οχι…αυτο θελεις εσυ μαλλον να το πεις αλλα δεν το κανεις!
αυτο που λεω εγω,ειναι πως σε καθε ειδος υπαρχουν κιθαριστες που μπορει να ακουγονται πολυ καλοι αλλα τελικα ειναι θεμα “ειδικοτητας”!
παρε για παραδειγμα τον Vai (και κοιτα παραλληλα τι θεμα παιζει να γινει! )
Στο Γ3 μολις πιανουν τα καθαρα μπλουζ κομματια…ο τυπος ΔΕΝ το εχει!παιζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ…κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε μια κιθαρα…αλλα εκει ειναι “στειρος”…ακομη και ο ανεραστος γουρουνος Malmsteen τον παταει…
Λοιπον εχουμε και λεμε:
1.Graham Oliver,Paul Quinn:Αρεκτα καλο κιθαριστικο διδυμο με δυνατο συνθετικο υλικο και πολυ ομορφα τραγουδια απο αποψη ακουστικης αλλα και μουσικης καθαυτης.Δυστυχως μετα απο καποια χρονια οι ιδεες στερεψαν και αρκεστηκαν σε κλασσικη Saxon νοτροποια.Γραψαν τραγουδια που θα μας μεινουν αξεχατσα και σιγουρα αποτελουν αξιους υποστηρικτες του Heavy Metal.
2.Dave Murray,Adrian Smith:Επισης καλο και δεμενο κιθαριστικο διδυμο με τον Adrian να υπερτερει απο αποψη ικανοτητας.Εξυπνες ιδεες και μελοδιες στην αρχη της καριερας τους με πολλα κομματια να αποτελουν μερικους απο τους υμνους του Heavy Metal.Ποτε δεν ηταν οι τελειοι τεχνιτες και κανεις δεν μπορει να τους κατακρυνει γι αυτο.Σιγουρα μετα απο καποια χρονια στερεψαν οι ιδεες και τα κομματια ειχαν ενα πανομοιοτυπο feeling το οποιο παραπεμπει κατευθειαν σε Maiden.Σεβαστοι και οι δυο περα ως περα.
3.Angus Young,Malcolm Young:Πολυ καλο και δεμενο διδυμο τα δυο αδερφια με τον Angus να ειναι περισσοτερο υπερτιμημενος.Αποτελουν και οι δυο τεραστιες μορφες του Rock&Roll με καταπληκτικα τραγουδια και υμνους της Rock αλητειας.Σιγουρα παραδειδουν ακομα μαθηματα για το πως γινετε το Rock&Roll ομως ποτε δεν ηταν τρομεροι τεχνιτες και αρκεστηκαν στο να παιζουν μερικα ακορντα με ικανους ρυθμους και σολαρισματα σε καποια σημεια.Αναμφισνητητα τεραστιες μορφες,ομως ο Malcolm ειναι ο ρηγμενος της υποθεσης αφου και οι δυο παιζουν τα ιδια πραγματα εκτος απο τα σολο και ο Angus παιρνει την δοξα.
4.Glenn Tipton,K.K. Downing:Φοβερες μορφες και οι δυο.Ορησαν σε πολλα σημεια το πως παιζετε το σωστο Heavy Metal.Μετρουν πολλα χρονια στον σκληρο ηχο και η εμπειρια τους ειναι τεραστια.Εχουν δημιουργησει κορυφαια κομματια και υμνους του σκληρου ηχου.Η μουσικη τους αποτελει σημειο αναφορας και τα τραγουδια ειναι οτι πρεπει για να μπει κανεις στον σωστο δρομο του μεταλ.Χωρις να ειναι φοβεροι τεχνιτες εχουν δημιουργησει φοβερα κομματια με πολυ ωραια σολο,ρυθμους και φρασεςι που πραγματικα σε ταξιδευουν.
Αν και τα τεσσερα διδυμα που αναφερονται δεν αποτελουν τους καλυτερους μουσικους και οργανοπαικτες ομως σιγουρα αποτελουν μεγαλες μορφες του χωρου και μεσα απο καθαρα προσωπικη αποψη και τεκμηριωση θα ψηφισω το διδυμο των Judas Priest διοτι κατ εμε αποτελουν τους ‘καλυτερους’ απο τους υπολοιπους.Τα παραπανω αποτελουν καθαρα προσωπικη γνωμη και αποψη.
Υπάρχουν κι άλλα. Μεταξύ όμως αυτών των 4 με διαφορά Judas!
Τι κάθεσαι και γράφεις και εσύ τώρα…:roll:
Ψιλά γράμματα…
Ειναι αυτο που αποκαλουμε το μπεντ του μεταλα,που ειναι σχεδον εκει αλλα οχι ακριβως :lol: (Για να μην παρεξηθω,ασεχετα αν δεν μου αρεσει το μεταλ,υπαρχουν πολλοι εξεραιτικοι κιθαριστες)
Νταξ, υπάρχει και το ελαφρυντικό πως πολλοί από αυτούς παίζουν με Floating τρέμολα, που δεν βοηθάνε όταν στο μπεντ σου πρέπει να ακουστούν ταυτόχρονα περισσότερες από μία χορδές…
Καλα και οι 13αρες χορδες του SRV δεν βοηθουσαν ιδιαιτερα το μπεντ,παρολαυτα δεν φανηκε να ειχε κανα προβλημα
Κι εγώ δυσκολεύομαι με τις 9-άρες:p
Ontopc
Trio βασικα
απο τα αναγραφοντα μακραν των Judas Priest. αλλα ειναι τοσα πολλα.
ευκολα μου ερχονται τα
Hetfield/Hammet
Mustaine/Friedman
Hanneman/King
Για διδυμο σιγουρα robertson gorham μιας και χαρακτηριστικοτατο ηχο ειχαν και τις πιο τελεις δισολιες…Απο κει και περα ακολουθουν murray smith.Τα αδερφια young ή oi hetfield hammet εξαιρετοι κιθαριστες και πολυ μεγαλοι αλλα δεν ειναι το χαρακτηριστικο αυτο που θα λεγαμε διδυμο νομιζω.
Eκτος απο εμενα και την κιθαρα μου απο τα καλυτερα κιθαριστικα διδυμα πρεπει σιγουρα να ηταν Jeff Waters/Anthony Greenham(εποχη Alice In Hell) kai Jeff Waters/Dave Davis(εποχη Never Neverland) των Annihilator.
Aυτό είναι θέμα δύναμης χεριών/τεχνικής του παίχτη, εγώ αναφερόμουν στο γνωστό θέμα intonation που έχουν τα floating τρέμολα που είναι θέμα οργάνου.
:bow2::papas::respect:
THIN LIZZY
[SIZE=“4”]SCOTT GORHAM / BRIAN ROBERTSON[/SIZE]
O ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΩΔΙΚΗΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ.
ΟΙ ΔΥΣΟΛΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ.
Πιστοί των METAL GODS γρηρορείτε. Πάλι μας έφαγαν οι Σιδηρές Παρθένες
+
Keith Ritchards ο καλύτερος ροκ μπλούζ κιθαρίστας
Kαι ο Μέταλ Κιθαρίστας που έχει γράψει Ιστορία
ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧ, ΠΕΘΑΙΝΩ!!!
Κάτι έχει πάρει αυτός, δεν εξηγείται αλλιώς.
Ναι αλλά το ότι ο Ιομμι κάνει για 2 (για χίλιους μάλλον) είναι γεγονός. 8)