Μουσική ιδιοφυία

Υπάρχουν ίσως εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες!!!) μουσικές ιδιοφυίες στον κόσμο μας και πάρα πολλοί (δοξα τον Θεό (!?)) στον χώρο μας…
Διάλεξα τυχαία τέσσερις απο αυτούς (δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση μεταξύ τους, γι’αυτό ίσως να έχει και λίγο περισσότερο ενδιαφέρον) και θα ήθελα την γνώμη σας…
Ποιός λοιπόν κατα την γνώμη σας (με βάση την συνθετική τους ικανότητα, την “παικτική” τους ικανότητα αλλά και την ηγετική τους ικανότητα, είτε στην μπάντα τους έιτε στο μουσικό στερέωμα) είναι μουσική ιδιοφυία;

Υ.Γ.: Ξέρω πως μερικοί θα πούνε κι άλλα ονόματα αλλα αυτά τα ονόματα θα “παίξουνε” σε άλλο -παρόμοιο- δημοψήφισμα, γι’αυτό υπομονή!

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων!

Angus Young – Malcolm Young

~ Roger Waters και Pink Floyd γενικά.

~ TOOL

~ Geoff Tate / Chris Degarmo

~ Psychotic Waltz

στη ροκ μουσικη οπως και στα blues υπαρχουν μεγαλοι μουσικοι.αυτους που θεωρω εγω μεγαλυτερους ειναι (ritchie blackmore,freddie mercury,roger waters,ian anderson,jimi page αν και δεν μ αρεσουν οι zeppelin,neil peart,και αλλοι πολλοι.Σορυ ομως αλλα δεν μπορω να τους χαρακτηρισω μουσικεςι ιδυοφυιες, και γενικα στη ροκ και στα blues δεν μπορω κανεναν να χαρακτηρισω ετσι.μουσικες ιδιοφυιες εκτος απ τους παλιους κλασικους(μοτσαρτ,μπετοβεν κ.α)
συνανταμε στη jazz μουσικη οπου η αρμονια τηs ειναι πολυ πιο πολυπλοκη και εχει περισσοτερες απαιτησεις απ τη ροκ.miles davis,john coltrane,wes montgomery,jim hall,oscar peterson και αλλοι πολλοι που ο πολυς κοσμος δυστυχως δεν τους ξερει αλλα ειναι απειρως καλυτεροι μουσικοι και απ τους μεγαλυτερους ροκ καλλιτεχνες.

Ε απ’αυτους που εβαλες σαφως ο Φρανκ Ζαππα. Δηλαδη απ’οποιους κι αν εβαζες παλι ο Ζαππα. Απο κει και περα εξαιρετικους ροκ μουσικους θα ελεγα (με τυχαια σειρα) τους Page, Waters, Mercury, Tate, Lord, Yes (ολοι τους), Geddy Lee, Neil Peart, Neil Young και αρκετοι αλλοι.

Καλά μου παιδιά, τα poll για ποιο λόγο υπάρχουν; Για να βάζει ο άνθρωπος επιλογές, σημαίνει ότι καλό θα ήταν να διαλέξουμε από αυτές. Αλλιώς ποιο το νόημα άμα ο καθένας (όπως πάντα) μπαίνει και γράφει τα δικά του (και μάλιστα π-ά-ν-τ-α για την αγαπημένη του μπάντα);

Ή τουλάχιστον πείτε αυτό που πιστεύετε και το οποίο δε βρίσκεται στις επιλογές, αλλά πρώτα διαλέξτε μία από αυτές.

για μενα Ian Anderson με διαφορα κ φοβεροι μουσικη ιδιοφυια αλλα κ απιστευτος στιχουργος.

κανεις λαθος startruck! μην συγκρινεις εντελως ανομια πραγματα αλλα κ παλι αφου ηταν οι αλλοι μουσικες ιδοφθιες οπως κ λες κ ειναι φυσικα γιατι δεν δημιουργησαν αυτοι το rock?

Frank Zappa…eida ta dvd pou exei anevasei o desertsky72 kai emeina…

η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυία της rock και απ’τις μεγαλύτερες γενικά στο μουσικό στερέωμα είναι για μένα ο Frank Zappa.

Διαφωνώ. Με τη λογική σου τότε ο καθένας από εμάς θα έκανε ένα topic με θέμα π.χ. Μουσική Ιδιοφυία και θα έβαζε στο poll τα 4 που επιθυμεί. Έτσι θα είχαμε επί 50 topic από ότι έχουμε σήμερα. Δεν νομίζω ότι είναι πρακτικό και ουσιαστικό. Αν θέλετε να το κάνουμε έτσι εγώ την επόμενη στιγμή κάνω topic με θέμα Μουσική Ιδιοφυία και επιλογές όλα τα μέλη των AC/DC. Μαλακία δεν θα ήτανε; Ε άλλο τόσο μαλακία είναι να είμαι αναγκασμένος να επιλέξω από τις επιλογές που θέτει ο καθένας και να μην μπορώ να εκθέσω την προσωπική μου άποψη

Και με τη λογική σου ακόμα και στο topic για τα σουβλάκια εσύ θα ψήφιζες “το σουβλάκι που τρώνε οι ac/dc”. Ούτε αυτό είναι το πρακτικότερο. 8)

Ο καθένας την άποψή του εκφράζει. Είναι δυνατόν να είναι αγαπημένη μου μπάντα οι ΑC/DC και να ψηφίσω μουσική ιδιοφυία τον Waters?

Δεν έχεις δίκιο. Εμένα αγαπημένη μου μπάντα ας πουμε είναι οι Entombed. Δημιούργησαν σχολή και επηρρέασαν χιλιάδες. Αλλά δεν τους θεωρώ μουσικές ιδιοφυίες. Απλά καλοί μουσικοί είναι. Και σίγουρα ούτε οι ΑC/DC είναι μουσικές ιδιοφυίες (μία απ τα ίδια όλοι οι δίσκοι τους). Απ τις επιλογές της ψηφοφορίας μόνο ο Frank Zappa πλησιάζει αυτό που λέμε μουσική ιδιοφυία νομίζω.

Roger Waters.Πολύ πρωτοποριακός για την εποχή του. 8) Επίσης σαν μουσικές ιδιοφυίες θα χαρακτήριζα τον Mike Oldfield,τον Neil Peart,τον Angus Young,τον Cliff Βurton,τον Randy Rhoads,τον Billy Cobham,τον John Bonham και πολλούς άλλους που δεν μου έρχονται τώρα 8)

The classical skill of the musical genius is the capability of holding many different melodies in one’s head at once and knowing how they interact together. It is said that the great classical composers (Bach, Mozart, etc) could hold five, six or even seven different melodies in their minds at once. They could write complicated music with many different parts all at once without having to hear it played. In comparison, the average person can only hold one melody in memory.

Tate/ DeGarmo, Waters, Burton, Zappa, Uli Jon Roth, Michael Schenker, Blackmore, Page, Hendrix, Ronnie Van Zant, Iommi, και πολυ αλλοι που βαριεμε να τους γραφω και αλλοι που ξεχναω

Και πανω απο ολους: ΕΓΩ!!! :^o

Παλι καλα που ανεφερες εσυ τον Χεντριξ γιατι ολοι οι υπολοιποι βλακωδως τον ξεχασαμε…

Αν ο ορισμός αυτός είναι σωστός,τότε, πολύ αμφιβάλλω ότι κάποιος απ αυτούς που έχουν αναφερθεί είναι μουσική ιδιοφυία.

Ποιόν Χέντριξ, αυτόν το κλέφτη?!! Εδώ ολόκληρος Φοίβος δεν αναφέρθηκε!!! 8O

:lol: :lol: …Λοιπόν…

:arrow: Roger Waters

Προφανώς Ian Andersson…