Βαριέμαι.Πείτε ο,τι σας κατέβει (Part 1)

Τι μας κρυβουν?!?!!?1!1

Εγω τον καταλαβαινω τον Ixnay, αν επρεπε να ακουω καθε μερα χριστουγεννιατικα τραγουδια στη δουλεια δεν ξερω αν θα την παλευα

1 Like

Εγώ δεν την παλεύω κάστανο με τα αποκριάτικα. Αν έπρεπε να ακούω αποκριάτικα όλη την ώρα, μπορεί και να το σκεφτόμουν για ευθανασία.

2 Likes

Ω ναι πολυ χειροτερα. ΟΚ και στα Χριστουγεννιατικα υπαρχει πολλη χαζοχαρουμενη σαβουρα αλλα εχεις και κομματαρες οπως κατι μικρους τυμπανιστες και κατι αγιες νυχτες. Τα αποκριατικα ειναι κατα βασην χαρουμενα Λατιν, που μαλλον μετα την Τραπ ειναι το ειδος που μου προκαλει ψυχοσωματικα συμπτωματα παρομοια με του Ixnay, απαλευτα.

3 Likes

hold my beer…

Οτι χειροτερο και σιχαμερο θυμαμαι απο τα Χριστουγεννα που δουλευα σε καταστημα. συνδιασμος χριστουγεννιατικου με λατιν.

4 Likes

Φακ, the crossover from hell

3 Likes

Ε ρε anti christmas party που σας χρειάζεται :exclamation:

2 Likes

Γαμησε τα. Το αντίστοιχο το ειχα παθει καποτε στη δουλειά που επαιζε καθε μερα το κρουαζιέρα θα σε παω…

Αυτα τα λενε οσοι τρεχουν μονο. Οι υπολοιποι ξερουν.

Δεν ξερω πως απο το αν το IQ test ειναι valid test για εξυπναδα, προχωρησες στο συμπερασμα οτι υπαρχει φετιχισμος της θετικιστικης σκεψης, αλλα οκ.

Δεν συμφωνω πως υπαρχει φυλη (το οποιο απο μονο του ειναι ανθρωπινη ανακαλυψη που βασιζεται σε συγκεκριμενη διαφοροποιηση εξωτερικων χαρακτηριστικων, και ειναι ψιλο-αυθαιρετη) που να ειναι γενετικα πιο εξυπνη απο καποια αλλη φυλη, και αυτο δεν βγαζει και κανενα νοημα γενετικα και βιολογικα, αφου ειναι αλλα τα γονιδια και τα χαρακτηριστικα του DNA που προσδιδουν εξωτερικα χαρακτηριστικα σε εναν ανθρωπο, και αλλα αυτα που διαμορφωνουν στοιχεια του χαρακτηρα του.

Απο κει και περα, ενταξει, μπορει να εισαι απο αυτους που πιστευουν οτι η εξυπναδα δεν εξαρταται ουτε κατα το ελαχιστο απο γενετικους παραγοντες και γονιδια. Γιατι περι πιστης προκειται η συγκεκριμενη αποψη. Προσωπικα το βρισκω εξωφρενικο κατι τετοιο ως ιδεα. Δεν ειμαστε κενα δοχεια που ξεκινανε να γεμιζουν με γονιδια και χαρακτηριστικα οταν γεννιομαστε, και σιγουρα υπαρχει γενετικη προδιαθεση σε καθε ανθρωπο για το Α ή το Β στοιχειο του χαρακτηρα του. Τωρα το ποιο ειναι το ποσοστο και πως ακριβως διαμορφωνεται ειναι ενα αλλο θεμα, αλλα δεν εχω καμια απαντηση επ αυτου (και κανενας μας, ακομα).

Το Bell Curve δεν το εχω διαβασει και δεν ενδιαφερομαι ιδιαιτερα, αλλα καποια σημεια για τα IQ tests που βλεπω οτι περιεχει μετα απο συντομο γκουγκλαρισμα, δεν μου φαινονται και ιδιαιτερα λανθασμενα. Το συνολο του βιβλιου μπορει να ειναι ρατσιστικο ή/και ελιτιστικο, δεν ξερω και δεν εχω αποψη επ’αυτου. Με τα λιγα που διαβαζω, οι θεσεις που υποστηριζει δεν βασιστηκαν σε σωστα δειγματα, στην επιστημονικη μεθοδο, δεν περασαν απο peer reviews, και εχουν δεχθει κριτικη απο την επιστημονικη κοινοτητα, οποτε λογικα για εφαμιλλη δουλεια των clickbait το κοβω, και για να βγαλουν λεφτα οι συγγραφεις.

Αυτο ομως, ειναι μια ολοσωστη προταση: “Properly administered IQ tests are not demonstrably biased against social, economic, ethnic, or racial groups.” Και για να προσθεσω και κατι σε αυτο, μπορει το IQ test να μην ειναι το Απολυτο Αποδεικτικο περι εξυπναδας (που κανενας δεν δηλωσε εξαρχης), ομως αν καποιου του κοβει το μυαλο (με οποιονδηποτε τροπο), ε δε θα τα παει ασχημα σε ενα IQ test. Δεν βασιζεται σε γνωσεις ουτε σε γλωσσες, ουτε σε τιποτα αλλο που επηρεαζεται δραματικα απο το λεγομενο privilege και προσβαση σε εκπαιδευση.

Ενας ανθρωπος που μπορει να δει την σφαιρικη εικονα παντως, δεν διαλεγει στρατοπεδα μεταξυ θετικιστικης και θεωρητικης σκεψης. Εκτιμαει ολες τις εκφανσεις του ανθρωπινου γενους για αυτο που ειναι. Δεν χρειαζεται να υπαρχει divisiveness παντου. Δεν ειναι ολα λυμπιακο παθηναικο. Ή μαλλον για να το παμε κι ενα βημα πιο περα, ακομα κι αν καποιος δεν εχει τεραστιο IQ, αυτο δεν λεει και πολλα για το ποσα μπορει να προσφερει στην κοινωνια, ποσο επιτυχημενος θα γινει, και ποσο καλος και σωστος ανθρωπος ειναι. Εν τελει, χιλιες φορες καποιος “χαζουλης” που ομως ξερει πολυ καλα πως να κανει ενα πραγμα αψογα και εχει σωστες αρχες, παρα καποιος “εξυπνος” που ειναι οριακα sociopath (οπως η πλειονοτητα των παμπλουτων της γης).

Οπως ξαναειπα, κανενα επικινδυνο μονοπατι σε οσα ειχαν αναφερθει προηγουμενως.

Ή μαλλον οσο επικινδυνο μονοπατι ηταν η εφευρεση του τροχου που οδηγησε σε πολεμικες αμαξες με αλογα, η ανακαλυψη της πυρηνικης ενεργειας που οδηγησε σε ατομικες βομβες, η εφευρεση των ηλεκτρονικων υπολογιστων που εχει οδηγησει στην πανευκολη διαδοση λανθασμενων πληροφοριων και σε καθε λογης ψεκασμενους κ.ο.κ. Το αν καποιος θελει να παρει το The Bell Curve ή οποιοδηποτε αλλο βιβλιο/δοκιμιο/paper και να το κανει ευαγγελιο υπερ του ρατσισμου, ειναι απλα αναποφευκτο και θα συμβει με ολες τις νεες ιδεες και ανακαλυψεις, ακομα και τις πληρως μαλακισμενες και εσφαλμενες, οπως αυτο το βιβλιο.

Αν υπαρχει κατι που ειναι χιλιαδες φορες πιο σιχαμενο απο τον “φετιχισμο της θετικης σκεψης” που γραφεις (απορω πραγματικα που υπαρχει αυτος ο φετιχισμος), ειναι η δαιμονοποιηση της επιστημης και της θετικης σκεψης, και γινεται αποκλειστικα και διχως καμια εξαιρεση, απο ανθρωπους που δεν εχουν βουτηξει ουτε με ενα κυτταρο στον χωρο της επιστημης, για να δουν πως γινονται τα πραγματα.

Δυο αρθρακια που με βρισκουν απολυτα συμφωνο, ισως ενδιαφερεται καποιος να τα διαβασει (@RiderToUtopia σε κανω ταγκ γιατι αν σε εχω κοψει σωστα, ενδιαφερεσαι για κατι τετοια)

5 Likes

3 Likes

Ok παραιτούμαι, πιο τερατώδη strawman και άκυρες ad hominem επιθέσεις δεν νομίζω ότι έχω δεχτεί ποτέ, παίξε μπάλα μόνος σου.

Δεν ξερω που ειδες ad hominem επιθεσεις, ειδικα εφοσον δεν αναφερθηκα σε σενα ουτε μια φορα.

Νομιζω αυτα που εγραψα ηταν πολυ στρωτα και με ωραιο τροπο, δεν ξερω γιατι παρεξηγηθηκες.

Αν δεν θελεις να κανεις διαλογο πες το, δεν εχω θεμα να μην κανω διαλογο.

τραγικό αλλά έχει συγχωροχάρτι γι αυτόν τον ποδοσφαιρικό ύμνο :sweat_smile:

αν θέλετε να πονέσετε πραγματικά πηγαίντε τζάμπο να ακούσετε τα κριντζάδικα τραγούδια που βγάζουν και είναι αστεία υποτίθεται. Τελευταία φορά που πήγα πριν κανά 2 χρόνια ήθελα να πάρω μια μπαζούκα και να εκτοξεύσω το βλήμα στα μεγάφωνα που έπαιζαν τις μαλακίες νον στοπ :sweat_smile: :sweat_smile:. Υπάρχει και καλή xmas music τουλάχιστον

2 Likes

Επος, μουντιαλ 98 και ρικι μαρτιν :heart_eyes:

Δεν κάνω τον δικηγόρο του Quintom αλλά νομίζω είσαι λάθος εδώ, δε βλέπω γιατί να θεωρήσεις πρόκληση το ο,τιδήποτε έγραψε παραπάνω. Οκ, δε συμφωνώ σε όλα όσα έθεσε πχ

καθώς, όπως είπε και ο ίδιος παραπάνω, υπάρχουν 8 (ή και παραπάνω, αδρές κατηγοριοποιήσεις είναι αυτά) είδη εξυπνάδας, που σίγουρα δεν κατατάσσονται επαρκώς και δεν αξιολογούνται πλήρως με βάση ένα (όποιο) συγκεκριμένο τεστ.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, εξέθεσε μια στρωτή άποψη.

5 Likes

Η συζήτηση για το iq ξεκίνησε πριν ή μετά από αυτό που έγραψα για τα χριστουγεννιατικα; να ξέρω δηλ.

Κατά τ άλλα ναι οκ ωραια τα χριστουγεννιατικα αλλά δεν μπορεί ρε πουστημ ένα από τα πιο χαρούμενα τραγούδια (όχι μόνο χριστουγεννιατικα) το all I want for Christmas να το ακούω σ εκτέλεση με βιολί λες κ έχουμε Πάσχα.
Τεσπα παίζει κ το Santa is coming to town από Bruce Springsteen.

Αντε καλές γιορτές.

6 Likes

Κάπου εδώ να αναφερθεί πως ο ΜΟ του IQ στην Ελλάδα είναι γύρω στο 90

Σχετικα με τα αρθρα: Πάρα πολύ ωραια και τα δυο αρθρα, καλα και ξεκάθαρα επιχειρηματα. Το κακο βεβαια ειναι πως ειναι επιχειρηματα για εμας και οχι για αυτους που εχουν το προβλημα της δυσπιστιας απεναντι στην επιστημη, οι οποιοι αν καταλαβαιναν απο επιχειρηματα θα καταλαβαιναν και απο επιστημη αρα δεν θα χρειαζοταν να γραφτει αυτο το αρθρο γι αυτους :stuck_out_tongue:

Εχω καταληξει πως οι αρνητες της επιστημης, συνομωσιολογοι κτλ ειναι περισσοτερο… ψυχολογικό το προβλημα τους, ειτε αυτο της αλαζονιας ή κομπλεξ (και οτι δεν καταλαβαινουν προσπαθουν να βγουν απο “πανω”) ειτε του φοβου ας πουμε του οργανωμενου (ή ανοργανωτου) χαους που συνιστα την κοινωνια μας, ή ακομα και την ιδια τη φυση. Η συνειδητοποιηση αυτη ειναι τοσο επιπονη που προτιμανε να προσωποποιουνε τον εχθρο, να απλουστευουν τα πραγματα και πολλοι απο αυτους καταφευγουν και σε θρησκειες για περιπου τους ιδιους λογους.

Οσον αφορα τα iq test: ειναι ενας τροπος αξιολογησης της ικανοτητας και ταχυτητας επιλυσης προβληματων. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως απεχουν απο το τελειο, αλλα ειμαι σιγουρος πως αν εφευρεθει το τελειο, η συσχετιση του με το “ατελες” που εχουμε τωρα θα ειναι αρκετα ισχυρη. Οσον αφορα την επιλυση λογικων προβληματων παντα, αλλα πραγματα οπως το emotional quotient κ.α. ειναι και αυτα υπερχρησιμα στην ζωη αλλα τα θεωρω τοσο διαφορετικα απο το κλασικο iq (=επιλυση λογικων προβληματων) που στο μυαλο μου τα εχω σαν κατι τελειως διαφορετικο. Επισης υπαρχει και η εννοια της αντιληψης, που την εχω στο νου μου σαν κατι διαφορετικο (αλλα συσχετιζομενο) με την ευφυια, και σαν κατι που απαιτει συνυπολογισμο… χαοτικου αριθμου παραμετρων πολλες φορες, σε αντιδιαστολη με τα iq tests που συνηθως ειναι τυπου δεδομενα/ζητουμενο.

Και η εννοια της τεμπελιας επισης, την οποια την αντιπροσωπευω επάξια αυτη τη στιγμη που δεν ψαχνω για ορισμους για ολα αυτα και μιλαω σαν σε προφορικο λογο.

2 Likes

Με βάση τα κατά καιρούς εκλογικά αποτελέσματα, ένα 49 νομίζω είναι πιο κοντά στην αλήθεια.

4 Likes

Αυτό είναι το IQ test. Τα δεδομένα που έχεις, είναι διάφορα μοτίβα ή μια αλληλουχία. Το ζητούμενο είναι αν μπορείς να αντιληφθείς ποιο είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα. Είναι καθαρά “οπτικό” πρόβλημα που ελέγχει αν μπορείς να βρεις σχέσεις μεταξύ τους. Δε χρειάζεται ποτέ να κάνεις πράξεις ή να σκεφτείς κάποιο μαθηματικό κανόνα (βρες ποιος είναι ο επόμενος αριθμός στην ακολουθία 1,1,2,5,8…), ή να βρεις ποιο όνομα ταιριάζει ή ποιος είναι κουνιάδος του Κώστα που είναι μπατζανάκης της Μαρίας απ’τη πλευρά του παππού σου. Το μόνο που μετράται είναι αν μπορείς να αναγνωρίσεις μοτίβα.

1 Like

Των χιμπατζήδων πόσο ειναι; είμαστε κοντά σχετικα;

1 Like