Βιβλία...διαβάζουμε?

Το χω διαβασει αλλα δεν μπορω να πω οτι μ’ ενθουσιασε. Ωραια γραφη αλλα ως εκει.

Το είχα διαβάσει από εκδ. Γκοβόστη. Μου φάνηκε πολύ καλό… Αλλά κυρίως έχω ακούσει καλά λόγια από σχετικούς ανθρώπους.

Ε, οι εκδόσεις Γκοβόστη ειδικεύονται στη ρωσική λογοτεχνία, ειδικά στον Ντοστογιέφκυ. Υπάρχει τεράστια σειρά με όλα τα έργα του. Είχα προτιμήσει να το διαβάσω απο τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος γιατί δε μου άρεσαν του Γκοβόστη απο άποψη γραμματοσειράς! (μικρά γραμματάκια! κι όμως, ήταν κριτήριο για να μην το επιλέξω!)

Χαχα σ’ αυτό έχεις δίκιο!
Μου έχει τύχει να διαβάσω (με κόποοοοο) βιβλίο στην παλιά του έκδοση των 300 σελίδων και μετά να ανακαλύψω οτι στη σύγχρονη είναι 500(!)

Διαφορα…Coelho,Alice Bailey,Deepac Chopra,Καζαντζακη,Shakespear,Παισιο…Οτιδηποτε εχει να κανει με παραψυχολογια και μουσικη βασικα…:smiley:

Bukowski ολε. Τους παταει ολους στο χαλαρο.

Θα μπορουσα να διαβαζω Σαιξπηρ για ολη μου τη ζωη. Καθε κινηση και καθε λεξη ειναι κι ενα συμβολο - τοσο ομορφα δωσμενο!

Χμ, εγώ άκουγα όλο Bukowski και Bukowski, και απογοητεύτηκα πάρα πολύ όταν διάβασα. Δε μου άρεσε.

Από τους αγαπημένους μου:Terry Pratchett, Douglas Adams, Gabriel Garcia Marquez, Umberto Eco, Michael Moorcock!!!
Ο αγαπημένος:Οscar Wilde!!
Ο πιο μισητός :Paulo (εμετός) Coelho!!!

Έχω ξεκινήσει το “Ως εκ θαύματος” του θεούλη Τζούμα,είναι το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας του.
Απολαυστικό,όπως και ο Τζούμας8)

Όταν ήμουν μικρός διάβαζα τα πάντα, και επειδή υπήρχαν στο σπίτι, διάβασα πάνω από 20 βιβλία του Wilbur Smith.
Σιγά σιγά προσανατολίστηκα σε λογοτεχνία φαντασίας (επιστημονικής και μη) και τρόμου. Έχω διαβάσει πολλά βιβλία του Stephen King, μερικές ιστορίες του Lovecraft, το Bromeliad trilogy του Terry Pratchett (φοβερό!), φυσικά όλα του Tolkien, την τριλογία του κόσμου του Pullman και πάρα πολλά άλλα μεμονωμένα που δεν θυμάμαι. Τώρα τελευταία διαβάζω νουβέλες των Forgotten Realms καθ’ ότι και AD&Dας. 4-5 από δω κι από κει, ενώ τώρα βρίσκομαι στο 8ο βιβλίο της σειράς του R.A. Salvatore που ακολουθεί τον Drizzt Do’Urden, και με περιμένουν τα επόμενα 6 στη βιβλιοθήκη μου…
Συστήνω Salvatore ακόμα και σ’ αυτούς που δεν παίζουν D’n’D, είναι απλά καταπληκτικός και θα σας κάνει να παίρνετε τα βιβλία του το ένα μετά το άλλο.

Είμαι στο Mona Lisa Overdrive του Gibson για την ώρα. (Οκ, κλασικά πράματα για όποιον ασχολείται με το είδος.)

Τελειώνω την Εξιλέωση του Ιαν Μακ Γιούαν. Αυτός ο άνθρωπος έχει ένα μοναδικό τρόπο να σου μεταφέρει την ψυχολογία των προσώπων της ιστορίας -απίστευτα ρεαλίστικο. Περιγράφει συναισθήματα και σκέψεις που μπορεί να έχουμε κάνει επανειλημένα, αλλά κανεις δεν τα διατυπώνει ποτε με λόγια -πολλές φορές δε που δεν θα τολμούσαμε να διατυπώσουμε. Γενικά πολύ καλό βιβλίο… -τώρα σειρά έχει η ταινία!

Λίγο άσχετο με τα υπόλοιπα, αλλά το αναφέρω μια που μου έκανε εντύπωση. Το βιβλίο “1001 Ταινίες Που Πρέπει να Δείτε” το ξέρετε? (στα αγγλικά επιπρόσθετα λέγεται “1001 ταινίες που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε”!!!). Ε λοιπόν, είδα προχθές στο βιβλιοπωλείο ένα νέο ογκώδες βιβλίο με τίτλο “1001 Books You Must Read Before You Die”…!

Και εντάξει, πες τις ταινίες τις βλέπουμε… Τα χίλια και ένα βιβλία πότε θα προλάβουμε να τα διαβάσουμε?..

Όταν θα έχουμε δει τις 1001 ταινίες φυσικά, κάθε πράμα στον καιρό του:D

Μου το’χαν κάνει δώρο αυτό το βιβλίο για τις ταινίες,καλούτσικο είναι

Counter-Clock World (ο Αντίστροφος Κόσμος) του Philip K. Dick.

Το βρίσκω αρκετά έξυπνο.

1001 βιβλία, δεν είναι πολλά.

Έμενα γιατι μου φαίνονται πολλά?:-k

Ειναι αναλογα την δεκτικοτητα του καθενα, του χρονου του κτλ…