Βιβλία...διαβάζουμε?

Και δεν άρεσαν σε πολύ κόσμο που έχει διαβάσει αρκετά απο Ρόμπινς οι “βατραχοπιτζάμες”… Εμένα μου άρεσε πάντως, αν και στην αρχή με είχε ξενίσει ο τρόπος γραφής του. Εγώ δεύτερο αγαπημένο μου ως τώρα θα έλεγα το “Αγριεμένοι Ανάπηροι Επιστρέφουν απο Καυτά Κλίματα”. Επικός τίτλος, εξίσου επικό περιεχόμενο :wink:

Μου αρέσει πολύ και το Villa Incognito ενώ δε μου άρεσε σχεδόν καθόλου το still life with woodpecker που θεωρείται από πολλούς το opus magnum του.

Και μένα μου άρεσε το Villa, ενώ για τον Τρυποκάρυδο θα συμφωνήσω οτι είναι ίσως υπερεκτιμημένο, αν και ξέρω κόσμο που γουστάρει τρελά Τομ Ρόμπινς και αυτό είναι το αγαπημένο του… Γενικά έχει κάποιες φοβερές στιγμές κατά τη γνώμη μου, αλλά και γω το τοποθετώ πιο χαμηλά σε σχέση με την κυρίαρχη γνώμη…

Εμενα παλι δε μ αρεσαν καθολου το Villa και οι Βατραχοπυτζαμες,βρηκα ψιλοαδιαφορες τις Καουμποισσες που μελαγχολουν και λατρεψα τα υπολοιπα με την εξης σειρα:

1.Αρωμα του ονειρου
2.Αγριεμενοι αναπηροι επιστρεφουν απο καυτα κλιματα
3.Αμαντα,το κοριτσι της γης
4.Ο χορος των 7 πεπλων
5.ο Τρυποκαρυδος(οντως θα συμφωνησω οτι υπερεκτιμηθηκε,απλα ειναι ισως το πιο"βατο"του,γι αυτο και τοσος ντορος)

Δεν εχω διαβασει ακομα τη συλλογη με τα διηγηματα και τα αρθρα του,αλλα θα γινει και αυτο καποια στιγμη.
Ειναι απιστευτος παντως!!!

ΝΕ φυσικά και διαβάζουμε. Πώς αλλιώς θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος, ε;
Ελληνική λογοτεχνία: Ν. Καζαντζάκης (τρου μέτσαλ, μιλάμε τα σπάει) και Μ. Λουντέμης (σκατοψυχίλα κι έτσι, κατάθλιψη)

Ξένη: Gabriel Garcia Marquez (σε ξετρελαίνει ξέρω γώ.), Calvino (παιγμένος), Orwell (θεός)
ΔΕΝ μου αρέσει ο Coelho.

Επίσης διαβάζω και επιστημονικά βιβλία, κύριως γύρω από τη φυσική.
Αυτά.

Α, και από ξένους ποιητές, ο θεός είναι ο Pablo Neruda. ΝΕ.

Ναι “Ο Χορός των 7 Πέπλων” είναι πολύ καλό.Συμφωνώ…

Χμ, η “Αμάντα” μάλλον θα ναι η επόμενη επιλογή μου απο Τομ Ρόμπινς πάντως, απ’ αυτά που δεν έχω διαβάσει ακόμα…

Μια που αναφέρθηκε, απο Καζαντζάκη ως τώρα έχω διαβάσει μόνο την “Ασκητική” (ξέρω, στα βαθιά κατευθείαν, αλλά γούσταρα). Αν μου προτείνατε ΕΝΑ μόνο μυθιστόρημα του, ποιό θα ήταν?

ΜΟΝΟ την ασκητική; Εσύ τα σπας λέμε :stuck_out_tongue:
Χμ, κοίτα, το αγαπημένο μου είναι Ο τελευταίος πειρασμός. Μιλάμε για αριστούργημα τεραστίου επιπέδου. Δύσκολο βιβλίο. Αλλά αφού ξεκίνησες απ’ τα βαθιά, προχώρα σε αυτό. Αν θες κάτι πιο ευχάριστο στην ανάγνωση, διάβασε τον Ζορμπά. Και μετά από αυτά προχώρα στο Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται και τον Φτωχούλη του Θεού. Και έχει ο θεός για την συνέχεια :stuck_out_tongue:

Ναι, αλλά έχω λιώσει βιβλία ξένων συγγραφέων, κατ’ εκατοντάδες… :roll:

Πάντως μια που έχω ακούσει τόσα για τον Τελευταίο Πειρασμό, θα αρχίσω απο αυτό, ευχαριστώ για την πρόταση :slight_smile:

Δεν το είπα ειρωνικά ή χλευαστικά αν το πήρες έτσι, αλλά με έκπληξη.

Και χαίρομαι που θα αρχίσεις από το αγαπημένο μου :smiley:

Ναι βρε, οκ :slight_smile: Βασικά θα τα πάρω κάποια στιγμή όλα όσα μου πρότεινες, με την ίδια σειρά κιόλας :wink:

edit: ηλίθιο ίντερνετ, εύκολα παρεξηγείται κανείς…

:slight_smile: :slight_smile:

Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται. Τέλος.

[SIZE=“3”]Ο τελευταίος πειρασμός[/SIZE]

τεράστιο δημιούργημα της τέχνης - παγκόσμιο διαμάντι - εποέπος

δεν φαντάζεστε

αρχισα το 1984 πριν λιγες μερες, καλο φαινεται, και γαμω τα σκηνικα.

ΘΕΙΚΟ!Πολλη τροφη για σκεψη…

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

μπορουμε να ζησουμε καλυτερα χωρις τον φροιντ!!οποιος ασχολειται με ψυχολογια ας το κοιταξει!!!

Ρε τι καλο ρε το 1984, καλο το λες ρε? Ενα απο τα 5 πιο σπουδαια βιβλια που εχουν γραφτει ως τωρα ειναι, καλο το λες αυτο? Θες να γινεις και συναδελφος!

ποτε προλαβες ρε συναδελφε και διαβασες ολα τα βιβλια και εβγαλες και top5;:lol:
τωρα το αρχισα ρε, οταν το τελειωσω θα πω ολοκληρωμενη αποψη:)