεν ήταν 20 χρονών και προφανώς το παιδί που πάτησα πάνω του, σοβαρό και άσπρο σαν χιόνι και μου κάνει: «Κύριε συγγνώμη, μάλλον σε εμένα πατήσατε, χίλια συγγνώμη δεν το ήθελα, αν θέλετε βοήθεια να πάτε στο αμάξι πείτε μου»

Λέω «δεν τρέχει μια μάγκα μου, αυτά συμβαίνουν, μπορεί και να το γύρισα μόνος μου στο τσιμέντο, μην σκας αλλά πλιζ, μην μου μιλάς στο πληθυντικό, σε εκλιπαρώ!!!»

Το παλικαράκι ήταν ψαρωμένο, συνέχισε τα «συγγνώμη και πάλι κύριε, να σας φέρω έστω ένα νεράκι» κτλ, λέω οκ, νταξ, τέλος, it is what it is μάλλον, ας το αποδεχτώ :confused:

Btw για το παραπάνω (τα βάζω spoiler γιατί είναι αηδιαστικές λεπτομέριες :stuck_out_tongue: ),

Summary

εγώ μια απονεύρωση έχω κάνει -τέτοια εποχή πέρυσι-, προφανώς πριν τη κάνω ήθελα να κοπανήσω το κεφάλι μου στον τοίχο από τον πόνο, όμως κατά τη διάρκεια, με τις τόσες ενέσεις αναισθησίας που μου έκαναν, ειλικρινά δεν κατάλαβα τίποτα -και ήταν 2 ραντεβού, 1 ώρα+ το καθένα για να τελειώσει-… το πιο ανώδυνο dentist job που έχω κάνει, μετά ακολουθούν οι φρονιμήτες (τα ίδια αν κ ένιωθα την πίεση - δύσκολοι οι δύο γιατί είχαν ένα σχήμα σαν γάντζου, πολύ βαθιοί και είχαν πιαστεί κάτω από το μπροστινό τους δόντι, 2 ώρες έκανε σχεδόν ο ένας να βγει, piece by piece both :nauseated_face: ), μετά τα σφραγίσματα και τέλος, ο καθαρισμός το πιο επίπονο μου, όποτε έχω το αναβάλω διακριτικά πλέον μέχρι να βρω το κουράγιο…

Αηδιάστε ελεύθερα τώρα :stuck_out_tongue:

6 Likes

Όταν στο κάνει ο οδοντίατρος (κατά προτίμηση ενδοδοντιστής, ως εξειδικευμένος σε αυτά) σου έχει ρίξει τοπική αναισθησία και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Μετά όμως πονάει και θέλει παυσίπονο.

@QuintomScenario τώρα με αυτό που σου έτυχε, παυσίπονα δεν έπιαναν; Συνήθως πονστάν τα πιάνει, αλλιώς σε ακραίες περιπτώσεις μεσουλίντ ή παρόμοιο.

2 Likes

Καλημέρα στο Ερίκος Τιτάν :exclamation:

(από το Ερίκος Ντινάν, α-χα καλό, ε :nerd_face:)

Πονόδοντο δεν έχω βιώσει μέχρι στιγμής κι ελπίζω να μην, αν και ο ένας φρονιμήτης έχει βγει ψιλοστραβά και μου κάνει κάτι περιοδικές ενοχλήσεις.

Για αστραγάλους τα λέγαμε και με @Lupin στα σουβλάκια, παλιότερα ήταν μόνιμο φαινόμενο (όχι μόνο σε αθλητισμό, άνετα τους γύριζα ακόμα και σε λακούβα σε πεζοδρόμιο). Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια (εννοώ και προ καραντίνας) το έχω αποφύγει αρκετά. Τώρα που ξαναπιάσαμε το μπάσκετ και πήρα παπούτσια πάντως, το πρώτο που με ενδιέφερε ήταν να είναι ψηλά και να σφίγγουν καλά τους αστράγαλους, μερικοί παίζετε με χαμηλά και πραγματικά νιώθω ότι αν φορούσα τέτοια θα είχα εγγυημένο τραυματισμό σε κάθε αγώνα.

Τώρα για πυρετό καλοκαιριάτικα μάλλον σας έχω όλους (ελπίζω δηλαδή, γιατί αν με ξεπερνάει κάποιος τον λυπάμαι πραγματικά), 5 εβδομάδες σερί το καλοκαίρι του '19 από τέλη Ιουλίου και όλον τον Αϋγουστο, ξεκινώντας από 37άρια και σταδιακά πιάνοντας 39άρια λόγω άγνωστης ίωσης.

Πάντως σχετικά με την επικινδυνότητα μπάλας vs μπάσκετ, νομίζω έχει να κάνει με τις συνθήκες που έχει συναντήσει ο καθένας. Εγώ να πω την αλήθεια, έχοντας παίξει π.χ. 4 σερί σεζόν σε εταιρικό πρωτάθλημα μπάσκετ (σύνολο γύρω στα 80 παιχνίδια) είμαι πιο κοντά στην άποψη του @The_Black_League , αφού έτυχε σε όλα αυτά, παρότι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό το επίπεδο, να συμβεί ένας τραυματισμός και αυτός εντελώς συγκυριακός.

Αντίθετα στα πολλά random φιλικά ματσάκια μπάλας και εγώ έχω χτυπήσει (οκ, μαξ διάστρεμμα, όχι κάτι πιο σοβαρό) και έχω δει και κόσμο να τραυματίζεται άσχημα (χιαστοί κτλ).

9 Likes

Τους πιο σοβαρούς τραυματισμούς, τους έχω δει στην μπάλα (χιαστούς, μηνίσκους μέχρι και καλάμι να σπάει μπροστά μας).
Πολύ γενικά τώρα, νομίζω στο μπάσκετ είναι πιο εύκολος ο casual τραυματισμός (ειδικά αστραγάλους δηλαδή, δεν γίνεται να μην πετύχεις 1 στα 3 ματς που κάποιος δεν θα γυρίσει το πόδι του πατώντας έναν άλλο παίκτη, ενώ αν μετρήσω και σαν τραυματισμό κάποιο χτύπημα στα δάχτυλα, ανεβαίνει το ποσοστό) λόγω του πιο έντονου physicality του παιχνιδιού και της επαφής των παικτών.
Από την άλλη όμως, θεωρώ ότι στην μπάλα, είναι πιο εύκολο να πάθεις έναν καλο τραυματισμό, που θα σου μείνει για πάντα, όπως οι παραπάνω χιαστοί, μηνίσκοι κτλ: kάνεις ιδιαιτέρως μεγάλα ανοίγματα με τα πόδια, χρειάζεσαι πάρα πολύ καλό ζέσταμα, υπάρχει πάντα ο φόβος του να κολλήσει το παπούτσι στον τάπητα -ειδικά με τάπες-, δεν έχεις πάντα τον κατάλληλο έλεγχο του σώματός σου, οι κόντρες πάνω στη μπάλα μπορούν εύκολα να σε στείλουν νοσοκομείο αν δεν μπεις καλά και δυνατά όπως ο αντίπαλος κτλ…

Πολλά γενικά τώρα όλα αυτά οκ, δεν ξέρω, στο μπάσκετ νιώθω ότι ελέγχεις περισσότερο το σώμα σου και τις κινήσεις που θα κάνεις, στη μπάλα είναι εύκολο να σε παρασύρει η φάση και να βγεις εκτός των ορίων σου ή της όποιας πλαστικότητας ακόμα διαθέτεις στο κορμί κτλ… Μιλάω τώρα κυρίως βέβαια, για εμάς τους casual παίκτες μιας Α ηλικίας πλέον.

Είναι όλα όμως συγκυριακά, όπως λέει και ο Κώστας Μίσσας παραπάνω… έχω παίξει και εγώ μπάσκετ πρωτάθλημα τύπου basketaki.gr, μεγάλο αριθμό ματς τη σεζόν (καμιά 20αριά ματς δηλαδή) και δεν πέτυχα ούτε μισό τραυματισμό, έχω παίξει και μερικά ματς τοπικού στο Ηράκλειο (παλαιότερα), σκληρά παιχνίδια, στα οποία ήταν όλοι σε καλή φυσική κατάσταση και έμπειροι, όπου η μόνη περίπτωση τραυματισμού ήταν αν πήγαινες αδύναμα στην μπάλα και στην κόντρα.
Από την άλλη, έχω πετύχει περίπτωση παιδιού να γυρίζει το πόδι του εντελώς από κουλή φάση στη μπάλα (τύπου να πάει να την διώξει, στο χαλαρό, όντας τερματοφύλακας, χωρίς πίεση και να μένει το πόδι πίσω), άλλη περίπτωση να σηκώνεται για μπάσιμο παιδί, να μην πατάει με δύναμη μετά κάτω στη προσγείωση, με αποτέλεσμα να αποκτάει χρόνιο θέμα στη μέση και να κόβει τελείως το άθλημα (γνωστός μου)…

σήμερα ευτυχώς το πατάω -χωρίς βάρος εννοείται, πονάει και παραμένει πρησμένο-, τζάμπα όλο το δράμα χτες που έριξα σε όποιον γνωστό ήρθε από εδώ/μίλησα μαζί του :stuck_out_tongue:
Του δίνω ένα 2βδόμαδο να επανέλθει και μετά μια βδομαδούλα να του κάνω μερικές ασκησούλες ώστε να είμαι ready τέλη του μήνα…

6 Likes

μπαινω για wholesome content και οχι να διαβαζω για τα σαπχια σας κορμια

Summary

Mumm Ra GIFs | Tenor

8 Likes

Τώρα που ανέφερες φρονιμίτη… πριν καμιά δεκαετία είχα βγάλει φρονιμίτη έγκλειστο (φαινόταν μόνο στην πανοραμική) που φύτρωνε οριζόντια. Μέχρι εδώ καλά (πέρα από τον πόνο και την ταλαιπωρία κατά την 2ωρη… εξαγωγή και μετά). Πριν λίγα χρόνια πάω για ένα σφράγισμα, και (άλλος πια) οδοντίατρος μου αναφέρει τον φρονιμίτη που φυτρώνει… στο ίδιο σημείο! Όταν του είπα ότι είχε εξαχθεί πριν χρόνια και πώς μπορεί να ξαναβγεί, στην αρχή μου έκανε πλακίτσα για καρχαρίες, μετά κάτι είπε για πιθανή διπλή ρίζα, δεν κατάλαβα τι ακριβώς. Ακόμα με την απορία είμαι, όποιος βρει εξήγηση (επιστημονική), κερνάω μπίρα.

Εντάξει, αφού έχει παρεκτραπει εντελώς η συζήτηση, ας προσθέσω ότι εκτός από εξαιρετικά επώδυνες, οι οδοντιατρικες εργασίες είναι και εξόχως δαπανηρές.
Όσοι χρειάστηκε να κάνουν εμφυτεύματα γνωρίζουν!

Από την άλλη βέβαια, μακάρι οι μοναδικές επεμβάσεις που θα χρειαστεί να κάνουμε να ειναι στα δόντια!

1 Like

Βαλε και αστραγαλο συμπαικτη διαλυμμενο, αλλου το ποδι αλλου το καλαμι, επειτα απο μια εντελως ακινδυνη κεφαλια στο κεντρο (ομως με τζαρτζαρισμα στον αερα). Ουτε καν πλησιασα να δω, οχι επειδη δεν μπορουσα να αντεξω το θεαμα, απλως ηταν πολλοι παικτες μαζεμενοι.

Γενικα ναι, η μπαλα εχει μεγαλους τραυματισμους. Και κακους. Μην σου τυχει. Επαιζα με καταγμα για μηνες και δεν καταλαβαινα γιατι ακομη ποναει το δαχτυλο και γιατι δεν υποχωρει αυτο το κωλοαιματωμα επιτελους.

Αγωνιστικους χαιρετισμους απο εναν ακομη τραυματια.

3 Likes

Σε μία προσπάθεια να μην επιτρέψω άλλο στο topic να “κακοφορμίσει” (σαν δόντια, πόδια, πληγές και δεν ξέρω εγώ τι άλλο), να πω στον αγαπητό @jonkyr ότι ενδεχόμενη παρουσία του σε μελλοντική Τιτανομαχία θα μου κάνει ακόμη πιο εύκολη τη συμμετοχή μου, καθώς θα έχω την ευκαιρία να τον (ξανα)γνωρίσω!

(Το ξανά χρησιμοποιείται διότι, αν θυμάσαι -που χλωμό το κόβω-, σου έχω αναφέρει στο παρελθόν ότι έχουμε ανταλλάξει δυο κουβέντες -ελέω Rush- στο Ελ. Βενιζέλος, αξημέρωτα, πριν την επιβίβαση για Σόφια και Helloween).

2 Likes

Φυσικα θυμαμαι τη συζητηση μας (τοτε κι εδω), αλλα φατσα δεν θυμαμαι. Ευκαιρια ειναι, αν και μας βλεπω να μαζευομαστε σε ΚΑΠΗ αντι για γηπεδο. Πολυ πετυχημενο το “Ερρικος Τιτάν” @ChrisP, δεν χρειαζοταν σποιλερ.

3 Likes

Σε καταλαβαίνω… Ούτε 45 φωτογραφίες να είχαμε ανεβάσει, ξέρω 'γω, το τελευταίο δίμηνο!

6 Likes

Ρε, φατσα απο ΤΟΤΕ δεν θυμαμαι. Δεν ειπα οτι δεν ειδα φωτο. Μαζεψτε τον κυριο παρακαλω.

2 Likes

Ξεθαβω το τοπικ μετα απο 20 μερες, γιατι ειχα ξεχασει να σχολιασω τοτε (και το ειχα δει μαλιστα το ποστ), οτι εκτος κι αν ειμαι εντελως τυφλος ή χαζος ή και τα δυο, ο @martian φορουσε μπλουζα Amorphis - Tales Of The Thousand Lakes , και οχι Amon Amarth.

Προφανως δεν λεω εσενα τυφλο ή χαζο, μονο ισως λιγο τεμπελη που διαβασες τρια γραμματα και παραιτηθηκες :sweat_smile:

Summary

Τελικα τι μπλουζακι ηταν? :metal:t2:

1 Like

Για τη φατσα του λεει, οχι για το μπλουζακι του :stuck_out_tongue:

amon-amarth

5 Likes