Τάβλι ή Σκάκι;

Τακτική στο μπάσκετ.

Όχι, εννοώ τις παρτίδες σκάκι Blitz, που είναι με χρονόμετρο, όπου κάθε παίκτης έχει συνολικά 5 λεπτά χρόνο, και παίζει με σταμάτα ξεκίνα. Είναι και όρος για είδος Ματ βέβαια (το blitzkrieg), αλλά αυτό εννοώ.

Μόνο ασσόδυο.

Ωραίο το ασσόδυο, στο γυμνάσιο όλοι αυτό παίζαμε, μέχρι να μας μάθει κάποιος να παίζουμε κανένα σοβαρό παιχνίδι

Ποιό είναι το σοβαρό να δω κάτι;

Βαρελάκια

Α δεν ξέρω από αυτά εγώ.

Παίζει να είναι αυτό που εγώ ξέρω ως βατραχάκια. Είναι αυτό που πρέπει να πλακώσεις (κυριολεκτικά) τα πούλια του άλλου παίκτη;

Βαρελάκια είναι που τα έχεις όλα τα πούλια όρθια, κολλημένα το ένα με το άλλο σε κυλινδρική μορφή, τα πετάνε οι αντίπαλοι ρολαριστά να συγκρουστούν, και στόχος είναι να τα μαζέψεις χωρίς να κουνήσεις κανένα πούλι του αντιπάλου.

Δεν έχει την τυχαιότητα του ασσόδυου, αφού ζάρι ρίχνεις μόνο για το ποιος θα παίξει πρώτος, αλλά είναι η επιτομή του ταβλιού

1 Like

Πολύ νόημα.

Απ’ το ασσόδυο καλύτερο :stuck_out_tongue:

Fun fact, στο πλακωτό, ακόμα κι αν σου έχουν πιάσει τη μάνα, υπάρχει ενδεχόμενο να κερδίσεις το παιχνίδι. Η πιθανότητα προφανώς είναι απειροελάχιστη, αλλά γίνεται.

1 Like

Είσαι σίγουρος πως ξέρεις;

Ρε μαν, προφανώς έκανα πλάκα. Έχω να παίξω ασσόδυο 15 χρόνια, φεύγα-πλακωτό-πόρτες είναι το τάβλι

ό,τι θέλει ο καθένας που παίζει είναι το τάβλι αλλά ναι, και εγώ σε πειράζω τόση ώρα.

Τα βατραχάκια τα είχα παίξει μία φορά (είμαι από ορεινό χωριό όπου τα καλοκαίρια σάπιζα στο καφενείο κι είχα γίνει επιστήμων του τάβλι) και πρέπει να είναι αυτό που στήνονται τα πούλια σε συγκεκριμένες θέσεις και ο ένας παίκτης προσπαθεί να “εκτινάξει” με το δάχτυλο τα δικά του πούλια στην άλλη πλευρά - εξού και βατραχάκια, αφού τα πούλια κάνουν άλματα)

1 Like

Αναγειασ’, αυτό ακριβώς.

1 Like