Βιβλία...διαβάζουμε?

Εμένα, ρε παιδιά, το ‘‘Ο αναρχικός των δύο κόσμων’’ δε με ξετρέλανε και τόσο πολύ. Πάνε χρόνια, βέβαια, που το διάβασα, αλλά θυμάμαι ότι με το ζόρι το είχα τελειώσει.

Double- post, αλλά δεν πειράζει.

Τις προάλλες μου πήρανε δώρο το ‘[B]‘Inside out-a personal history of Pink Floyd’’[/B] του [B]Nick Mason[/B] και πολύ χάρηκα. Θέλω να δω πόσα πράγματα ακόμα μπορείς να μάθεις για αυτήν την μπάντα που να μην τα ξέρεις. Βέβαια θ’ αργήσει να το διαβάσω, γιατί μόλις έπιασα το [B]’‘O Κάλιμπαν και η μάγισσα- γυναίκες, σώμα και πρωταρχική συσσώρευση’’[/B] της [B]Silvia Federici[/B]. Μαζί με τα ‘‘Εκκλησιαστής’’ (α, για όποιον ενδιαφέρεται, πρόσφατα κυκλοφόρησε η συνέχεια του) και ‘‘Θαβωρίτες- Τόμας Μίντσερ- Αναβαπτιστές- Αιρετική εξέγερση και κομμουνισμός στην κεντρική Ευρώπη του 15ου & 16ου αιώνα’’ (αρκετά αναλυτικό και ενδιαφέρον) ολοκληρώνουν, κατά κάποιον τρόπο, μία πλήρη βιβλιογραφία για τα γεγονότα του 15ου και 16ου αιώνα στην Ευρώπη.

Άστα όλα και πιάσε το βιβλίο του Mason,τώρα όμως!:stuck_out_tongue:

Το αποπάνω ποστ έγινε 18/5/2010
Τελείωσα το βιβλίο στις 27/3/2012
:rockon:

Έπρεπε να το μοιραστώ αυτό το γεγονός με κάποιον!

^
Κάνε και μια σύντομη κριτική!

συντομη ποσο εννοεις?
θα πρεπει να γραψει μια σελιδα και για να μας κριτικαρει ενα τοσο μεγαλο βιβλιο :lol:

Λολ τόσο εννοώ το πολύ!!

περιμενουμε να μας πει εντυπωσεις αν αξιζει να το διαβασουμε η τσαμπα τα 2 χρονακια :lol:

Αυτήν την εποχή καταπίνω το δεύτερο τόμο του “[B]Ο Άτλας επαναστάτησε”[/B] της [B]Ayn Rand[/B]… Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.

Πιθανότατα μέσα στα τρία σημαντικοτερα βιβλία του προηγούμενου αιώνα.

Τοποθετείται στο τέλος της αυστροουγγρικης αυτοκρατορίας. Στο ονμα του αυτοκράτορα, της προόδου, και της εθνικής ταυτότητας, η στρατιωτική, πολιτική, πνευματική και εμπορική ελίτ της κακανια (κατ´εικονα και ομοίωση της Βιέννης) αποφασίζουν να συσκεφθουν για να βρουν μια Μεγάλη Ιδέα.
Το βιβλίο καλύπτει τα πάντα: την εθνική ταυτότητα, τον εθνικισμό, τα συναισθήματα, την ιδέα του έρωτα, τη σημασία της ευφυΐας, την έννοια της προόδου, της θρησκείας, του μυστικισμου, της βίας. Μιλάμε για το ιστορικό, πολιτικό και πολιτισμικό μεταιχμιο ανάμεσα στην νεωτερικοτητα και τη μετανεωτερικοτητα, γραμμένο με απιστευτη γλώσσα. Είναι πολυ δύσκολο γιατί απαιτεί μεγάλη προσοχή. Γιατί ενσωματώνει πράγματα όπως ο φόνος, η βία, η παιδοφιλια, η τρέλα. Γιατι ειναι βαθυτατα φιλοσοφικο κανοντας φυλλο και φτερο τις κεντρικες φιλοσοφικες θεασεις του 20ου αιωνα περι χρονου, ιστοριας, αισθηματων/αισθησεων και γλωσσας. Γιατί για 500 περίπου σελίδες υπέφερα, μη όντας σίγουρη αν έπρεπε να προσβληθω για το χαρακτηρισμό άνθρωπος χωρίς ιδιότητες η όχι - και ακόμη δεν είμαι σίγουρη αλλα δεν εχει σημασία. Τέλος πάντων, για αυτο πήρε τόσο καιρο. Έπεσα σε σχολιασμους σύμφωνα με τους οποίους δεν είναι ανάγκη να διαβαστεί το βιβλίο γραμμικα.

Ψαχτειτε για καλύτερα στο γκουγκλε. Θα ήθελα να βάλω αποσπάσματα, αλλα αν το πάρω απόφαση ίσως το κάνω λίγο αργότερα

Λόγω ενός θείου δώρου που μου έγινε,και πιο συγκεκριμένα του βιβλίου του Στάινμπεγκ “Ρώσικο Ημερολόγιο”,έχω ανακαλύψει στην βιβλιοθήκη του πατρικού μου κάποια βιβλία του συγγραφέα.
Θα αρχίσω να τα διαβάζω όσο μπορώ,μιας και η επαφή μου με την λογοτεχνία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την επαφή του Κόμπι με το καλάθι

σταινμπεκ λογικα εννοεις
ανθρωποι και ποντικια + ο δρομος με τις φαμπρικες οπωσδηποτε αν τα εχεις.μικρα και υπεροχα!

Ναι λάθος#-o
Με έχουν φάει οι Γερμαναράδες και τους βάζω παντού:lol::lol:

Θα τα τσεκάρω!

έπρηζε αρχίδια ο ραφαηλίδης για αυτό, μεταξύ πολλών άλλων. αν υπάρχει σε κάνα pdf πείτε, μια που δεν υπάρχει στη βιβλιοθήκη εδώ και η τιμή του είναι ίση με το φαί δυο μηνών!

Αν είσαι τυχερος μπορεί να υπάρχει σε καμιά δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εφόσον βέβαια θεωρείς ότι μπορείς να βγάλεις σε 15μέρες ή ένα μηνα τον κάθε τόμο! :stuck_out_tongue:

έχει κάτι άλλα δικά του στη βιβλιοθήκη, αλλά αυτό δυστυχώς όχι. όσον αφορά στο διάβασμα, γενικά με δυσκολεύουν τα μυθιστορήματα πολύ, γι’ αυτό διαβάζω σπάνια, αλλά, απ’ όσο καταλαβαίνω, δεν είναι τυπικό μυθιστόρημα - σε διάφορους τομείς, οπότε υποθέτω πως θα μου είναι ευκολότερο να το διαβάσω. ίσως πάλι το ακριβώς αντίθετο, γι’ αυτό ακόμη και να τα είχα τα 50 δύσκολα θα τα έδινα :Ρ τέσπα, σταρχίδιαμας γενικα!

Χμ, απ’ όσο ξέρω δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα -μικρά- έργα του.
Εγώ πάντως το είχα πάρει σε ένα συνδυασμό προσφοράς -30% από το βιβ/πωλείο + κουπόνι Εργατικής Εστίας, μου βγήκε στο σύνολο γύρω στα 20 ευρώ! :wink:

Όχι, δεν το έχω διαβάσει ακόμα…

Eπιστροφή Ελλάδα και μια επίσκεψη στην Πολιτεία ήταν επιβεβλημένη :

1. [B]Δημήτριος Μακρής : Μαθήματα εισαγωγής στην Φιλοσοφία - Εκδόσεις Πολύτροπον[/B]

Ε βασικά ότι λέει ο τίτλος. Δεν τον γνωρίζω τον κύριο βέβαια, αν και διετέλεσε καθηγητης σε πανεπιστήμια Κρήτης - Μακεδονίας - Φρανκφούρτης. Μαθητής του Adorno, 2.90 σε προσφορά το βιβλίο ε το τσίμπησα.

[B]2. Gilbert Achcar : Σύγκρουση Βαρβαροτήτων - Εκδόσεις Πολύτροπον[/B]

Αναφορά και αντίθεση στη διάσημη θέση του Samuel Huntington περί “Σύγκρουσης των Πολιτισμών”.Σύμφωνα με τον συγγραφέα κάθε πολιτισμός παράγει μία συγκεκριμένη μορφή βαρβαρότητας που τείνει να γίνει καταλυτική σε περιόδους κρίσης. Έτσι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός αλα Aλ Κάιντα δεν αντιπροσωπεύει τον ισλαμικό πολιτισμό, όπως οι κυβερνήσεις Μπους δεν αντιπροσώπευσαν τον Δυτικό Πολιτισμό.

[B]3. Συλλογικό : Επανάσταση - Ελευθεριακή Κουλτούρα
[/B]

Συλλογή των κειμένων πάνω στο θέμα της Επανάστασης, από αναρχική θέση, από Tomas Ibanez, Eduardo Colombo κ.α. Ουσιαστικά πρακτικά σχετικής συζήτησης.

[B]4. Ellen Meiskins Wood : Η δημοκρατία ενάντια στον καπιταλισμό - Για μια ανανέωση του Ιστορικού Υλισμού - Εκδόσεις Στάχυ[/B]

[B]5. Νikolai Todorov : H Bαλκανική πόλη 15ος - 19ος αιώνας, Κοινωνικο-οικονομική και Δημογραφική ανάπτυξη, εκδόσεις Θεμέλιο.[/B]

“Η οικονομία της πόλης και η κοινωνική δομή του αστικού πληθυσμού στα Βαλκάνια είναι προβλήματα που δεν έχουν μελετηθεί ούτε οριστεί αρκετά. Για να αναλυθούν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα ογκώδες υλικό, όσο το δυνατόν ομοιόμορφο. Επιπλέον, η μελέτη αυτή, πού είναι ήδη πολύπλοκη γιατί αντιμετωπίζει τη σύγκρουση δύο τάσεων ανάπτυξης -φεουδαλικής και καπιταλιστικής- μέσα σε μία μόνο πόλη, δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο γιατί εμπεριέχει καί μια σύγκρουση πολιτισμών. Ο μουσουλμανικός πολιτισμός είχε την ισχυρή υποστήριξη του κράτους και ολόκληρου του πολιτικού και οικονομικού μηχανισμού των κεντρικών και τοπικών αρχών. Άλλα και ο πολιτισμός που βρήκαν οι Τούρκοι στα Βαλκάνια διακρινόταν από βαθιά ριζωμένες παραδόσεις και από τόσο υψηλό επίπεδο ανάπτυξης που άφησε έντονα τα ίχνη του στις νέες κοινωνικές και οικονομικές μορφές. Για να περιγράψουμε τους διαφορετικούς θεσμούς της πόλης και να διερευνήσουμε τα γεγονότα και τις διαδικασίες που ήταν εγγενείς σε ολόκληρο τον αστικό πληθυσμό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολλαπλά κριτήρια.
Οι στόχοι της μελέτης αυτής καθόρισαν τόσο το σχέδιο προσπέλασης όσο και τις μεθόδους που υιοθετήθηκαν. Πρωταρχικός στόχος ήταν να διευκρινιστούν βασικές διαδικασίες και κανονικότητες. Γι’ αυτό ακριβώς χρησιμοποιήσαμε αρχειακό υλικό κατάλληλο για στατιστική επεξεργασία. Θα ήταν περιττό να τονίσουμε τη σημασία των αρχειακών σειρών και τα προτερήματά τους σε σχέση με τις αποσπασματικές και μεμονωμένες πληροφορίες. Το υλικό αυτού του είδους προσφέρεται ιδιαίτερα για την έρευνα της κοινωνικοοικονομικής ιστορίας των βαλκανικών λαών, και ως τώρα έχει μείνει εντελώς αχρησιμοποίητο. Μπορούμε να αντισταθμίσουμε τις εγγενείς ανεπάρκειες τέτοιων στοιχείων -το γεγονός ότι υπεραπλουστεύουν τα φαινόμενα και αναδεικνύουν μόνο τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα-, αντιπαραθέτοντας τα με πληροφορίες διαφορετικής προέλευσης και μελετώντας παράλληλα μεμονωμένα φαινόμενα και γεγονότα”. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μέχρι να αγορσάσω το Α Feast For Crows είπα να ξεκινήσω το The Lost Throne του Chris Kuzneski…:-k

Αν και όλα έχουν ενδιαφέρον,τούτα εδώ είναι προκλητικά!Διαβασε και πες μας εντυπώσεις!:wink: