Το διαβαζω τωρα.Ειμαι στη σελιδα 80 περιπου και προς το παρον δεν μπορω να εκφερω γνωμη,αλλα νομιζω οτι αρχιζει και γινεται ενδιαφερον απο εδω και περα!
Απιστευτα και τα 2 του Οργουελ που αναφερθηκαν.Ειναι κλασικα αλλωστε!
Το διαβαζω τωρα.Ειμαι στη σελιδα 80 περιπου και προς το παρον δεν μπορω να εκφερω γνωμη,αλλα νομιζω οτι αρχιζει και γινεται ενδιαφερον απο εδω και περα!
Απιστευτα και τα 2 του Οργουελ που αναφερθηκαν.Ειναι κλασικα αλλωστε!
πόσο πραγματικά είναι τα όσα περιγράφει…θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις αυτό…
η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μέχρι να μπει στο θέμα και να αρχίσουν οι διαμάχες δεν είναι τόσο ενδιαφέρον…αλλά μετά δεν μπορείς να ξεκολλήσεις…
και η φάρμα των ζώων και το 1984 είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει! καλογραμμένα και διαχρονικότατα…
“Η Φάρμα των ζώων” μπορεί να έχει μια διαχρονικότητα που την κάνει επίκαιρη ακόμα και σήμερα αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα βιβλίο μελλοντολογίας. Μιλάει αλληγορικά και σαφέστατα για τη Ρωσική Επανάσταση και το σταδιακό εκφυλισμό της μετά την επικράτηση του σταλινισμού και της γραφειοκρατικής δικτατορίας. Είναι κριτική περισσότερο σε πραγματικά γεγονότα (δίκες της Μόσχας κλπ) παρά προφητεία.
Διαβάζω το “Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης 1974 - 1990. Σταθερή δημοκρατία σημαδεμένη από τη μεταπολεμική ιστορία” του Γιάννη Βούλγαρη.Οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής είναι λίγο ανάμεικτες (αν και έχω διαβάσει λίγο).Προσπαθεί να περιγράψει τις αντιθέσεις και τις αντιπαραθέσεις πιο πολύ ως αντιπαραθέσει κομμάτων,μιλάει για αποιδεολογικοποίηση της πολιτικής και τη μετατροπή κομμάτων από συγκροτημένους φορείς με πιο συγκεκριμένη ιδεολογία σε εκλογικούς μηχανισμούς.Δεν ξέρω αν αυτή η ερμηνεία είναι σωστή γι’αυτό παρακαλείται όποιος το έχει υπόψιν του το βιβλίο να πει τη γνώμη του!
Έντιτ:Μάλλον επιβεβαιώνονται οι φόβοι μου.Διάβασα άρθρο του στα νέα : http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4579214
Ό,τι είπε ο Country Joe, συν ότι μου φάνηκε να εκθειάζει τον διωγμένο Τρότσκι; Τέλος πάντων, διασκεδαστικό βιβλιαράκι, αλλά έντονα προκατειλημένο (μην ξεχνάς και την εποχή που γράφτηκε).
Patricia Highsmith-A Suspension of Mercy
Η γυναίκα δεν παίζεται, δημιουργεί απίστευτη ατμόσφαιρα και έχει τρομερή γραφή, ελπίζω και σε τρομερή ανατροπή στο τέλος. Συστήνω ανεπιφύλακτα στους φανς του μυστηρίου.
εχω φτασει στη μεση τον [B]θαυμαστο καινουργιο κοσμο[/B].
μεταφραση ψιλογτπ(κακτος εισαι)αλλα πολυ καλο εως τωρα.μου εχει προκαλεσει μια βαθια θλιψη γενικα.
Χμ… πώς να το θέσω… ‘Εχει περάσει ποτέ απ’ το μυαλό κάποιου που διαβάζει Paul Auster ότι έχει επηρεαστεί από Λάβκραφτ στον τρόπο γραφής και εξέλιξης της δράσης?
:-s
Δεν το ειχα συνδυάσει, αλλα καταλαβαίνω πολυ καλα τι εννοείς.
You are not alone!
Zecharia Sitchin - ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΚΙ
τελος.απο τη μεση και μετα απογειωνεται.αρκετα απαισιοδοξο βιβλιο (οπως ολα τα δυστοπικα),δεν φαινεται ομως τα περισσοτερα που περιγραφει να γινονται στο αμεσο μελλον(εκτος απο το να κρατανε τον κοσμο αποχαυνωμενο με διαφορων ειδων θεαματα που γινεται ηδη).
μαλλον θα ξεκινησω τον αναρχικο των δυο κοσμων τωρα:p
εγώ το κανα και στις πανελλήνιες
τελειωσα το virtual light που οκ καλουτσικο ηταν αλλα δεν συγκρινεται με την τριλογια του sprawl
και αρχισα τον τροπικο του αιγωκερου του μιλλερ που φαινεται πολυ καλο.βεβαια βιβλιο που γραφει στην αρχη “I had no more need of god than he had of me,and if there were one,I often said to myself,I would
meet him calmly and spit in his face” δυσκολα να μη λεει
Πριν λίγες βδομάδες τελείωσα το [B]’‘Θεσσαλονίκη- πόλη των φαντασμάτων- Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι 1430- 1950’’[/B] του Mark Mazower. Λεπτομερέστατο, διαλυτικό για κάθε λογής εθνικούς μύθους περί ‘‘απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης’’ ή ‘‘ελληνικότητας της Μακεδονίας’’. Λίγο βαρετό σε κάποια σημεία, αλλά ιδίως η περίοδος 1880- 1930 είναι φοβερά ενδιαφέρουσα με το Μακεδονικό ζήτημα, την εκτόπιση των Μουσουλμάνων και τα πογκρόμ κατά των Εβραίων.
Τώρα έπιασα τα εξής δύο:
Murray Bookchin [B]’‘Οι Ισπανοί αναρχικοί τα ηρωικά χρόνια 1868- 1936’’[/B]
Καρλ Κάουτσκυ, Ιγκόρ Σαφάρεβιτς, Ραούλ Βανεγκέμ [B]’‘Θαβωρίτες- Τόμας Μίντσερ- Αναβαπτιστές- Αιρετική εξέγερση και κομμουνισμός στην κεντρική Ευρώπη του 15ου % 16ου αιώνα’’[/B]
Τελειωσα το 2ο βιβλίο της τριλογίας Mistborn του Brandon Sanderson. Έχει διαβάσει κανείς κάτι άλλο δικό του για γνώμες;;
διαβαζω τον [B]αναρχικο των δυο κοσμων[/B] και μεχρι τη μεση σχεδον που ειμαι εχω παθει πλακα.ελπιζω να μη το χαλασει στο τελος.ετοιμαζω σεντονι στο τοπικ με την επιστημονικη φαντασια.
και εγώ το διάβασα πρόσφατα. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Μου άρεσε και μένα πολύ.
Διαβάζω και το πρώτο mistborn αλλά με απογοήτευσε πολύ ο τρόπος που διαδραματίζεται η δράση του. Σαν καρτούν ηλεκτρονικό παιχνίδι( κάποιος lurker θα με καταριέται τώρα…:p). Επιφυλάσσομαι για την συνέχεια.
Tελευταίο καιρό διάβασα τα :
[B]John Steinbeck - Grapes Of Wrath[/B]
H φυσική συνέχεια του “Οf Mice and Men” (που είχα διαβάσει πριν) χρονικά/θεματολογικά/γλωσσικά… Μια αγροτική οικογένεια μεταναστεύει στην California προς αναζήτηση καλύτερης τύχης , έχοντας χάσει την περιουσία της υπό την πίεση των μεγάλων εταιρειών … Καθαρά πολιτικό έργο , με την εξέλιξη της ζωής να μου θυμίζει την οπτική του “Τurin Horse” και με μια απ’τις πιο συγκλονιστικές σκηνές που έχουν περιγραφεί ever (στο τέλος)… ΔΙΑΒΑΣΤΕ το , τι να πουμε ?
[B]Ε.F. Schumacher - Small Is Beautiful[/B]
Το χα τσεκάρει από μια πρόταση της Guardian … Και καλά ανάλυση του σύγχρονου οικονομικού συστήματος και περιγραφή εναλλακτικών μοντέλων ανάπτυξης …Απλοϊκο , μπερδεμένο , ψιλολαϊκίζει , χώνει και ιστορίες περί θέου χωρίς να κολλάνε , με λίγες καλές ιδέες … Γενικά δεν…
[B]Louis Althusser - Θέσεις[/B]
Κάποια δημοσιευμένα άρθρα του γάλλου μαρξιστή θεωρητικού … Πολύ καλή επιλογή ως εισαγωγή στο έργο του πιστεύω , ενώ περιέχει και το σημαντικό "Iδεολογία και ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους "
[B]Slavoj Zizek - To Υψηλό Αντικείμενο της Ιδεολογίας[/B]
Απ’ τα πιο σημαντικά έργα νομίζω του Zizek … Πλήρως θεωρητικό/επιστημονικό έργο πάνω σε φιλοσοφικά και ψυχαναλυτικά θέματα , που το κάνουν αρκετά δύσκολο , αν και χρησιμοποιεί αρκετά παραδείγματα από κινηματογράφο,ζωή κλπ που κάπως βοηθάνε… Επίσης θεωρεί δεδομένους διάφορους λακανικούς και εγελιανούς όρους… Απ τους μη μυημένους δηλαδή , και το 10% να πιάσει κάποιος , καλά ειναι… Η πνευματική πρόκληση εξιτάρει πάντως …
[B]Paul Auster - New York Trilogy[/B]
Έχω λίγες σελίδες ακόμα για να το τελείωσω … Στην αρχή μου φαίνοταν σαν τυπικό αστυνομικό θρίλερ ( έχει και αρκετά απλή γλώσσα ) εν τέλει έμεινα με ερωτηματικά για τους σκοπούς και τα νοήματα του … Μ’ άρεσε πάντως που ξεπερνά τα τυπικά λογοτεχνικά “μοτίβα” , και ο τρόπος που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει συμβολισμούς ή παρομοιώσεις μεταξύ ιστοριών… Λίγο μπέρδεμα δηλαδή 8)
Θέλω όποιος ξέρει , να προτείνει :[B] 1.[/B] βιβλία αντίστοιχα ενός περι διπλωματίας του Κισσινγερ που χε προτείνει ο floydized νομίζω … [B]2[/B]. Ένα οικονομικό που να περιγράφει πως λειτουργεί το σύγχρονο οικονομικό/χρηματοπιστωτικό σύστημα [B] 3[/B]. Έργα φιλελεύθερων θεωρητικών … τους μέντορες του mule δηλαδή…
Για τα σταφύλια της οργής φαντάζομαι ότι εννοείς τη σκηνή με το [SPOILER]βύζαγμα.[/SPOILER] Έχουν περάσει χρόνια από τότε που το διάβασα, αλλά μου έχει μείνει ακόμα.
Το βιβλίο του Κίσσινγκερ πρέπει να το είχα προτείνει εγώ. Αντίστοιχο ακριβώς δεν έχω να σου προτείνω, ρίξε μια ματιά όμως στην Υψηλή στρατηγική της αρχαίας Σπάρτης για να δεις ένα παράδειγμα εφαρμογής διπλωματίας και άλλων μέσων (όπως λέει και το γνωστό ρητό).
Και εμένα μου κακοφανηκε στην αρχή, αλλά είναι τελικά ένα πρωτοτυπο magic system, και η περιγραφή δεν είναι περισσότερο καρτούν από wizard spells.
Το αντίθετο. Πάντως οι χαρακτήρες είναι καλογραμμενοι και η ιστορία πυκνή και με ανατροπές.
Sent from my MT11i using Tapatalk