Καλύτερος σκηνοθέτης

Πω, μιλάμε για Θεό. Στο spider είχα μείνει άφωνη και στο γυμνό γεύμα τα είδα όλα, πραγματικά. Μάστορας όπως τα λες!

Όλα OK μονο που είναι Καναδός.

Σωστα…Καναδος ειναι, με μπερδεψε το ονομα!!!:D:D:D:D

καναδος

και επισης το αραχνοφοβια δεν ειναι δικο του

και επισης

οι ταινες που θα πρεπε να μνημονευεται ειναι

το naked lunch,dead ringers,dead zone,the fly,videodrome και spider

και rabid-shivers για τους old schoolers!!

Δεν τρέχει τίποτα. Απλά αν θες δες και λίγο κλασσικό cinema γιατί είναι λίγο πικρα να ναι αυτοί οι αγαπημένοι σου.

Ρε συ ελεος, επειδη ανεφερα μονο αυτουσ δεν σημαινει πως μονο αυτοι ειναι οι αγαπημενοι μου…Και κοππολα εχω δει, και σκορσεζε, εχω δει ολους τους σκηνοθετες που ειναι στην ψηφοφορια…απλα η θεματολογια των ταινιων αυτων που ανεφερα μου αρεσει περισσοτερο…Και τουσ νονους εχω δει, και τον ταξιτζη,και το ματια ερμητικα κλειστα και ενα σωρο αλλα κλασσικα!!!

Οσον αφορα τον κρονεμπεργκ, μου θυμισαν τα ποστ σας το the dead zone, ενα υποβλητικο ψυχολογικο θριλερ βασισμενο σε βιβλιο του στιβεν κινγκ με τον κριστοφερ γουοκεν να δινει ρεστα, και το θρυλικο The fly, με εκεινον τον τυπα με το περιεργο ονομα(γκολντμλουμ η καπως ετσι, μεγαλη μορφη)!!!

Εκτος απο αθεραύπευτα Burton-ικος μου αρεσαν και οι ποιο πολλες ταινιες του Coppola.Απίστευτοι και οι δυο.Αλλα ψηφίζω τον πρώτο μονο και μονο γιατι σκηνοθετησε μια απο τις αγαπημένες μου ταινίες: " Edward Scissorhands"…

Πρώτον μην αρπάζεσαι, δε σε είπαμε και καμπούρη βρε αδερφέ. Μια φιλική παρατήρηση και τίποτα παραπάνω.

Δεύτερον εννοούσα “πιο” κλασσικό cinema απ αυτό που συμπεριλαμβάνεται στο poll… :twisted:

αυτή την περίοδο διαβάζω το “the cinema of Lars Von Trier - authenticity and artifice” της caroline bainbridge, στα αγγλικά, από Αμερική. είναι εξαιρετικό - εμβριθής ανάλυση στον Δανό auteur.

γράφει μέσα ότι ο trier έχει επιρροές από πολλούς : Φριτς Λανγκ, Χιτσκοκ, Μπουνιουελ, Κιουμπρικ,Ταρκοφσκι και Γκονταρ…

έναν όμως θεωρεί ανώτερο όλων - κ μετά από πολλή σκέψη, για αυτήν την περίοδο της ζωής μου τουλάχιστον, έρχομαι να συμφωνήσω…

ποιον ?

τον κάτωθι

+1… μαλλον…

btw ακόμα γελάω με τις επιλογές του πολλ

αμα γινει πολλ με σωστες επιλογες δεν θα ψηφισουν πανω απο 5

Kαι φανταζομαι δεν ειναι και ομονος που θεωρει τον υποφαινομενο τεραστια επιροη του…

Oσο για τον Τριερ ειναι απο τους personal favourites και ακομα δεν εχω δει ταινιες οπως η Επιδημια και το Europa.

Λατρεμένος Tarantino 8)

θα το αλλάξω μια από αυτές τις μέρες, να ψηφίσουμε κ να αποφασίσουμε

Εντάξει, είναι σκηνοθέτες γνωστοί στους περισσότερους, δε νομίζω πως το φόρουμ λέγεται κινηματογράφος και τηλεόραση για να έχουμε bergman, tarkovsky, hitchcock, venders, truffaut ή κι εγώ δεν ξέρω τι.

το τοπικ λέγεται “καλύτερος σκηνοθέτης” πάντως - δεν θεωρώ πως είμαστε οφφ τόπικ…

τέσπα ίσως ανοίξουμε κανένα άλλο τόπικ παρεμφερές…

edit: δεν έχω σκοπό να θίξω κανένα, αλλά το ότι οι επιλογές είναι κάπως ατυχείς το επιβεβαιώνουν κ τα αποτελέσματα. κάποιοι έχουν ελάχιστες ψήφους, απλά γιατί είναι άλλη κλάση από τους κορυφαίους…

Ο Cronenberg.επειδή αρέσει στν Αντρεα.κ εγω πολυ συμπαθω τν Αντρεα.

και εγω γελαω με τους ψευτοκουλτουριαρηδες…

Ναι, π.χ. “καλυτερος -φσκι σκηνοθετης”.:-s