Βιβλία...διαβάζουμε?

Υποθέτω η λέξη κλειδί είναι εκείνη της “αλλοτρίωσης”. Η αποξένωση του ανθρώπου από τον εαυτό του και από την κοινωνία, η οποία τον συντρίβει. Ο Κάφκα παρουσιάζει το φαινόμενο υπό την οπτική ενός σύγχρονου αστού των αρχών του 20ου αιώνα, ο Καμύ το παρουσιάζει (τουλάχιστον σε έργα όπως ο “Ξένος”) από μία κάπως μεταγενέστερη οπτική… Αυτό μάλλον, γιατί κατά τ’ άλλα οι διαφορές τους πολλές.

Καλά ναι, αυτή η θεώρηση για το ξεροκόμματο του ανθρωπάκου, φέρνει. Αλλά ντάξει, διαβάζοντας Καμύ, πιο εύκολα πάει το μυαλό σου σε αρχαιοελληνικά μοτίβα παρά στον Κάφκα, παρόλο που έχει και κοτζαμ επίμετρο(?) στον Σίσυφο. Ο Καμύ δίνει και λύσεις, ο Κάφκα όχι, είναι περισσότερο το βίωμα. Μόνο ο γιατρός της πανούκλας, που είναι σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να ξεφύγει θυμίζει λίγο, ο Μερσώ στον ξένο μεμονωμενα, στην αντιμετώπιση του θάνατου της μητέρας του πχ.

Βασικά ισχύει ακριβώς ό,τι είπε ο Ellanor.
Και οι δύο συγγραφείς δρουν στα όρια του μοντερνισμού, και οι δύο έχουν ένα συγκεκριμένο ατομικό στυλ γραφής (και στους 2 το στυλ αυτό είναι ψυχρό), και οι δύο πραγματεύονται τη σχέση και τη θέση του υποκειμένου με τον εαυτό, τη συγκεκριμένη εποχή και τον άλλο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά “οχήματα”/ θεματολογία.

Ο Anubis,απο σημερα και μεχρι τις 26/12 εχει e-bazaar με εκπτωση 50% σε αρκετα βιβλια.Εδω η λιστα με τους τιτλους!

Ευκαιρια αν ειχατε καποιο βιβλιο στο ματι.Εγω παρηγγειλα τον Αιωνιο Πολεμο και το Τιγκανα!

…πήρα σήμερα και ξεκίνησα να το ξαναδιαβάζω, τό’χα δανειστεί και τό’χα διαβάσει πριν καμιά δεκαριά χρόνια, το βιλβίο του Σκοτ Πεκ ‘‘Ο Δρόμος Ο Λιγότερο Ταξιδεμένος’’
…για όσους διαβάζουν βιβλία ψυχολογίας,το προτείνω ανεπιφύλακτα…αυτό είναι γραμμένο με πολύ απλό και ουσιαστικό λόγο, διαφορετικά δεν θα καταλάβαινα κιεγώ τίποτα:p
:):!:

επειδη παντα ηθελα να ξεκινησω Dragonlance μπορει να μου πει καποιος ποια βιβλια ειναι το main storyline?

[B]The Chronicles Trilogy[/B]

1.Dragons of Autumn Twilight
2.Dragons of Winter Night
3.Dragons of Spring Dawning

ξεκίνα με αυτά και αν σου αρέσουν προχώρα και στα επόμενα

ευχαριστω πολυ:!:

Έπεσε στα χέρια μου για πρώτη φορά βιβλίο του Τομ Ρομπινς. Είχα βαρεθεί να ακούω πόσο καλός συγγραφέας είναι. Σήμερα ξεκινάω τον τρυποκάρυδο.

tom <3
το αρωμα του ονειρου ειναι το αγαπημενο μου βιβλιο…
λυρισμος, διακριτικη προστυχια, παραμυθι, αμεσο υφος.
ολα σε ενα βιβλιο :stuck_out_tongue:

Χαχαχα. Ο Τομ Ρόμπινς είναι ο ρομαντικότερος από τους πρόστυχους! Έχουμε και θρεντ του εδώ:

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=7433

@ Όσο αφορά τα Dragonlance που ρώτησε ο Private Joker, εννοείται ξεκινάμε με την τριλογία των Chronicles, κατά προτίμηση στα αγγλικά ε. (δεν είναι και δύσκολα, μια χαρά διαβάζονται). Και αν σου αρέσει η τριλογία, συνεχίζεις με την επόμενη τριλογία των Legends (Time Of The Twins, War Of The Twins, Test Of The Twins)…

Βιβλία που διάβασα πριν 17 ολόκληρα χρόνια, πω…

ωωω! θα το διαβασω ολο, ευχαριστω!
πραγματι, εχει την πιο χαριτωμενη προτυχια του κοσμου. γι αυτο τον αγαπω. και για το αβιαστο στυλ του και τις ομορφες εικονες του. τον αγαπω, τον αγαπω σαν κολασμενη :stuck_out_tongue:

Axαχαχχα, με ατάκες σαν αυτή νομίζω θα σε αγαπούσε κι αυτός!

για τον εμφυλιο

Αυτό θα ισχύει για τις τιμές τους γενικά στα βιβλιοπωλεία ή σε κάποιο χώρο συγκεκριμένα? Από την λίστα να χτυπήσετε το “Θνητοί Θεοί” του Richard Morgan. Altered Carbon το πρωτότυπο. Πολύ καλό cyberpunk τύπου Bladerunner. Παίζει σύντομα να γυριστεί και σε ταινία.

εμφυλιο δεν το λες αλλα τεσπα.

Ειναι e-bazaar,που σημαινει η εκπτωση ισχυει για παραγγελιες απο το site τους και μονο.

Το Θνητοι Θεοι,μην το παρετε απο αυτη την προσφορα.Τουλαχιστον οσοι ειστε Αθηνα.Υπαρχει στο παζαρι βιβλιου στην Κλαυθμωνος που γινεται καθε χρονο.Απο εκει το ειχα παρει εγω με 5 ευρω.Αλλα δεν το εχω διαβασει ακομα.#-o

Καθε χρονο ποιες ημερομηνιες γινεται το bazaar στην Κλαυθμωνος? Επισης γενικα αν ξερετε για κατα τοπους παζαρια βιβλιων στην Αθηνα για πειτε πλιζ :slight_smile:

Φεβρουάριο είναι συνήθως στην Κλαυθμώνος.
Επίσης τώρα πρέπει να γίνεται ένα δίπλα στα ΙΚΕΑ στον Κηφισό.

Edit: μέχρι 31/12 στο RIVER WEST (Κηφισού 96)

Εγώ ξεκίνησα αυτό. Για να δούμε…