Αναφερω απλα οτι ο Πανουσης αυτη τη στιγμη εχει ραδιοφωνικη εκπομπη στον city(ραδιοφωνικο σταθμο της Αγγελοπουλου) και για πολλα χρονια ειχε στο ΣΚΑΙ που ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους ραδιοφωνικους σταθμους.Οποτε οι διαφορες με αυτο που κανει ο Λαζοπουλος δεν ειναι τεραστιες
Απο την αλλη τον εκτιμω φυσικα πολυ περισσοτερο,δεν προσπαθει να ειναι αρεστος στην μαζα(και ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ) και οι αποψεις του μου φαινονται αρκετα πιο μεστες σε μενα τουλαχιστον.
οπως και να εχει, καταλαβαινω το πρισμα μεσα απο το οποιο μπορει καποιος να δει ενα “παραλληλισμο” του Τζιμη και του Λαζό…απλα ειναι διαφορετικο να κανεις αυτο που κανει ο Τζιμ τοοοοσα χρονια…
Σοβαρα, δυσκολευομαι να βρω αλλον που να εχει το ιδιο στυλ δουλειας ή εστω την επιμονη και το χωσιμο του!
μην ξεχναμε, οτι καθε φορα που νομιζουμε πως εχουμε ξεπερασει τους φραγμους της λογοκρισιας (σε καποια επιπεδα,τουλαχιστον) ερχεται μια προκληση απο το Πανουση και απλα καταλαβαινουμε ποσο πισω και ποσο επιφανειακοι και δηθεν ειμαστε σαν λαος (οχι ολοι βρε!!μην μουτρωνετε!!)
Εγω πιστευω οτι ειναι τεραστιες,γιατι ο Λαζοπουλος ειναι ενα γραναζι αυτου ακριβως του star system του οποιου ο Πανουσης λοιδωρει μεσω της σατιρας του.Επισης οι κομματικες βολες του Πανουση ειναι πολυ πιο αιχμηρες απ το μεροληπτικο γλυψιματακι του Λαλακη,για να μην πουμε για θρησκειες κτλ που ο Λαζοπουλος δεν τολμαει να θιξει ουτε καν απ εξω,γιατι η μεση νοικοκυρα που εμαθε να κρεμεται απ τα χειλη τα δικα του και του παππα της ενοριας ή και του αρχιεπισκοπου,θα γυρισει το καναλι χωρις δευτερη σκεψη.Παιζει πολυ εκ τους ασφαλους για να θεωρησω οτι ειναι πραγματικα σατιρικος.
Την εμπαθεια με τη σατιρα φυσικα την ειχε μπλεξει και ο Πανουσης,καταντωντας βαρετος καποια στιγμη,αλλα το σωζει με τη μετριοπαθη του σταση και τις σπανιες εμφανισεις του στα ΜΜΕ.
Βασικα το ειπα στο οτι και οι 2 ενεργουν εκ των εσω.
Κατα τα αλλα συμφωνω για αυτο ειπα αλλωστε οτι ο Λαζπουλος ενεργει ετσι ωστε να εχει κοσμο μαζι του(ειναι τα νουμερα…ισως και ο χαρακτηρας του γενικως…:-s)
Καλώς ή κακώς ο Πανούσης εκφράζει έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο τόσο μέσα από τα τραγούδια του όσο και μέσα από τις παραστάσεις του και τις εκπομπές του. Ο Τζίμης αναρχίζει κάπως χωρίς να δηλώνει ωστόσο αναρχικός και κακά τα ψέμματα για να γουστάρει κανείς τον Πανούση και να συμφωνεί με αυτά που λέει πρέπει να έχει αριστερή προς αναρχική ιδεολογία. Ακούστε μόνο τις εκπομπές του τον Δεκέμβριο. Όταν όλοι παπαγάλιζαν πολιτικά ορθές απόψεις εκείνος τα έλεγε μέσω μικροφώνου τόσο χύμα όσο θα τα έλεγαν εκείνοι που ήταν στους δρόμους και πετούσαν πέτρες στους μπάτσους. Ε, δεν γίνεται ο Πανούσης να είναι αποδεκτός σε κάποιον δεξιό. Δεν πρόκειται για σάτιρα τύπου “Ράδιο Αρβύλα”, ούτε καν για σάτιρα Λαζόπουλου. Κάνει σάτιρα παίρνοντας ξεκάθαρη πολιτική θέση χωρίς συγκαβατηκότητες και χωρίς να τον απασχολεί αν θα είναι αρεστός ή όχι.
Τώρα όσον αφορά το αν δουλεύει σε μεγάλους σταθμούς ή όχι. Καλά κάνει. Για τον απλό λόγο ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ΜΜΕ στα οποία ξέρεις πως τα λεγόμενα σου θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση παρά ένα underground αντιεξουσιαστικό σταθμό για παράδειγμα όπου ξέρεις πως αυτοί που θα σε ακούσουν τα σκέφτονται ήδη αυτά που θα πεις. Δεν θα αλλάξεις κάτι έτσι, δεν θα ανοίξεις κάποιο άλλο μυαλό. Μου θυμίζει την συζήτηση που είχαμε σε ένα άλλο thread για τον Αγγελάκα. Κάποιοι έλεγαν ότι είναι πουλημένος επειδή έδωσε συνέντευξη στο MAD. Και στην εν λόγω συνέντευξη ο Αγγελάκας τα είχε χώσει άσχημα σε όλο το μουσικό κατεστημένο των σκυλάδων. Τι με νοιάζει αν έδωσε συνέντευξη στο MAD; Καλά έκανε και την έδωσε εκεί για να τον ακούσει και το κοινό του MAD που στηρίζει όλη αυτή την υποκουλτούρα.
Όσο για τον Λαζόπουλο προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό που λένε όλοι ότι δουλεύει στον Αlpha κτλ. Με ενοχλεί το ότι είναι υπερβολικά λαϊκιστής… Το να σε αποδέχεται το σύστημα και εσύ να του τα χώνεις δεν είναι ξεπούλημα. Είναι μαγκιά. Μόνο που στην περίπτωσή του, ο Λαζόπουλος, κατά την γνώμη μου πάντα, δεν τα χώνει στο σύστημα. Η σάτιρά του είναι απίστευτα συγκαταβατική και απίστευτα λαϊκίστικη. Σε αντίθεση με του Πανούση…
Κι εγώ το πίστευα αυτό που λέει ο manson για τον χώρο αλλά ξέρω και αυτό που λέμε νεοέλληνα και αυτό που λέμε φασιστόμουτρο που γουστάρουν Πανούση. Όπως επίσης και αρκετούς αριστεροαναρχικούς κτλ κτλ που τον βάζουν στο ίδιο καλούπι με τον Λαζόπουλο (καμία σχέση βέβαια. όπως λέει και ο hokam ο Λαζόπουλος βασίζεται στην νοικοκυρά για τα νούμερα. Ο Πανούσης χέστηκε - περισσότερο από Λαζόπουλο τουλάχιστον - για το αν θ’ αρέσει τελικά. Αφού αρέσει απλά δεν τον χαλάει.)