ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ

Συμφωνω ρε, το ειπα εξαλλου. Στα επικα των 2 συγκροτηματων μ αρεσουν και οι Bathory και οι Manowar. Με διαφορετικο feeling ο καθενας (εχει αναλυθει απο αλλους καλυτερα αυτο) αλλα περισσοτερο μου κανουν οι Bathory*, απλα και ομορφα και τελειως υποκειμενικα/θεμα γουστου. Απλα ανεφερα πως αααν εξεταζαμε ολη τη δισκογραφια τους για μενα ειναι πολυ μπροστα οι Bathory.

*πχ δε μ αρεσουν αρκετα τραγουδια απο τα fighting, kings of metal και triumph, κατι που δε συμβαινει με τα norlands πχ

Σε παρακαλω πες μου ποια;;;και ειδικα απο kings of metal και triumph

αστάλδος στο fb:

μλκ mountains
γιατί υπάρχει καν ψηφοφορία δε καταλαβαίνω

η αλήθεια σε 8 λέξεις :slight_smile:

ring of gold όμως :stuck_out_tongue:

Ίσως γιατί υπάρχει το [I]“One Rode To Asa Bay”[/I] :?:

nop, δεν μας κάνει η απάντησή σας κύριε. nice try though!

Αν το παρουμε κομματι-κομματι θα χαθουμε,αλλα αυτο που παντα πιστευα ως valid point ειναι οτι ο Quorthon ετσι πως δομουσε το αλμπουμ,δυσκολα θα σου χαλαγε τον ρου των συναισθηματων,η για να το πω καλυτερα ειχε ξεκαθαρο στοχο και προτεραιοτητα να μη στο κανει.Ειδικα στο Blood on Ice(το οποιο πλεον ειναι το πρωτο αλπουμ που συστηνω σε καποιο ασχετο με Bathory)η αλληλουχια που εχει σκαρωσει ειναι απιστευτη.Οποιον δισκο Manowar και να μου πειτε κατι θα βρω χωρις το οποιο θα μπορουσα να ζησω.Συνολικα στην αξια των δισκων δεν αλλαζει και παρα πολλα πραγματα γιατι η πλειοψηφια των συνθεσεων ειναι σε εξωγηινα επιπεδα αλλα μιας και πιασαμε τα πιο τεχνικα.

μπορεί ναι, μπορεί και όχι, έχει τόσο σημασία για σένα το αποτέλεσμα? αφορμή για κουβέντα δε ψάχνουμε? προφανώς αν το πάμε σε φάση γαυρος vs vazelos απλά ο καθένας θα τα ρίχνει στη διαιτησία και σε δευτερο επίπεδο θα αρχίσουμε τα γλυκόλογα για τις μάνες των άλλων και το thread θα βαλτώσει παρασύροντας και όσους από μας απλά γουστάρουμε τη μουσική και των δύο, Σορυ αλλά δε μπορώ να το δω οπαδικά όπως εσύ

α και τώρα που το σκέφτομαι το πρώτο επικ κομμάτι που άκουσα ήταν το stargazer αλλά ο θρεντσταρτερ δε μας αφήνει να αναφερθούμε σε άλλους για να καπαρώσουν οι manowar τη θέση του ιδρυτή της φωτιας και του ατσαλιού… τι να πει και ο Ηφαιστoς ρε? :smiley:

Έλρικ, μην το συζητάς καν.

Σε επίπεδο δισκογραφίας, συνολικής πορείας κτλ κτλ να το δεχτώ ότι οι MANOWAR είναι ηγέτες, κορυφή, αρχή και τέλος του επικού και ότι άλλο θες.

Σε επίπεδο μεμονωμένων κομματιών, ό,τι ανάταση και να χεις νιώσει εσύ ή οποιοσδήποτε με “Mountains”, “Blood Of My Enemies” ή όποιο άλλο, δε σύγκρίνεται ούτε γι αστείο με το “One Rode…”.

Το “One Rode…” είναι το δεκάλεπτο ρέκβιεμ μιας ομάδας πολιτισμών που ξεριζώθηκε βίαια από τους χριστιανούς σκοταδιστές, είναι ο συμβολισμός μιας Ευρώπης που με το ζόρι πέταξε το είναι της.

Ξεπερνά, μεμονωμένα πάντα, κατά πολύ οτιδήποτε άλλο έχει γραφτεί στον χώρο του επικού.

ε ναι, και το λάθος είναι ότι στα πρώτα βάζανε πρώτο κομμάτι πάντα ένα εκτός του ύφους που θέλουμε όλοι… με εξαίρεση το Hail To ENgland που όλα κύλησαν όμορφα από την αρχή μέχρι το τέλος

Προφανως και δε θελω να μιλησουμε για Uriah Heep,Rainbow και λοιπους(και στο λεει ενας ανθρωπος που το Stargazer το λεει 3 φορες πριν κοιμηθει απο μεσα του).Μαθηματα γενεαλογιας του επικ εχουν γινει σε παρα πολλα θρεντ αλλα εδω μιλαμε [U]για το ιδιο το επικ μεταλ[/U] και τις 2 μπαντες που το παιξαν συνειδητοποιημενα και στη ποιοτικοτερη του μορφη χωρις να εχουν ξεπεραστει μεχρι και σημερα απο κανεναν.

εδιτ,ακομα και στο Hail υπαρχει το Black Arrows που τι κι αν ελειπε τι κι αν οχι

http://rockoverdose.gr/news_details.php?id=15643

Αρχιζουν να το γαμάνε λιγο το θεματακι ή ιδεα μου ειναι;

Εμμέσως πλην σαφώς λες τους manilla ασυνείδητους???:stuck_out_tongue:

Στο τοπικ τους αυτα ρε παιδια:)

Μαρινερ σοβαρα δε καταλαβες;:stuck_out_tongue:

χωρις να εχουν ξεπεραστει μεχρι και σημερα απο κανεναν.

Και δεν εχουν ξεπεραστει ουτε απο Μανιλλα.Το ‘‘συνειδητοποιημενα’’ απο μονο του παει στη καθε μπαντα τυπου Rainbow που απλα εστρωσε το δρομο για να εξελιχθει το ειδος σε αυτο που εξελιχτηκε.Ενταξει για Warlord διαφωνησαμε,αμα τωρα υπαρχουν κι αμφιβολιες για το οτι σ’αυτο το χωρο ολοι κοιτανε Βathowar με κυαλια,ε παραιτουμαι.Με παρασερνετε τωρα και μιλαω και γω για αεροπλανα στο θρεντ των διαστημοπλοιων.

Πραγματικά, δεν κατάλαβα τι εννοείς με τη λέξη συνειδητά!!

οκ… Κατάλαβα!!! :slight_smile:

:dunno::dunno::dunno:

μα κάνεις ένα σχόλιο ολόκληρης παραγράφου που λες για το σκορ,το αποτέλεσμα και ότι δεν ψηφίσαν μόνο οι ξέμπαρκοι bathory κτλ! Και κάνω εγώ ένα αντίστοιχο σχόλιο και γίνομαι ο “κακός” που πάει να ρίξει το επίπεδο του θρεντ και να το κάνει γαυρος-βάζελος??? No offence αλλά κάπου μπερδεύτηκες εδώ. Το ότι είμαι οπαδός είναι γνωστό. Αλλά δε νομίζω ότι σε αυτό το θρεντ μιλάω οπαδικά και κολλημένα. Τώρα αν το κάνω και εγώ νομίζω ότι μιλάω ανθρώπινα τι να πω, έχω πρόβλημα :stuck_out_tongue:

το σέβομαι αυτό που λες και κατά ένα ποσοστό το συμμερίζομαι, αλλά το καταλαβαίνεις υποθέτω ότι μια υποκειμενική άποψη αυτό. Η δική σου. Όπως και τα παρακάτω είναι η δική μου υποκειμενική άποψη.
Εγώ πχ στα κομμάτια των manowar δε βλέπω απλά μια ιστορία να ξετυλίγεται. Βλέπω ένα μάθημα ζωής. Το none can teach you/its all inside είναι τρόπος ζωής. Το for when we march your sword rides with me είναι τρόπος ζωής. Είναι η δύναμη που έχεις μέσα σου και την βλέπεις να θεριεύει , να μεγαλώνει ώσπου να καταπίνει τη σαπίλα που υπάρχει γύρω σου. Οι manowar μιλάνε για τον κόναν και για τσεκούρια και σπαθιά και βασιλιάδες και δράκους, ναι. Αλλα οι manowar με τους στίχους τους δίνουν μαθήματα ζωής. To one road to asa bay πχ μου λες σωστά ότι είναι το ρέκβιεμ εκείνου του πολιτισμού. Το heart of steel για παράδειγμα δεν είναι ρεκβιεμ, είναι μανιφέστο. Είναι μάθημα ζωής που σου δίνει δύναμη κάθε φορά που φωνάζεις ALWAYS ONE MORE TRY / I’M NOT AFRAID TO DIE . Γιατί εκείνη τη στιγμή που έχω βαλτώσει την παίρνω την γαμημένη τη δύναμη για να κάνω ένα ακόμα βήμα.

Με αυτα και με αυτα, καταλαβα πως πρεπει να ακουσω Bathory (και παραπανω Manowar, γιατι μονο Hail και Sign κατεχω). Bathory δεν εχω ακουσει νοτα ε, οχι επειδη σνομπαρω ή κατι απλα δεν εχουν πεσει στα χερια μου ή δεν εχει τυχει να ακουσω. Εχω πολυ ψηλα τον πηχη παντως, για την ακριβεια περιμενω ενα σοκ που θα κρατησει στο χρονο, κατι που πραγματικα θα με στειλει. Ειλικρινα, αν ανταποκριθουν στις προσδοκιες μου, θα ειναι κατι τεραστιο.

ελρικ αυτό που ήθελα να πω με το “ενδιαφέρον” είναι απλά ότι για πολλούς υπάρχει αγάπη και για τις δύο μπάντες και μαρέσει που τελικά υπάρχει μια ισορροπία στις ψήφους κι ας υπάρχουν οι ξέμπαρκοι από δω και από κει… από κει και πέρα προσωπικά δε με ενδιαφέρει ο νικητής όπως και σε κανένα από τα thread που κάνουμε(ενώ ο οπαδός της μπάντας μπορεί και να σπάζεται, υπάρχει διαφορά σε σχέση με τον “οπαδό” του επικ ήχου γενικά) … η ουσία είναι στα υπόλοιπα που λέμε… α και ναι, “κακός” είσαι μόνο όταν γράφεις για τους manowar σε κάθε άσχετο thread, μια χαρά πάμε εδώ :slight_smile:

H πτώση της προχριστιανικής Ευρώπης και μαζί μιας ολόκληρης πολιτισμικής κληρονομιάς είναι η υποκειμενική μου άποψη? Δε νομίζω.

Είναι ένα συμβάν κομβικό για την εξέλιξη μιας ολόκληρης ηπείρου. Και περιγράφεται μέσα από μια τελειότητα σε νότες, λόγια και ερμηνεία από έναν ντόπιο παγανιστή. Γι αυτό ακριβώς η έννοια ΕΠΟΣ περιγράφεται στην ολότητά της από αυτό το κομμάτι.

Η σύγκριση που κάνεις είναι άκυρη, τα μαθήματα ζωής τα παίρνει ο καθένας απ’ όπου θέλει (btw κι εγώ στίχους [I]“Heart Of Steel”[/I] είχα γραμμένους στο θρανίο μου 8) ), εσύ απ’ τους MANOWAR, εγώ απ’ τους SKYCLAD και άλλος από τους PROPAGANDHI, αλλά δε συνιστούν τον καθολικό συμβολισμό που πρεσβεύει το [I]“One Rode…”[/I].

αυτό ενοοώ ότι είναι υποκειμενική άποψη, όχι το γεγονός αυτό καθαυτό και η σημαντικότητα του.

mindcrimeΚ όσο οπαδός και φανμπόυς κι αν είμαι (και είμαι παααααρα πολύ :p) σιγά μη χαλαστώ και σιγά μη με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του πολ ξερω γω :wink: γενικά δε νομίζω να υπάρχουν άτομα που θα χαλαστού από το αποτέλεσμα μουσικού πολλ εδώ μέσα!