Ποια ταινία ξαναείδατε σήμερα;

[B]Donnie Darko[/B] του [B]Richard Kelly[/B] (2001) - theatrical cut

frank
ή το πως ντεμπουτάρεις με μια από τις καλύτερες ταινίες των 00s, κρατώντας ένα ατόφιο b-movie feeling. και καταφέρνεις να την καταστρέψεις με το director’s cut και από κει και πέρα να βγάζεις μόνο μετριότητες

Καλά δεν έβγαλε και πολλές ο άνθρωπος, εκτός απ’το Soutland Tales στο οποίο το παράκανε με το μπέρδεμα, και το The Box που δε το έχω δει αλλά μάλλον είναι μαλακία, δεν έχει άλλη. Για να δούμε το φετινό Corpus Christi πώς θα είναι.

Πολύ καλό το Donnie Darko. Εγώ ξανάδα το District 9. Κορυφαία ταινία από πολλές απόψεις. Θυμήθηκα γιατί μπροστά του, είχαν βγει κοντά, το Avatar μου χε φανεί αρκετά αφελές.

Το District 9 το είδα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ αν και στο τέλος το τραβήξανε πολύ.
Το Donnie Darco είναι ταινία που την είδα μόλις μια φορά, είναι από τις ταινίες που λες είδα κάτι ξεχωριστό και ο σκηνοθέτης πέτυχε αυτό που ήθελε να κάνει αλλά δεν σε αφήνει να την κατανοήσεις.

Χθες είδα για τρίτη φορά το [B]My Bloody Valentine[/B]
Σε 3D στο σινεμά, μια κανονική και μια 3D σε τηλεόραση.

Μετά και την τρίτη φορά θεωρώ ότι η ταινία είναι σχετικά αδικημένη και μπαίνει στη λίστα αγαπημένων. Για αρχή παίζει ο όμορφος [SPOILER][/SPOILER]
Είναι από τα θρίλερ που έχουν ακατάπαυστη αγωνία, σπλατερίδι και ωραίο εξελισσόμενο σενάριο. Δηλαδή, σε όλη την ταινία αναρωτιέσαι ποιος είναι ο δολοφόνος, από την πρώτη σκηνή εως την τελευταία μόνο σε λίγες δεν υπάρχουν ωμοί σκοτωμοί, και τέλος, έχει έστω κάποια πλοκή που επιτρέπει στην ταινία να κυλάει ξεκούραστα.

Και φυσικά είναι από τα καλύτερα θρίλερ γιατί [SPOILER]επιτέλους δεν πεθαίνει-πιάνεται ο δολοφόνος. Το τελευταίο το γουστάρω ιδιαίτερα, αν κρίνω από το 70% των ταινιών τρόμου. [/SPOILER]

…τα ‘‘Κόκκινα Φανάρια’’…πολυαγαπημένη ταινία:):!:

Inglourious Basterds για πολλοστή φορά!! Προσωπική αγαπημένη από τις ταινίες του Tarantino. Και πάλι υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του Christopher Waltz!!!

…έτσι:):!:

Η ταινία αυτή θεωρείται κλασική πλέον. Μας κάνει λίγο να θέλουμε να ανήκουμε επίσης σε κάποια συμμορία (εγώ επειδή είμαι πιο συναρπαστικός μπορεί να άνηκα και σε δύο), και να ζήσουμε αν όχι μιά βραδιά στο Bronx, οπουδήποτε εκεί έξω με κυνηγητό, δράση, ξυλάκι. Έχει επηρεάσει αρκετά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και [B]βιντεοπαιχνίδι[/B] μετά από χρόνια, ενώ ακόμα κι ο Eminem γύρισε παρόμοιο [B]βιντεοκλίπ[/B] για το συγκρότημα του τους D-12. Είναι πραγματικά κρίμα που δεν υπάρχει sequel και περισσότερες έτσι με συμμορίες, η πιο πρόσφατη που θυμάμαι να είδα ήταν το γνωστό Green Street Hooligans.

Απολαυστική κωμωδία, άνετα από τις καλύτερες που έχω δει. 3 ώρες δε βαριέσαι ούτε μιλισεκόντ

…τη είδα πέρσι μετά από καμιά 15αριά χρόνια, και όπου νά΄ναι θα την ξαναδώ…επική ταινία:):!:

Rock of Ages

2η φορά αλλά σήμερα είδα την extended cut, γύρω στα 20 λεπτά μεγαλύτερη να δεν κάνω κάποιο λάθος. Σε αυτή την ταινία μπορείς να βρεις πολλά στραβά, το σενάριο είναι μάλλον υποτυπώδες και κλισαρισμένο όσο δεν πάει ενώ οι ηθοποιοί όσο καλά και αν τραγουδάν σου δίνουν την εντύπωση πως δεν θα ήθελες να τους δεις σε κάποια άλλη “κανονική” ταινία. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την δεύτερη προβολή ένιωθα πως παρακολουθούσα την καλύτερη ταινία ever. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα σε παρασύρει στην ρυθμό της και τραγουδάς το κάθε ρεφρέν μερικών από των μεγαλύτερων ροκ επιτυχιών. Μόνο στο Hollywood με την υπερβολή του θα μπορούσε να γίνει αυτή η ταινία. Το μόνο κακό είναι πως χρειάζεται να πατήσεις πολλές φορές το pause για να πας για κατούρημα.

O Tom Cruise όσο δεν τον πάω με τις μαλακίες που πετάει τόσο γαμάτος είναι σε αυτή την ταινία. Φορ γκοντ σεικ ακόμα και τα τραγούδια των Poison ακούγονται υπερβολικά τέλεια σε αυτή την ταινία. Δεν νομίζω να βαρεθώ να την βλέπω ποτέ. Αν είχα ροκ μπαρ θα την έβαζα να παίζει κάθε βράδυ.

Χθες βράδυ απήλαυσα…

και γκάβλωσα τρελά, όπως όταν την πρωτοείδα πριν από 25 χρόνια σε βιντεοκασέτα. Ταινία σταθμός στο χώρο της, δεν είναι τυχαίο ότι το predator ως χαρακτήρας επανεμφανίζεται διαρκώς σε ταινίες. Τα οπτικά/ηχητικά εφέ πολύ μπροστα για την εποχή της, το δε πλάσμα είναι εξαιρετικά πρωτότυπο ως κατασκευή και εμφάνιση, αποκρουστικό, όχι αηδιαστικό, ένας αντίπαλος ισάξιος για τον Άρνι. Τώρα θα πάρουν σειρά και οι επόμενες εμφανίσεις του…

the first rule of [B]Fight Club[/B] is…

…τον ‘‘Παπαφλέσσα’’…είμαι ενιά μέρες μπροστά, εγώ:p :slight_smile: :!:

The Goonies

Για 4-5η φορά δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά είχα καιρό να την βάλω. 3 μεγάλοι παραμυθάδες του Hollywood (Spielberg, Columbus σε ιδέα και σενάριο και Donner στην σκηνοθεσία) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ιστορία που θέλει 4 πιτσιρίκια με nicknames όπως Data, Brand, Mouth και Mikey να ξεκινούν σε αναζήτηση χαμένου πειρατικού θησαυρού. What can go wrong?? Υπεράνω κριτικής για τα δικά μου γούστα αφού με ταινίες σαν και αυτή μεγάλωσα. Το μόνο αρνητικό είναι που κατά την διάρκεια έφαγα 2 πίτσες γίγας, σχεδόν χωρίς να το καταλάβω και άντε μετά να κοιμηθείς.

Πόσα δάκρυα! Τη λάτρευα την ταινία μικρή.

[SPOILER][/SPOILER]

…κιεγώ την είχα δει την ταινία σε βιντεοκασσέτα πολλές φορές…υπέροχη ταινία:):!:

Το Life of Brian. :slight_smile:

Σήμερα ξανά (σχεδόν) είδα το [B]The Curse[/B]

Old school horror ταινία. Ένα πράμα έρχεται από το διάστημα, μολύνει νερό και κατ’ επέκταση ανθρώπους, φυτά, ζώα. Σταδιακά τρελαίνονται κτλ.
Τη θυμήθηκα ξαφνικά σήμερα. Είναι η πρώτη ταινία horror που είδα. Ήμουν πάρα πολύ μικρή και την έβλεπαν οι αδερφές μου στην τηλεόραση (έπαιζε ο Wheaton από το Stand By Me, και υπήρχε αδυναμία). Δεν θυμόμουν πολλές σκηνές. 1-2 το πολύ και μετά λογικά θα είχα κοιμηθεί επειδή θα φοβόμουν. Η θεία που ράβει το χέρι της με δυσκόλεψε να την ξεπεράσω τότε. :frowning:
Τέσπα. Ωραίο που πήγα τόσο παλιά να πω την αλήθεια. Συγκίνηση.