Βιβλία...διαβάζουμε?

Έχω διαβάσει μόνο το “Νάδα”, το “Η πρηνής θέση του σκοπευτή” το πήρα μαζί με τα υπόλοιπα του Paco Ignacio και κάθεται μαζί με το “Υπόθεση Ν’Γκούστρο” και με περιμένουν πότε θα τα πιάσω κι αυτά

(δείξε και τα άλλα από πίσω στο ράφι :grinning: )

1 Like

Το Ναδα το είχα προτείνει στην λέσχη βιβλίου του rocking αλλά δεν πήρε ψήφους και δεν το έχω διαβάσει ακόμη.
Η πρηνής θέση… πάντως είναι σίγουρα από τα καλύτερα του. Για εμένα το αγαπημένο μου μαζί με το μελαγχολικό κομμάτι…

1 Like

Το Υπόθεση… είναι μέτριο. Ίσως είναι πιο ενδιαφέρον για τους Γάλλους γιατί είναι μυθοπλασία πάνω σε πραγματικά γεγονότα. Ίσως επειδή ήταν και το πρώτο του. Από εκεί και μετά όμως απογειώνεται ο Μανσέτ.

Εγω λεω να πιασω αυτο

1 Like

Εν τω μεταξύ κοιτώντας τη φωτογραφία σε υπολογιστή διακρίνω Πατρίσια Χαισμιθ αριστερά, Πολύ Σιμενόν δεξιά, το εξαιρετικό Η Πόλη Και Τα Σκυλιά του Λιόσα πάνω και θα έβαζα στοίχημα ότι εκείνο το μπλε βιβλίο αριστερά που έχει σίγουρα πάει σε παραλία, είναι η Κόκκινη Μασσαλία

1 Like

Σωστά παρατήρησες εκτός του μπλε βιβλίου…Γενικά επικρατεί ένα χάος στην βιβλιοθήκη λόγω έλλειψης χώρου. Θα γράψω κάποια στιγμή στο νίμα με τα αστυνομικά μυθιστορήματα για τα αγαπημένα μου καθώς είμαι φαν του είδους. Υπόσχομαι και φωτορεπορτάζ αν μπει μια τάξη.
Προς το παρόν ιδού κάτω κάτω το μπλε βιβλίο + καθέτως ένα πόλυ φρέσκο που αποφάσισα να τσεκάρω εξ αιτίας σας.

1 Like

Ακολουθεί μικρό rant:

Μετά την Τριλογία της Μασσαλίας, είχα πει ότι δεν πρόκειται να αγοράσω άλλο βιβλίο από τις συγκεκριμένες εκδόσεις (ΠΟΛΙΣ) γιατί βαρέθηκα πραγματικά να βλέπω ορθογραφικά/γραμματικά/συντακτικά λάθη. Δε μιλάμε για 1-2 σε όλο το βιβλίο που ξέφυγαν, αλλά για μια τραγική κατάσταση.

Δυστυχώς ένας φίλος μού πρότεινε αυτό (φρέσκο, του '25):

και λέω δε γαμιέται, πάμε.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ; Δε λέω καν για κάτι μεταφραστικές τσαχπινιές, το “αδράχνω” που το έχουν βάλει κάθε φορά που καποιος πιάνει κάτι, ΑΔΡΑΞΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, αν είναι δυνατόν αλλά τέλος πάντων, δεν έχω διαβάσει το πρωτότυπο, μπορεί ο μεταφραστής να έχει δίκιο (!)

Τους στέλνω ένα μέιλ (θα χέστηκαν), αφήνω και μια αξιολόγηση (ξαναχέστηκαν), έγραφα ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω το υπόλοιπο γιατί νιώθω ότι κάνω φιλολογική επιμέλεια (αυτή που δεν έκανε κάποιος άλλος) και κάτι τέτοια για να δείξω την οργή μου (χέστηκαν χ3).

Αλλά λέω, κρίμα είναι, ωραίο φαίνεται, ας συνεχίσω. 20 σελίδες άντεξα και ρε γαμημένοι, αν είναι δυνατόν, ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΟΤΟΚΟΡΡΕΚΤ, η ίδια κωλοφράση στη μία σελίδα γραμμένη λάθος και στην άλλη σωστά, μα είστε καθόλου καλά;

Νευρίασα, παράτησα το βιβλίο, αστοδιάλο πραγματικά.

Εγώ φταίω που άφησα τον Paco Ignacio για να διαβάσω μαλακίες.

10 Likes

Εχω φίλο επαγγελματία μεταφραστή και του/μας έκανες μεγάλο δώρο με το υπερποστ σου

Μου απάντησαν πολύ γρήγορα τελικά, να τους στείλω το αντίτυπο και να μου δώσουν πίσω τα λεφτά αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ, θα γράψουν λάθος κάνα paypal και θα μπουν αλλού τα λεφτά ή θα μου δώσουν λάθος διεύθυνση.

Θα το χαρίσω σε καμιά βιβλιοθήκη με αφιέρωση “σόρρυ”

Αν σου εχει μεινει λιγο χιουμορ, θα γραψεις “Σορρη”

6 Likes

Αν μου είχε μείνει χιούμορ θα υπογράμμιζα με κόκκινο όλα τα λάθη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ

1 Like

Είναι κρίμα πάντως γιατί η Πόλις έχει με διαφορά τα καλύτερα (ξένα) βιβλία εκεί έξω. Μαζί με Άγρα και Αντίποδες, είναι για μένα εγγύηση ποιόττας κάθε βιβλίο που φέρει απλά το όνομά τους.

1 Like

Άγρα έχουν γίνει και εμένα από τις αγαπημένες μου πλέον, μαζί με Opera και Gutenberg.

Hot take, δεν μπορώ τις Carnivora, σκέφτομαι ότι θα έχω πέντε, έξι, σαρανταδώδεκα βιβλία και θα έχουν ΟΛΑ το ίδιο εξώφυλλο, εφιάλτης.

2 Likes

Άγρα, Αντίποδες και Gutenberg οι καλύτερες, για μένα, αυτή τη στιγμή.

Οι Πόλις επίσης εξαιρετικές.

Η Εστία εγγύηση στην ελληνική λογοτεχνία και ο Καστανιώτης σταθερή αξία στον χρόνο.

Θα προσθέσω και τις εκδόσεις Δώμα, πολύ προσεγμένες. Βάλτε μέσα και τις νέες εκδόσεις Loggia που έχουν τραβήξει την προσοχή μου.

Μεταίχμιο έχει γυρίσει πολύ στη λογοτεχνία, έχει κι εκεί ωραία πράγματα αλλά πολύ ευρεία γκάμα

1 Like

Να προσθέσω κι εγώ τις εκδόσεις Εκτός Γραμμής στο πολιτικό βιβλίο, γιατί είναι εξαρετικοί και είναι και φίλοι μου. Με αυτή τη σειρά.

Ένα ελαφρύ ανάγνωσμα που πήρα πρόσφατα

10 Likes

Με ενδιαφέρει και μένα αυτό, πες γνώμη όταν το τελειώσεις

(ή όποιος άλλος το έχει διαβάσει ή θα το διαβάσει εν πάση περιπτώσει)

Σήμερα το αγόρασα κι εγώ, μαζί με το Deepfake του Μαλαφεκα… Ωστόσο, ένας φίλος που του έκανα δώρο το De Mysteriis, έπαθε πλάκα, και πήγε και αγόρασε όλα τα δικά του, αν είναι ενδεικτικό αυτό κάποιου πράγματος

2 Likes

Για De Mysteriis έχω πολύ καλή άποψη και για το Κατέβασμα του Φεγγαριού ακόμα καλύτερη. Κάποια στιγμή ίσως γράψω περισσότερα.

Τις δοξασίες δεν τις έχω διαβάσει ακόμα.

2 Likes