ρε μλκες να με πριζωσετε θελετε πρωινιατικα!!!
Την είδα τελικά κι εγώ πάλι χθες το βράδυ. Μόνο συγκίνηση!
Ούτε εγώ την ξέρω.
Die Hard 1- 4
Να μην την έχει δει κάποιος πιο μικρής ηλικίας να το καταλάβω. Αλλά να μην την έχει καν ακουστά μου φαίνεται παράξενο (για close encounters μιλάω πάντα ε όχι το die hard ).
Εγώ πάντως πάντα προσπαθούσα να φανταστώ πως θα είχε αισθανθεί ένας πιτσιρικάς το '77 όταν είχε δει την ταινία σινεμά με το πατέρα του ας πούμε. Θα πρέπει να βγήκε από την αίθουσα και να μην πήρε το βλέμμα του από τον ουρανό και τα αστέρια για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον.
νταξ’ ούτε εγώ την έχω δει. την ξέρω όμως και την έχω καιρό στο watchlist μαζί με το invasion of the body snatchers. Σήμερα έχει προγραμματιστεί προβολή και για τα δύο8)
Πάντως λέω να οργανώσω ένα ΣουΚου μαραθωνίου ταινιών Spielberg, να ξεκινήσω από Jaws και να φτάσω μέχρι Jurassic Park (γιατί πιο μετά δεεεν:p). Τι έβγαλε ο πούστης σε αυτή την περίοδο όμως ε. Το Color Purple είναι το μόνο που δεν έχω δει από αυτή την περίοδο, γιατί πάντα έλεγα οκ δράμα είναι, Spielberg είναι, ο συνδυασμός αρκετά επίφοβος, μήπως το’χει δει κανείς;;
μαλακία είναι
από τις ‘δραματικές’ και ‘σοβαρές’ του ταινίες, η μόνη που γουστάρω ΦΟΥΛ είναι το Empire of the Sun, για τον απλό λόγο όμως ότι ναι μεν εκανε βαριά ταινία αλλά ευτυχώς του έκοψε και την έβαλε μέσα από το βλέμμα ενός παιδιού, που οκ, είναι το στοιχείο του… + οκ, ρεσιταλ απο 12χρονο Christian Bale
από τις υπόλοιπες σοβαρές του, αδυνατώ να δώ οποιανδήποτε…
τώρα για τα 70ς και 80ς του ας μην μιλήσω καθόλου, το οτι τον έχω μέσα στο αγαπημένο μου τοπ 3 σκηνοθετών έβερ αρκεί νομίζω για να πώ πόσο πολύ τον εκτιμώ…
άμα κάνω σκ Σπίλμπεργκ θα πάθω κατάθλιψη και κρίση ηλικίας ταυτόχρονα, σπάνια βλέπω ξανά ταινίες του πλεον…
Noμίζω ότι θα πάθω αυτό που λες όταν δω ξανά το Jurassic Park που οκ παίζει να ήταν η πρώτη ταινία που είδα στο cinema…δλδ σου βγάζω άνετα με σφύριγμα όλο το main theme του (απίστευτου) soundtrack:p. Tελευταία σκηνή Jurassic Park, κλάμα γοερό, κυριολεκτικά:p
αρχές 90ς, 10 χρονώ κοπέλι, πορωμένο σε σημείο αηδίας με δεινόσαυρους και STAR WARS και σκάει στο σινεμά Jurassic Park…
ακόμα θυμάμαι και γώ το βράδυ μετά το σινεμά, ήταν 28η η επόμενη και δεν είχα σχολείο και πήγαμε στην βραδυνή προβολή επειδή ο πατέρας μου δούλευε μέχρι αργά… δεν παίζει να κοιμήθηκα πριν τα βαθιά χαράματα εκείνο το βράδυ, μέχρι και σήμερα το ανακαλώ ως μια από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές της ζωής μου…
Ηθελά καιρό τώρα να την ξαναδώ στη μάλλον καλύτερη εκδοχή της -Criterion Collection/Director’s Cut/2h & 23m- γιατί κυκλοφορούν και κάτι μπούρδες που έχει πέσει τρελό edit. Είναι ένα μεγαλειώδες επίτευγμα αυτή η ταινία. Σε αφήνει άφωνο το πόσο καλά έχει αποτυπώσει την αλληγορία του ο Gilliam στην οθόνη. Στα μεγάλα συν και η μουσική.
Υποτιμημένη τρελά κατά τη γνώμη μου, ΒΑΘΙΑ γνώση της ζωής ο μάστορας Ρομάν εδώ.
Εμπειρία από βούρκο κι έτσι…
Και ερωτική, μην ξεχνιόμαστε
Βαριόμουν, έψαχνα κάτι παράξενο, και είπα να δώ για δεύτερη φορά αυτό. Νομίζω δε χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο, είναι γνωστό.
[B][U]Vertigo - Alfred Hitchcock[/U][/B]
Στην Ίριδα… Δεύτερη φορά που την βλέπω… Kλασσικός Hitchcock , ίσως πιο σκοτείνος και μεταφυσικός (αν εξαιρέσουμε το Psycho) απ’ τις υπόλοιπες του…Ο James Stewart παραμένει ο αγαπημένος μου ηθοποιός του παλιού Hollywood , αν και τον προτιμώ στις παλιότερες ταινίες του, ελαφρώς νεότερο (βέβαια το Anatomy Of A Murder, και το Liberty Valanche τα ‘κανε μετά, οπότε μπορεί να λέω και μλκιούλες, απλά εδώ μου φάνηκε λίγο γηρασμένος)… Yπερ-χρήσιμη και η κουβέντα με το τέλος της ταινίας… Σε φάση, να συνειδητοποιείς ότι έχεις καταλάβει το 10% απ’ το τι παίχτηκε… Τις άλλες Παρασκεύες νομίζω θα δείξει τα “The Wrong Man” , “Shadow Of A Doubt” και “Psycho” σ’ένα μίνι αφιέρωμα στον Αλφρέδο.
Αγαπημένη ταινία -θα την έχω δει καμιά 10ρια φορές…[I]Κρίμα που’ναι η τελευταία του Λέτζερ…[/I]
ον τοπικ:
[B]ΜΠΑΣΤΕΡ ΚΗΤΟΝ ~ [COLOR=“DarkOliveGreen”]Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ[/COLOR][/B][I]
(η σκηνή του καταρράκτη απολαυστικά αξέχαστη…)[/I]
Κάβλωσα άσχημα σαββατιάτικα. Είναι κι επίκαιρο. Μακάρι να βλέπαμε sequel κι άλλα καινούργια exploitation.
Ταινιάρα. 2 φορές…αχόρταγη
το ξαναειδα μετα απο 4-5 χρονια, μπορω να πω οτι το απολαυσα περισσοτερο απο την πρωτη φορα… σπανια ξαναβλεπω πλεον ταινια και το ειδα για να δω το 2 αλλα δεν βρισκω καλους υποτιτλους…:?