Αν μου είχε μείνει χιούμορ θα υπογράμμιζα με κόκκινο όλα τα λάθη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ
Είναι κρίμα πάντως γιατί η Πόλις έχει με διαφορά τα καλύτερα (ξένα) βιβλία εκεί έξω. Μαζί με Άγρα και Αντίποδες, είναι για μένα εγγύηση ποιόττας κάθε βιβλίο που φέρει απλά το όνομά τους.
Άγρα έχουν γίνει και εμένα από τις αγαπημένες μου πλέον, μαζί με Opera και Gutenberg.
Hot take, δεν μπορώ τις Carnivora, σκέφτομαι ότι θα έχω πέντε, έξι, σαρανταδώδεκα βιβλία και θα έχουν ΟΛΑ το ίδιο εξώφυλλο, εφιάλτης.
Άγρα, Αντίποδες και Gutenberg οι καλύτερες, για μένα, αυτή τη στιγμή.
Οι Πόλις επίσης εξαιρετικές.
Η Εστία εγγύηση στην ελληνική λογοτεχνία και ο Καστανιώτης σταθερή αξία στον χρόνο.
Θα προσθέσω και τις εκδόσεις Δώμα, πολύ προσεγμένες. Βάλτε μέσα και τις νέες εκδόσεις Loggia που έχουν τραβήξει την προσοχή μου.
Μεταίχμιο έχει γυρίσει πολύ στη λογοτεχνία, έχει κι εκεί ωραία πράγματα αλλά πολύ ευρεία γκάμα
Να προσθέσω κι εγώ τις εκδόσεις Εκτός Γραμμής στο πολιτικό βιβλίο, γιατί είναι εξαρετικοί και είναι και φίλοι μου. Με αυτή τη σειρά.
Με ενδιαφέρει και μένα αυτό, πες γνώμη όταν το τελειώσεις
(ή όποιος άλλος το έχει διαβάσει ή θα το διαβάσει εν πάση περιπτώσει)
Σήμερα το αγόρασα κι εγώ, μαζί με το Deepfake του Μαλαφεκα… Ωστόσο, ένας φίλος που του έκανα δώρο το De Mysteriis, έπαθε πλάκα, και πήγε και αγόρασε όλα τα δικά του, αν είναι ενδεικτικό αυτό κάποιου πράγματος
Για De Mysteriis έχω πολύ καλή άποψη και για το Κατέβασμα του Φεγγαριού ακόμα καλύτερη. Κάποια στιγμή ίσως γράψω περισσότερα.
Τις δοξασίες δεν τις έχω διαβάσει ακόμα.
Είναι πάρα πολύ καλές οι Δοξασίες, σε σημείο που θα το εκτιμήσει και κάποιος που δεν είναι τόσο φίλος του λεγόμενου “φολκ χόρρορ”.
Δράττομαι της ευκαιρίας να προτείνω και το “Άγιοι Τίποτα” του Κωνσταντίνου Κέλλη. Πολύ ιδιαίτερο φρούτο, βουτηγμένο σε μια δυσοίωνη ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις άβολα. Βραδύκαυστο σε σημεία, κάπως ονειρώδες και εφιαλτικό, το λες και σπάνια περίπτωση για την ελληνική πεζογραφία, ειδικά αν αναλογιστούμε πως όλο αυτό που έστησε του πέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό (κατ’έμέ). Το πάω γύρω γύρω αλλά δεν θέλω να δώσω πολλές λεπτομέρειες, διαβάστε το οπισθόφυλλο και you’re good to go.
Μην τα ξαναλέμε για το DM, αν και ωραίο που επανήλθε στη συζήτηση, και οι δοξασίες εξαιρετική αρχή για να μυηθεί κανένα στο ύφος του, είναι πάντα ενδιαφέρον σε αυτά τα βιβλία το ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει σοβαρή γνώση και ανάλυση του εν λόγω ύφους για να προκύπτουν ιστορίες και αισθητικά θελκτικές αλλά και με ουσία εντός τους, δεν είναι απλά γοητευτική η φόρμα δηλαδή.
Ον τοπικ, μιας και κατέβηκα πλέον στα πάτρια εδάφη στο μεσσηνιακό west coast για old-school παραθερισμό, ας ποσταρω την χιπστερολιστα των βιβλίων που πήρα μαζί μου (η αρχή έγινε με την Αυγουστιατικη Βροχή γιατί αυτοί είμαστε) και ευελπιστώ να επανέλθω τις επόμενες ημέρες, αφού ισορροπήσω με τη ραστωνη εδώ, με ένα μίνι σχολιασμό των μέχρι τώρα αναγνωσθεντων μου για καλοκαίρι.
Και από πίσω σινγκλακι RCA Victor, παλιό λαϊκό του παππού να υποθέσω; Ένας Περπινιάδης ξερωγω;
Όλα έχουν αναλυθεί στην κεντρική
Διάβαζω «Τη μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι. Στην σκηνή της διαπόμπευσης όλη η Ελλάδα!
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί παρήγγειλα τέσσερα, μην τυχόν και ξεμείνω τον Αύγουστο:
- Πέτερ Κάμεντσιντ - Έρμαν Έσσε (Διόπτρα)
- Γερτρούδη - Έρμαν Έσσε (Διόπτρα)
- Νάρκισσος και Χρυσόστομος - Έρμαν Έσσε (Διόπτρα)
- Ο άνθρωπος που γελά - Βίκτωρ Ουγκώ (Σύγχρονη Εποχή)
Θα ρίξω λίγο το επίπεδο για να εξομολογηθώ την ένοχη καλοκαιριάτικη απόλαυσή μου, η οποία είναι τα βιβλία του Nesbo, τα οποία, ρε παιδιά, σαν νεράκι φεύγουν τα άτιμα και τα διαβάζω το ένα μετά το άλλο.
Νεσμπο και καλοκαίρι πάνε παρέα. Διάβασα τα 3 τελευταία με ήρωα τον Χάρι Χολε.
Έφυγαν νερό και ας μην ήταν και τα τρία φοβερά.
@Leper_Jesus @38aris φιλοι του νεσμπο, ελάτε στο τοπικ για αστυνομική λογοτεχνία, να διαβάσετέ και να πείτε αν θέλετε - > Αστυνομικα μυθιστορηματα - #167 by montecristo .
οντοπικ - όταν ένα βιβλίο έχει εξαντληθεί, τι επιλογές έχουμε ;
Metabook ή φίλοι ή παλαιο(βιβλιο)πωλείο. Ή κωλοφαρδία αν έχει ξεμείνει σε κάποιο ράφι κάποιου βιβλιοπωλείου απώλητο.
Ή δημοτικές βιβλιοθήκες!