ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ

επικο μεταλ παιζουν οι bathory? δεν εχω ακουσει ουτε κομματι, ειχα την εντυπωση οτι παιζουν μπλακ… βλεπω οτι υπαρχει μεγαλη απηχηση (τοσες σελιδες σε 2 μερες) και λεω να ριξω ενα τσεκαρισμα οταν μου συνδεσουν το ιντερνετ…

δεν νομιζω οτι υπαρχει αμφισβητηση των στιχων του one rode, το τι πρεσβευουν και το τι εξιστορουν και τη σημασια τους, δεν ειναι αυτο υποκειμενικη σου αποψη, αυτα ειναι γεγονοτα. υποκειμενικη σου αποψη ειναι το ποσο ψηλα εχεις αυτο το κομματι στην συνειδηση και την εκτιμηση σου απο το mountains πχ. το τι σου κανουν μεσα σου.

[SPOILER]πωωω One Rode to Asa Bay VS Mountains… clash of the titans να 'ουμ :D[/SPOILER]

τα πρωτα δυο ηταν black/thrash, το τριτο πολυ περρισοτερο black, απο κει και μετα αρχιζει η επικη περιοδος με το Blood Fire Death και το Twilight of the Gods, στο blood fire death δεν ειναι καθαρο επικ μεταλ οπως θα το ακουσεις σημερα, ειναι πολυ “Τραχυς” δισκος, παρολαυτα εχει αρκετα επικο συναισθημα. Αρκετα πιο καθαρο επικο προσωπο βγαλανε στο Twilight, παρολο που ειναι και αυτος πολυ “σκοτεινος” δισκος συνολικα.

Εγώ απλά προσπάθησα να φέρω ένα αντιπαράδειγμα στο fb quote που παρέθεσες για το “Mountains”, για να μπει μια σύγκριση και να πούμε έτσι και κάτι ίσως πιο ουσιαστικό από γούνινα βρακιά ή ποιος έφτιαξε το επικό μέταλ (ναι, είναι οι MANOWAR).

Kαι λέω ακριβώς ότι για το συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχει τόσο σημασία η υποκειμενική μου άποψη και το πόσο ψηλά το έχω στη συνείδησή μου, γιατί η ιστορικότητα και η σημασία των όσων περικλείει ξεπερνά την υποκειμενική μου (και σου και όποιου) στάση.

Αλλα προφανώς δεν θα βγάλουμε εδώ ποιο κομμάτι είναι καλύτερο και ποιος την έχει μεγαλύτερη, μια διαφορετική οπτική πρόσθεσα.

Αλλιώς, θα μπορούσα να σε τρολάρω και να πω “καλό το Mountains αλλά οι MUSE με το Knights of Cydonia το πατάνε χάμω σε επικότητα”. :smiley:

πάντως θυμάμαι τι σοκ είχα πάθει τότε που είχα πρώτοακούσει (πρωτοδεί) το κομμάτι στην κασσέτα του invader(97 ήταν?). η έκφραση “είχα μείνει μαλάκας” πραγματικά αποκτάει τεράστιο νόημα :stuck_out_tongue:

τι άλλο είχε μέσα η κασσέτα αυτή? δε τη θυμάμαι καθόλου… μόνο το tribute cd στους bathory

fire and ice … μάλλον το Vol 2
τωρα ποια είχε τι μέσα δεν θυμαμαι
σίγουρα όμως είχαν grave digger / sentenced / mercyful fate / gamma ray / therion / immortal (πολύ γέλιο) /crematory / candlemass / fates warning …

είχε κομματάρες! ξεκίναγε με emerald αν δεν κάνω λάθος, είχε mercyfull fate - come to the sabbath, morgana lefay-maleficum, grave digger -rebbelion, king diamond - sleepless nights, gamma ray - rebellion in dreamland ,immortal - ravendark (ως εκεί θυμάμαι)

απο mercyful είχε σίγουρα απο το time νομίζω το witche’s dance (αυτό με τα κοπρόσκυλα που γαυγίζουν)

μη γαμαμε το τοπικ ομως ε :smiley:

Η δευτερη κασσετα ξεκιναει με One rode…τις εχω τωρα μπροστα μου. Και οντως κομματαρες εχουν κ οι δυο. Δεος.

1988: πρωτη επισημη αγορα (κασετα) Kings of metal - δεος. Δευτεροτριτη αγορα Hail to england - υπερδεος.

1990: αγορα Hammerheart…μονο κλαμα (επικων διαστασεων)

2012: BATHORY

2042: BATHORY YOU C…NTS!

Για την ώρα οι βίκινγκς είμαστε ακόμα μπροστά αλλά οι manowarάδες πλησιάζουν με ταχύτητα για την τελική αναμέτρηση.8O

[B]ΔΕΟΣ![/B]

μπράβο ρε ΤΣΑΚΑΛΙ!
βρες τώρα ποιά είναι η μπάντα στη φώτο και κέρδισε ένα λουκούμι συριανό

[SPOILER][/SPOILER]

πάντως την περίμενα μεγαλύτερη τη διαφορά. αυτό σημαίνει πως αρκετός κόσμος έχει αρχίσει και νιώθει αν και γύρω από το έπικ μέταλ υπάρχει ακόμα πολύ αμπαλίαση.
και επειδή υπήρξε μία αναφορά περί τουριστών, μία ματιά στη δισκογραφία των αξιοσέβαστων Bathory, αρκεί γιά να λύσει αρκετές απορίες.

p.s. όταν ανοίγονται τέτοια θέματα, ρίχτε κανένα σφύριγμα ρε

ναι αλλά θα σου πει πως αυτοι δεν φοράνε baby oil :lol:

Άργησες αλλά έδωσες το στίγμα σου Tramp!!!
Επιμένω. Βρείτε και ξεθαψτε συνεντεύξεις quorthon…

μα δε ταπαμε αυτά? κάθε φορά που έδινε συνέντευξη ημουν από το #-o στο :lol:

πάντως δε νομίζω να υπάρχει πιο καλτ δήλωση συνέντευξης από αυτό που είχε πει ο Αρχηγός για τον σκοτ. Ότι τους πήγε μια φίλη τους να τον δούνε στο εργοστάσιο που δούλευε, είδε ο Αρχηγός το πως χτύπαγε τη λαμαρίνα και το σίδερο ο άλλος , και είπε αμέσως "Ναι,αυτός κάνει για ντράμερ στους MANOWAR " :stuck_out_tongue:

κατά τα άλλα όπως είπε και ένα έτερο τσακάλι από αυτά που πεταχτήκανε, οι Manowar είναι ασόβαροι και οι Bathory (o Quorthon δηλαδή), σοβαροί! η σφαιρική ενημέρωση τελικά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ αν θέλουμε να γράφουμε κάτι και να μας παίρνει ο άλλος στα σοβαρά.
οι Manowar βγήκαν εκεί έξω και εκτέθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι 30 χρόνια στο δρόμο. οι Bathory δυστυχώς δεν βγήκαν ποτέ έξω από το δωμάτιο του μακαρίτη εκτός από τις φορές που κλήθηκε να μιλήσει σε κάποιο μέσο με τα γνωστά βεβαίως αποτελέσματα

Μα ποσο γλυκουληδες ειστε εσεις που δεν εχετε ακουσει Bathory και δεν ξερετε τι να περιμενετε :lol: