Είχα σκεφτεί να το πάρω αλλά τελευταια στιγμή άλλαξα γνωμη (φοβηθηκα μηπως με παραπλανει η πρωτη καλη εντυπωση που ειχα σχηματισει) για κάτι άλλο το οποίο πήγε τελικά στην ανακυκλωση! Αν λες ότι αξίζει κιόλας μαλλον θα ειναι μια απο τις επομενες αγορες μου.
Με βάση τα όσα γράφουν στον πρόλογο, το Παγκοσμιοποίηση/Αντιπαγκοσμιοποίηση είναι μια συνοπτική και περιεκτικη προσπάθεια να θέσουν τα βασικά ζητήματα του θέματος - σε αντιπαραβολή με τα ογκώδη Global Transformations και Governing Globalization. Ξεκίνησε ως δοκίμιο με τίτλο “Η μεγάλη συζήτηση περι παγκοσμιοποίησης”, το οποίο δημοσιεύθηκε στο έντυπο The Global Transform;ation Reader. Ακολούθως το δοκίμιο ενημερώθηκε και επεκτάθηκε δίνοντας τη βάση του Παγκοσμιοποίηση/Αντιπαγκοσμιοποίηση.
Προς όποιον ενδιαφέρεται (Isis, forkboy και δεν ξέρω ποιοι άλλοι):
κυκλοφόρησε από το Κόκκινο Νήμα το [B]’‘Η έφοδος στον ουρανό- ταξική σύνθεση και ταξική πάλη στον ιταλικό αυτόνομο μαρξισμό’’[/B] (original τίτλος: ‘‘Storming heaven’’) του Steve Wright.
Να κάνω μία ερώτηση, να, ίσως λίγο “άσχετη”. Ήθελα να μάθω για το βιβλίο “Πόλεμος και Ειρήνη”. Συγκεκριμένα, εσείς ποιά μετάφραση θα επιλέγατε, αυτή του Ανδρέα Σαραντόπουλου, απ’ τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος, ή αυτή της Κοραλίας Μακρή, απ’ τις εκδόσεις Γκοβόστης, ή οποιαδήποτε άλλη εάν έχετε να προτείνετε, ε;;; Όχι ότι επείγει, κάθε άλλο. Να πρόσεξα όμως ότι η πρώτη μετάφραση -τετράτομη επίσης- είναι αρκετές σελίδες παραπάνω από τη δεύτερη. Σημαίνει κάτι αυτό ή δεν παίζει ρόλο;
Εγω χθες τελειωσα εντελως τον τριτο Αρχοντα και σχεδον με πηραν τα ζουμια, ενιωθα και εγω μια μελαγχολια. Τωρα χαζευω τα Παραρτηματα απο πισω και παω καρφωτος για Σιλμαριλιον!
Μαρσιαν(και οποιοσδηποτε),αν εχεις διαβασει το Χομπιτ ανοιγεις το παρακατω σποηλερ,αν οχι don’t dare εχει μεγαλη σποηλερια
[SPOILER]Ο θανατος του Θοριν παραμενει ενα απο τα πιο συγκινητικα και ανατριχιαστικα κομματια βιβλιου που εχω διαβασει στη ζωη μου…Και ειναι μολις [B][U]μιαμιση γαμημενη σελιδα.[/U][/B]Χωρις φανφαρες,χωρις υπερβολες,ο Τολκιν καταφερει να κλεισει στα τελευταια του λογια αυτο που για μενα ειναι το νοημα της ζωης και να μας κανει να μη μπορομε να γυρισουμε στην επομενη σελιδα απο το δεος και τη συγκινηση…[/SPOILER]
Και επισης oh goody goody,καποιος που δεν εχει διαβασει το Σιλμαριλλιον και δεν ξερει τι τον περιμενει
Και εγώ κρατούσα τον τρίτο τόμο του Άρχοντα και το διάβασα φέτος το καλοκαίρι (καλοκαίρι και τόμος το πήγαινα) αλλά έχω αφήσει τα παραρτήματα για να έχω κάτι να ξεθάψω μετά από λίγο καιρό.
Νομίζω υπάρχουν και κάτι βιβλία μόνο για τις γλώσσες που δημιούργησε και για την όλη κουλτούρα & νομίζω ότι θα είχαν ενδιαφέρον.
Thanx Leper. Θα το τσιμπήσω μαζί μο Αόρατοι του Balestrini.
Nέα αποκτήματα.
[B]Jakob Philipp Fallmerayer[/B] : Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων, Εκδόσεις Νεφέλη.
Η διαβόητη εργασία του Φαλμεράυερ πάνω στην καταγωγή των σημερινών ελλήνων.
[B]Louis Althusser[/B] : Για την Πολιτιστική Επανάσταση, Εκδόσεις Εκτός Γραμμης.
Ανώνυμο άρθρο του Αλτουσερ, για την πολιτιστική επανάσταση στην ΛΔ της Κίνας, στα Cahiers Marxistes Leninistes, όργανο της UJCML [Ένωση μαρξιστικής λενινιστικής κομμουνιστικής νεολαίας], όντας ταυτόχρονα μέλος του ΚΚΓ.
[B]Richard Overy[/B] : 1939: Η αντίστροφη μέτρηση για τον πόλεμο, Εκδόσεις Πατάκη.
Ότι λέει ο τίτλος. Λίγο η τιμή (=2.80 Ε), λίγο κάποια θετικά σχόλια του Mark Mazower, ε δεν ήθελα πολύ το τσίμπησα.
[B]Georges Bataille[/B] : Η Ιστορία του Ματιού, Εκδόσεις Άγρα.
Το οποίο και ξεκίνησα αμέσως. Σπέρμα, ούρα, αίμα, δάκρυα, ουρλιαχτά, βρισιές και ερωτόλογα, στύσεις και λιποθυμίες, γύμνια και προσφορά, ηθική οδύνη και τρόμος, ανορθόδοξες παρορμήσεις, ξετσιπωσιά, εξουθένωση, ακρωτηριασμοί και απαγχονισμοί. Βρωμιά. Αυτογνωσία.
[B]’‘Treasures of Nirvana’’[/B] του Gillian G. Gaar. Δώρο. Εντελώς fanboy- ίστικη δουλειά με πιστά αντίγραφα από εισιτήρια και άλλα memorabilia, πάμπολλες φωτογραφίες, κείμενο κλπ. Γαμώ τις δουλειές.
Βιβλιοφάγοι φίλοι φορουμίτες, θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ξεκινάω ένα project (το οποίο αναμένεται ιδιαίτερα μακροχρόνιο) και θα ήθελα να μου προτείνετε [U][B]καλά βιβλία νεοελληνικής ιστορίας[/B][/U]. Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και μετά. Πολιτική ιστορία, πολεμική ιστορία, κοινωνική, τα πάντα.
Αν γνωρίζετε επίσης θα με ενδιέφεραν βιβλία με θέμα τους την καθημερινή ζωή των κατοίκων της χώρας, συνήθειες, ζωή στις πόλεις παλιότερα, τρόποι ψυχαγωγίας και διασκέδασης, καθώς και φωτογραφικά λευκώματα από παλιά… οτιδήποτε γνωρίζετε.
Θα περιμένω τις προτάσεις σας, θενξ προκαταβολικά.
και κάτι ο τίτλος, κάτι η φοβερή εικονογράφηση, κάτι το όλο φορμάτ, τέλος πάντων το πήρα χωρίς να έχω ιδέα ποιος είναι ο συγγραφές και τι φάση γενικότερα.
αποδείχθηκε καταπληκτικό βιβλίο, μου θύμισε και λίγο Gaiman κάπου κάπου και πολύ χάρηκα.
ο συγκεκριμένος λοιπόν έχει βγάλει μια 3λογία, για νεαρούς αναγνώστες, που έχει πάρει 1002 βραβεία αλλά δεν την είχα ούτε ακουστά. μπας και την έχει διαβάσει κανείς να πει καμιά γνώμη;
Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι δε θέλω κάτι σημαντικό. Το έψαξα και λίγο, αλλά θα ήθελα μία επί πλέον άποψη από κάποιον που έχει διαβάσει , δηλαδή και από σένα. Ενδιαφερόμουν να μάθω για μία μετάφραση στο “Πόλεμος και Ειρήνη”. Η μετάφραση του Σαραντόπουλου, ο οποίος έχει μεταφράσει σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα του Ντοστογιέφσκι και του Τολστόι, απ’ τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος είναι καλή ή να προτιμήσω αυτή της Κοραλίας Μακρή, από τον Γκοβόστη, που είναι πιο πολυδιαβασμένη; Αυτό ήθελα να μάθω. Αν κάποιος από σας ξέρει, θα ήθελα να μοιραστεί μαζί μου την γνώμη του! Παίζει, επίσης, ρόλο ότι η μία μετάφραση - η πρώτη του Σαραντόπουλου, κι αυτή τετράτομη - είναι παραπάνω σελίδες , αρκετές σελίδες παραπάνω;;; Ή να μην το λάβω αυτό ως κριτήριο;;; Δεν επείγει. Εξ άλλου, δε σκοπεύω να το διαβάσω άμεσα, απλά ενδιαφέρομαι να μάθω την γνώμη σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
υ.γ. Η ερώτηση, όπως κατάλαβες, απευθύνεται σε όλους! Εσύ ξέρω ότι έχεις ασχοληθεί γι αυτό σου είπα πιο πάνω.