Η μάχη των τιτάνων

Πάμε για Σάββατο, 25.

@kbil το γήπεδο που λες είναι πολλά χρόνια εκεί και ήταν κάποτε εκεί δίπλα και παγοδρόμιο, σωστά;

Αν είναι είναι το πρωτο 5χ5 που έπαιξα ποτέ πίσω στο 2000.

1 Like

Πλιζ 25/01 αν γίνεται να το κανουμε απογευμα(τακι). Έχει συναυλία το βράδυ.

1 Like

με στενοχωρειτε, να το ξερετε.

3 Likes

Καλα θυμασαι, πραγματι. Απλως τα τρια αυτα γηπεδα 5x5 εχουν πλεον γινει δυο, και το τριτο εχει γινει το παρκινγκ του γηπεδου. Γιατι εκει που ηταν το παλιο παρκινγκ εχει χτιστει ενα τεραστιο οικιστικο ακινητο :grinning:.

Παμε στον φιλο του @kbil ρε, μια χαρα, ειναι και μανογουορας το παιδι απ’ οσο θυμαμαι :sunglasses:

2 Likes

Πάμε ναι, είναι δίπλα σε Λάκη + έχω παίξει πολλές φορές εκεί (και κυρίως, δεν θα ήθελα να ρισκάρω μια επιστροφή σε Λάκη μην τυχόν με έχει ακόμη επικηρυγμένο).
Θυμάμαι πως το συγκεκριμένο είναι από αυτά τα 5x5 με την αγγλικού τύπου μικρή περιοχούλα-ημικύκλιο, όπου συνήθως παίζαμε με τον κανόνα ότι δεν σουτάρουμε εντός αυτής :smiley: - μόνο εκτός (ακραίο fun)

Νομίζω τόχουμε πάντως το μεθεπόμενο Σάββατο, θα είναι εύκολο κ για Λάτσο και ΤζονΚυρ να αράξουν για μπύρες πριν/κατά τη διάρκεια/μετά το ματς

Ε και Μάνογουορ, οκ \m/

1 Like

Τι ώρα θέλετε να κλείσω;

IMG_6441

5 Likes

Ακριβώς!

1 Like

Απορω τι διαολο εχεις κανει στο γηπεδο του Λακη @Lupin. Περισσοτερο θα ηθελα να κλεισουμε εκει για να μαθω και, κυριως, να δω τι μπορουσε να συμβει.

2 Likes

νομίζω κάπου τα χε γραψει; όντως και γω θελω να ακουσω την ιστορία.

1 Like

Ότι και να έκανε, δίκιο είχε πάντως :wink:. Έλεος με κάτι μπαρμπάδες που κάνανε τους διαιτητές πιωμενοι

1 Like

@jonkyr @kbil εδώ είστε ρε γριές κουτσομπόλες :stuck_out_tongue:

9 Likes

Ευχαριστούμε νεαρέ

3 Likes

Α ναι, το πρωτο μνμ το θυμηθηκα. Ειχα γελασει και τοτε. Το δευτερο δεν το θυμομουν, αλλα ενιωσα την αδικια.

Κλειστε Λακη, θελω να δω κατι.

Τσου ρε Λάκη!

2 Likes

Δινουμε λεφτα για να δουμε email καταγγελιας Dude και απαντηση Λακηδων

5 Likes

5 Likes

:arrow_up:κλαίω
ρε μην αναμοχλεύετε αμαρτίες του παρελθόντος :stuck_out_tongue:

χτες πήρα δήλωση παρουσίας και από @Kastroman για το μεθεπόμενο Σάββατο (εκεί που είχε γλαρώσει με πίτσες και μακαρόν βλέποντας τον θίασο των Bucks να μας καταστρέφει άλλο ένα βράδυ), οπότε νομίζω το παιχνίδι πρέπει να θεωρείται δεδομένο - εικάζω πως θα έχουμε και αλλαγές

Να δούμε τις επόμενες μέρες τι ώρα μας βολεύει όλους (δώστε ένα χρονικό range δηλαδή σιγά σιγά) να μην πει και ο @kbil στον φίλο του τελευταία στιγμή πότε θέλουμε το γήπεδο.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ περιμένουμε ακόμα παρουσίες, μπας και βγει 14άδα για μεγαλύτερο γήπεδο, ειδάλλως όσοι είμαστε + αλλαγές + guests (μπύρες στο πάγκο και για αλλαγές και για guests - να φύγουμε από το γήπεδο τραγουδώντας όλοι μια Guyana, να είμαστε και ωραίοι)

2 Likes

Εγώ ιδανικά μέχρι 20.30, το πάρα πολύ 21.00, θα ήθελα να έχουμε τελειώσει. Έναρξη μεταξύ 16.00 και 18.30 θα ήταν τέλειο.

1 Like

Ψάχνοντας να βρώ το σχετικό αρχείο, ξύπνησαν παλιές θύμησες, ζημιά μου κάνατε.
Οι πολιτιστικές κληρονομιές πρέπει να τίθενται άνευ χρηματικού αντιτίμου στη διάθεση του κόσμου, οπότε ιδού (για την ιστορία, δεν έχω κρατήσει το απαντητικό e-mail, αλλά θυμάμαι ότι ο Γιάννης που είχε μαζί με τον Βασίλη τα γήπεδα, είχε απαντήσει σε ωραίο ύφος παραδεχόμενος τα περισσότερα ατοπήματά τους):

Οι λόγοι που δε μείναμε ευχαριστημένοι και αποφασίσαμε μετά από 1μιση χρόνο να φύγουμε από το πρωτάθλημα, εντάσσονται κυρίως σε 2 κατηγορίες: η μια αφορά θέματα οργάνωσης και η άλλη έχει σχέση με τους διαιτητές.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Σχετικά με την οργάνωση, όπως και οι ίδιοι υποθέτω πως πλέον έχετε διαπιστώσει, αν δεν υπάρχουν κάποιοι απλοί και συγκεκριμένοι κανόνες που ακολουθούνται από όλες τις ομάδες, αλλά επαφίεστε για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων μόνο στην καλή θέληση των συμμετεχόντων, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει, εκτός κι αν είστε τυχεροί και τύχει όλες οι ομάδες να είναι συνεπείς. Στα δύο (και κάτι) μεγάλης διάρκειας πρωταθλήματα που συμμετείχαμε μέχρι να φύγουμε, δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού πρωταθλήματος 2014-2015, επειδή η αλλαγή/ακύρωση παιχνιδιών την τελευταία στιγμή είχε γίνει αρκετά συχνό φαινόμενο από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές, στις 24/11/2014 μας στείλατε το ακόλουθο sms: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ 7Χ7. ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ 2 ΒΑΘΜΩΝ. ΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ.

Παρόλο που ακυρώσεις τις τελευταίας στιγμή ξανασυνέβησαν έκτοτε πολλάκις, καμία ομάδα δεν έχασε βαθμούς και καμία ομάδα δεν αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα (τουλάχιστον όχι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος). Αν οι κανόνες που θέτετε εσείς οι ίδιοι δεν εφαρμόζονται, το πρωτάθλημα οργανωτικά συνεχίζει να παραπαίει και εκτίθεστε στα μάτια όλων μας.

Στη συνέχεια, στις 12/01/2015, μας στείλατε το ακόλουθο sms: ΤΟ 2015 Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ CAMPEON. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΟ 8 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Εμείς σαν ομάδα δεν έχουμε ακυρώσει ποτέ παιχνίδι τελευταία στιγμή, ούτε καν την προηγούμενη μέρα. Για την ακρίβεια, υπήρξαν μόνο 5 φορές μέσα σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο που σας ζητήσαμε είτε ρεπό, είτε αλλαγή ώρας, κι αυτό έγινε έγκαιρα σε όλες τις περιπτώσεις (από 6 ως 10 μέρες πριν την ‘προβληματική’ αγωνιστική). Επίσης, όσες φορές μας ενημερώσατε 1-2 μέρες πριν το παιχνίδι αν μπορούμε να αλλάξουμε ώρα για να σας εξυπηρετήσουμε και αυτό ήταν όντως δυνατόν από μεριάς, προσπαθήσαμε και το κάναμε. Παρόλα αυτά, η δική μας συνέπειά ποτέ δεν επιβραβεύτηκε.

Μόνο μια φορά ζητήσαμε αλλαγή την προηγούμενη μέρα του αγώνα, και αυτό γιατί υπήρξε όντως σοβαρό πρόβλημα. Στην επικοινωνία που είχαμε, μας εξηγήσατε ότι αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει τελευταία στιγμή, αλλά παρά τις δυσκολίες, δεν ακυρώσαμε το παιχνίδι και ήρθαμε και παίξαμε κανονικά χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Αντιθέτως, σε άλλες ομάδες έχει γίνει διευκόλυνση ακόμα και την ίδια τη μέρα του αγώνα. Δεν παραπονεθήκαμε που δεν εξυπηρετηθήκαμε, απλά και μόνο γιατί πιστεύουμε ότι όντως δε είναι δυνατόν να αλλάζουν παιχνίδια την τελευταία μέρα. Η αλλαγή ενός αγώνα άλλωστε χρειάζεται την επικοινωνία από μεριάς σας με 4 αρχηγούς ομάδων, οι οποίοι πρέπει με τη σειρά τους να επικοινωνήσουνε με τους παίχτες τους κ.ο.κ… Προφανώς δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο και το σωστό είναι να αποφεύγεται. Βλέπουμε όμως διαρκώς πως υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά όσον αφορά την τήρηση των ‘κανόνων΄.

Το ίδιο το πρωτάθλημα άλλωστε ευτελίζεται όταν πλησιάζει το τέλος του και υπάρχουν ομάδες, όπως η Spirulina κι εμείς, που έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και άλλες, όπως οι Gunners και οι Termites, που έχουν 6-7 αγωνιστικές ακόμα μπροστά τους.

Πριν το ξεκίνημα του τρέχοντος πρωταθλήματος, αποφασίσατε (στα χαρτιά) να αλλάξετε εντελώς πλεύση και να θέσετε κάποιους αυστηρούς κανόνες: o ένας αφορούσε τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων και ο άλλος την τήρηση του προγράμματος και τις συνέπειες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σχετικά με τις ώρες διεξαγωγής, όντως κάποιες ομάδες τυχαίνει να έχουν πρόβλημα για συγκεκριμένο timeslot, οπότε δεν βρήκα κάποια λογική στο να παίζουν όλες οι ομάδες όλες τις ώρες. Κάποια ομάδα μπορεί να έχει παίχτες που δουλεύουν μέχρι αργά και δεν μπορούν να παίξουν στις 19.00, άλλη ομάδα μπορεί να έχει παίχτες που σηκώνονται χαράματα και επομένως δυσκολεύονται πολύ να παίξουν στις 22.45, κ.τ.λ…

Σχετικά με την τήρηση του προγράμματος, θεωρώ ανέφικτο να βγάλετε συγκεκριμένο πρόγραμμα από την αρχή για όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και να περιμένετε ότι υπάρχει περίπτωση να τηρηθεί κατά γράμμα. Αντιθέτως, θα μπορούσατε να πείτε ότι βγάζετε ένα πρόγραμμα για όλες τις αγωνιστικές σαν οδηγό και να ενημερώσετε ότι όποια ομάδα έχει πρόβλημα θα πρέπει να επικοινωνεί έγκαιρα μαζί σας. Ένας αυστηρός και λογικότατος κανόνας που θα μπορούσατε να θέσετε, είναι ότι 48 ώρες πριν τη διεξαγωγή των παιχνιδιών, καμία αλλαγή δε θα είναι επιτρεπτή και να υπάρχουν όντως οι κυρώσεις που αναφέρατε (τιμωρία στην πρώτη παράβαση, αποβολή στη δεύτερη). Βέβαια, πρόβλημα από ‘πρόβλημα’ διαφέρει. Έχουμε δει ότι υπάρχουν ομάδες που δε δημιουργούν κανένα απολύτως θέμα στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και άλλες που το κάνουν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Δυστυχώς, αν κάποια ομάδα δε μπορεί να δείξει μια στοιχειώδη συνέπεια σε βάθος χρόνο, δε βρίσκω για ποιον λόγο επιθυμείτε εσείς σαν διοργανωτές να τους έχετε στα πρωταθλήματά σας.

Στην πράξη βέβαια, όντως δεν εφαρμόστηκε τίποτα, γυρίσαμε πάλι στα παλιά και καμία αλλαγή δεν είδαμε.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όσον αφορά την τοποθέτηση όλων των ομάδων, σε όλες τις πιθανές ώρες (19.00, 20.15, 21.30, 22.45), να αναφέρω απλά ότι Termites και Gunners έχουν παιχνίδια μόνο στις 21.30 και 22.45, χωρίς να έχω ψάξει αν υπάρχουν και άλλες ομάδες για τις οποίες υπάρχει κάποιο αντίστοιχο μοτίβο. Τι νόημα έχει η ύπαρξη ενός κανόνα που δεν ισχύει για όλους;

Σχετικά με την τήρηση του προγράμματος, πρόσεξα τα ακόλουθα:

1η αγωνιστική (22/10): Το παιχνίδι Gunners - Termites που ήταν προγραμματισμένο να γίνει μετά από εμάς, στις 22.45, δεν έλαβε χώρα.

Υποτίθεται ότι την Παρασκευή 23/10 θα έβγαινε στο site το πρόγραμμα για όλο το πρωτάθλημα αλλά προφανώς δε βγήκε.

2η αγωνιστική (29/10): Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ερχόμενης αγωνιστικής, μέχρι τη Δευτέρα 26/10 το πρωί ήταν να παίξουμε με τους SF United. Στη συνέχεια το πρόγραμμα άλλαξε και σαν αντίπαλό μας βάλατε τα Fterota (ευτυχώς άλλαξε μόνο ο αντίπαλος και όχι και η ώρα). Υποθέτω ότι οι SF United ζήτησαν ρεπό, γιατί δεν έπαιξαν καθόλου τη 2η αγωνιστική τελικά. Το βράδυ της Δευτέρας 26/10, εξακολουθεί να μην έχει βγει πρόγραμμα για όλες τις αγωνιστικές. Την Πέμπτη ερχόμενοι στο γήπεδο, βλέπουμε τον υποτιθέμενο αντίπαλό μας να παίζει με τον Απόλλων Γαλατσίου! Την ίδια ώρα στο site, σαν αντίπαλός μας εμφανίζονται ακόμα τα Fterota. Τελικά παίξαμε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική με τον ίδιο αντίπαλο (Old Boys).

Πέραν των υπολοίπων, το βρίσκουμε μη επαγγελματικό να αλλάζει ο αντίπαλος και να μην υπάρχει ενημέρωση. Άλλωστε ο αντίπαλος μπορεί να παίξει αρκετά σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της ομάδας, χωρίς να πιστεύουμε ότι χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους. Νομίζουμε ότι είναι δίκαιο και αυτονόητο αίτημα το να γνωρίζουμε την ομάδα με την οποία θα παίξουμε. Το να συμβεί αλλαγή μια φορά στο τρίμηνο, δεν είναι άξιο λόγου. Όταν όμως αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, υπάρχει πρόβλημα.

4η αγωνιστική (12/11): Ήταν να παίξουνε SF United - Friends στις 19.00 και Old Boys - Gunners στις 22.45 και παραμονές του αγώνα, άλλαξαν μεταξύ τους οι SF United με τους Old Boys.

5η αγωνιστική (19/11): Ζητήσαμε αλλαγή ώρας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων 10 μέρες πριν από την 5η αγωνιστική (δηλαδή πριν από το παιχνίδι μας στις 12/11). Μετά τον αγώνα μας στις 12/11 κι επειδή ακόμα δεν είχε επικοινωνήσει κανένας μαζί μου, θυμήθηκα να ρωτήσω πάλι. Το παιχνίδι μας άλλαξε όντως την επόμενη ακριβώς μέρα, αλλά ακόμα αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν δεν είχα θυμηθεί να ξαναρωτήσω στο γήπεδο.

Μια υποσημείωση για τη συγκεκριμένη αγωνιστική. Εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό και δεν έδωσα το παρόν, αλλά ξέρω ότι κάτι συνέβη σε έναν από τους παίχτες, ο οποίος θα μετέφερε και άλλα 2-3 άτομα μαζί του, και άργησε να ξεκινήσει ο αγώνας εξαιτίας μας περίπου 10-15 λεπτά. Να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική φορά στα περίπου 50 παιχνίδια που έχουμε παίξει που αργοπορούμε, ενώ αντίθετα έχουν υπάρξει πάρα πολλές περιπτώσεις που το παιχνίδι μας έχει ξεκινήσει για διάφορους λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με εμάς με καθυστέρηση 10-15 λεπτών, μέχρι και 40 λεπτών. Το να μας γίνει παρατήρηση ακόμα κι αν είναι η μια και μοναδική φορά που καθυστερήσαμε, δε με ενοχλεί. Αλλά το να μας λέει ο διαιτητής ‘μας γαμήσατε τώρα’ λες και είμαστε οι κολλητοί του, είναι απαράδεκτο και αντιεπαγγελματικό.

6η αγωνιστική (26/11): Ήμουν στο εξωτερικό (θα επέστρεφα στις 26/11) και την Τετάρτη 25/11 έλαβα sms στο οποίο μου ζητούσατε να δω αν μπορούμε να παίξουμε 21.30, αντί για 20.15. Εγώ προσωπικά είχα κανονίσει για μετά το παιχνίδι και δεν μπορούσα να το ακυρώσω, οπότε σας ενημέρωσα σχετικά, και σας πληροφόρησα ότι επειδή βρισκόμουν σε συνέδριο και ήμουν πολύ απασχολημένος, δε μπορούσα εύκολα και άμεσα να επικοινωνήσω με τους παίχτες και να μάθω αν μπορούσαν στις 21.30. Να σημειώσω κιόλας ότι λόγω γενικού εκνευρισμού με τη διαιτησία από το παιχνίδι στις 19/11, καθώς και τραυματισμών, πάρα πολλοί από τους σταθερούς παίχτες της ομάδας, δε θα ερχόντουσαν στο παιχνίδι στις 26/11. Οπότε, για να μην ακυρωθεί το παιχνίδι, βρήκαμε παίχτες από γνωστούς γνωστών, με αποτέλεσμα η επικοινωνία μαζί τους να είναι ακόμα πιο δύσκολη. Παρά τις δυσκολίες, τελικά επικοινώνησα μαζί τους και διαπίστωσα ότι δε μπορούμε να παίξουμε στις 21.30. Τελικά μας ακυρώσατε το παιχνίδι, πράγμα που βρίσκω απαράδεκτο και ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Το σημαντικότερο από τα προβλήματα, κυρίως γιατί ενοχλεί και επηρεάζει όλους τους παίχτες της ομάδας (και όχι κυρίως εμένα) στον ίδιο (μεγάλο) βαθμό. Θα είμαι σύντομος όμως, γιατί τα πράγματα είναι απλά. Με ελάχιστες εξαιρέσεις (έναν διαιτητή που μας έχει σφυρίξει ένα παιχνίδι μόνο, κι έναν ακόμα που ήταν καλός στην αρχή, μετά έγινε σαν τους υπόλοιπους, και πλέον εδώ και μήνες δεν έχει ξανασφυρίξει), τα παρακάτω ισχύουν πάνω - κάτω για όλους.

1 - Υπάρχουν φάσεις μες το παιχνίδι που ο διαιτητής δεν παρακολουθεί καν τι γίνεται στο παιχνίδι. Υπάρχουν ακόμα πιο τραβηγμένες περιπτώσεις που κάθεται κοντά στο κιγκλίδωμα και πιάνει κουβέντα με τους γνωστούς του που κάθονται απ’ έξω, αντί για να προσέχει το παιχνίδι. Το βρίσκω απαράδεκτο, ο άνθρωπος (υποθέτω ότι) πληρώνεται από τα λεφτά μας, και μιλάμε για φάσεις που η μπάλα παίζεται κανονικά. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κάτι με το να υπάρχει φιλικό κλίμα μεταξύ όλων, αλλά αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση σε αυτό που αναφέρω εδώ. Έχει υπάρξει περίπτωση που ο διαιτητής έχει σφυρίξει πέναλτι σε φάση που το μόνο που πρόλαβε να δει ήταν τον παίχτη τη στιγμή που έπεφτε κάτω, χωρίς να έχει καν δει τι είχε προηγηθεί. Έχουμε βιώσει μέχρι και το απίστευτο σκηνικό οπού ο διαιτητής προσπαθούσε για παραπάνω από ένα λεπτό να ανακαλέσει στη μνήμη του αν ένας παίχτης είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο ή όχι. Το αστείο είναι ότι όταν το θυμήθηκε, ήταν απολύτως βέβαιος και δε δεχόταν αντίλογο. Θα μπορούσε βέβαια απλά να σημειώνει τα γκολ και τις κάρτες, για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα, αλλά μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα. Για να μη νομίζετε ότι μας επηρεάζει η όποια υποκειμενικότητα, σημειώνω ότι δεν αναφέρομαι μόνο σε αποφάσεις που ήταν εναντίον μας, κάποιες μας ‘εξυπηρέτησαν’.

2 - Οι διαιτητές, είτε ο ένας σε σχέση με τον άλλον, είτε από παιχνίδι σε παιχνίδι, είτε ακόμα και μες τη διάρκεια του ίδιου του παιχνιδιού, σφυρίζουν με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Δεν υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες που να έχουν επικοινωνηθεί στις ομάδες και να τηρούνται από τους διαιτητές. Το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές χάνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και αυξάνεται ο βαθμός επικινδυνότητας για τραυματισμούς. Ακόμα και παίχτες που έχουν καθαρό τρόπο παιχνιδιού και δεν σηκώνουν τους τόνους μες το παιχνίδι, μες τον γενικό εκνευρισμό ξεφεύγουν και αυτοί. Τους τελευταίους μήνες είχαμε τουλάχιστον έναν τραυματία σε κάθε παιχνίδι, κάποιες φορές όχι ελαφρές περιπτώσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση το ματς με τους Old Boys στις 25/06, το οποίο μας έβγαλε σαν ομάδα νοκ άουτ από τη συνέχεια του πρωταθλήματος μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα. Από κάταγμα ποδοκνημικής μέχρι ζημιά στο τύμπανο από (όχι κατά λάθος) αγκωνιά πάθαμε. Εγώ ευτυχώς φορούσα επικαλαμίδες, γιατί αλλιώς θα είχα σπάσει το πόδι μου από προβολή με τάπες, στην οποία δε σφυρίχτηκε καν φάουλ. Για να καταλάβετε, μου είχε μείνει σημάδι από τις τάπες παρόλο που (ευτυχώς) με πέτυχε πάνω στην επικαλαμίδα. Όταν το ανέφερα στον διαιτητή μετά τη συμπλήρωση του παιχνιδιού, μου απάντησε με πλήρη σοβαρότητα ότι και ο ίδιος παθαίνει πολλά ‘τέτοια’ στο ερασιτεχνικό που παίζει. Άνευ σχολιασμού…

Να συμπληρώσω εδώ ότι πρόβλημα δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ με Fterota, Friends, SF United, Bebides (παλαιότερα), Titans (πέρυσι), Aris (φέτος), ίσως και κάποιον άλλον που μου διαφεύγει. Αντίθετα με άλλες ομάδες, όπως Old Boys (στα παιχνίδια πέρυσι φοβόμασταν να παίξουμε) ή Apollon Galatsiou, Gunners, κ.α., τα νεύρα είναι διάχυτα στο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι υπάρχουν ομάδες που παίζουν πιο αντιαθλητικά και δεν έχετε κάνει κάτι για να τους περιορίσετε. Παρακολούθησα από τον πάγκο το παιχνίδι μας με τον Apollon Galatsiou φέτος (12/11) και παρακαλούσα να τελειώσει το ημίχρονο για να εκτονωθεί λίγο η ένταση και να μη θρηνήσουμε θύματα. Ειδικά 2 παίχτες του Apollon βαράγανε κλωτσιές από πίσω, ακόμα και εκτός φάσης, σπρώχνανε με τα χέρια και έριχναν παίχτες κάτω και ο διαιτητής δεν έκανε τίποτα για να μαζέψει το παιχνίδι και να προστατέψει τους παίχτες. Και για να μη νομίζετε ότι υπάρχει θέμα μόνο με εμάς, έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια εκτός από τα δικά μας και αρκετές περιπτώσεις έχουν καταλήξει σε κλωτσοπατινάδα.

Τρίτο και τελευταίο, το ύφος των διαιτητών όταν υπάρχει διαμαρτυρία ή ζητούνται εξηγήσεις σε κάποια φάση είναι πολύ συχνά ειρωνικό, με αποτέλεσμα να προκαλείται μια αλυσιδωτή αντίδραση στη συνέχεια. Αν ο διαιτητής δεν αντιμετωπίζει με σεβασμό τους παίχτες, δεν πρόκειται να τον σέβονται ούτε οι παίχτες και άρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός σαν ο απόλυτος άρχοντας του αγώνα.

Δυστυχώς επειδή η κατάσταση είναι σχετικά επαναλαμβανόμενη, πλέον οι διαιτητές αντιμετωπίζονται με προκατάληψη από την πρώτη φάση και αυτός ο φαύλος κύκλος είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να σπάσει.

Μετά τιμής, Νικόλαος Τάραμας

13 Likes

a man is screaming in front of a screen with a greek language caption .
α ρε μλκ Πρόεδρε, στα 40 μου θα με βάλεις πάλι σε σκέψεις για 2ο tattoo με το σήμα της ομαδάρα μας

6 Likes