Βιβλία...διαβάζουμε?

Αυτό τον καιρό εγώ διαβάζω του Αδελφούς Καραμάζωφ . Φαίνεται πολύ δυνατό βιβλίο αν και δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από τον Ντοστογιέφσκι. Μεγαλειώδης η στιγμή που κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο μοναστήρι ο Ιβάν παραθέτει ότι χωρίς την ύπαρξη Θεού , όλα επιτρέπονται, καθώς και η σύγκριση χριστιανισμού , σοσιαλισμού ,η ουσία της οποίας συναντάται και στα έργα του Νίτσε . Πάντως ο Ντοστογιέφσκι είναι ότι πρέπει για τους χειμερινούς μήνες .

“μια ιστορία για όσους περνούν μια ζωή ψάχνοντας το φως μέσα στο σκοτάδι, ενώ το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να κοιτάξουν μέσα τους.”

Δηλαδη η Σταματινα Τσιμτσιλη ειναι must για οσους εχουν υπαρξιακες ανησυχιες :stuck_out_tongue:

Χαχαχαχα! Ωραίο ποστ! Και ενδιαφέρον βιβλίο! :stuck_out_tongue:

Εγώ διαβάζω -πασχίζω να τελειώσω δηλαδή, εδώ και κανα δίμηνο- την Καρδιά του Σκότους του Κόνραντ. Δεν ξέρω αν φταίει το θέμα του, ή αν οφείλεται στην ψυχολογία μου και υπέρμετρη τεμπελιά μου αυτό τον καιρό, αλλά δυσκολεύομαι να το διαβάσω -πόσω μάλλον να το τελειώσω- παρά τη μικρή του έκταση (240 σελίδες, λολ!). Ούτε κρύο ούτε ζέστη κατά τα άλλα, έχω διαβάσει σαφώς καλύτερα!

Αν θες “σκατοψυχιά”, “παράνοια” και όλα τα παραπάνω, διάβασε και την Πείνα του Χάμσουν Κνουτ, νορβηγού και φιλοναζιστή-αντισημιτιστή (δεν περιγράφω άλλο…) νομπελίστα στα τέλη του 19ου/αρχές 20ου αι., την ίδια περίοδο περίπου με αυτούς που αναφέρεις. Είναι μικρό και ευκολοδιάβαστο, αλλά βαθύ στο νόημα, και πιστεύω θα σου αρέσει εφόσον σου άρεσαν ο Λύκος της Στέπας και το Υπόγειο. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, εγώ προσωπικά διάβασα του ζήτρου και έμεινα ικανοποιημένη - η άλλη, επειδή το έψαξα πριν, είναι λίγο προβληματική. Δεν ξέρω, ελπίζω να σε διαφώτισα λίγο. :stuck_out_tongue:

Μόλις τέλειωσα το good omens το οποίο συν-συνέγραψαν οι pratchet-gaiman. Είναι κωμικό-φαντασίας και το στόρυ είναι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου όμως 2 φιλαράκια, ο ένας άγγελος, ο άλλος δαίμονας προσπαθούν να το αποτρέψουν γιατι γουστάρουν την γη και τους ανθρώπους. Δε νομίζω ότι υπάρχει μετάφραση, δύσκολο να γίνει κιόλας και τα αγγλικά του δεν είναι εύκολα. Αξίζει όμως, έχει πολύ πλάκα και φοβερά referances από τέχνη, ιστορία, θρησκείες κ.α.

Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά επειδή είστε πιο ψαγμένοι ρωτάω. Θέλω να πάρω την τριλογία του Α. Καμύ “Ο ξένος-Η πανούκλα-Η πτώση”, ποιά μετάφραση να προτιμήσω; Καστανιώτη ή Γράμματα;

Άσχετο και προφανώς δεν ρωτάω στο κατάλληλο μέρος, αλλά έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί είναι κλειδωμένο το θρεντ της φανταστικής λογοτεχνίας?

Σημερινό δωράκι. Έχω να διαβάσω βιβλίο στα Αγγλικά 5 χρόνια.

Καλησπέρα παιδιά! Έχετε να προτείνετε κανένα καλό μυθιστόρημα που να έχει κάποια ιστορική βάση, δηλαδή να διαδραματίζεται και να περιέχει γεγονότα από διάφορες, πραγματικές ιστορικές περιόδους; Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι ψάχνω, αλλά θαρρώ πως το προσέγγισα κάπως

Το Όνομα του Ρόδου είναι τέτοιο, αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει.

Από κει και πέρα η σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον Μπέρνι Γκούντερ του Φιλιπ Κερ είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν στη ναζιστική Γερμανία.

Hermann Broch - Οι Υπνοβάτες
Boris Pasternak - Δόκτωρ Ζιβάγκο
Philip Roth - American Pastoral
Graham Green - The Quiet American
Hisham Matar - Στη Χώρα των Ανδρών

μετά μπορείς να διαβάσεις και τίποτα από post-colonial συγγραφείς … Arundhati Roy, Nadine Gordimer, Amitav Ghosh , Jean Rhys.

αυτά νομίζω έχουν ένα πιο στενό ιστορικό πλαίσιο και αναφορές όπως φαντάζομαι το εννοείς … Κατά τ’ άλλα αν και δεν είναι μυθιστόρημα , θα πρότεινα ανεπιφύλακτα και αυτό :

Dee Brown - Bury My Heart at Wounded Knee

το Μπαουντολινο ισως

Ο Εκκλησιαστής ( Luther Blisset) , απλά αριστούργημα

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας! Ναι κάτι στο ύφος του Ουμπέρτο Έκο ψάχνω…
Αν σκεφτείτε το οτιδήποτε παραπάνω πείτε μου

Κι εγώ αυτό θα του έλεγα, με πρόλαβες. Βιβλιάρα. Και καπάκι διαβάζεται η συνέχεια του, “Αλτάι”, αν και κατώτερο.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι το βιβλιο “Τα πουλια πεθαινουν τραγουδωντας” θεωρειται κορυφαιο? Το διαβασα γιατι θεωρειται κλασικο και πραγματικα ξενερωσα πολυ. Αλλος που να το διαβασε?

Συνέντευξη του Κώστα Δεσπονιάδη ([I]Πανοπτικόν[/I]), στην εκπομπή [I]“Μέσα στην Πόλη των Άλλων”[/I] της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.

Charles Bukowski- [B][U]Post Office[/U][/B]

Πρωτο βιβλιο που διαβαζω απο αυτον τον συγγραφεα. Αρκετα καλο βιβλιο για περασεις την ωρα σου χαλαρα. Διαβαζεται πολυ ευκολα και ευχαριστα.

Πέρα απο amazon, για αγορά βιβλίων απο ίντερνετ που πάμε? Επίσης, αν ξέρει κανείς κάνα σάητ που κάνει πακέτα με όλα τα βιβλία ενός συγγραφέα σε προσφορά, να με το πει.

Y.Γ. Δε θέλω e-books.

Book depository. Χωρίς μεταφορικά, αν και το έχει αγοράσει και αυτό το Amazon.
Ρίξε μια ματιά όμως.

Ωραίος, θενκς