Σουβλακια με τζατζικι ή χωρις?

Γιατι συνδεεις τη λεξη σουβλακι με την λεξη γυρο σαν 1,ειναι 2 διαφορετικα πραγματα μεταξυ τους,
,εαν μου ελεγες αυτο εγω θα καλαταβαινα οτι θα πρεπει να σου φτιαξω ενα σαντουιτς που θα περιεχει μεσα σουβλακι η καλαμακι ,οπως θες πες το και γυρο=χοιρινο κρεας.+ντοματα,πατατες,τατζικι.(αυτο που κοβει ο σουβλατζης με τη μαχαιρα:p )#-o

Πως τα συνδεω οταν λεω ενα σουβλακι με γυρο; Για 2 πραγματα ακουγονται.
Παντως ως τωρα οσες φορες το εχω πει (και πιστεψε με ειναι πολλες και σε διαφορετικα σουβλατζιδικα :Ρ) πηραν μια πιτα, κοψαν και βαλαν γυρο, βαλαν ντοματα, πατατες και τζατζικι. Μετα το τυλιξαν.

E κοιταξε επειδη οπως ξερεις υπαρχει αυτη η διαφορα κυριως μεταξυ των αθηναιων και των σαλονικιων πανω στο θεμα αυτο εξαρταται πως εννοει ο καθενας τα πραγματα. Παραδειγμα εσυ λες θελω ενα σουβλακι γυρο πιτα με τζατζικι +πατατες για παραδειγμα,οταν λες σουβλακι τι ειναι για σενα,πως το εννοεις? Εγω θα πω σκετο γυρο,θελω ενα γυρο πιτα με ουγγαρεζα +πατατες+ντοματα, χωρις κρεμμυδι.

Οταν λεω τα συνδεεις εννοω οτι,πως κολλανε μεταξυ τους το σουβλακι με τον γυρο,μπορεις να βαλεις μεσα σε ενα σαντουιτς σουβλακι/καλαμακι και γυρο?:stuck_out_tongue: :-s Εκτος εαν δεν αναφερεσαι στο σουβλακι καθεαυτο σουβλακι και σημαινει κατι αλλο.

Τι να σας πω, εγώ λέω πάντα “ένα γύρο απ’ όλα”. :-s

Πες ανθρωπε οτι εισαι Σαλονικιος. Λυνονται πολλες αποριες :Ρ
Ενταξει καταλαβαινω πως δεν μπορειτε να δεχτειτε τον τροπο μας :Ρ
Εννοω μια πιτα με γυρο ντοματα πατατα και τζατζικι (μολις τσακισα ενα btw :D)
Τι μεταφραζεις σαντουιτς βασικα;

μη δινεις σημασια ειναι τρελοι αυτοι οι θεσσαλωνικιοι.

προς ΚΙΜΙ.
Οταν λεμε ‘‘ενα σουβλακι με γυρο ντοματα τζατζικι πατατα’’ εννοουμε το σουβλακι ΚΑΘΕΑΥΤΟ ως εννοια. Το τυλιχτο με πιτα. Επομενως το σουβλακι με γυρο ντοματα πατατα τζατζικι εχει πιτα, μεσα γυρο, ντοματα, πατατες, τζατζικι και ειναι τυλιχτο.

Τωρα, επειδη εχω ερθει και απο τα μερη σας, ειναι πονεμενη η ιστορια. Σαντουιτς αν ξερω καλα ειναι το τυλιχτο σε σας, και σουβλακι λετε το καλαμακι. Am I right? :? μπορει και να τα εχω κανει μπαχαλο.

“Εγω θα πω σκετο γυρο,θελω ενα γυρο πιτα με ουγγαρεζα +πατατες+ντοματα, χωρις κρεμμυδι.”

αυτο το ‘γυρο πιτα’, εμεις το λεμε σουβλακι με γυρο.

θεε μου, καθομαι και αναλυω 11 η ωρα το βραδυ για το σουβλακι.

:? :? :? :lol: :lol: :lol:
εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας μιλαμε…:lol: :lol:
παντως και εγω μικρος το καλαμακι το ελεγα σουβλακι(και ακομα πολλες φορες)…

:lol: #-o #-o Πωπω προβλεπω οτι θα γινει το ελα να δεις…δεν θα μπορουμε να συνενοηθουμε…:lol:
Oπως και κατι αντιστοιχο συμβαινει με την μπουγατσα κλπ…:stuck_out_tongue:

Προσεξε να δεις υπαρχει μια λεπτομερια που μπερδευει,ως συνηθως οι αθηναιοι λενε το σουβλακι(που λεμε εμεις οι θεσσαλονικεις) καλαμακι,αυτο λοιπον που εσυ λες “σουβλακι με γυρο” εγω το μεταφραζω και το καταλαβαινω ως “καλαμακι/σουβλακι με γυρο”,

[SIZE=“4”]1[/SIZE]
[SIZE=“4”] 2[/SIZE]

Αρα οταν θα μου πεις σαν πελατης σε μενα τον σουβλατζη φτιαξε μου ενα “σουβλακι πιτα με γυρο+οτι αλλο επιλεξεις” εγω θα καταλαβω οτι πρεπει να σου κανω ενα σαντουιτς που θα περιεχει την εικονα 1 +την εικονα 2 μαζι. :? Το μπερδεμα γινεται στη λεξη σουβλακι,οπου οταν λες “σουβλακι με γυρο” δεν εννοεις το καλαμακι οπου καλαμακι εγω το μεταφραζω ως σουβλακι!

Αν καταλαβες τπτ σφυρα μου…:stuck_out_tongue:

Αυτο ακριβως που λες μεταφραζω ως σαντουιτς.

Ωραια λοιπον. Απο τι αποτελειται; Απο μαυρη μπακετα με μαγιονεζα και λιαστη ντοματα πχ; :Ρ

[Εσεις οι Σαλονικιοι πρεπει να τονιζετε οτι τα λετε διαφορετια απο τους υπολοιπους - κατι σας πιανει :Ρ]

Aπο οτιδηποτε μπορει να αποτελειται,εσυ επιλεγεις τι θα βαλεις σε ενα σαντουιτς.Ακομα και το απλο με τυρι και ντοματα+μαυρη/ασπρη μπακετα σαντουιτς ειναι…η δεν ειναι?:lol: :-s :stuck_out_tongue: :slight_smile:

Βασικα εννοουσα αν λες αυτο που κανονικα (:Ρ) λεγεται σουβλακι… :stuck_out_tongue:

:-s :-s Βασικα δεν εχει και τοση σημασια πως το λεει/εννοει ο καθενας,φαε εκει και μη μιλας…απολαυσε…:stuck_out_tongue: 8)

Πραγματικα εχω μεταβει σε μια ψυχοφθορα δοκιμασια να καταλαβω τι λενε τα παραπανω ποστς και ολα αυτα επειδη οι νοτιοι αποφασισατε να λετε τα πραγματα διαφορετικα! :stuck_out_tongue:
Σαν τους Αγγλους ενα πραμα που βγαλαν αμαξια με το τιμονι δεξια.

Θελω να βγαλω μια κραυγη μπας και ξεφυγω απο αυτην τη ζαλιστικη κατασταση…!!

Ναι ρε αλλά οι νότιοι είμαστε περισσότεροι :stuck_out_tongue: Συμβιβαστείτε με το ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας λέει τη φράση “σουβλάκι με γύρο” 8O :lol:

Χεχ, Βάκιλλε, προσπάθησε να ξεφύγεις από την κατάσταση αυτή, δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δε θέλω :wink:

/σφυριγμα

καταλαβα. Απλα το καλαμακι ειναι για σας το σουβλακι. Ε σουβλακι εμεις εννοουμε το τυλιχτο. Δηλαδη το σαντουιτς. Ακριβως εκει γινεται το μπερδεμα. Το ‘‘ενα σουβλακι γυρο+οτι αλλο επιλεξεις’’ στο ‘Νοτο’ ειναι ενα σαντουιτς με γυρο και τα λοιπα υλικα.

Νομιζω οτι βγαλαμε ακρη:D

Ρε να τα βαλει ολα μεσα ρε!!Και σουβλακι και γυρο και κεμπαμπ:D

Ελεος, σιγα τις δυσκολες διαφορες στην ονομασια.:stuck_out_tongue:
Εγω ξερω να τα ζηταω και με τους 2 τροπους αλλα και να μην ξερει καποιος κανει αυτο:

Λοιπον, καλα μου Αθηναϊκα και νησιωτικα Ορκς.

Αυτο ειναι το σουβλακι (ή καλαμακι για 'σας):

Το κρεας το χοιρινο που ειναι σε κομματακια ειναι ο γυρος.

Σουβλακι=ειναι τα ΣΟΥΒΛΙΣΜΕΝΑ κομματακια κρεατος σε ξυλακι

Γυρος=ειναι το κρεας της σκροφας που γυρναει ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ (εξου και ΓΥΡΟΣ) στο μηχανημα με τις αντιστασεις και το κοβει με το πριονι ο σουβλατζης.

Σαντουϊτς=Απο δημιουργιας αυτης της λεξεις σημαινει, δυο κομματια ψωμι που αναμεσα εχουν κατι αλλο.

Αντε να ουμε…:stuck_out_tongue:

Πάτε φάτε μπουγάτσες και αφήστε το σουβλάκι γι αυτούς που το κατέχουν! 8)

Εννοεις να συμβιβαστουμε με την πραγματικοτητα οτι οι περισσοτεροι Ελληνες ειναι ΟΥΡΟΥΚ-ΧΑΪ!