Βιβλία...διαβάζουμε?

Σας ευχαριστώ παιδιά. Να’στε καλά. Αχ ναι Wretch, αγαπώ Μενέλαο Λουντέμη. Το “ένα παιδί μετράει τ’άστρα” και το “ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα” έχω διάβασα, το “οι κερασιες θα ανθίσουν και φέτος” καθώς και το “οδός αβύσσου αριθμός μηδέν” δεν τα έχω διαβάσει ακόμη, αλλά θα το κάνω αργά ή γρήγορα. Οι ιστορίες του είναι αξιαγάπητες! Βρήκα και το “τα σταφύλια της οργής” του Steinbeck (που, παρεμπιπτόντως, είναι γνωστός ο τίτλος του), κανένα άλλο mid ?! :slight_smile:

απο σταινμπεκ εχω το ανθρωποι και ποντικια.τα σταφυλλια ειναι πασιγνωστα και θελω να τα διαβασω και εγω.αλλο πασιγνωστο ειναι το ανατολικα της εδεμ.γενικα επειδη εζησε στα χρονια της κρισης του 20 εχει επηρεαστει απο αυτο.

Διάβασα το Ταξιδεύοντας Ισπανία. Καταφέρνει με τόσο επιδέξιο τρόπο να σου μεταφέρει ακριβώς το πνεύμα της χώρας και των κατοίκων της και παράλληλα να θίξει θέματα που αφορούν όλο τον κόσμο, να σε κάνει να σκεφτείς. Πάθος, αίμα, πόνος, ξέφρενος χορός, ζωή και θάνατος όλα μπλέκονται και έρχονται κοντά. Συνειδητοποιείς πως οι άνθρωποι όσο πιο κοντά φτάνουν στο θάνατο τόσο πιο παθιασμένα ζουν τη ζωή. Εννοείται πως προτείνεται σε όποιον δε το έχει διαβάσει. Επίσης διάβασα και τη Φάρμα των Ζώων. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι γι’ αυτό το βιβλίο, μέσα από την απλότητά του δείχνει πόσο δυνατό είναι.

Το ανθρωποι και ποντικια ειναι υπεροχο. Απο τα αγαπημενα μου βιβλια. Και τα σταφυλια της οργης ειναι πολυ ωραιο βιβλιο αν και οπως αρκετα βιβλια του Σταινμπεκ, κουραζει λιγο στην αρχη με τις περιγραφες. Ειδικα το πρωτο το συνιστω με χιλια. Και η ταινια ειναι πολυ ωραια.
Το Ανατολικα της Εδεμ ολο το ξεχναω και δεν το εχω αγορασει ακομα γαμωτο.

Mε αφορμή διάφορες συζητήσεις ή προτάσεις που είχαν γίνει εδώ , διάβασα τα :

[B]Christopher Hill - The World Turned Upside Down[/B]
Aναφέρεται στην αγγλική επανάσταση του 17ου αιώνα. Δεν περιγράφει σχεδόν καθόλου την ιστορική εξέλιξη των πραγμάτων , αλλά περισσότερο τις επικρατούσες απόψεις των επαναστατικών ομάδων . Levellers , Diggers , Ranters , Quakers κ.ο.κ … Σίγουρα απαιτεί μια προηγούμενη γνώση των πραγμάτων … Το ήθελα λίγο πιο συγκροτήμένο , γιατί αναφέρει σε πολλά διαφορετικά σημεία τα ίδια πράγματα και εναλλάσσεται συνεχώς μεταξύ του δικού του λόγου και των [I]quotes[/I] που κάνει , κανόντας λίγο κουραστική την ανάγνωση…

[B]Βασίλης Κ. Γούναρης - Το Μακεδονικό Ζήτημα από τον 19ο εώς τον 21ο αιώνα [/B]
Το βρήκα απογοητευτικό … Αν δεν έχεις επαφή με το ζήτημα , δεν μπορείς να ακολουθήσεις τη ροή , καθώς θεωρεί πολλά πράγματα δεδομένα … Κάνει συνεχή αναφορά σε ονόματα ιστοριογράφων κ λοιπών επιστημόνων , χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον… Και είναι δομημένο σ’ ένα συνεχές "οι 'Ελληνες έκανα αυτό … και μετά οι Βούλγαροι αυτό … και μετά οι Σέρβοι το άλλο… " χωρίς σημαντική ανάλυση της κατάστασης … Μάλλον έπρεπε να ξεκινήσω με Βακαλόπουλο , που έχει σημαντικό έργο στο θέμα αυτό …

[B]Χάγκεν Φλάυσερ - H Ελλάδα '36 - ‘49: Από τη Δικτατορία στον Εμφύλιο - Tομές και συνέχειες [/B]
Μια συρραφή από διάφορες εργασίες ελλήνων και ξένων ιστορικών πάνω σ’ αυτήν την περίοδο … Οι επεμβάσεις του ξένου παράγοντα , οικονομικές εξαρτήσεις , δομές της ελληνικής κοινωνίας , συνδικαλιστικό κίνημα , μορφές κοινωνικής οργάνωσης σε τόπους εξορίας και άλλα πολλά … Το βρήκα πολύ διαφωτιστικό , οπότε το προτείνω ανεπιφύλακτα …

Γενικά και στα 3 παραπάνω θέματα , ήταν η πρώτη μου προσέγγιση , οπότε και η κριτική ήταν ως αρχάριος … Αλλιώς ως συμπληρωματικές γνώσεις , μπορεί σε κάποιους να φανεί πιο χρήσιμο του Γούναρη πχ… Τώρα έχω ξεκινήσει το [B]Εric Hobsbawm - The Age Of Revolution (1789 - 1848 ) [/B] και [B]Μ.Foucault - Discipline and Punish[/B] … Eλπίζω να έχω χρόνο στο στρατό για διάβασμα … :slight_smile:

αυτή την περίοδο διαβάζω “Τα σακιά” της Ιωάννας Καρυστιάνη

Εγώ σήμερα ξεκίνησα το “ο αναρχικός τραπεζίτης” του Πεσσόα… Από τότε που άρχισα να διαβάζω, δε με έχουν αφήσει σε ησυχία.:evil: Αργότερα λέω να πιάσω το “λευκές νύχτες και άλλες νουβέλες” του Ντοστογιέφσκι και βλέπουμε…

Επιτέλους η “Πολιτεία” έφτιαξε κανονικό site!
Ενημερωμένο, με τις δικές της τιμές, όπου σε πολλά βιβλία έχει 30%!

http://www.politeianet.gr/

:yahoo:

tip

στον παπασωτηριου, αν κάποιος είναι άνεργος και έχει κάρτα ανεργίας, με την επίδειξη της , μπορεί να αγοράσει βιβλία με έκπτωση 15%…

*δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κάποιον…
**ΔΕΝ ειναι διαφήμιση.!

λίστα με τα καταστήματα όπου ισχύει η προσφορά

[B]Αθήνα:[/B] Πανεπιστημίου 37 & Κοραή Τ: 2103253232
[B]Αθήνα:[/B] Στουρνάρη 35 & Τζωρτζ, Τ: 21038418
[B]Γλυφάδα:[/B] Α. Παπανδρέου 13, Τ: 2108942745
[B]Κηφισιά:[/B] Κολοκοτρώνη 10, Τ: 2106231854
[B]Μαρούσι:[/B] Εμπορικό Κέντρο The Mall Athens, Τ: 2106100266
[B]Νέα Ιωνία:[/B] Λ .Ηρακλείου 269, T : 2121005094
[B]Περιστέρι:[/B] Εθνικής Αντιστάσεως 55, Τ: 2105740888
[B]Θεσσαλονίκη:[/B] Τσιμισκή 87 & Γρ. Παλαμά 3, Τ: 2310250808
[B]Βόλος:[/B] Δημητριάδος & Κουμουνδούρου, Τ: 2421076210
[B]Ιωάννινα:[/B] Μιχ. Αγγέλου 6, Τ: 2651064000
[B]Λάρισα:[/B] Παπαναστασίου 57, Τ: 2410549326
[B]Ηράκλειο Κρήτης:[/B] Κοραή 17, Τ: 2810300880
[B]Καρδίτσα:[/B] Ηρώων Πολυτεχνείου 13, Τ: 2441025012
[B]Σαντορίνη:[/B] Καμάρι, Εμπ. Κέντρο Ατλαντίδα, Τ: 2286028330
[I]Από την προσφορά εξαιρούνται τα βιβλία που υπάγονται στο νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου καθώς και όσα βρίσκονται σε προσφορά[/I].

Άσε ρε με τους κλέφτες.
10% έκπτωση σου κάνουν ούτως η άλλως σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.
Επίσης

Από την προσφορά εξαιρούνται τα βιβλία που υπάγονται στο νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου καθώς και όσα βρίσκονται σε προσφορά.

Το ιδιο και ο Ιανός.

· 10% έκπτωση σε όλα τα ελληνικά βιβλία &

· 30% έκπτωση στα βιβλία των Εκδόσεων ΙΑΝΟS

Για μένα έκπτωση λογίζεται από 20% και πάνω

Και το λινκ για όλες τις εταιρείες που διαφημιζουν ότι κάνουν έκπτωση στους ανέργους:

http://forum.oaed.gr/eidikes.times/

Εγώ έκανα πάντως μια μικρή μείωση στο συμβόλαιο της Κοσμοτέ έτσι. Μέχρι να το καταργήσω τελείως.

άντε επιτέλους!!! αν και τόσα χρόνια έχω καταβολευτεί με το site της Πρωτοπορίας και με τις ηλεκρονικές αγορές!!! “τα σακιά” της Καρυστιάνη που τελείωσα μόλις δεν έλεγαν και πολλά πράγματα!!! περνάω στο επόμενο λοιπόν…¨Μάτια μου" της Μαρίας Τζιριτά…για να δούμε!!!

καλά forkboy, μην βαράς :stuck_out_tongue:
απλά το είδα μπροστά μου και είπα να το χώσω

Ωωω, καλή φάση, μπράβο ρε Τζορτζ.

Κατά τ’ άλλα εννοείται σκατά στους φραγκοφονιάδες των Παπασωτηρίου.

βαριέμαι να πω παλι την ιστορία με το βιβλίο απο παπασωτηριου που ακόμη έρχεται…επιμένουν.!! 1 χρόνο και 5 μήνες μετά.!

Τη διαφήμιση σου την έκανες όμως! Μα τι σοί συμβιωτική-μαζοχιστική σχέση (χτύπα με, εγώ θα σ’ αγαπώ) είναι αυτή που έχεις με τον Παπασωτηρίου ρε παιδί μου. :PP

Μπράβο forkboy για το νέο, ευχάριστο όντως!

:lol::lol::lol:

περιμένω να έρθει το βιβλίο για να τους πω , δεν το θέλω…αλλά μέχρι τώρα κερδίζουν…

Κυριως @ forkboy - Κυκλοφόρησε το καινούριο βιβλίο του R.Flanagan, αυτού που είχε γράψει τη Βίβλο των ψαρίων.
Η άγνωστη τρομοκρατισσα, εκδ. Αγρα.

Προς το παρόν ασχολούμαι επισταμένως με “δισκογραφία” Joseph Roth. Η αυστροουγγρικη αυτοκρατορία στα τελευταία της και η δημοκρατία της βαιμαρης, η νέα μου εμμονή.

Συγχωρηστε με για τις ελλιπείς πληροφορίες του ποστ αλλα γράφω από ένα φριχτο, άβολο, δανεικό iPad.

Πολύ καλό το σάιτ της Πολιτείας, με έχει βολέψει πάρα πολύ - μαζί με τα perizitito και greekbooks φυσικά - α, και κάτι άλλα, όχι τόσο, που τα βρίσκω κατά τύχη. Βασικά, πρώτη φορά από εσάς το άκουσα, γιατί δε με έχει βγάλει ακόμη ο δρόμος κατά κει…:wacko: Όχι, τώρα που το σκέφτομαι, μόνο γύρω γύρω απ’ τη σχολή…στον Ιανό συνήθως - όταν θέλω κάτι, μία στο τόσο -, ή εδώ κάτω παραγγελία. Στον Παπασωτηρίου δε θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να πατήσω, ούτε τιμές για να έχω μέτρο σύγκρισης. Παντού οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια, πάνω-κάτω. Τέλος πάντων…

1ον, Έχετε παραγγείλλει βιβλία από το ίντερνετ με αντικαταβολή; Είναι ασφαλές μέσο; Συμφέρει;
2ον, Εμένα μου κινησε την περιέργεια αυτό το βιβλίο…

[SPOILER]«O συλλέκτης» (1963), πρώτο μυθιστόρημα του John Fowles, τον καθιερώνει δικαίως στην παγκόσμια λογοτεχνική σκηνή ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους πεζογράφους. Ούτε μία σελίδα του μυθιστορήματος δεν υπολείπεται σε αφηγηματική δεινότητα. Αν η ένταση και το σασπένς θυμίζουν εξαίρετο θρίλερ, οι πρωτοπρόσωπες αφηγήσεις των δύο πρωταγωνιστών φέρουν ακέραια τα ίχνη των καλύτερων στιγμών της λογοτεχνικής παράδοσης. Πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος είναι ένας νέος ανήσυχος και φιλόδοξος, που βρίσκει διέξοδο συλλέγοντας πεταλούδες. Πλουτίζοντας χάρη στην εύνοια της τύχης, θα απαγάγει και θα φυλακίσει για έναν μήνα μια νεαρή φοιτήτρια Καλών Τεχνών, τη Μιράντα, με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές. Με αφορμή αυτή την αναγκαστική συνύπαρξη, ο συγγραφέας θα περιγράψει τη διαμάχη ανάμεσα στις διαφορετικές επιθυμίες και επιδιώξεις των δύο αυτών ανθρώπων, μελετώντας με απίστευτη οξυδέρκεια τις έννοιες της εμμονής και της εξάρτησης.[/SPOILER]
…το έχει διαβάσει κανείς να πει μία γνώμη;

μέχρι σήμερα αγόραζα βιβλία με αντικαταβολή από την Πρωτοπορία και ήταν άκρως εξυπηρετικοί, σχετικά γρήγοροι (ανάλογα βέβαια με το αν είναι διαθέσιμα τα βιβλία ή όχι) και τα στέλνουν με courier στη διεύθυνση που θα τους υποδείξετε εσείς!! νομίζω ότι το ίδιο θα κάνει και η Πολιτεία . Από τη σύγκριση των τιμών βρίσκω ότι αυτά τα 2 είναι τα πιο φτηνά σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα!!!

E-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ!!!

και με 30 ευρω παραγγελία, δωρεαν ταχυδρομικά σε ολη την Ελλάδα.