Έχουν αρκετές ομοιότητες, αλλά οι αριστεροί δεν είναι χριστιανοί (ιδεολογικά μιλάμε πάντα)… 8)
Καλά είμαστε σοβαροί; τι κατινιές είναι αυτές; ο Πανούσης λέει μιλάει άσχημα σε προσωπικό!!!
Εγώ δούλευα σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο στην αντίπαρο όπου είχε έρθει πολλές φορές ο Πανούσης καθότι επισκέπτεται συχνά το νησί (έχει εξοχικό). Λοιπόν, εγώ αν δεν τον ήξερα δεν θα το πίστευα ότι είναι διάσημος. ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα σταριλίκι και πολύ χαλαρός και ευγενικότατος. Το αφεντικό μου τον ξέρει και έτυχε μια βραδιά όπου ήρθε μέσα ο ίδιος στην κουζίνα που τρώγαμε για να δει πως είμαστε το προσωπικό… Ευγενέστατος και γλυκήτατος ξαναλέω. Δεν έχει τύχει να του μιλήσω ποτέ face to face αφού σχεδόν πάντα εγώ δουλεύω όταν έρχεται. Όμως, όσες φορές τον έχω σερβίρει και είναι πολύ σοβαρός με την παρααγγελία του και πολύ μετρημένος. Πλακίτσες φυσικά και θα κάνει αν και εγώ για πολύ ντροπαλό τον έκοψα. Τέσπα, η ουσία είναι ότι το να γενικοποιήτε και να λέτε “Ο Πανούσης μιλάει υποτιμητικά” και ταρζανιές δεν είναι σωστό. Η δική μου εμπειρία λέει το αντίθετο. Δεν θέλω να προβάλλω ότι είναι σωστός κτλ απλά το νόμισμα έχει δύο όψεις. μην κοιτάτε μόνο την μια
Τώρα τι βλακειούλες στυλ Εσπρέσο λέγοντε εδώ μέσα είναι απαράδεκτο. Ένα αυτό…
Δεύτερον, ποιός είπε ότι η Αριστερά και θα συμφωνήσω με ένα παιδί που έγραψε το ίδιο, σημαίνει ΦΤΩΧΙΑ; Αριστερός δεν σημαίνει ότι είσαι και φτωχός. Ούτε βέβαια εργοστασιαρχης. Ο Πανούσης δεν καταπιέζει κανέναν για να βγάλει τα λεφτά του. Αυτή είναι η ουσία του αριστερού. Άμα ο πανούσης είχε 100 ανθρώπους και τους έπινε το αίμα ναι δεν θα ταν αριστερός. Η Αριστερά δεν σημαίνει φτώχια ΞΑΝΑΛΕΩ. Σημαίνει ενδιαφέρον προς τον διπλανό σου. Όχι όμως υλικό ενδιαφέρον. Αυτά τα περί εξτρά χειτώνα τα λέει ο χριστιανισμός και όχι ο αριστερισμός. Δεν είδα και πολλούς χριστιανούς να μοιράζονται τις περιουσίες τους. Άντε μην αρχίσω τις παναγίες τώρα.
Τρίτον, για κάποιες χαζογκόμενες εδώ μέσα, η αναρχία είναι αριστερά. Αναρχία δεν είναι σε καμία με καμία περίπτωση “σπάω αμάξια και φοράω κουκούλες”. Αυτοί είναι ΖΩΑ όχι αναρχικοί. Αναρχισμός είναι ίσως από τις πιο αριστερές ιδεολογίες αφού συμπίπτει και σε πολλά σημεία με τον κομμουνισμό και κυρίως στο “είμαστε όλοι ίσοι”. Ο Κροπότκιν (αριστοκράτης πρίγκιπας ε;) είπε ο αναρχισμός οδηγεί στον κομμουνισμό και ο κομμουνισμός στον αναρχισμό. Τέσπα τι κάθομαι και εξηγώ σε άτομα που λένε ότι ο αναρχισμός δεν είναι αριστερά. Να μου πουν όμως τι είναι… Διαγώνια;
Τέταρτον και τελευταίο, ο Τζίμης Πανούσης κοροϊδεύει και τα “χάλια” του. Ο ίδιος λέει ότι σατιρίζει τον εαυτό του στην πίστα, “τον μάνγκα που βγάζει τα λεφτά” για να χρησιμοποιήσω και εκφράσεις του. Αυτό με την κότα και το αυγό, όποιον δίγει καλά κάνει και τον θίγει. Είναι κακό να βλάπτεις για κάποιους σύμβολα ιερά. Εμένα που μου έβλαπταν την νοημοσύνη 10 χρόνια στο σχολείο με τα θρησκευτικά έπρεπε να βγω και να τα σπάσω όλα.
Τσιλ άουτ και πις.
H πρώτη παράγραφος αφορά την προσωπική σου εμπειρία σχετικά με τον Πανούση και δεν μπορώ να πάρω θέση καθώς δεν τον ξέρω προσωπικά. Τα υπόλοιπα δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα…
Ξαναλέω πως εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ καμία επαφή με τον Πανούση και ό, τι λέω είναι με αφορμή τα λεγόμενα εδώ, γενικές απόψεις μου που ισχύουν και για τον Πανούση μόνο αν αυτά που λέχθησαν είναι ακριβή.
@ Deathnotes: Tα λες πολύ καλά και συμφωνώ μαζί σου. Ένα πράγμα μόνο δεν καταλαβαίνω. Και πάλι μόνο αν ισχύουν τα όσα γράφονται εκατέρωθεν εδώ πέρα, το τονίζω. Όσα λεφτά παίρνει ο Πανούσης, παίρνει και ο κιθαρίστας του και ο μπασίστας του και ο drummer του; Πώς μοιράζονται τα κέρδη από το μπουκάλι των 80€; Σύμφωνοι, κάποια παίρνει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Τα υπόλοιπα, που πηγαίνουν στην μπάντα, μοιράζονται “ανάλογα με τις ανάγκες” του κάθε μέλους; Γιατί αν, λέω αν, η μπάντα παίρνει 100€ τη βραδιά εκ των οποίων τα 70 πάνε στον Πανούση και τα υπόλοιπα 30 μοιράζονται σε μπασίστα, κιθαρίστα, drummer, μια χαρά εκμετάλλευση εργαζόμενου μου κάνει και αυτό…
Τέλος πάντων, η συζήτηση αρχίζει και γίνεται σε πολύ ασταθή βάση και από μέρους τουλάχιστον, πάνω σε πράγματα που δε γνωρίζω, επομένως σταματάω εδώ.
Το λέω και για το άλλο παιδί που γράφει από πάνω. Την δική μου εμπειρία δεν την έδωσα για να πείτε να ο πανούσης το παιδί του λαού. Την είπα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να καταλάβουν μερικοί ότι μια άποψη δεν λέει απολύτως τίποτα ή 2 ή 10 ή ακόμη και 100, για δημόσια πρόσωπα (εκτός εάν κάνεις δημοσκόπιση που χρησιμοποιείς στατιστική, σωστό δείγμα κτλ). Κοινώς σας λέω, μην ακούτε τι λέω εγώ για τον πανούση, εμένα μπορεί να μου τα σκάει να μπαίνω εδώ να τον υποστηρίζω, μην ακούτε όμως και οποιονδήποτε βγαίνει και λέει ειδικά τόσο ευαισθήτα προσωπικά δεδομένα για κάποιον. Και στην τελική ο Πανούσης προσέχει πολύ το image του. Θέλουμε δεν θέλουμε να το πιστεύουμε ο πανούσης είναι καλλιτέχνης και πουλάει, βγάζει το ψωμί του (ή το Cherokee) από αυτό που κάνει. Δεν το κάνει απλά γιατί το πιστεύει. Αλλιώς δεν θα παιρνε λεφτά, θα δούλευε τσάμπα.
Τέλος πάντων, η μεγαλύτερη μου ένσταση είναι στο θέμα των αριστερών που λες και είναι φιλανθρωπική οργάνωση. Πρώτα αυτό.
Δεύτερον, τώρα μιλάω σε σένα Greywind. Ο Marx είπε “να αμοίβεσαι ανάλογα με αυτό που παράγεις”. Στην τέχνη λοιπόν υπάρχει το ΟΝΟΜΑ. Και στα παπούτσια. Και παντού. Η μάρκα που λέμε. Εάν δεν έμπαινε ο Πανούσης στην μέση, και έμπαινα εγώ με το ίδιο συγκρότημα που έχει αυτός, θα ερχόσασταν να με δείτε; όχι. Όχι επειδή ο Πανούσης είναι μάρκα, αλλά επειδή είναι καλύτερος από μένα στην σάτηρα. Όμως για τους ισορροπημένους ανθρώπους εάν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο παπούτσι NIKE λέμε τώρα, εμφανιζόταν με το όνομα KLEFTIS και είχε ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες αλλά φθηνότερο λόγω χαμηλού ονόματος, εγώ προσωπικά και νομίζω οι περισσότεροι ισορροπημένοι άνθρωποι θα επέλεγαν το KLEFTIS. Έλα μου όμως που στην σημερινή κοινωνία το KLEFTIS δεν θα βγει διότι η Nike δεν αφήνει κανέναν να μπει στην αγορά της… τέλος πάντων άλλο αυτό…
Δεν ξέρω εάν γίνομαι κατανοητός. Ο Πανούσης δεν πουλάει όνομα (πουλάει αλλά τέλος πάντων άμα έλεγε μπούρδες θα τον μουτζώναμε). Ο Πανούσης πουλάει “ποιότητα”. Πιο ποιοτικό βρισίδι δεν θα βρεις. Ε λοιπόν σύμφωνα με τον Μαρξ, ο Πανούσης πρέπει να αμίβεται περισσότερο από τους μπασίστες.
Χρησιμοποιήσα την nike για να σου πω ότι όποιος νιώθει λίγο δεν πάει στην μάρκα, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει ΜΕΡΙΚΕΣ φορές η μάρκα. Συνήθως την ποιότητα. Συνήθως την αθλιότητα. Εξαρτάται, εσύ κρίνεις.
Ελπίζω να απάντησα.
Το λέω και για το άλλο παιδί που γράφει από πάνω. Την δική μου εμπειρία δεν την έδωσα για να πείτε να ο πανούσης το παιδί του λαού. Την είπα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να καταλάβουν μερικοί ότι μια άποψη δεν λέει απολύτως τίποτα ή 2 ή 10 ή ακόμη και 100, για δημόσια πρόσωπα (εκτός εάν κάνεις δημοσκόπιση που χρησιμοποιείς στατιστική, σωστό δείγμα κτλ). Κοινώς σας λέω, μην ακούτε τι λέω εγώ για τον πανούση, εμένα μπορεί να μου τα σκάει να μπαίνω εδώ να τον υποστηρίζω, μην ακούτε όμως και οποιονδήποτε βγαίνει και λέει ειδικά τόσο ευαισθήτα προσωπικά δεδομένα για κάποιον. Και στην τελική ο Πανούσης προσέχει πολύ το image του. Θέλουμε δεν θέλουμε να το πιστεύουμε ο πανούσης είναι καλλιτέχνης και πουλάει, βγάζει το ψωμί του (ή το Cherokee) από αυτό που κάνει. Δεν το κάνει απλά γιατί το πιστεύει. Αλλιώς δεν θα παιρνε λεφτά, θα δούλευε τσάμπα.
Τέλος πάντων, η μεγαλύτερη μου ένσταση είναι στο θέμα των αριστερών που λες και είναι φιλανθρωπική οργάνωση. Πρώτα αυτό.
Δεύτερον, τώρα μιλάω σε σένα Greywind. Ο Marx είπε “να αμοίβεσαι ανάλογα με αυτό που παράγεις”. Στην τέχνη λοιπόν υπάρχει το ΟΝΟΜΑ. Και στα παπούτσια. Και παντού. Η μάρκα που λέμε. Εάν δεν έμπαινε ο Πανούσης στην μέση, και έμπαινα εγώ με το ίδιο συγκρότημα που έχει αυτός, θα ερχόσασταν να με δείτε; όχι. Όχι επειδή ο Πανούσης είναι μάρκα, αλλά επειδή είναι καλύτερος από μένα στην σάτηρα. Όμως για τους ισορροπημένους ανθρώπους εάν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο παπούτσι NIKE λέμε τώρα, εμφανιζόταν με το όνομα KLEFTIS και είχε ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες αλλά φθηνότερο λόγω χαμηλού ονόματος, εγώ προσωπικά και νομίζω οι περισσότεροι ισορροπημένοι άνθρωποι θα επέλεγαν το KLEFTIS. Έλα μου όμως που στην σημερινή κοινωνία το KLEFTIS δεν θα βγει διότι η Nike δεν αφήνει κανέναν να μπει στην αγορά της… τέλος πάντων άλλο αυτό…
Δεν ξέρω εάν γίνομαι κατανοητός. Ο Πανούσης δεν πουλάει όνομα (πουλάει αλλά τέλος πάντων άμα έλεγε μπούρδες θα τον μουτζώναμε). Ο Πανούσης πουλάει “ποιότητα”. Πιο ποιοτικό βρισίδι δεν θα βρεις. Ε λοιπόν σύμφωνα με τον Μαρξ, ο Πανούσης πρέπει να αμίβεται περισσότερο από τους μπασίστες.
Χρησιμοποιήσα την nike για να σου πω ότι όποιος νιώθει λίγο δεν πάει στην μάρκα, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει ΜΕΡΙΚΕΣ φορές η μάρκα. Συνήθως την ποιότητα. Συνήθως την αθλιότητα. Εξαρτάται, εσύ κρίνεις.
Ελπίζω να απάντησα.
-
Θα έλεγα ότι αν τα έσοδα της μπάντας διαιρούνταν σε ίσα μερίδια και ο Πανούσης έπαιρνε όσα παίρνει ο κιθαρίστας του, λέω τυχαία, μάλλον για εκμετάλλευση του Πανούση θα μου ακουγόταν.
-
Deathnotes, καλωσόρισες και πολύ ενδιαφέρουσα η γνώμη σου. Θα σε παρακαλούσα να μην επιτίθεσαι στους άλλους χρήστες του forum, έστω κι αν το κάνεις αόριστα.
-
Μήπως να βάλουμε τόνους στο όνομα του Πανούση στον τίτλο του thread και να κάνουμε και το πρώτο γράμμα κεφαλαίο, αφού έτσι συνηθίζεται στην ελληνική γλώσσα;
o οποίος κιθαρίστας έπαιζε στους Deus Ex Machina και είναι Θεούλης!!!
Δεν λέω το αντίθετο, απλά αν δεν ήταν, δεν θα άλλαζε κάτι…
ε καλά έτσι το πα αφού μου ρθε. Δεν έχει να κάνει με αυτά που σωστά είπες.
Συμφωνώ.
- Καλώς σας βρήκα και συγνώμη εάν έδωσα κακή εντύπωση πάντως δεν θέλω να θίξω κανέναν γιαυτό και δεν βρίζω κάποιον συγκεκριμένα. Μιλάω γενικά και αόριστα, στον Grey μόνο απευθύνθηκα και νομίζω δεν τον έβρισα ούτε τον έθιξα.
Γενικά, και πάλι συμφωνώ μαζί σου, ειδικά όταν λες πως δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα λεγόμενα-βιώματα του καθενός αγνώστου από εδώ μέσα τα οποία μπορεί να είναι ψευδή, μπορεί και αληθή.
Έχω όμως μια ένσταση, επειδή νομίζω πως ο Marx είπε ότι “δουλεύεις ανάλογα με τις δυνατότητες σου, αμοίβεσαι ανάλογα με τις ανάγκες σου”. Ίσως να κάνω λάθος, αλλά με βάση τα λεγόμενά σου, αν εγώ ανακαλύψω το iPod π.χ. ενώ βρισκόμαστε σε κομμουνιστικό καθεστώς έχω τη δυνατότητα να το πουλάω πανάκριβα, επειδή έχει το “όνομα”; Με κάθε επιφύλαξη, αμφιβάλλω.
Συμφωνώ. Αλλά ο κομμουνισμός έχω την εντύπωση ότι διαφωνεί μαζί μας.
Υ.Γ. Ξέρω ότι από τα λεγόμενά μου φαίνεται πως έχω εξισώσει τον κομμουνισμό με την αριστερά (και κατ’ επέκταση όλες τις εκφάνσεις της), αλλά γνωρίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και απλώς τον χρησιμοποιώ ως παράδειγμα.
Όχι, ρε, χαλαρά. Συζήτηση κάνουμε, απόψεις ανταλάσσουμε! 8)
Σε κομμουνιστικό καθεστώς δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα - το copywright που λέμε. Επομένως και το ipod να βρεις (δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ειδικά στην τεχνολογία θες ομάδα για να “βρεις κάτι”), η μάρκα δεν ανοίκει σε σένα αλλά σε όλους. Κοινώς δεν θα παίρνεις τα άντερα σου. Στο καπιταλιστικό σύστημα όμως πάει έτσι. 200 άτομα κάτσανε να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν το ipod και έρχεται το τσουτσέκι ο jobs και σου λέει δικό μου είναι. Σώπα ρε φίλε οι άλλοι δεν δουλέψαμε;
Τέσπα, κακώς ερμηνεύουμε marx σε καπιταλιστικές κοινωνίες. Δεν…
Εγώ απεχθάνομαι τον Πανούση για τη μουσική του και μονο…Ντάξει μουσικά δε μου δημιουργει ούτε μου δημιούργησε ποτέ ανατριχίλες (ούτε καν είπα "ωραία μελωδία αυτή) και στιχουργικά αυτά που τραγουδάει τα θεωρώ γελοία (βλ. το ίσως μεγαλύτερο χιτ του “ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ”). Τώρα όλο και κάποιος θα πεταχτεί να μου την πει με αυτό : “ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΡΑΨΕ ΕΣΥ!” , έλα όμως που εγώ έχοντας ακούσει πολύ καλύτερα κατά τη γνώμη μου πράγματα νομίζω πως μπορώ να έχω άποψη και να απεχθάνομαι καλλιτέχνες ?
και το νεοέλληνας για μένα ακούγεται γελοίο, γιατί εκτός από την ηλίθια επανάληψη του που κάνει περισσότερο για ποπ τραγουδάκι και την επιτηδευμένα ΓΕΛΟΙΑ ακουστική των στίχων για να δημιουργήσει μια πιο χαβαλετζίδικη άποψη (τώρα αν το κανε καταλάθος τι να πω…?) ξέρω τουλάχιστον 20 μπάντες που και οι 20 αυτές να τα λένε (θεωρώ) πολύ καλύτερα από αυτόν και δεν ακούγονται τόσο γελοίοι.Έχω φίλους που τον γουστάρουνε και λένε “ρε συ, μα δεν καταλαβαίνεις τι λέει στους στίχους?” (…) ! τι να του πεις μετά αυτουνού ? για stand up comedian και ψιλό-Shock-Rocker πάντως καλός είναι…
ΕΝΤΙΤ : Αυτό που θέλω να πω για το τραγούδι δεν είναι ότι δεν έχει κάποιο νόημα…οκ καυτηριάζει διάφορα ζητήματα (απάθεια, άγνοια) της κοινωνίας … Αυτό που μισώ είναι ότι με “βουτιά σε βόθρους με εικόνες” στίχους μάλλον ανήλικα θέλει να προσελκύσει…whatever
bottom line : I FUCKING HATE THAT GUY !
Όπως ξαναείπα, δεν έχω ασχοληθεί πολύ με Πανούση γενικώς. Ενώ όμως στο λύκειο τον άκουγα για το χαβαλέ, σε φάση stand up comedian που λέει και ο Epitaph (ή πιο ταιριαστά για την περίπτωσή του σε φάση “Ημισκουμπρίων”), πριν κανένα τριάρι χρόνια, κάτι γύρισε μέσα μου και άρχισα να τα παίρνω λίγο πιο σοβαρά αυτά που έλεγε… Μεγάλες αλήθειες…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το γνωστό “Κι εγώ σ’ αγαπω” το οποίο ήταν και η αφορμή της μεταστροφής… Πάντα απλώς το έπαιρνα στο χαβαλέ και τον κατηγορούσα ότι βρίζει το Χριστό σε τραγούδι! Κι όμως όταν κάθησα και το σκέφτηκα, είδα πόσες αλήθειες λέει για τις σχέσεις και πως δεν έχει καμιά σχέση με θρησκεία προφανώς!
Το ξέρω πως δεν είναι τίποτα περίεργοι οι στίχοι του ώστε να θέλουν βαθυστόχαστη ανάλυση, αλλά δεν ξέρω πως μου είχε κάτσει εμένα έτσι… :dunno:
Τα έχεις μπουρδουκλώσει λιγάκι με τα σήματα (“μάρκες”) και την πνευματική ιδιοκτησία και αυτό που λες έχει ανακρίβειες και λάθη. Αλλά, we get the point, νομίζω.
οκ ο νεοέλληνας είναι παιδικό τραγουδάκι. Για αυτό και η τελευταία σκηνή στο βιντεοκλιπ του κομματιού έχει να κάνει με ένα τελειως αναλαφρο και γελοίο θέμα, για να προκαλέσει τους 15 χρονους. Ακόμα και το τραγουδάκι για το χειμώνα είναι το ίδιο γελοίο θα έλεγα. Μερικοί μάλιστα νομίζουν ότι αναφερόμενος στην “πρώτη μάνα τραβεστί” εννοεί κάτι για τα πολιτικά συστήματα του 80 και την ανάγκη να δημιουργηθεί κατι νεο, αλλά ποιοοοος ξέρει τι άσχετοι είναι αυτοί. Το τραγούδι μιλάει ξεκάθαρα για τον συμμαθητή του Πανούση - τον Γιωργάκη - που χαϊδευόντουσαν μαζί στο σχολείο. Επίσης όταν λέει σε ένα άλλο τραγούδι “μικροαστοί θα σας φάνε τα παιδιά σας”, οι ίδιοι άσχετοι πάλι λένε ότι αναφέρεται στην “αλλαγή” του 80 (αυτή του Αντρίκου ντε) όπου ο λαός υποτίθεται ότι πήρε την εξουσία στα χέρια του, και ότι αυτός ο στίχος αναφέρεται στο μελλοντικό αδιέξοδο που θα δημιουργούσε αυτή η κατάσταση. Πράγμα που δεν ισχύει φυσικά γιατί είναι γνωστό ότι οι επόμενες γενιές τα είχαν όλα έτοιμα, και όλα στο νεοελληνικό κράτος μετά τόοοοσα χρόνια από τότε που έγραψε αυτούς τους στίχους ο Τζίμης δουλεύουν ρολόι. Απορώ δηλαδή που τα βρισκουν και τα λένε αυτά.
Πω, πω, βρε Παναγιώτη! Άργησα τόσο πολύ να καταλάβω ότι το post είναι ειρωνικό, που άρχισε να με πιάνει νευρικό τικ διαβάζοντάς το. Έξω φρενών έγινα. #-o:lol:
Για πες:
To i-pod θα είχε την ίδια εμπορική επιτυχία αν δεν είχε κυκλοφορήσει ως προϊόν της Apple;
Θα είχε την δυνατότητα να χρησιμοποιεί έστω το πρόθεμα “i-” στο όνμα του;
Θα είχε εξασφαλίσει την διανομή που είχε από την αρχή στο λιανεμπόριο επειδή κυκλοφόρησε ως προϊόν της Apple;
Αν αναγνωρίζεις πως το όνομα Apple επηρέασε τα παραπάνω, τότε μάλλον αντιλαμβάνεσαι τι βάζει το “τσουτσέκι” ο Jobs στην όλη ιστορία
Συγνώμη που παρέτεινα το off topic