Βιβλία...διαβάζουμε?

Αθανατη επικ ελληνικη τιβι…:lol: :lol: :lol:

Πως αμε…!!! Μια χαρά …φαντασίας.

Είχα τρελαθεί με τον Salvatore και τώρα συνεχίζω…

Εύγε παλικάρι μου, πρώτο ποστ στο φόρουμ και είναι στο θέμα για τα βιβλία! Rock On :smiley:

ΥΓ - Όσο αφορά το θέμα για το 1984 και τον Τσάκα… Είναι κομματάκι τραγική ειρωνία να ρωτάνε συμμετέχοντα στο Big Brother, απο την ίδια την τιβί, αν έχει διαβάσει το βιβλίο του Όργουελ! Α ρε Τζορτζ (ο Όργουελ καλέ), τι θα λεγες αν τα βλεπες αυτά! :roll:

Τελειωσα το Λογικη και Ευαισθησια της Τζειν Οστιν σε 3 μερες. Μ’αρεσε μαλλον.:oops:
Θ’αρχισω την Περηφανια και Προκαταληψη αν και εχω δει την ταινια και μαλλον θα ξενερωσω.

Μπράβο Σόφι!
Και εγώ θέλω να πιάσω το Περηφάνια και Προκατάληψη…όλο το ξεχνάω :oops: ,στα αγγλικά.

Επίσης σειρά μπορούν να πάρουν και οι αδερφές Μπροντέ με το Ανεμοδαρμένα Ύψη η Έμιλυ και το Τζέην Εϋρ η Σάρλοτ… πολύ ωραία και τα δύο :slight_smile:
πιο ωραία από το Λογική και Ευαισθησία κατά τη γνώμη μου.

Ωραία η κλασσική λογοτεχνία…¨Οταν διαβασα το Pride and Prejudice στα αγγλικά πρωτη φορά με δυσκόλεψε αρκετά η γλώσσα…Χρειάστηκε μετα απο κανα χρονο ενδελεχής αναγνωση για να πω οτι το εχω…

Αφού σου άρεσε το άλλο, πιστεύω θα σ’αρέσει! Η ταινία νομίζω υστερεί αρκετά, αντίθετα του “Περηφάνια και Προκατάληψη” καθώς και από την παλιά ταινία (μινι σειρα) του BBC -σα να βλέπεις μπροστά σου το βιβλίο, ιδανικό για μετά την ανάγνωση…

Κάποτε είχα διαβάσει πολλά κλασσικα βιβλία απανωτά θυμάμαι… :roll:
Γενικά βρίσκω το γράψιμο της Οστιν ήρεμο, περιγραφικό και πολύ οξυδερκές στη σκιαγράφηση χαρακτήρων -μου αρέσει πολύ και ιδιαίτερα αυτά τα 2 που ανέφερε η Σόφη.
Οσο για τις Μπροντε, έχω διαβάσει τα “Τζειν Ειρ” και “Ανεμοδαρμένα Υψη” και ναι μεν τα εκτίμησα (το “Ανεμοδαρμένα Υψη” πολύ αλλόκοτο και πολύ προχωρημένο νομίζω) αλλά καμιά φορά, το γράψιμο τους μου φαίνεται λίγο στομφώδες… Και βέβαια γενικά έχουν πιο έντονες συναισθηματικές εξάρσεις, πιο περίπλοκες καταστάσεις, πιο σκοτεινές… Έχουν αρκετές διαφορές τελικά παρόλο που κατα κάποιο τρόπο τις εντάσσουμε στην ίδια κατηγορία!

Το “Τζειν Ειρ” το ειχα διαβασει πολλα χρονια πριν και δεν το θυμαμαι, το μονο που θυμαμαι ειναι ελαχιστα απο το στορυ και οτι μου αρεσε παρα πολυ. Οποτε μαλλον σειρα εχουν τα Ανεμοδαρμενα Υψη και η Περηφανια.:smiley:

Κι εμενα μ’αρεσει αυτο το γραψιμο, γενικα θεωρω τον τροπο γραφης σχεδον πιο σημαντικο απο την “ιστορια” καμια φορα, μιας και εχει τυχει να παρατησω βιβλια στην μεση επειδη δεν με ικανοποιουσε ο τροπος γραφης, οι λεξεις, η ροη, ενω εχουν τυχει και βιβλια με οχι και τοσο ενδιαφερον στορυ αλλα εξαιρετικη γραφη που ειναι στα αγαπημενα μου.

το τζειν ειρ εχει γινει κι αυτο ταινια ε?

To Tζεην Εηρ το χα διαβασει κι εγω μικρος.
Ωραιο βιβλιο ηταν.

Αχα. Νομίζω μάλιστα παραπάνω από μία φορές… δεν ξέρω ακριβώς.

διζ ντεηζ ξεκινώ τον τελευταίο πειρασμό

Εντάξει εγώ δεν διαβάζω κλασσική λογοτεχνία(πολύ σπάνια άμα τύχει),αλλά τον τελευταίο καιρό έχω πωρωθεί με dragonlance.Εντάξει,δεν είναι κάνα λογοτεχνικό αριστούργημα(για πολλούς) αλλά είναι πολύ καλά πιστεύω ! Διαβάζει κανένας άλλος ή μόνο εγω ??? :stuck_out_tongue:

Raistlin, με το κορυφαίο όνομα, τσέκαρε το θέμα “Ε.Φ./Φανταστική Λογοτεχνία”, εδώ, στις Άλλες Τέχνες… Πρώτη, πρώτη σελίδα, θα βρεις ολόκληρη παρουσίαση της dragonlance… :wink: Δες και μετά γράψε εκεί αγαπημένα βιβλία κλπ…!

Καλώς όρισες στο φόρουμ, ε!

Το είδα αφού πόσταρα στο παρών topic και εννοείται πως πόσταρα και θα ξαναποστάρω φυσικά στο μέλλον ! :slight_smile:

Καλώς σας βρήκα !

Σημερα ξεκινησε και το 13ο παζαρι βιβλιου στην πλατεια κλαυθμωνος, οπου η πλειοψηφεια των εκδοτικων οικων ξεπουλα σε τιμες κοστους (μ.ο. 4-5 ευρω το βιβλιο) χιλιαδες βιβλια…ηδη στην πρωτη μου επισκεψη το πρωι χτυπησα περιπου στα 30 βιβλια , συνολο 100 ευρω…το ετησιο γεγονος της χρονιας για τους βιβλιοφαγους…τα τελευταια 5 χρονια που πηγαινω πρεπει να εχω αποκτησει ανω των 200 βιβλιων σε εξωφρενικα χαμηλες τιμες…

περισσοτερες πληροφοριες :

http://www.inout.gr/printthread.php?t=18715

Πωπω, η έκθεση, αυτά είναι… Αν και απο χρήματα αυτό το καιρό γιοκ, μια βόλτα προς τα κει επιβάλλεται μου φαίνεται…

Τίποτα από dragonlance δεν παίζει να χει ε ??? :stuck_out_tongue:

Χαχα, ναι αμέ, πως! Αν και εδώ που τα λέμε, ποτέ δεν ξέρεις. :slight_smile:

Ον τόπικ, πήρα και ξεκίνησα επιτέλους την “Εποχή των Άκρων” και (ταυτόχρονα) την Μυθολογία του Τσιφόρου. Και, όπως αναμενόταν, είναι εξαιρετικά και τα δύο, και πολύ κολλητικά…

Να πω και για την νταρκ σαιντ της εν λογω εκθεσης! Απόλυτα λογικό να χαιρομαστε και να την εκμεταλευτούμε ως κοινό αλλά για τα βιβλιοπωλεία είναι πρόβλημα τελικά! Από την πλευρα των εκδοτικών οικων δηλαδή δεν είναι σωστή κίνηση… Δεδομένου πάντα οτι ζητουν τη συνεργασία και την υποστήριξη των βιβλιοπωλείων πολύ επίμονα και συχνά με καθόλου ευνοικούς (γι’αυτά) όρους, είναι λάθος να τους δημιουργούν προσθετα προβλήματα. Θα έπρεπε να βρουν κάποιο άλλο τροπο - ίσως ζητώντας τη συνεργασία τους; δεν ξέρω…