Μολις τελειωσα και την 780ή σελιδα του.
700 σελίδες γαμηστερής φάλαινας.
Α ρε ellanor, το post σου για το ‘‘Πράσινο σύννεφο’’ ήταν καταπληκτικό. Κι εγώ κάπου εκεί το διάβασα, Τρίτη- Τετάρτη Δημοτικού, και είναι ακριβώς αυτό που ανέφερε κάποιος: το τέλος των παραμυθιών όπως τα ήξερες μέχρι τότε. Είναι το βιβλίο που πρέπει να έχω διαβάσει περισσότερες φορές από κάθε άλλο, άνετα πάνω από 20.
Ελα ρε! Και να φανταστείς νόμιζα πως ήμουν απο τους λίγους που το έχουν διαβάσει μικροί! Πραγματικά μοναδικό βιβλίο, πολύ χαίρομαι που έκατσα και το ξαναδιάβασα μετά απο τόσα χρόνια, σου δημιουργεί προβληματισμούς όσο ελάχιστα βιβλία του είδους.
Για το χρήστη Alucard που έψαχνε βιβλία για τον Αμερικάνικο Εμφύλιο: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Red_Badge_of_Courage
Σ’αγαπαω μαν! Thanks. Θα το τσεκαρω
Τέλειωσα πριν μερικές μέρες τον “Οργισμένο Βαλκάνιο” του Νικολαΐδη-εξαιρετικό αλλά όχι στα άφθαστα επίπεδα “Γουρουνιών στον Άνεμο”. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που αρέσκεται στα βιβλία του ΝΝ το συζητάμε αν θέλετε.
Έπεται αναγνωστική συνέχεια με “Even Cowgirls Get the Blues” (Robbins), “A Separate Reality” (Castaneda) και βλέποντας
Μόλις τελείωσα το “Look To Windward” του Iain M. Banks και ξεκινάω το “Inversions” του ιδίου.
Πρέπει να βγω για βιβλία πάλι σύντομα…
Σαν, έστω άτυπο, sequel του “Consider Phlebas” στέκεται καλά;
Εγω ξεκινησα σημερα [B]Τη Νοσο του Πορτνοϋ[/B] του Φιλιπ Ροθ,ενω πριν διαβαζα το Σολαρις,του Στανισλαβ Λεμ!
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω όσους καταφέρνουν να συγκεντρωθούν στο διάβασμα με το ιδρώτα να τρέχει νερό. Δηλαδή με το ζόρι σήμερα έπιασα για καμία ώρα λίγο Lovecraft έχοντας αναμμένο ανεμιστήρα και air-condition. :?
εννοειτε με air - condition
δεν μπορω ουτε κι εγω στη ζεστη
αντε σε καμμια σκια με δροσια
λες για την νόσο που εχει ο mike portnoy και τον κάνει να δημιουργεί μπάντες συνέχεια, και ηχογραφεί λες και δεν υπάρχει αύριο??
τελικά τι λέει το βιβλίο? εξηγεί γιατί το κάνει?
Ο Lovecraft όμως σίγουρα θα προτιμούσε να έλιωνε στη ζέστη παρά να ανάψει το air-condition. Δεν είσαι τρου.
Διάβασε και τα ημερολόγια των άστρων επίσης του Λεμ. Πιο λάιτ καταστάσεις από το Σολάρις, πολύ χιούμορ γενικά αλλά αξίζει.
Που μωρέ, στη Νέα Αγγλία; Πιάνει 30 εκεί το καλοκαίρι;
Δεν έχει σημασία. Ο Lovecraft ήταν γνωστός κρυοφοβικός. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που τοποθέτησε την πλοκή των Βουνών της Τρέλας στην Ανταρκτική ή τα όσα περιγράφει στο διήγημα “Cool Air”.
Παραδόξως το “Consider Phlebas” δεν το έχω διαβάσει ακόμα, γιατί δεν το βρίσκω στα αγγλικά.
Πάντως σαν αυτόνομο μυθιστόρημα είναι πάρα πολύ καλό. Δεν είναι η διαστημική όπερα που είναι το Excession, δεν έχει δλδ σκάφη, orbitals, drones με 50.000 knife missiles και επικές μάχες όπως πχ. το Matter. Έχει πιο πολύ να κάνει με προσωπικότητες, νοοτροπίες και κοινωνικές δομές και νόρμες (κυρίως του Culture) αλλά ειδικά από την μέση και μετά καταφέρνει κι αποκτά πολύ suspense. Κι έχει ένα πολύ ωραίο αν και κινηματογραφικό λίγο κλείσιμο.
Ίσως και να ταυτίστηκα με κάνα δυο χαρακτήρες και γι αυτό να μ’ άρεσε τόσο πολύ. Εξαρτάται φαντάζομαι κ σε ποια σειρά βάζεις τα βιβλία του.
Χμ, όλα τα διαδικτυακά το έχουν πάντως. Play, Amazon, Thebookdepository.
Από αυτά που λες συμπεραίνω πως το έχει κάνει να μοιάζει με το Phlebas. Πραγματικά αριστουργηματική όλη σειρά.
Μαζική αγορά βιβλίων χθες :
Karl Marx : Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας, Συγχρονη εποχή
V.I. Lenin : Κράτος και Επανάσταση, Συγχρονη Εποχή
Alain Badiou : Περιστάσεις 1&2, Άγρα
Γιάννης Μηλιός : Εκπαίδευση και εξουσία, Εκδόσεις Θεωρία
Louis Althusser & Etienne Balibar : Reading Capital, Verso
Immanuel Wallerstein & Etienne Balibar : Race, Nation, Class, Verso
Errico Malatesta : Περί Αναρχισμού και Βιας, Ελευθεριακή Κουλτούρα
Luciano Lanza : Πέρα από την Οικονομία, Ελευθεριακή Κουλτούρα
Charles Macdonald : Η ανθρωπολογία της αναρχίας, Γριπονήσι
Συλλογικό : Ανιδιοτελείς Χειρονάκτες του Μηδενός (Ρωσικος νιχιλισμος) , Δαιμων του Τυπογραφείου
Ι.Κ. Χασιώτης : Οι Ευρωπαϊκές Δυνάμεις και η Οθωμανική Αυτοκρατορία, Bάνιας.
Άντε να βρούμε χρόνο για διάβασμα τώρα…
άλλος ένας της σεΞτας επαναστατών κυρίες και κύριοι.!
και με αποδείξεις πλέον.!
αίσχος.!