Βιβλία...διαβάζουμε?

@Isis

Εσείς οι αναρχοκομμουνισταί,δεν νιώθετε ποτέ την ανάγκη να διαβάσετε κάτι διαφορετικό ναούμε? :roll: :stuck_out_tongue:

Α, ναι βέβαια… και αρκετή λογοτεχνία, κυρίως σύγχρονη αλλά και κλασικά έργα, προσωπικά τελευταία μου βγηκε ένας 'ερωτας για τους …Ρ’ωσους κλασικούς. :stuck_out_tongue:

Θα μπορουσε,αλλα-προφανως-οχι!:stuck_out_tongue:
Προς το παρον το βιβλιο βγαζει αρκετο γελιο.Ελπιζω να θυμηθω να κανω ενα review οταν το τελειωσω!

William Blake Τα προφητικά
JR Tolkin Ο Άρχοντας Των Δαχτυλιδών 1
Aleister Crolwey Book Of Law
Aleister Crowley Cabala
Wicca
αυτά στη τωρινή φάση…

really;
Μου θυμίζεις εμένα πρίν τρία χρόνια

Φίλε είσαι εκτός κομματικής γραμμής. Οι επίσημες προτάσεις είναι εδώ:
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/7/2011&id=13600&pageNo=17&direction=-1

Προσκυνώ ταπεινά πάντως όποιον σκάσει στην παραλία με το δωδέκατο τόμο των απάντων του Στάλιν! Α, και παρεμπιπτόντως, αν έχει διαβάσει κανένας το “Βασιλιάς Άνθρακας” του Άπτον Σίνκλαιρ, ας πει καμιά κουβέντα!

Τελικά για εκεί με βλέπω αφού οι εν Ελλάδι βιβλιοπώλες δε μου κάνουν τη χάρη.

Εγώ νόμιζα ότι το Phlebas ήτανε γεμάτο επικές μάχες Culture - Idirans. Μάλλον θα το βάλω επόμενο στη λίστα.

Το κακό είναι ότι δύσκολα βλέπω βιβλίο του να με αφήνει όσο άναυδο όσο το Excession όμως… :?

!!!

εχεις ασχοληθει με αυτα κ Occult κ μυστηκισμο???θα ηθελα την αποψη σου :slight_smile:

έχω να ασχοληθώ χρόνια…
όμως ότι θες να ρωτήσεις ρώτα το με pm

Το χα πιάσει πριν 3-4 μήνες(την ίδια έκδοση) , αλλά ένιωσα λίγος και το παράτησα προς στιγμήν…Δεν κατάλαβα Χριστούλη δηλαδή…

Τώρα διαβάζω μαζί , [B]Αlbert Camus - The Myth Of Sisyphus[/B] και το [B]Frantz Fanon - Black Skin , White Masks[/B] … Στο πρώτο o Camus , εξετάζει το θέμα της αυτοκτονίας και του “absurd”(παράλογο είναι η ελληνική μετάφραση?),κάτι σαν την αποξένωση και την έλλειψη νοήματος της ζωής, σε ανθρώπους που δεν τους εκφράζουν οι υπάρχουσες συνθήκες, ηθικές κ.ο.κ ( αυτό έχω πιάσει δηλαδή …ας βοηθήσει και κανένας ειδήμων ). Ο Fanon , εντάξει, θεούλης … Αναφέρεται , στους 1000 τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκδηλώνεται ρατσισμός , απ’τους λευκούς στους μαύρους (αλλά και σε άλλες φυλές) και κυρίως μελετάει , πως αυτό επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης των μαύρων ( κόμπλεξ κατωτερότητας , θέληση εξομοίωσης με τη λευκή φυλή κ.ο.κ). Αλλά χώνει αβέρτα γενικά … Δεν κρατάει τα προσχήματα :p:p

p.s. Αν έχει κάποιος , καμιά πρόταση , στο στυλ του Fanon , ας πει… Ο Fanon(και ειδικότερα το Black Skin, White Masks) χρησιμοποιώντας και την ιδιότητα του ως ψυχίατρος, ανήκει κυρίως στον τομέα “post-colonial studies” , δηλαδή στους θεωρητικούς που προέρχονται από πρώην αποικίες (Αφρικανικές χώρες , Λατινική Αμερική , Καραϊβική κλπ)…Έχω ήδη κάποιες προτάσεις , αλλά και κάθε άλλη βοήθεια δεκτή … …

Εσύ πάλι είσαι εκτός τόπου και χρόνου γιατί αυτά που ανέφερε το παλικάρι έχουν να κάνουν με τον αναρχισμό κυρίως.

Αν μη τι άλλο το “Κράτος και Επανάσταση” του Λένιν είναι σχετικά συμπαθές σε μερίδα αναρχικών… :PP Πέραν τούτου θεωρώ μάλλον προφανές οτι ο vildanden έκανε πλακίτσα… (εκτός αν είμαι εντελώς στον κόσμο μου, κάτι που δεν αποκλείω).

Ενώ ο Malatesta είναι φουλ σταλίνα ξερω γω

Χίλια συγνώμη, ρύθμισα τη χρονομηχανή για να φτάσω σε ένα μέλλον όπου ο σοσιαλισμός έχει επικρατήσει στην Ελλάδα (κάτι για ένα ΠΑΣΟΚ μου είπαν) αλλά φαίνεται ότι έπεσα σε μια ανώμαλη αναρχοκομμουνιστική πραγματικότητα. Θα επιστρέψω στο 1952 να πάρω οδηγίες από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ.

Τώρα τελευταία ξέθαψα από τη βιβλιοθήκη ένα βιβλίο που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν το διάβασα για πρώτη φορα καμιά δεκαπενταριά χρόνια πριν και αυτό δεν είναι άλλο από την “ΙΣΤΟΡΙΑ (κωμικοτραγική) ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 1830-1974” του συγχωρεμένου Βασίλη Ραφαηλίδη. Αφήνοντας στην άκρη την εξόχως διασκεδαστική αφήγηση του κυρίως θέματος θα ήθελα να τονίσω τη σπουδαιότητα του παραρτήματος που παραθέτει ο συγγραφέας με αφορμή το σχετικά νεοεκδοθέν τότε (1993) βιβλίο του Γ. Κακλαμάνη “Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ”. Μέσα σε 60 σελίδες καταφέρνει ο Β. Ραφαηλίδης να απομυθοποιήσει πράγματα και καταστάσεις, να θέσει ερωτήματα και να κριτικάρει πατριώτες και “πατριώτες” με τέτοια επιτυχία που φαινόταν αδιανόητη εκείνη την εποχή. Συνίσταται για διάβασμα από όλους τους όψιμους “αγανακτισμένους” του φετινού καλοκαιριού που κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου τα τελευταία τριάντα χρόνια τουλάχιστον.

Ρε άνθρωπε, νιώσε όταν κάνει χιούμορ ο άλλος! :stuck_out_tongue:

Και αφού επιμένεις, ούτε “κυρίως αναρχικά”, ούτε “κομμουνιστικά” είναι τα βιβλία αυτά. Ανήκουν στον ευρύτερο αριστερίζοντα χώρο, αγγίζοντας απο την καθαρόαιμη μαρξιστική σκέψη, περνώντας απο αναθεωρητές και φτάνοντας σε αναρχικούς. [B]Μη[/B] βάζετε ταμπέλες παντού ρε γαμώτο.

@ Για τον Ραφαηλίδη που αναφέρει ο Country Joe, δε το συζητάω, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ανάγνωσμα για όλους! Και όχι μόνο η Κωμικοτραγική Ιστορία (αν και αυτή είναι ίσως το πρώτο που θα έπρεπε να διαλέξουν οι πάντες απο τα έργα του), αλλά και οι “Λαοί της Ευρώπης”, η “Μυθιστορία των Βάρβαρων Προγόνων των Σημερινών Ευρωπαίων” (αυτά τα δύο είναι συνέχεια το ένα του άλλου), “Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μαρξισμού”, ο “Καπιταλισμός, η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας”, “Οι Λαοί των Βαλκανιών”, και το τελευταίο του που διάβασα “Η Νεοελληνική Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας”…

Πρόκειται πραγματικά για έναν απο τους αγαπημένους μου και πιο πολυδιαβασμένους μου συγγραφείς, γλαφυρός, καυστικός και με κορυφαίο χιούμορ! Α, και ανοιχτό μυαλό.

Θέλω να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του κάποια στιγμή, ξεκινώντας απο την “Στοιχειώδη Αισθητική”…

θελω να μου προτεινετε κανενα βιβλιο να διαβασω
και σε καποια χρονια αυτο το βιβλιο να γινει ταινια ή σειρα και να λεω εγω με επικριτικο υφος οτι δεν ειναι σαν το βιβλιο .

αν εχεις χρονο και ορεξη ξεκινα μαυρο πυργο του κινγκ.ο οποιος συντομα θα γινει σειρα και ταινια απο τον ρον-καταφερα ενα βαρετο υπερτιμημενο βιβλιο να το κανω μια ακομα πιο βαρετη υπερτιμημενη ταινια(κωδικα ντα βιντσι)-χαουαρντ.μετα θα κραζεις ελευθερα και θα γινεις ενας απο εμας:blues:

η σειρα παντως αξιζει πολυ αν εισαι fantasy fan.